Als je de post van gisteren hebt gelezen, zul je waarschijnlijk herkenningsmomenten ervaren. Ik heb namelijk enkele zaken die ik belangrijk en interessant vond gebruikt voor mijn artikel. Het zijn video’s van Teal Swan en Jesse Elder. Misschien heb je al van hen gehoord of heb je al eens een of meerdere video’s van hen gezien. In elk geval, ik vind deze 3 video’s heel erg de moeite!

Teal Swan

Jaren geleden heb ik al eens kennisgemaakt met Teal Swan, in een van Ralf Smart’s (Infinite Waters op YouTube) video’s. Toen had ik nog geen behoefte aan haar, want ze dook daarna niet meer bij mij op. Tot voor een tijdje geleden. Ik zat met van alles in de knoop en dacht ‘toevallig’ opeens terug aan haar. Ik zocht haar op en kreeg een video te zien die mij hielp met het probleem waar ik mee zat. En zo kwam ik op andere video’s van haar terecht die allen inzichten gaven over onderwerpen waar ik bewust of onbewust mee in de knoop zat.

Ik moet zeggen, het kan heftig zijn, maar juist doordat je een heftige reactie hebt, wil je dat iets zeggen over jezelf. Daar kan je dan iets mee doen. Haar inzichten toepassen in je eigen leven bijvoorbeeld. Zo heeft ze me al vaker zaken van een andere kant laten bekijken, af en toe zaken die ik dacht bevestigd, en soms mijn hele innerlijke wereld op z’n kop gezet. Dat heeft wel pijn gedaan, de tranen stroomden dan over mijn wangen, wat de pijn onmiddellijk ook verzachtte. Een goed teken dus. Vandaar dat ik het een meerwaarde vind om haar video’s met je te delen.

Hoe verander je een overtuiging?

Hoe ontdek je een kernovertuiging?

Jesse Elder

Deze bijna-naamgenoot van mij beschouw ik net als Jay Shetty (van wie ik dinsdag een video deelde over loslaten), Prince EA, Infinite Waters en Teal Swan als iemand die veel wijsheid en inzichten deelt met de wereld. Zijn korte video’s laten je, net als de video’s van de anderen, stilstaan bij zaken waar je waarschijnlijk nog nooit bij hebt stilgestaan. Hij heeft een iets andere aanpak dan Teal Swan wat beperkende overtuigingen betreft, maar dat wil niet zeggen dat een van de twee ‘fout’ zit’. Voor jou werkt de aanpak van Teal bijvoorbeeld beter dan die van Jesse, terwijl voor je buurman de aanpak van Jesse meer impact heeft dan die van Teal. Geef allebei een kans, probeer het uit en maak voor jezelf uit wat voor jou werkt.

Heel veel succes en veel liefs,