Clean 9 van Forever Living

Look at that body :p
Zowel voor de vrouwen…
Kijk die arm!
… als voor de mannen!

Vandaag ben ik begonnen met deze 9-daagse kuur’, niet om af te vallen, maar om mij vanbinnen nog wat meer te zuiveren door gezonder te eten en ook om eens te zien wat voor een effect het heeft op mijn huid (op andere zaken is uiteraard ook welkom).

Zie voor mijn ervaring met dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8 en dag 9 naar de respectievelijke pagina’s. Mijn algemene ervaring staat hier. In oktober 2017 deed ik voor de tweede keer de C9, die vernieuwd was. Zie voor deze ervaring naar dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8 en dag 9 en naar mijn algemene ervaring met de vernieuwde C9.

Wat is de Clean 9?

De Clean 9 is het eerste deel van een reeks van drie in het F.I.T. programma dat wordt aangeboden door Forever Living. De bedoeling van de reeks is er om er beter uit te zien en je tegelijkertijd ook beter te voelen (het motto van FL is namelijk “Look better. Feel better.”) De twee vervolgen zijn respectievelijk de F.I.T.1 en de F.I.T.2, maar het staat volledig vrij om deze er nog bij te doen of het bij de C9 te houden. Zowel de C9 als de twee vervolgen helpen je om gezonder te leven: ze maken je bewuster over je eetgewoonten en je dagelijkse portie beweging.

In het pakket en het bijgeleverde boekje vindt je alle benodigdheden en informatie die nodig zijn om de negen dagen door te komen. In de doos zitten: 2 kannetjes aloë vera gel, een shake (vanille- of chocoladesmaak, naar gewenst), een doosje met de voedingssupplementen en Fiber Sticks (daarover later meer), een shaker om je Fiber Sticks en shakes mee te maken én een meetlint. Op de foto hieronder kan je alles zien wat ik net heb opgesomd. Ik heb de chocoladeshake (als je dit 5 keer achter elkaar luidop kan uitspreken… dan krijg je een dikke zoen van mij!) gekozen wegens niet zo’n fan van vanille.

En nu zeggen we allemaal 'aaaaaahhhh!'
De inhoud van ’the box’

Wat is het nut van een cleansing?

De C9 is geen dieet, dus het is niet echt de bedoeling om af te vallen, alhoewel dat een veel voorkomend fenomeen is. Zoals de naam het zelf al zegt, ontdoet het je lichaam van de afvalstoffen, wat jouw lichaam dus in balans brengt, gezonder maakt.

Deze afbeelding laat ook duidelijk zien waarom de cleansing vóór de F.I.T.’s komt, de F.I.T.’s stimuleren je nog meer wat beweging betreft, of beter gezegd, ze sporen je aan om aan sport te doen. Maar bewegen of sporten alleen is niet voldoende, noch met een gezond voedingspatroon erbij, want de toxines die zich al die jaren hebben opgestapeld in het lichaam, zijn er daarmee nog niet uit. Door het cleansen vóór je je levensstijl omgooit, ga je betere resultaten krijgen wanneer je je voedingspatroon verandert en/of meer gaat bewegen. Een cleansing zorgt ervoor dat het lichaam een evenwicht vindt, omdat de schadelijke stoffen uit je systeem zijn. Zo gaat het lichaam meer voedingsstoffen kunnen opnemen en zo meer energie krijgen, je voelt je dus beter en vitaler.

Wat houdt het in?

Boekje

Tips en recepten

In het boekje staat er wat je welke dag moet nemen als ontbijt, snack, lunch, avondeten en op de avond. Als je tussendoor wat honger krijgt, vindt je er een lijstje met groeten en fruit dat je mag opknabbelen (welke niet teveel suikers bevatten). Er bevinden zich ook enkele leuke receptjes in om de shakes wat meer smaak te geven, en lekkere ideetjes voor het avondeten. Qua beweging, geven ze wat informatie en tips, alsook voorbeelden van oefeningen en activiteiten.

3 eigen doelen + dagplanner

Verder heb je er plaats om drie doelen op te stellen die je wilt bereiken en een dagplanner waarin je je vooruitgang kan opschrijven, waarin je kan bijhouden wat je al hebt gegeten of gedaan die dag. Vooral het voorlaatste is erg handig! Er is een checklist van wat er die dag op het ‘menu’ staat, dus je hoeft het alleen maar aan te vinken. Wanneer je iets extra hebt gegeten, is er plek om het er bij te voegen, hetzelfde voor wanneer je aan beweging hebt gedaan of oefeningen hebt volbracht. Het meetlint dient uiteraard om enkele lichaamsdelen te meten tijdens de kuur, waarvan je de resultaten kan opschrijven in het boekje. Zoals ik al zei, vallen er aardig wat mensen al van af, nog voor ze beginnen aan de F.I.T.’s, de een al wat meer dan de ander, sommigen niet.

Pittige start, erna piece of a cake

De eerste twee dagen eet en drink je alleen wat de doos schaft (toegestane tussendoortjes niet inbegrepen) en vanaf dag drie mag je ’s avonds een ‘echte’ maaltijd nuttigen van een beperkt aantal calorieën. De negende middag mag je ook een maaltijd tot je nemen. Er wordt ook benadrukt dat je voldoende water moet drinken, sowieso al in het dagelijkse leven, maar nog meer tijdens een cleansing, aangezien dan de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Bovenop al deze dingen doe je dagelijks minstens 30 minuten aan beweging, dit om het beste resultaat te verkrijgen.

Maar ik wil helemaal niet afvallen (ik wil zelfs bijkomen)!

Geen nood! Dan eet je wat meer en/of start je al vanaf de eerste dag met het uitgestippelde parcours dat normaal begint vanaf dag drie. Dit komt omdat de mensen die afvallen, het meeste gewicht de eerste twee dagen verliezen, daar je dan geen echte maaltijd mag binnenspelen. Je kan dus gewoon de kuur volgen om puur het lichaam te zuiveren, zonder een gewichtsverlieseffect.

Persoonlijk ga ik voor deze optie, aangezien ik geen gewicht hoef te verliezen. Wel ga ik het programma getrouw volgen, buiten de porties voor het avondmaal vanaf dag drie. Op dit moment ben ik van plan om elke dag mijn ervaring op te schrijven, ik hoop dat ik het ga volhouden om alles bij te houden.

Weetjes over de producten

Aloë vera drank

Zoals alles bij Forever Living, is het belangrijkste de aloë vera! Er zitten twee van kannetjes in deze kuur, die je op het einde van de rit uit hebt gedronken – hall-oë-luja! Hierover heb ik reeds een artikel geschreven.

96% pure aloë vera
Het beruchte ‘gele kannetje’
Heerlijk! ;)
Wat er in het gele kannetje zit… nee, niet het bekertje, maar de vloeistof!

Shakes

De Forever Lite Ultra Vanilla/Chocolate shakes zijn proteïnerijke dranken die vitaminen, mineralen en niet-gemanipuleerde sojaproteïne bevatten. Het is lactosevrij en heeft een laag vetgehalte. Je kan ze mengen met fruit en groenten om het smoothie-achtig te maken. Ook na het programma te hebben gevolgd kan je ze als maaltijdvervangers gebruiken.

Shake it baby!
Forever Lite Ultra Chocolate

Supplementen

De supplementen zijn de Forever Garcinia Plus en de Forever Therm. De eerste zorgt voor een verminderde omzetting van suikers in vetten en stimuleert de lokale vetverbranding. Het heeft een positief effect op de spijsvertering en vermindert het hongergevoel. De laatste is een combinatie van plantenextracten en vitaminen, waaronder B6, B12 en C. De twee eerstgenoemden ondersteunen het metabolisme en de laatstgenoemde levert een bijdrage aan de bescherming van lichaamscellen.

Supplementen
De grootste zijn de Garcinia Plus softgels, de kleinste zijn de Therm tabletten

De Forever Fiber zijn snel oplosbare vezels, die belangrijk zijn om een normale spijsvertering te ondersteunen en helpen om een verzadigd gevoel te behouden.

Het lijkt misschien niet veel, maar beoordeel nooit wat er in zit door hoe het er uit ziet! ;)
De Forever Fiber

Indien je interesse hebt in het programma en eventueel de hele reeks, kan je mij contacteren. Langs deze weg kunt u ook het programma of de hele reeks bestellen, maar als u het liever zelf bestelt, dan raad ik u onderstaande website aan.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als u in Nederland woont, zult u mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als u in een ander land woont.

Wilt u ook graag op maar 9 dagen uw lichaam zien transformeren en zich beter voelen? Laat het me weten in de commentaren hieronder!

Veel liefs,

Mijn handtekening