De laatste sessie die ik heb gevolgd tijdens de Spirituele Proeverij voor curieuzeneuzen was die van de Bach Painting. Ook deze titel sprak me aan, samen met de beschrijving, maar toch twijfelde ik en had eerst geen sessie geboekt. Terplekke aangekomen zag ik voorbeelden van Bach Paintings en waren er nog 2 plekken vrij, op momenten dat ik geen andere sessie meer had gepland. Door de voorbeelden werd ik weer getriggerd en de twee vrije plaatsen waren dus een teken dat ik het toch gewoon maar moest doen. En ik heb er zeker geen spijt van! In tegendeel, ik kan het alleen maar aanraden!

[Update 2019: Omdat ik hier zoveel aan heb gehad en mijn evolutie wou zien in de tekeningen (mocht dat het geval zijn), heb ik een jaar na datum een nieuwe sessie bij Ann Veris geboekt tijdens de Spirituele Proeverij van dit jaar. Het resultaat is verbluffend!]

Mocht je even niet mee zijn met wat de Spirituele Proeverij voor curieuzeneuzen is: de WonderWijven vzw organiseerde op 11 februari dit evenement in het WonderWijvenHuis. Daar heb ik vier sessies gevolgd, die allemaal stuk voor stuk de moeite waard waren, dus de andere sessies zullen dat vast ook zijn geweest. De voorbije vier weken schreef ik reeds over de Soultouch, Numerologie en ‘Engelen, gidsen, lichtwezens, …‘. Voor meer informatie over de WonderWijven verwijs ik je naar de officiële website, of lees de tweede helft van mijn eerste blog in deze reeks.

Bach Painting

Wat is het precies?

Ik herhaal hier even de korte beschrijving die ik reeds in het algemene bericht schreef. Op de tonen het adagio WV 974/Alessandro Marcello/JSBach schildert Ann Veris een viertal aquarelletjes. Vervolgens bekijkt ze de reeksjes om je inspirerende inzichten mee te geven op je pad.

Hoe verliep het?

Normaal ben ik niet zo’n fan van Bach – de meest bekende werken uitgezonderd – omdat ik vind dat zijn werk nogal theoretisch ineen zit. Toch was mijn nieuwsgierigheid te groot om daar acht op te slaan.

Opnieuw kaarten trekken

Voor me lagen twee stapels kaarten en een zakje met kleine kaartjes waar telkens 1 woord op stond. Er werd niets over gezegd en ik was gewoon te nieuwsgierig dus trok ik van elks eentje. De bovenste kaart van de ene stapel had een prachtige vlindertekening, dus nam ik spontaan deze vast (je zult misschien al weten dat ik al sinds de zomervakantie van overal vlinders op mijn pad zie komen en de laatste 3 maanden zo goed als dagelijks minstens één). Bleek dat de andere kaarten ook allemaal vlinders waren. Ik werd nieuwsgierig, want ik dacht dat ik misschien iets te impulsief ben geweest. Maar nee, de mooiste kaart voor mij was toch degene die ik het eerst had gezien. Oef! De boodschap die erbij hoorde, ben ik helemaal kwijt helaas.

De andere stapel kaarten had een gevleugeld hartje op elke achterkant, dus dan is het moeilijker om een ‘voorkeuze’ te hebben. Ook hiervan weet ik de boodschap niet meer. Het kaartje vanuit het zakje gaf me het woord ‘Licht’. Erg toepasselijk in deze periode in mijn leven. Vooral met de vlinders.

Het schilderen

Mijn eerste persoonlijke Bach Painting

Ann vertelde me op voorhand dat ik vrij was in te doen wat ik wilde doen. Als ik zin had om te bewegen, yoga te doen, gewoon te observeren, of als ik in slaap zou vallen, allemaal prima. Ze zet het adagio op en begint gewoon te schilderen. De kleuren en vormen komen als vanzelf op het papier terecht. Naar eigen zeggen beslist ze niet zelf welke kleuren ze gebruikt en ook niet welke vormen ze neerstrijkt. Erg merkwaardig, maar fascinerend om te zien!

Mijn tweede persoonlijke Bach Painting

Terwijl ze schilderde, zag ik zelf al enkele zaken in de vormen, maar toch kon ik niet alles interpreteren of plaatsen. Aan de ene kant kon ik haast niet wachten tot ze klaar was, om zo te weten te komen wat het allemaal betekende, maar aan de andere kant kon het niet lang genoeg duren, want ik kreeg zelfs ASMR tintelingen, heerlijk gewoon! Ze schilderde aan elke tekening zolang dat de adagio duurde. De eerste keer was ik even verrast doordat het liedje blijkbaar al gedaan was. Ik dacht namelijk dat het één lang stuk zou zijn.

Mijn derde persoonlijke Bach Painting

In het begin was ik een beetje teleurgesteld door de kleuren die op het papier kwamen, je weet misschien al wel dat ik van veel kleur hou. Toch had ik er vertrouwen in dat er nog wel meer kleuren aan te pas zouden komen. Ook was ik erg blij toen bij het laatste schilderijtje er een vogel tevoorschijn kwam! Dus ik had toch een soort van gidsvogel in mijn leven! Daar hoopte ik op, nog meer nadat ik meermaals vogels had gezien bij de schilderijen van andere personen.

Mijn vierde persoonlijke Bach Painting

De interpretatie

Nadat ze klaar was met schilderen, was het tijd om alles rustig te bekijken en te interpreteren. De zaken die ik er zelf in zag, kwamen overeen met wat zij er in zag, toch wel frappant! Daarnaast kon ze de zaken die ik niet begreep (maar ik had niets gezegd tot ze alles had verklaard) verduidelijken, waardoor ik nog meer inzicht kreeg in mijn leven en mijn pad. Ik ga hier niet dieper op in, omdat ik ook benieuwd ben naar wat je zelf ziet in deze schilderijen. Dus shoot maar in de commentaren!

Ben jij ook benieuwd naar welke vormen en kleuren er voor joú uit Ann’s penseel vloeien? Laat je verrassen door haar een e-mail te sturen voor een afspraak: halloannveris[at]gmail.com.

Veel liefs,

Mijn handtekening