Hoi allemaal,

Even een kort berichtje om jullie op de hoogte te houden. Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten, heb ik een overbeet die groter/duidelijker is geworden sinds mijn bovenste voorste tanden goed staan zoals het zou moeten. De rest van mijn tanden staan nu ook helemaal goed, alleen passen ze niet meer in elkaar. Zo wordt kauwen wel moeilijker, tenzij ik constant mijn onderkaak naar voor ‘schuif’.

Als mijn overbeet wordt gecorrigeerd, dan zou alles als een puzzel ineen moeten passen. En laat nu die operatie morgenvroeg al zijn! Spannend! Wish me luck!

Ik zal sowieso een documentatie aanmaken voor de evolutie van mijn dikke kop en algehele toestand. Het valt nog te bezien of ik het regelmatig zal posten of in grotere stukken of zelfs 1 groot stuk. Dat zal afhangen van hoe ik mij ga voelen de komende tijd.

Hier is alvast nog eens de foto, daarnet getrokken, die kan dienen als ‘vooraf’:

Kaakprofiel voor operatie

Edit (2017): je kan ondertussen de updates lezen ivm met de evolutie van het herstel. Deel 1 en deel 2 zijn iets langer van stof wegens veel te vertellen (o.a. omdat ik weet dat er mensen in mijn omgeving zijn die dit binnenkort – of pas binnen enkele jaren – ook moeten ondergaan, zo krijgen zij een zo’n compleet mogelijk beeld van alles). Deel 3, deel 4 en deel 5 zijn telkens korter omdat er zich minder nieuwigheden voordeden.

Edit 2 (2018): je kan de evolutie van mijn gebit lezen en zien in deze blog (gaat tot februari 2017), in een update (van maart 2017 tot vlak voor de operatie) en in de laatste update (van december 2017 tot augustus 2018). Wanneer mijn blokjes eraf zullen zijn (voorzien voor aanstaande 1 oktober), zet ik zeker nog een nieuwe update online en waarschijnlijk ook een voor-en-na vergelijking van zowel mijn kaak als van mijn gebit.

Heb jij ook je overbeet of onderbeet laten corrigeren? Ik ben benieuwd naar je ervaring hieronder!

Tot later en veel liefs,

Mijn handtekening