Het is nu de vierde week in deze reeks van de Spirituele Proeverij voor curieuzeneuzen, dus is het nu de beurt aan de sessie van ‘Engelen, gidsen, lichtwezens, …’, die verzorgd werd door medium An Verlinde. Iedereen zal zich vast al wel eens een keer hebben afgevraagd of Engelen, gidsen, lichtwezens, … écht bestaan of niet. Ter verduidelijking, in dit blogbericht gaat het niet over het welles-nietes van deze kwestie. Of je er nu in gelooft of niet, dat doet er niet toe. Ik ga ervan uit dat er in elk geval iéts is, welke naam het heeft of die jij eraan geeft (universum, de bron, Engelen, God, …), maakt ook niet uit.

Voor wie de afgelopen weken heeft gemist: op 11 februari organiseerde de WonderWijven vzw in het WonderWijvenHuis de Spirituele Proeverij voor curieuzeneuzen. Van de vele sessies heb ik er vier gevolgd, allemaal fantastische ervaringen, waarover ik de voorbije twee weken reeds heb geschreven (Soultouch en Numerologie). Volgende week komt het laatste deel (Bach Painting) online. Voor meer informatie over de WonderWijven verwijs ik je naar de officiële website, of lees het tweede deel van mijn blog van de eerste week in deze reeks.

Engelen, gidsen, lichtwezens, …

Over naar de Engelen, gidsen en lichtwezens of hoe je ze ook wilt noemen. Daar heeft iedereen al wel eens over gehoord, of je woont misschien op een andere planeet. Het mag duidelijk zijn dat ik voor veel open sta, dus ook voor dit soort dingen. Het is niet omdat ik nog nooit een Engel, gids, lichtwezen, … heb gezien of gevoeld in mijn leven, dat ik niet geloof dat ze kunnen bestaan. In mijn ogen is er niets mis om te geloven in iets dat je steun kan geven in moeilijke tijden in je leven, of dat nu iets is van in jezelf of van buitenaf. En wat als de boodschappen niet echt van hen komen maar van het medium zelf? Dat maakt het voor mij niet minder echt, er zijn namelijk genoeg mensen op de wereld die precies weten te zeggen wat je op dat moment nodig hebt.

Ik was erg nieuwsgierig naar wie/wat er mij vergezelde op dit moment in mijn leven en waarom. Welke boodschap zou ik ontvangen? Zou het een antwoord zijn op wat ik me al een tijd lang afvraag en eigenlijk de reden is waarom ik naar al deze sessies ben gegaan? Laat maar komen die handel!

Wat is het precies?

An Verlinde is een medium die je kan vertellen wie er bij je is en welke boodschap je mag ontvangen. Allereerst mag je een kaart trekken van twee stapels, eentje van een Engelen stapel en een andere met diverse boodschappen op. Vervolgens tunet An in op de energie die bij je is en weet ze je ook te vertellen wat de boodschap is van deze energie. Daarnaast kan ze spot-on zeggen waar je het moeilijk mee hebt, dingen uit je verleden benoemen die je op dit moment nog belemmeren en kan ze ook enkele kenmerken van jou bovenhalen. Deze inzichten zijn erg de moeite waard en kunnen je helpen op je pad, net zoals dat het ook mij heeft geholpen.

Hoe verliep het?

Kaarten

Van de Engelenkaart herinner ik me niet veel meer, buiten dat er iets stond van dat ik veilig ben, dit is toch geruststellend, zeker in deze periode in mijn leven waarin ik om de zoveel tijd vrees voor mijn leven. De andere kaart zei me iets wat Annemieke met mijn Zieletekening ook liet zien, namelijk dat ik veel passies/talenten heb. Erg fijn om die bevestiging meermaals te krijgen!

Engelen, gidsen of lichtwezens?

Wat Engelen, gidsen, lichtwezens, … betreft, bij mij was er iemand die me helpt in mijn  vrouwelijke energie te komen, in mijn weg naar het omarmen van mijn vrouwelijke kant, mijn vrouwelijkheid. Het is echt zo fijn om te weten dat er ook iemand bij mij is die me ondersteunt op een bepaald vlak in mijn leven. Er is op dat vlak inderdaad wel wat gebeurd in mijn leven, maar ik zou niet weten hoe ik méér in dat vrouw-zijn kan gaan staan. Misschien heb ik daar nog wel extra begeleiding in nodig.

Extraatjes

Wat An me nog meer kon vertellen over mezelf (die dus ook waar zijn) waren de volgende zaken (er waren er vast nog meer, maar dit is wat ik heb opgeschreven na de sessie en dus wat ik toen nog heb onthouden):

  • ik ben een heel gevoelig iemand
  • ik ben spiritueel
  • ik ben in het verleden meermaals vernederd geweest*
  • ik kruip gemakkelijk in mijn schulp door mijn onzekerheid (die een gevolg is van de vernederingen)
  • ik moet meer dingen uitpraten in plaats van ze te laten opstapelen (ik weet dat ik daar niet goed in ben)
  • ik moet leren om niet teveel meer te beredeneren
  • ik ben een soort van eenzaat, ik heb vaak nood aan tijd voor mezelf (om o.a. mijn batterijen weer op te laden)
  • ik heb complexen*
  • ik moet leren om geen negativiteit aan zaken te koppelen want dat houdt alles tegen.

*Alle puntjes werden door An zelf naar voren gebracht, zonder enige input van mij, ik luisterde dus gewoon naar wat ze me kon vertellen over mezelf. Behalve bij de puntjes met de sterretjes, toen vroeg ze of ik soms ooit vernederd ben geweest en of ik complexen heb. Ze kreeg dus iets binnen en vroeg om bevestiging. Beide zaken klopten wel degelijk.

Persoonlijke boodschap

De belangrijkste boodschap voor mij was: lezen, praten en geloven.
Het lezen heeft te maken met mijn spiritualiteit: de spirituele boeken die ik nog hoor te lezen in mijn leven zullen zeker nog op mijn pad komen.
Het praten hoort bij het uitpraten van zaken.
Het geloven draait om het feit dat ik mag beginnen geloven dat ik het kan (eender wat). Ook deze boodschap heb ik nu meermaals op één dag (en ook via Annemieke en de online training) mogen horen. Het begint dus echt wel duidelijk te worden!

Ben jij ook nieuwsgierig naar wie jou vergezelt op je pad en de boodschap die erbij hoort? Contacteer dan An Verlinde via innerlijkerust[at]outlook.com.

Heb je al eens deze sessie bij An (of bij iemand anders) gevolgd? Laat het me hieronder in de commentaren weten, want ik ben zo benieuwd!

Veel liefs,

Mijn handtekening