Vandaag was het een verwendag. Niet alleen voor mijn plantjes, maar ook voor mezelf. De plantjes hebben hun eerste portie water en voeding gekregen van deze week, mijn gezicht én voeten kregen een aardige scrubbeurt en als kers op de taart kreeg ik van mijn papa stukjes peer – van onze hoogsteigen, persoonlijke perenboom! – mét kaneel erop! Heerlijk toch?

Gezichtsscrub

Gisteren ging ik naar een interimkantoor omdat ze een vacature hadden die mogelijks iets voor mij zou zijn. Om er toch wat presentabel bij te lopen, heb ik wat make-up opgedaan. Wel veel minder als anders: geen primer, geen blush, geen oogschaduw, maskara of eyeliner, zelfs geen lippenstift. Gewoon wat naturel om wat rode littekens en opkomende puistjes te verbergen. Uiteraard moest het er dan weer af. Ik was wat lui en heb het gehouden bij de MakeUp Eraser. Ik voelde wel dat ik het niet goed genoeg had gedaan, dat ik eigenlijk nog micellair water moest gebruiken, maar had daar even écht geen zin in. Het meeste was er toch al af.

MakeUp Eraser lichtblauw
MakeUp Eraser lichtblauw

Vandaag echter voelde ik aan mij huid dat het mij daar niet dankbaar voor was. Veel korreltjes, onzuiverheden en noem maar op. Dan maar met een zachte scrubspons van The Body Shop even grof te werk gaan. Om het fijnere werk gedaan te krijgen nam ik mijn all-time favoriete Sonya Deep-Cleansing Exfoliator. Zalig om je huid erna te voelen: weer zo zacht en glad zoals ik het graag heb. Als soort van dagcrème smeerde ik mijn gezicht in met de Aloe Propolis Creme.

Hieronder leg ik wat meer uit over de scrub, je kan ook gewoon doorscrollen om direct naar de Foot-Spa te gaan.

Sonya Deep-Cleansing Exfoliator (niet meer verkrijgbaar!)

De Sonya Deep-Cleansing Exfoliator is mijn favoriete scrub, en geloof me, ik heb in mijn acne-historie heel wat scrubs, peelings, exfoliators of hoe je het ook wil noemen gebruikt. Je denkt vast ‘ja, dat zal wel, je bent gewoon voor je eigen winkel aan het spreken’. Dat is in zekere zin waar, maar dan vergeten we hierbij dat ik juist met deze ‘winkel’ ben begonnen juist omdát deze producten zo fantastisch zijn. Ik hoefde mij niet te registreren als vertegenwoordigster, ik heb het zelf gekozen omdat ik zelf heb ervaren wat de producten met me doen. Ik zou nooit producten kunnen verkopen waar ik zelf niet achtersta. Als ik deze scrub niet goed zou vinden, zou ik het je ook niet aanraden, laat staan dat ik het al voor meer dan 2 jaar gebruik, wat we een record kunnen noemen.

De scrub is zeer aan te raden, ook voor mensen met een gevoelige huid, zelfs voor hen met acne, ik hoor namelijk zelf bij deze twee groepen. Het is namelijk zeer mild en het irriteert niet. Het geeft zelfs een dieptereiniging. Je kan het meer dan 1 keer per week gebruiken, ook al hoor je bij de bovenstaande twee groepen. Elke dag is niet aan te raden. Luister vooral naar je eigen lichaam, voel wat het met je huid doet.

Daarnaast is de scrub ook zeer milieuvriendelijk peeling, dit komt doordat er geen plastic scrub-bolletjes inzitten zoals in vele andere soorten. De plastic bolletjes komen uiteindelijk terecht op de bodem van de zee, wat zeer ongezond is voor de vissen. De bolletjes van deze scrub zijn gemaakt van Jojoba-olie. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je huid, het is door deze Jojoba-olie-bolletjes dat het zo’n zachte scrub is.

Andere ingrediënten zijn L-Arginine (een aminozuur dat ervoor zorgt dat de bloedcirculatie wordt bevorderd), komkommerextract en citroenextract.

Gebruiksaanwijzing: Maak eerst je huid goed schoon (met bijvoorbeeld de Sonya Purifying Cleanser). Gebruik deze scrub altijd op een natte huid. Daarna breng je een hoeveelheid aan dat genoeg is voor gezicht en hals. Vervolgens maak je cirkelvormige bewegingen met vochtige vingers. Als je ergens grovere poriën hebt, of mee-eters, mag je daar wat steviger wrijven (deze plekken mogen ook vaker gescrubd worden). Als je last hebt van acne, kan je de scrub even laten intrekken en vervolgens spoel je het af met proper water. Suggestie: je kan nog nareinigen met de Aloë Refreshing Toner en daarna één van de heerlijke Sonya verzorgingscrèmes aanbrengen. Frequentie:

  • 1 x per week voor een normale huid
  • 2x per week voor een huid met een dikke hoornlaag, een huid met grove poriën en veel mee-eters
  • 1x per 2 weken voor een dunne, zeer reactieve huid
  • Als er actieve acne aanwezig is m.a.w. er zijn gele koppen aanwezig, breng de Exfoliator aan op de huid, laat deze 15 minuten inwerken en spoel vervolgens af met schoon en ruim water. Nareinigen met de Aloë Refreshing Toner.

TIP: gebruik de exfoliator ook eens voor je handen.

 

Foot-Spa

Al enkele dagen geleden zag ik dat er een stuk eelt van een van mijn grote tenen half los was gekomen. Gezellig… Het was blijkbaar nogal een dik stuk, dus wist ik dat het eens tijd werd om mijn voeten een Foot-Spa te geven. Dat had ik al wel even in gedachten, maar het was er gewoon nog niet van gekomen. Nu moest het echt wel gaan gebeuren.

Tegenwoordig loop ik ook steeds vaker rond op mijn blote voeten, zoals ik als kind ook deed. Dus mijn voeten waren ook vuil sinds mijn laatste douche, wat nog meer redenen geeft om ze eens grondig aan te pakken. Kijk hieronder maar naar de vier foto’s, links is telkens voor het voetbad, de scrub en Propolis, rechts telkens na dit alles. Het deed deugd en het resultaat mag er zijn, maar oordeel vooral zelf.

Jij kan ook genieten van deze ontspannende Foot-Spa, ik geef namelijk gratis mini-foot-spa-kits aan wie wil. Verras je vriend(inn)en, partner, broer, zus, moeder, vader of een ander familielid. Of gun het gewoon jezelf. Het is heerlijk als je een persoon bij je hebt die je rug kan masseren terwijl jij met je voeten in het voetbadje zit!

Scrol helemaal tot onderaan deze pagina als je nog de verse, biologische peertjes met kaneel wil bekijken, op eigen grond ‘gekweekt’.

Relaxation Bath Salts (niet meer verkrijgbaar!)

De Relaxation Bath Salts is een aromatische mix vol voedende zouten uit de dode zee, lavendel en andere etherische oliën. Zout uit de dode zee staat bekend om haar kalmerende en vochtinbrengende effecten waarbij de huid tot rust komt. Lavendel is een populair aroma dat je helpt te ontspannen. Pure verwennerij dus!

TIP: indien je last hebt van hielspoor, neem dan voetbaden met badzout van de dode zee, zoals de Relaxation Bath Salts. Zout van de dode zee ontgift namelijk zeer goed.

Aloe Propolis Creme

Propolis is een bijenproduct dat de bijtjes zelf gebruiken om hun bijenkorf proper en bacterievrij te houden. Vrij vertaald betekent het “verdediger van de stad”: in het Grieks betekent “pro” = “voor” en “polis” = “stad”. Propolis wordt gemaakt van speciale harsen van knoppen en bladeren van verschillende bomen. Dit is dan het basismateriaal voor de propolis. Na het verzamelen van deze harsen, kauwen de bijen erop. Het speeksel van de bijen maakt van de hars propolis. Het is dus puur natuur, een natuurlijk antibioticum en wordt ook wel bijenlijm genoemd – het wordt o.a. gebruikt om kiertjes en spleten te dichten en de wanden te bekleden. Daarnaast desinfecteert het de bijenkorf en werkt het bacterie-en schimmeldodend.

Als sinds mensenheugenis wordt het toegepast vanwege de gezonde eigenschappen. De Grieken, Romeinen en Egyptenaren kennen het waardevolle bijproduct al duizenden jaren. Voor het lichaam zelf heeft propolis een gezonde werking. De gezonde stoffen van propolis passen goed bij een gezonde leefstijl. Daarom heeft Forever twee producten op basis van propolis, waaronder deze crème. Het bevat naast 74,4% gestabiliseerde aloë vera gel ook propolis van de honingbij en kamille extracten.

De propolis bestaat uit meervoudige aminozuren, vitaminecomplexen A en E waardevolle structuurbouwstenen voor de ondersteuning bij het herstel van de huid. Een perfecte vochtinbrenger en beschermer voor iedere dag met een bijzonder kalmerende werking op met name de gevoelige huid.

Gebruiksaanwijzing: Reinig de huid zorgvuldig. Smeer nooit op een open wonde. Dit is omdat het een laagje vormt boven de wonde en zo kunnen bacteriën die eronder zitten vrij spel krijgen.

Aloe Heat Lotion

De Aloe Heat Lotion is een zachte, diepwerkende warmte lotion gemaakt op basis van gestabiliseerde Aloë Vera. Er is eucalyptus aan toegevoegd om het een ontspannende massagelotion te maken, waarbij pijn kan worden verlicht. Het is zelfs een ‘intelligente’ lotion: het wordt warm als je spieren vermoeid zijn en nood hebben aan ontspanning, maar het wordt koud als er een ontsteking aanwezig is. Daarbovenop wordt het ook zo warm of koud als nodig naargelang de ernst van het probleem. Bijvoorbeeld: zijn je spieren heel erg gespannen, dan zal de lotion heel erg warm worden.

Uiteraard kan je het ook gewoon als massagelotion gebruiken. Je hoeft dus niet per se pijnlijke spieren te hebben om het te gebruiken. Zelf heb ik al zoveel deugd gehad van deze lotion. Het is al een paar keer kei heet geworden, dat is even doorbijten om achteraf bijna een luide zucht van verluchting te slaken. Andere keren wordt het gewoon een beetje warm. Ook heb ik het al koud voelen worden, dus ik vertel je hier geen broodje aap verhalen.

Last but not least: de peertjes van eigen bodem!

Enkele jaren geleden kregen we van een oom een perenboompje. Het eerste jaar hadden we niets, het jaar erop toch enkele peertjes, het volgende jaar maar 1 of 3 maar nu gaat het zelfs gebukt onder het gewicht van de massa’s peren! Ondertussen zijn er toch al zo’n 5 à 10 afgevallen, waarvan het merendeel nog eetbaar was. We sproeien niets, we hangen gewoon een net over het boompje zodat de vogels er niet van beginnen te eten. Ziet dit er niet heerlijk uit? Smakelijk!

Wil jij je voeten ook wel eens zo heerlijk verwennen? Zeg het in een reactie hieronder!

Voor meer informatie of bestellingen, contacteer me gerust. Bestellen kan ook via mijn webshop.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening