Zoals beloofd is het vandaag de beurt aan de Numerologie sessie van Jacqueline. Voor wie niet mee is: op 11 februari ging ik naar het WonderWijvenHuis voor de Spirituele Proeverij voor curieuzeneuzen. Daar heb ik vier fantastische sessies gevolgd, waarover ik vorige week (Soultouch) en de komende twee weken uitgebreider verslag van breng, elke sessie apart (‘Engelen, Gidsen, Lichtwezens, …‘ en Bach Painting). Voor meer informatie over de WonderWijven verwijs ik je naar de officiële website, of lees het tweede stuk van mijn blog van twee weken geleden.

Numerologie

Maar dus, numerologie. Al sinds ik van numerologie heb gehoord in het lager (of was het pas in het middelbaar?), is dit een onderwerp dat me erg interesseert. Nu ik de kans had om bij een échte numeroloog een sessie bij te wonen, liet ik deze uiteraard niet schieten. Ik was dus erg benieuwd naar wat de getallen van mijn naam en geboortedatum voor mij in petto hadden.

Wat is het precies?

Ik herhaal hier even de korte beschrijving die ik reeds in het algemene bericht schreef. De reading die ik heb gevolgd was ‘Het leven waarvoor je geboren bent’. Daarin geeft Jacqueline uitleg over je geboortedatum: wat betekent het in je leven? Naar welk doel mag je groeien in dit leven? Hoe ga of kan je deze levensweg bewandelen? Welke persoonlijke ontwikkeling begint er vanaf je verjaardag?

Hoe verliep het?

Eerst mocht ik een Engelenkaart trekken, zodat ik zou weten wie er op dat moment bij mij was. Ik trok de kaart van Aartsengel Michaël, maar ik weet de tekst niet meer die de kaart begeleidde. In elk geval bracht het me steun voor wat ik zocht.

Zoals ik reeds vermeldde in de algemene blogpost over deze sessies, kreeg ik bij deze zoveel informatie en inzichten over mij (heen), dat ik niet alles heb kunnen onthouden spijtig genoeg. Opschrijven op dat moment was geen optie wegens 1. geen schrijfwaren bij (op het laatste moment vergeten mee te nemen…) en 2. schrijven en luisteren tegelijkertijd werkt averechts. Ik kan onmogelijk alles opschrijven en tegelijkertijd aandachtig blijven luisteren en alles opvangen. Dus volgende keer neem ik mijn dictafoon mee. Dit is dus ook weer een wijze les geweest.

Succes en Leiderschap

Maar wat ik wel heb onthouden is dat er voor mijn naam succes staat gepland en dat ik een leidersrol zal hebben en daar naartoe zal groeien de komende jaren. Het lijkt ongelooflijk en dat was ook mijn eerste reactie, ongeloof. Ik ben tot nu toe nog nooit echt een leider geweest, of heb mij nog nooit een leider gevoeld. Toch voelde ik altijd ergens in mezelf het verlangen om een leider te zijn, maar stopte het altijd weg omdat ik vond dat anderen betere leiders zouden zijn. Maar blijkbaar komt mijn tijd eraan om te ‘risen en shinen’. Dit klinkt allemaal heel opwindend, maar tegelijkertijd ook erg angstaanjagend. Kan ik dat wel? Hoe dan? In wat? En ga zo maar door. Toch begin ik nu meer de dingen los te laten, zodat het naar me toe kan komen. Ik begin er meer in te vertrouwen dat mijn ware pad binnenkort zichtbaar zal worden.

Communicatie en organisatie

Wat er ook naar voren kwam, was dat ik erg goed ben in communicatie en organisatie. Ook hier heb ik een dubbele blik op: op bepaalde vlakken ben ik iets minder goed in communicatie en tot nu toe heb ik nog niet veel zelf georganiseerd. Aan de andere kant heb ik wel een passie voor talen en hou ik van ordelijkheid en organisatie op elk vlak in mijn leven. Dit laatste werd niet altijd weerspiegeld in mijn kamer vroeger of nu op het bureaublad. Ach, georganiseerde chaos is ook een vorm van ordelijkheid.

Er kwamen voor mij tot dan toe nog verborgen systemen naar boven, zoals dat de mensen om me heen op mijn organisatievermogen vertrouwen. Daar kon ik me wel direct in vinden. Ik kan er niet tegen als er nog dingen last-minute in orde gebracht moeten worden of als er geen duidelijke structuur is. Zo heb ik verschillende kaften voor verschillende soorten documenten (bestellingen, rekeninguittreksels, garantiepapieren, …) en is er per schuif een duidelijke ‘doelstelling’ (printpapier, kladpapier, tekeningen, schrijfsels, stickers, …). Op die manier is ontstaat er ook rust in mijn – toch al reeds druk – hoofd.

Andere kenmerken

Nog andere zaken die ik heb onthouden zijn enkele kenmerken die werden benoemd waar ik mezelf ook in terugvind:

 • reizen: ik hou er inderdaad van om te reizen, de wereld te zien
 • culturen: hangt samen met het reizen. Culturen fascineren me en ik wil me niet beperken tot mijn eigen cultuur. In contrast met andere culturen leer je die van jezelf ook beter kennen, echt de moeite!
 • verantwoordelijkheid (ik heb blijkbaar een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel – dit heb ik de laatste tijd wel vaker gehoord – en neem ook teveel hooi op mijn vork in de zin van dat ik beter moet leren delegeren: als mensen een hoofd en twee handen hebben om mee te denken en actie te ondernemen, moet ik niet alles voor hen doen. Dit vind ik moeilijk omdat ik graag wil dat de dingen goed worden gedaan, meestal ook zoals ik het wil.)
 • harmonie bewaren (ik hou niet van conflicten. Punt.)
 • angsten overwinnen (zeer toepasselijk in deze fase van mijn leven, ik was sowieso al van plan om op korte termijn iets aan mijn angst’stoornis’ te doen)
 • geduld oefenen, niet te snel willen gaan (ook een moeilijke voor mij, ik ben op bepaalde vlakken erg ongeduldig, vooral wat vooruitgang in mijn leven betreft. Ik hou niet van stilstaan of slabakken, want ik heb het gevoel dat ik dat mijn hele jeugd heb gedaan, waardoor ik die ‘verloren tijd’ eens zo snel terug wil inhalen)
 • oude patronen doorbreken (dan moet ik eerst zien te ontdekken wat deze zijn, ook daar ben ik nu mee bezig)
 • creativiteit (tekenen, schrijven, zingen, fotografie, knutselen, haken, naaien, amigurumi, … om maar enkele te noemen. Heeft iemand nog enkele levens reserve die ik mag gebruiken?)
 • speelsheid (ik meen dat ik reeds op te jonge leeftijd volwassen moest worden, waardoor ik mijn kindertijd heb overgeslagen, ook dit wil ik terug inhalen. Sinds ik de wijze raad heb ontvangen van nooit je kinderlijke ‘ik’ te verliezen, het kind in jezelf te helen en jong van geest te blijven, pas ik dit zoveel mogelijk toe in mijn leven)
 • leren grenzen te stellen (tiens, dat had ik precies al eens eerder gehoord…)
 • dingen afwerken: ik werk namelijk graag dingen af waar ik aan ben begonnen, of het nu kleine en kortstondige zaken zijn, of grotere zaken die over langere tijd/periodes strekken. Anders ontstaat er weer chaos in mijn hoofd van allemaal onafgewerkte zaken. Aan 10 duizend dingen te gelijk moeten denken heeft me nog nooit echt geholpen. Af is af en dan is het ook uit mijn hoofd. Zennn…
 • onderzoek: als ik iets tegenkom waar ik nog niet veel van weet, maar dat wel graag wil, dan onderzoek ik het. Dan ga ik op zoek naar zoveel mogelijk informatie over dat onderwerp, liefst tot op de bodem. Alleen zo heb ik het gevoel dat ik er genoeg over weet en verdere stappen kan ondernemen. Bv bij het gaan samenwonen: Ik wou alles weten over het verschil tussen feitelijk of wettelijk samenwonen en de rechten en plichten daarrond. Daar kwamen artikels en zelfs het wetboek aan te pas. Een hele brok! Heb jij al eens iets uit het wetboek gelezen (en wat dan en waarom)? Vertel het me even in de commentaren!

Dit zijn enkele van de vele benoemde kenmerken. Stuk voor stuk herkende ik ze en kon ik ze plaatsen. Toch wel straf wat iemand over me te weten kan komen door gewoon de getallen van mijn geboortedatum en van mijn naam te analyseren, vind je niet? En het werd nog beter.

Inzichten in periodes van mijn leven

Per levensperiode kreeg ik in grote lijnen inzicht in wat ik daarin heb geleerd of zou leren, zoals die leiderschapsrol. Als laatste kreeg ik per maand na mijn verjaardag te horen wat er dan in grote lijnen zou gebeuren. Zoals: volgende maand (maart dus) zou een maand van leuke activiteiten worden. ‘Toevallig’ staat mijn agenda op dit moment van schrijven (eind februari) inderdaad vol met verjaardagsfeestjes, concerten, mini-optredens en leuke trainingen.

In april zou ik moeten letten op mijn gezondheid (dat moet ik de laatste paar jaren toch al doen, maar nu wordt het precies erger, mijn angst maakt het er niet beter op). Mei is de maand waarin ik op een of andere manier in aanraking zal komen met de wet. In juni zal er een discussie opkomen waarin ik zal moeten zien hoe ik mij daar in opstel. Er zijn heel wat maanden waarover ik niet meer weet wat de ‘les’ daarin zal zijn, maar dat is prima, zo laat ik het ook gewoon los, ik laat het over aan het leven.

Boek een sessie bij Jacqueline

Ben jij ook benieuwd naar wat je naam en geboortedatum over je kunnen vertellen? Kom het te weten door een reading aan te vragen via Jacquelines e-mailadres: jacqy-moon[at]hotmail.com.

Heb je al eens een numerologische analyse laten doen over jezelf of iemand anders? Ik ben erg benieuwd naar je ervaring, dus laat het me hieronder even weten!

Veel liefs,

Mijn handtekening