Even ter inleiding, Forever heeft naast de aloë vera dranken waarvoor het het meest bekend is, ook andere verzorgingsproducten, waaronder een make-up collectie genaamd “Flawless by Sonya”* – uiteraard op basis van aloë vera. Dit is meer een nevenproductie, maar daarom niet van slechtere kwaliteit, integendeel! Ik heb gisterenavond mogen ondervinden wat voor goede make-up ze hebben in hun gamma, ik mocht namelijk mee naar een workshop om ze uit te testen en er meer over te leren.

Voorstelling

Het was een zeer toffe avond waar ik inderdaad veel heb bijgeleerd, niet enkel over de collectie zelf, maar ook over make-up in het algemeen. In deze beschrijving ga ik dan ook vertellen wat ik allemaal heb opgestoken over de collectie zelf, waarvoor ik graag Hilde bedank. Ik wil eveneens van harte de professionele visagiste Brigitta bedanken voor alle informatie en tips over make-up in het algemeen.

Deze info mag dan voor de doorgewinterde make-up gebruiker overbodig zijn, voor beginnelingen zoals ik kan het een welkome extra zijn. De make-up van Sonya is niet bedoeld om er uit te zien als een schminkpop, maar om de belangrijkste onzuiverheden wat te camoufleren. Het is alsof je geen make-up op hebt, je voelt het niet op je huid zitten en het is subtiel. Zo kan je huid ook ademen, wat mensen met huidproblemen die zich voordoen in het gezicht ten goede komt. Aan het einde van dit artikel staan er enkele foto’s van mezelf net vóór de make-up en erna.

De workshop zelf

Dagcrème

Na de eerste uitleg mocht iedereen het “Aloe Nourishing Serum” van de “Sonya Skin Care Collection” insmeren: 1 keer het pompje indrukken en je hebt genoeg om je hele gezicht in te smeren. Thuis heb ik de “Aloe Balancing Cream” van dezelfde collectie, deze dagcrème gaat ook perfect ipv het serum. Volgens mij is de “Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream” ook heel goed daarvoor. Het zal er voornamelijk van afhangen wat je huid nodig heeft.** (zie bij ‘nota’s’) Gisteren heb ik geleerd dat het in elk geval een must is om een dagcrème op te doen voor je make-up gaat aanbrengen.

Concealer

Vervolgens was het de beurt aan de concealer, deze moet lichter zijn dan je huidskleur, anders accentueer je hetgeen je juist wilt verdoezelen, of het nu rimpeltjes zijn, vlekjes of acne in mijn geval. De drie “Sonya Concealer Duets”, zoals de naam het al laat uitschijnen, zijn potloden die aan beide kanten een verschillend tintje hebben, de ene is ietsiepietsie lichter dan de andere. Handig voor als je in de winter er net ietsje bleker uitziet dan in de zomer! Je brengt ze rijkelijk aan en laat het zo op je gezicht staan, je wrijft ze dus nog niet uit – ik weet het, het is geen zicht, maar daarna zal het allemaal in orde komen! Omdat ik een bleke huid heb, is voor mij de lichtste het beste: de “Light” dus.

BB Crème

Daarna brachten we de BB Crème aan. Voor mij weer de lichtste van de serie van 3: “Aloe BB Crème Nude”. Hier heb je niet veel van nodig: een dotje op je vinger, en met je andere vinger neem je er wat van en zet je stipjes op verschillende plekken op je gezicht, nadien smeer je alles goed uit. Je kan beter iets te weinig gebruiken dan teveel in het begin, zo kan je nog altijd op de nodige plaatsten wat aanbrengen.

Cream to Powder Foundation

Na de BB Crème kwam de “Cream to Powder Foundation” aan bod, een foundation die geen crème is, noch poeder, maar er iets tussenin. Deze past zich aan je huid aan met zijn textuur. Er zijn negen verschillende kleuren beschikbaar, van een knappe “Porcelain” tot een prachtige “Raisin” kleur, dus voor elk past er wel iets. Voor mij kwam de eerstgenoemde uit de bus als best overeenkomende met mijn natuurlijke huidskleur. Nog iets dat ik heb geleerd, is dat je je foundation nooit mag zien zitten (dus niet te donker mag zijn), om zo geen verschil met je hals te bekomen.

De kers op de taart

Fixatie

Als je wilt kan je hierna nog als ‘finishing touch’ de “Mineral Makeup”*** en/of de “Delicate Finishing Powder” gebruiken, om alles te fixeren (zodat alles langer blijft). Deze laatste twee dingen heb ik niet gebruikt aangezien ik al genoeg had met de concealer, BB crème en de foundation. De “Mineral Makeup” bestaat in 4 en de poeder in 2 kleuren. Om wat kleur toe te voegen aan je gezicht zijn er de 6 verschillende “Brilliant Blushes”, van zacht roze (“Bella) tot ietwat een knalroze (“Sofia”), of ook nog een meer rode (“Layla”). Mij werd de “Olivia” aangeraden, waarover ik zelf ook zeer tevreden was.

Blush

Brigitta heeft ons uitgelegd hoe je een blush moet aanbrengen: je neemt een potlood en je houdt deze plat tegen je gezicht vanaf de mondhoek tot aan de buitenkant van je oog (logischerwijs aan dezelfde kant). Die lijn moet je volgen bij het aanbrengen. Diezelfde lijn met je blushborstel volgend, vaag je het goed uit om een natuurlijke blos na te bootsen. Dus niet een rondje op je wangen aanbrengen en klaar is kees, maar een langwerpige lijn die je goed laat overgaan in je gezicht. Op deze manier is het niet te opvallend, maar geeft het toch nog net dat ietsje extra.

Oogmake-up

Oogschaduw

De ogen mogen overigens zeker in de kijker gezet worden. Hier komen de “Perfect Pair Eyeshadows” aan te pas. Ook weer zes verschillende kleuren met elk een bijpassende andere erbij. Hier draait het om contrast te scheppen, ik heb (voornamelijk) groene ogen, dus de “Forest” (een donker- en een lichtgroene oogschaduw) werd afgeraden. Brigitta heeft mijn linkeroog zeer mooi opgemaakt met de donker- en lichtbruine “Sand Dune”. Eerst over het hele ooglid de lichte kleur tot aan de wenkbrauwen, en vervolgens eerst in de plooiing van het ooglid (daar waar het bot begint) en dan pas over de rest van het oog zelf de donkere aanbrengen.

Eyeliners

Daarna heeft ze wat uitgeprobeerd: het borsteltje natmaken en dan met de donkerbruine kleur een lijntje aanbrengen op het bovenste ooglid dicht bij de wimpers, alsook op het onderste ooglid net onder de wimpers. Ze heeft nog wat zitten ‘smudgen’ – zoals ze het zelf zei – op het bovenste ooglid om een duidelijker contrast te bekomen tussen de tinten.

Momenteel is er maar 1 make-upproduct in het gamma: de Sonya Precision Liquid Eyeliner:

Eigen poging

Op mijn rechteroog heb ik een ander kleurtje uitgeprobeerd: het paarse paar “Ocean”. Ik ben nog maar een beginner, dus is de schakering minder geslaagd. Voor een lijntje op het bovenste ooglid heb ik de “Sonya Precision Liquid Eye Liner” gebruikt, en voor het onderste de “Defining Eye Pencil” op de waterlijn. Dit maakte mijn oog ‘kleiner’, dus in het vervolg ga ik het bij mijn onderste wimpers aanbrengen. Voorlopig is zwart de enige kleur voor deze twee lijntrekkers.

Maskara

Als laatste is de mascara aan de beurt voor de ogen. Er zijn er twee: eentje voor meer volume en een andere voor meer lengte te creëren. Doordat mijn wimpers van zichzelf al lang genoeg zijn, ging ik voor de “Flawless Volumizing Mascara”, als neveneffect werden ze daarbij nog iets langer, wat mooi meegenomen is.

Lippenstift

Voor de lippen zijn er “Defining Lip Pencils” in drie kleuren, ik ging rond mijn lippen met de “Nude”. Normaal doe je die eerst op, en dan pas de lippenstift, andersom gaat ook, zoals ik heb gedaan. Door met een lippotlood de rand van je lippen te omlijnen, zal de lippenstift langer blijven zitten. Lippenstiften zijn er genoeg in de collectie, maar liefst twaalf, waarvan ik de “Peach” heb opgedaan. We hebben allemaal onze lippen gekleurd met een penseeltje ipv met de lippenstift zelf, dat geeft een zachter effect en is ook zuiniger. Voor wie wil, zijn er dan nog de “Luscious Lip Colour” lipglossen, beschikbaar in 5 kleuren, van doorzichtig tot een dieppaarse kleur. Ik heb geen lipgloss aangedaan.

Nota’s + update eind 2020

*De make-uplijn van Forever is sinds enkele jaren niet meer beschikbaar. Het is niet geweten of er een opvolger komt.

**Sonya Skin Care Collection is ook al enkele jaren uit het gamma, behalve de moisturizing cream. De collectie was vooral voor de rijpere huid, maar kan ook perfect voor de jongere huid die al wat heeft moeten doorstaan. De moisturizer is om te hydrateren, de balancing was om de huid te herstellen en de vochtbalans te behouden, het serum verzorgde en kalmeerde de huid en reguleerde ook de vochtbalans, deze laatste is evenzeer geschikt voor de gevoelige huid.

*** De “Mineral Makeup” kon ook direct na de concealers of de BB Crème worden gebruikt, maar voor een perfecte dekking na de foundation.

**** De poeder voorkomt een glimmende huid en zorgt voor een egaal effect. Het kan ook alleen gebruikt worden, wat een matterend effect geeft.

Om af te sluiten nog een gouden tip van Brigitta. Maak je je ogen zeer opvallend, houd dan je lippen neutraler, maar als je je lippen in de verf wilt zetten, is het beter om je ogen sober te houden.

Foto’s voor en na

Om dit artikel te eindigen voeg ik er nog enkele foto’s bij zodat het resultaat kan gezien worden. Achteraf had ik volgens Brigitta de foundation niet hoeven op te doen, dus dat enkel de concealer en de BB crème voldoende zou zijn voor mijn (nog) jonge huid. Toch was iedereen heel lovend en ikzelf ook heel blij met hoe ik er op het einde uitzag.

Indien je meer wilt weten over Forever Living en haar producten of ze wilt bestellen, kan je mij contacteren. Bestel je liever zelf, dan kan je dat doen via deze website.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening