De eerste twee dagen van de Clean 9 blijken de zwaarste te zijn, omdat je alleen mag eten wat er in de doos zelf zit, tenzij je tussendoor wat honger krijgt, in dat geval mag je met mate bepaalde groenten en fruit eten. Het is dus even door de zure appel heen bijten, maar het zal de moeite waard zijn. We zullen eens zien hoe ik het er van bak… spannend! Lees hier mijn ervaring van de Clean 9 – dag 1.

Zie voor mijn ervaring met dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8 en dag 9 naar de respectievelijke pagina’s. Mijn algemene ervaring staat hier. In oktober 2017 deed ik voor de tweede keer de C9, die vernieuwd was. Zie voor deze ervaring naar dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8 en dag 9 en naar mijn algemene ervaring met de vernieuwde C9.

Het cleansing-programma Clean 9 – Dag 1

Ochtend 

Hé kijk, een 'not amused' emoticon!
Garcinia Plus (boven) en Therm (onder)

Braafjes heb ik alles genomen wat er als ontbijt aangegeven stond in het programma van de Clean 9. Pilletjes slikken – of het nu medicatie is of supplementen – is niet mijn forte, ik krijg dan telkens het irrationele idee dat het in mijn keel gaat blijven steken ofzo, vooral wanneer het van die grote gevallen zijn. En dat terwijl ik zonder probleem wel grotere stukken eten naar binnen kan laten glijden. Grote pillekes dus… maar hej, het is maar voor ocharme 9 daagjes.

Andere smaak, maar toch natuurlijker dan gezoete sojamelk
Ongesuikerde sojamelk

De aloë vera was ik al gewend, alleen was dit een vier keer grotere portie. Ondanks de hoeveelheid toch geen krampen ondervonden – feestjeuh! – wel wat gas dat moest ontsnappen.

Als snack was het de beurt aan de Fiber die ik gemengd heb met 300cl van de ongesuikerde sojamelk van Alpro. Het smaakte hetzelfde als pure ongesuikerde sojamelk, dus voor mij heeft de Fiber geen ‘smaakske’.

Normaal moest ik na het ontbijt 30 minuten wat aan lichte beweging doen, dat is er niet van gekomen. Wel heb ik ongeveer zo’n kwartiertje in totaal gefietst, op het gemak weliswaar – naar het station, naar de bank en terug naar huis. Ik dacht “morgen beter!”.

Middag

Wegens een lang gesprek met onze lieve buurvrouw heb ik mijn eerste pilletjes veel later genomen, waardoor ik pas zo rond kwart voor twee zou kunnen beginnen aan mijn shake, maar doordat ik geen hongergevoel had, ben ik er uiteindelijk om half drie mee begonnen. De smaak viel goed mee trouwens, het was geen smaakbom van chocolade – woehoe! Dit heb ik gemaakt met dezelfde sojamelk als voor de Fiber. Vóór de shake was er weer een rondje aloë vera, opnieuw zonder problemen verlopen.

Namiddag

Zo rond 5u kreeg ik toch wel honger zeker? Ik heb eerst getracht wat water te drinken, aangezien een dorstgevoel – raar maar waar – verward kan worden met een hongergevoel. Het hielp niet, dus ben ik even later een wortel gaan schillen, die ik dan met veel smaak heb opgegeten. Dat deed deugd!

Avond

Er werden Franse broodjes gebakken, waardoor het hele huis lekker begint te ruiken en ik begin te watertanden. Helaas, voor mij alleen de – u raadt het al – pilletjes en daarna de aloë vera. Maar mannekes, dat brood zag er zo lekker uit, en de geur was een mentale marteling voor mij! Toch heb ik mezelf kunnen beheersen – applausje voor de Franse broodjes-verslaafde.

Al vanaf de eerste dag een zware test voorgeschoteld krijgen.
Frans brood met chili con carne.
Aloë vera met water, veel water.
Mijn avondeten, pillen niet meegerekend.

Na het avondmaal at ik een stukje komkommer en voor ik ging slapen goot ik voor de laatste keer die dag de aloë vera binnen. Buiten puur water te hebben gedronken doorheen de dag, heb ik ook in de 1l waterfles die in laatste foto te zien is één maatschep Forever ARGI+ gedaan. Dit is een poeder dat zowel vitamines als het aminozuur L-arginine dat vooral bij sporters populair is. Het heeft een positieve werking op de bloedsomloop en de spieren en kan ook door niet-sporters gesmaakt worden. Laat het dan ook nog eens lekker zijn ook nog! Dit supplement hoort niet bij de C9 zelf, maar kan en mag perfect gebruikt worden tijdens de kuur, daar het dat ietsje extra geeft.

Algemene beschouwing van de dag

Ik ben trouw gebleven aan wat ik moest nemen en in welke mate, de enige twee extraatjes waren de wortel en het stukje komkommer. Ik ben eindelijk ook weer naar toilet kunnen gaan na redelijk geconstipeerd te zijn sinds vorige week dinsdag, zelfs een keer meer dan gewoonlijk – lang leve het laxerend effect van aloë vera! Deze dag ging me goed af want buiten de twee hongermomentjes verliep alles naar behoren. Dat belooft voor dag 2!

Indien u geïnteresseerd bent in of meer wilt weten over de Clean 9 of het hele F.I.T. programma, kan u mij contacteren. Ook bestellen is mogelijk via mijn e-mailadres, of indien u liever zelf de bestelling plaatst, via onderstaande website.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als u in Nederland woont, zult u mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als u in een ander land woont.

Voor wie al eens het programma heeft doorlopen: hoe heeft u de eerste dag beleefd? Ik ben benieuwd naar uw ervaring hieronder!

Veel liefs,

Mijn handtekening