Zoals de meesten van jullie al wel weten, deed ik enkele weken terug de C9 opnieuw, na zo’n 2 jaar. In die 2 jaar is er een update gebeurd in het programma om het beter te maken én om aan de Belgische wet ivm de maximale hoeveelheid Chroom te voldoen (in andere landen is dat deel niet veranderd). Zo is het boekje/programma niet alleen duidelijker geworden (met o.a. extra uitleg en voorbeelden), maar is ook het supplement Garcinia vervangen door de Lean (in andere landen is het dus nog steeds de Garcinia). Deze hebben nagenoeg hetzelfde effect. Hierbij dus mijn ervaring.

Zie voor mijn eerste ervaring (in 2015) met de C9 naar de respectievelijke pagina’s dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8 en dag 9. Nu is het de beurt aan de vernieuwde C9. Zie ook voor deze ervaringen van de aparte dagen bij de respectievelijke pagina’s dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8 en dag 9.

Globaal

Allereerst wil ik zeggen dat ik héél blij ben dat ik het C9-programma heb gevolgd! Het heeft me heel veel deugd gedaan. Niet alleen voelde ik me pakken beter (zeker na de zombieperiode na mijn operatie), ik genoot echt van de lekkere, verse en pure avondmaaltijden. Ik kon veel beter naar toilet gaan: niet alleen ging het veel vlotter, ik ging ook meer dan 1 keer per dag. Dat gaf me werkelijk een opluchtend gevoel. Mijn hoofd klaarde op (geen brainfog / mindfog meer), en ik had meer energie. Op dagen waar ik die nacht veel te weinig heb kunnen slapen, kon ik toch ‘blijven gaan’ en mijn symptomen die ik dan normaal krijg, waren zo goed als afwezig (hoofdpijn, zombiestaat en verhoogd basis-stressniveau).

Details

Een ‘bijwerking’ van de C9 is meestal afvallen. Veelal is dit vastgehouden water waar ook ineens de loskomende afvalstoffen mee worden weggevoerd. Maar omdat ik echt niet moest (noch wilde) afvallen, paste ik het programma wat aan zodat ik afvallen vermeed. Zo startte ik de eerste twee dagen al direct met een avondmaaltijd en hield ik me niet aan de limiet van 600 kcal. Uiteraard overdreef ik niet met eten, anders kan het cleansing effect niet te goei zijn werk doen. Ook waren de meeste dagen qua schema wat overhoop gehaald vanwege mijn bioritme dat nog compleet in de war was. Zo was het avondeten thuis in feite de lunch in mijn programma. Je kan in het programma de lunch en het avondmaal verwisselen met elkaar, maar bij mij was het dus toch nog nét iets anders.

Mijn doelen

In het begin van het begeleidende boekje schrijf je je doelen neer die je wil bereiken met de C9 (en eventueel verder met één of beide vervolgen van het F.I.T. programma F15 / V5). Die van mij waren:

 1. Mijn darmen / lichaam cleansen
 2. Mijn suikerverslaving kwijtspelen
 3. Een boost krijgen om de operatie volledig achter mij te laten
 4. Aloë drinken als prebiotica zodat ik erna probiotica kan nemen (vanwege de antibioticakuur na de operatie).
 5. Meer bewegen

Geslaagd?

Nu ik terugblik, is het de vraag of ik (en het progamma) geslaagd ben (is) in mijn (zijn) opzet:

 1. Met wat ik voelde tijdens het programma – en o.a. ook kon merken aan mijn stoelgang – is dat het cleansen zeker gelukt is
 2. Helaas had het deze keer niet hetzelfde effect als 2 jaar geleden op mijn zin in zoet. Het is sowieso wel geminderd en nu ik bijvoorbeeld ketchup eet, proef ik echt heel erg hoeveel suiker er wel niet inzit. De reep chocolade ligt nog steeds te lonken, maar ik heb toch nog wat wilskracht nodig om eraf te blijven. Vorige keer zou ik er zonder enige moeite vanaf kunnen blijven. Geen idee of het aan de Lean ligt, of aan het feit dat ik de eerste twee dagen wel een avondmaaltijd heb genuttigd.
 3. Een boost heb ik zeker wel gehad! Ondanks enkele veel te korte nachten, leek ik er niet meer zoveel hinder van te hebben als normaal. Toeval kan je het zeker niet noemen.
 4. Ondertussen neem ik reeds probiotica, maar het duurt wel even voor ik verschil kan merken.
 5. Ik heb mijn best gedaan om elke dag minstens een half uurtje te bewegen: wandelen, yoga en fietsen. Op 2 dagen is het me helaas niet gelukt vanwege een te vol schema. 8/10, dus toch nog geslaagd.
 6. Dit was niet een doel op zich, maar toch een verwezenlijking: Ik heb veel meer water gedronken (elke dag zeker 2 liter)! Dat is ook de bedoeling. Hier ben ik best trots op!

Niet afvallen?

Normaal moet ik me ook wegen in de ochtend vóór ik start, en de ochtend van de laatste dag. Helaas was ik de ochtend dat ik startte (9 oktober) niet thuis en had ik niet mijn gewoonlijke weegschaal. De weegschaal die ik kon gebruiken gaf aan dat ik opeens 1,5 kilo meer woog dan op de ochtend van mijn operatie (26 september) en ergens in de week na de operatie (ik was niet afgevallen tot mijn verbazing). Dit leek me onmogelijk, aangezien ik in de tijd tussen die twee data veel minder heb kunnen eten dan normaal. Twee dagen later woog ik me op mijn gebruikelijke weegschaal, deze liet zien dat er inderdaad niets veranderd was (oef!).

Ook heb ik me de ochtend van de laatste dag niet gewogen (compleet vergeten!) en de dagen erna ook niet. Pas menig dagen later stond ik nog eens op de weegschaal en zag geen significant verschil met de kilo’s op de ochtend van de operatie. Missie geslaagd zou ik zeggen. Vorige keer was ik wel een beetje lichter geworden (ook al was het toen ook niet mijn bedoeling).

Voor herhaling vatbaar?

ABSOLUUUUT! Als je mij zou vragen of ik het nog steeds zou doen mocht ik op voorhand geweten hebben wat het heeft gegeven deze keer, dan zou ik het zeker nog steeds doen. En als je mij zou vragen of ik het in de toekomst nog eens terug zou doen, daar zeg ik ook zeker ‘JA!’ op. Ook nu heb ik het helemaal op mijn eentje gedaan, maar het zou echt eens leuk zijn om het met meer tegelijkertijd te doen. Rond mij zie ik collega’s starten met een hele schaar erbij, die groepsenergie is al tastbaar nog voor ze goed en wel begonnen zijn. Dat is pas zalig! Elkaar motiveren, aansporen en steunen is inderdaad zoveel leuker! Dus doe jij ook mee volgende keer? Nu moet ik helaas wel nog minstens drie maanden wachten, teveel van het goeie is ook niet goed hé 😉

Zou jij het zien zitten om de C9 eens samen met mij of met iemand anders te doen? Of heb je dat soms al in groep gedaan en wil je het eens alleen doen? Laat maar weten hieronder!

Indien je meer wilt weten over Forever Living Products, de F.I.T. pakketten, de C9 of andere Forever producten, kan je mij contacteren, ook als je deze wilt bestellen. Bestel je liever zelf, dan kan je dat doen via deze website.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Ik ben u zeer dankbaar! Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening