Zoals de meeste mensen wel zullen weten, was er in de nacht van zondag op maandag een bijzondere maan te bezichtigen: ze was vol, stond dichter bij de aarde én werd verduisterd. Aangezien dat de volgende keer dat deze speciale maan nog eens te aanschouwen is, pas in 2033 zal zijn, vond ik het de moeite om er voor op te staan in het midden van de nacht. Dit was mijn Clean 9 – dag 8:

Zie voor mijn ervaring met dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7 en dag 9 naar de respectievelijke pagina’s. Mijn algemene ervaring staat hier. In oktober 2017 deed ik voor de tweede keer de C9, die vernieuwd was. Zie voor deze ervaring naar dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8 en dag 9 en naar mijn algemene ervaring met de vernieuwde C9.

Een ongewone nacht maar een dag zoals een ander

Ik had mijn wekker gezet om half 5, zo ongeveer de gulden middenweg tussen het begin en het einde van het fenomeen. Dus om half 5 sprong ik uit mijn bed, greep mijn fototoestel, vergat mijn bril op te zetten, kwam vanuit de veranda naar buiten op mijn sloefjes en… zag ik de mooiste sterrenhemel die ik ooit heb gezien! Of dan toch zonder mijn bril… Geen enkele wolk die iets kon verschuilen, de sterren leken wel twee keer zo groot als anders, ik zag het ene sterrenbeeld achter het andere schitteren op een pikzwart deken. Ik heb er geen woorden voor, het was gewoonweg prachtig!

Maar daarvoor was ik niet uit bed gekomen. Ik speurde de nachtelijke hemel af om het zeldzame spektakel te kunnen bezichtigen. Achter het hoekje zat ze verstopt, onze maan! En wat was ze mooi! Uiteraard heb ik enkele foto’s genomen, uit de losse hand, daar ik geen statief bezit. Het resultaat is dan wel amateuristisch, toch ben ik ontzettend content met mijn vastgelegde herinnering.

Nacht van 27 op 28 september 2015
Grote bloedmaan.

Ik wist op voorhand dat ik achteraf moeilijk terug in slaap zou kunnen vallen, en inderdaad. Al een geluk heb ik toch nog een beetje kunnen slapen, want maandag was het een erg lange dag. Ik moest namelijk vroeg opstaan omdat ik les had om 9u en ik ben wat later gaan slapen dan normaal door een uitzonderlijke chatsessie (een niet voorziene omstandigheid dus).

Ochtend

Ik moest mij haasten om op tijd te zijn voor mijn trein, te laat komen in de eerste les van een vak is not-done, ook al heb ik het vorige week al een keer geflikt. Toch heb ik alles naar behoren gedronken en gegeten.

Middag

Mijn middagmaal was vroeger dan anders, want mijn uurtje middagpauze die dag begint om 11u. Ik had niet erg veel honger, maar ik heb toch maar de shake genomen.

Namiddag

Normaal zou ik vanaf 12u terug les hebben, maar die twee uren vallen zo goed als altijd weg (en horen in feite gebruikt te worden om te werken aan de vertaling van die week). Omdat we de vorige twee lesuren ook moesten vertalen, stond mijn hoofd er niet erg naar (ontploffingsgevaar!). Dus heb ik maar even mijn achterstand voor deze blogberichten wat ingehaald. Rond half 2 heb ik de Fiber opgedronken, wat goed uitkwam, omdat ik een half uur later weer les zou hebben.

Avond

Als avondeten stond er rundersteak met gepofte aardappelen op het menu, waaronder ook nog champignons, tomaten en sla:

Ook deze keer een maaltijd uit het boekje.
Rundersteak met gepofte aardappelen.

Ik weet het niet goed meer, want ik heb het niet opgeschreven, maar ik vermoed dat ik ook nog een perzik heb opgegeten die dag.

Algemene beschouwing van de dag

 Ik heb wat moeten schuiven met de uren, maar voor de rest is alles verlopen zoals het zou moeten. Het was trouwens ook niet zo erg dat ik later naar bed ben gegaan, de volgende dag zou ik pas een college in de late namiddag hebben.

Indien u geïnteresseerd bent in of meer wilt weten over de Clean 9 of het hele F.I.T. programma, kan u mij contacteren. Ook bestellen is mogelijk via mijn e-mailadres, of indien u liever zelf de bestelling plaatst, via onderstaande website.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Voor wie al eens het programma heeft doorlopen: Merkte u na enkele dagen ook dat het het programma precies ‘als vanzelf’ ging? Laat het me maar weten hieronder!

Veel liefs,

Mijn handtekening