Zoals je eerder al kon lezen, volg ik sinds eind januari een cursus die heel wat met me heeft gedaan de afgelopen maanden – en dat trouwens nog steeds doet. Het heet de “Nieuwe Money Mindset”, maar het gaat niet alleen over geld. Het gaat ook over mindset, gedachten, emoties, patronen, sleutelmomenten in je leven, … Het zet je aan tot nadenken over verschillende aspecten van je leven – voornamelijk, maar zeker niet beperkt tot je financiële leven, want dat staat namelijk niet los van de rest. Ik kan je maar één ding zeker zeggen, het gaat diep en het werkt ook: de transformatie was zelfs na 8 weken al zichtbaar voor onze persoonlijke coach, Ingrid van der Wal – tevens de oprichtster van de cursus – en al heel snel ondervond ik al positief effect op financieel vlak.

Het succes in onze pilotgroep (het is de eerste keer dat deze cursus wordt gegeven) is dus zodanig voelbaar en zichtbaar, dat er – nauwelijks halverwege deze eerste pilotversie – reeds veel vraag was voor een nieuwe startdatum. Bij deze mag ik met heel veel plezier het nieuws de wereld insturen dat er op 14 mei 2018 een nieuwe groep start! Daarnaast geldt er een speciale prijs voor deze nieuwe lichting, zie voor de inschrijvingslinken helemaal onderaan dit artikel. De plaatsen zijn wel beperkt, er kunnen maar 21 mensen beginnen, dit om de cursus voor iedereen die ermee start zo succesvol mogelijk te maken. Lees even verder om te weten te komen of het ook iets voor jou is.

Nieuwe Money Mindset

Geld. Voor velen is het een ‘dingetje’. We willen allemaal wel ‘genoeg geld’, maar liefst ook ‘veel geld’, want “je weet maar nooit” (maar wat is eigenlijk ‘genoeg geld’ en ‘veel geld’?). Toch willen ook niet ‘hebberig’ zijn (of willen we gewoon niet zo overkomen op de anderen?). Dus het stroomt niet. Maar wat nu als je het taboe doorbreekt, ook voor jezelf? Wat als je gaat onderzoeken wat geld op dit moment voor jou betekent? Waar komt dat allemaal vandaan? Is dit wel écht wat jij denkt of wil denken?

Euro geld briefjes

Wat heeft geld met persoonlijke ontwikkeling en innerlijke processen te maken? Wat heeft geld met mindset te maken? Wat heeft geld met gevoelens en emoties te maken? Wat heeft geld met energie te maken? Wat heeft geld met jou te maken? Wat heeft geld met herinneringen te maken? Wat ís geld nu in feite? Waar komt het vandaan? Enz.

Inhoud

Veel meer dan alleen maar geld

Het centrale thema is dus geld, maar de cursus beperkt zich duidelijk niet tot alleen maar geld. Je kan het vergelijken met ‘je wordt niet gelukkig als je succes behaalt, maar je behaalt succes wanneer je gelukkig bent’. Vandaar: je zult niet gelukkiger worden wanneer je ‘veel’ geld hebt, maar geld zal meer gaan stromen in je leven wanneer je gelukkig bent.

Daarom werken we voornamelijk aan onszelf. Als we niets veranderen in ons leven, zal er geen verandering komen, ook niet in onze financiële situatie. Als je steeds maar blijft doen wat je altijd al deed, dan zul je steeds hetzelfde resultaat krijgen. Denk maar aan de quote van Einstein: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.” (Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg / krankzinnigheid: hetzelfde steeds opnieuw doen en andere resultaten verwachten). Nog een ander citaat van Einstein dat perfect past bij deze cursus:

Einstein quote problems level of thinking
We kunnen onze problemen niet oplossen op hetzelfde denkniveau dat ze geschapen heeft.

Pilotgroep

Momenteel is de pilotgroep bezig en zijn we net voorbij de helft. Nu wordt het pas echt spannend! Ik voel het kriebelen! We beginnen bij het begin en stap voor stap worden we geleid tot de kern van de zaken, stap voor stap leren we bij over geld, onze financiële blauwdruk, waar we blokkeren en hoe we dit kunnen omdraaien naar wat we zelf willen. Stap voor stap worden we begeleid in bewust worden van onze gedachten, in het doorbreken van patronen, in het anders omgaan met geld en in het nemen van (de juiste) actie(s). Want vooral dat laatste is belangrijk als we resultaat willen! Gewoon wensen is niet voldoende, vandaar dat The Secret niet voor iedereen werkt.

We gaan dus echt door een hele shift, een transformatieproces. We leren niet alleen veel over geld, maar ook over de Wet van Aantrekkingskracht en over onszelf. Deze drie zaken hangen samen, waardoor ze ook alle drie besproken en aangepakt worden.

Mensen zijn zoals uien

Je kan het wat vergelijken met het pellen van een ui. Er zitten zoveel lagen op ons dat we onszelf niet meer zien (dus anderen ons ook niet, of toch niet ons échte ‘ik’), dat we geen toegang meer hebben tot onze kern, dat we ons afsluiten voor zoveel mooie en krachtige aspecten van onszelf. Je gaat dus op avontuur, op ontdekkingsreis naar jezelf. Is dat nodig? Als je alles uit jezelf en het leven wilt halen, ja. Is dat gemakkelijk? Nee. Is dat de moeite waard? Absoluut!

Uien

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdsduur

Gedurende 20 weken krijgen we elke week via een live* webinar les van Ingrid (onderaan dit artikel kan je meer over haar lezen). Ze doet dit door middel van een PowerPointpresentatie waar de belangrijkste punten, inzichten, quotes, afbeeldingen, etc. op staan. In totaal duurt dit maar zo’n 30 à 45 minuten, met eventuele vragen achteraf ongeveer een uurtje. Het fijne eraan is dus dat we achteraf vragen kunnen stellen aan haar als we die hebben.

*De webinars worden opgenomen zodat we deze achteraf nog terug kunnen bekijken in onze backoffice (die we erbij krijgen). Voor de volgende groepen zullen deze lessen week per week worden opengesteld.

Opdrachten

Een cursus zou geen cursus zijn als er geen ‘huiswerk’ bij komt kijken. Bezie het niet als huiswerk zoals op school of in het hoger onderwijs. Het is niet verplicht, het wordt niet gecontroleerd, dus je bent volledig vrij om ermee te doen wat je wilt. Het is wel zo dat de shift / transformatie pas ontstaat door de opdrachten écht te doen. Je begint deze cursus namelijk voor jezelf. Je doet eraan mee omdat je verandering wilt. Het resultaat ontstaat niet door de lessen alleen maar te (her)beluisteren, maar door te doen wat ervoor nodig is, namelijk actie ondernemen. De opdrachten vergen dus wel wat tijd en inzet van jouw kant. Je gaat namelijk bv nadenken over bepaalde vragen, eens het huis uit gaan om kleine zaken in orde te brengen, uit je comfortzone stappen (want het leven begint pas daarbuiten, nietwaar?), etc.

4 reflectieweken

Na 4 lessen komt er telkens een reflectieweek, dat is een week waarin we geen nieuwe les krijgen. Zo kunnen we dan alles wat we tot dan toe hebben geleerd integreren in ons systeem. Even ‘pauze’, even alles verwerken of wat inhalen als we enkele opdrachten nog niet hebben gedaan.

Buddygroepjes

We werken in buddygroepjes om extra steun en diepgang te creëren. Samen staan we namelijk sterker, anderen helpen brengt je namelijk zelf ook veel verder. Daarnaast krijgen we per buddygroep elke maand, tijdens de reflectieweken, persoonlijke begeleiding van Ingrid. Dit is ten zeerste aan te raden en een welkome hulp! Haar woorden zijn als magie, maar je zult het zelf moeten ervaren om het te begrijpen. Het is dus een aanrader om in deze cursus een buddygroepje te vormen.

Facebookgroep

Via een Facebookgroep hebben we contact met de medecursisten. In het begin stelden we allemaal onszelf voor, kwestie van te weten met wie je aan deze reis bent begonnen. Het is niet verplicht om erin te zitten, noch om iets te delen met de anderen, maar dit wordt wel aangeraden, niet in het minst vanwege de opzet van deze cursus (jezelf laten zien, uit je comfort zone stappen, …). We posten bijvoorbeeld onze vorderingen, onze pijnpunten / momenten van weerstand, we vragen om extra hulp / geven tips, etc. Het is een erg dynamische plek waar je veel aan kan hebben, dus raad ik ook dit aspect heel erg aan.

Waarom volg ik deze cursus?

Mijn bankrekening

Het was me de laatste paar jaren opgevallen dat mijn bankrekening steeds maar rond de 0 à 100 euro schommelde, ook al verdiende ik wat geld met studentenjobs. Juist daardoor werd deze ‘constante’ zichtbaar: ik ging van 1000 (of een paar duizend) euro telkens weer heel snel naar die 0 à 100 euro. Bij mijn eerste grote studentenjob was het logisch aangezien ik een paar grote aankopen had gedaan, zoals dat ik een eigen gitaar heb gekocht. Toch was het na mijn andere studentenjobs niet zo logisch meer. Allemaal kleine bedragen die samen één groot maakten; ik kon er achteraf mijn vinger niet op leggen waar het geld nu precies naartoe was gegaan. Heel frustrerend natuurlijk.

Geld

Van Netwerkmarketing tot persoonlijke groei

Via via ben ik, zonder het zelf echt te beseffen, in de Netwerkmarketing industrie terecht gekomen. Van het een kwam het ander (zie vooral vanaf het stukje Netwerkmaketing Challenge, ongeveer halverwege). De Netwerkmarketing Challenge bracht me dus gevoelsmatig naar de dagworkshop “Financieel Vrij? Ja, dat wil ik!” die de voorganger was van de “Nieuwe Money Mindset”. We kregen zoveel informatie en mind-blowing inzichten te verwerken op één dag, dat het het beste was dat je het meerdere keren zou volgen. Want elke keer zou je weer nieuwe dingen horen en opvangen van de uitleg. Soms ontglippen je er namelijk woorden of zinnen, door een filter van je onbewuste (daarom dat herhaling áltijd en overal een goed idee is).

Bij deze workshop vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik had er al heel wat van in mijn puzzeldoos, maar kon er nog geen puzzel van maken, omdat ik nog andere stukjes miste. De workshop heeft me deze gegeven, waardoor ik nu zie hoe de puzzel eruit moet zien. De inzichten kon ik toen al direct toepassen op mijn toenmalige situatie. Het heeft zeker verandering gebracht, ook qua gedachtegang. Alleen kwam het daarna beetje bij beetje op de achtergrond te staan. Blijkbaar was ik niet de enige die dit zo ervoer. We zouden moeten doorgaan met de puzzel te maken tot het af is, anders verliest alles zijn kracht en gaan er stukjes weer loskomen.

De puzzelstukjes vallen in elkaar

Van Financieel Vrij naar de Nieuwe Money Mindset

Vandaar dat in december vorig jaar de laatste twee workshops ‘Financieel Vrij’ gegeven werden en we het bericht kregen dat het in 2018 in een nieuw formaat zou terugkomen. Eind januari volgde ik een nieuw webinar van Ingrid waarin, ze ook dat nieuwe formaat promootte. Opnieuw voelde ik aan dat ik er gewoon bij moest zijn, daar ben ik vandaag de dag nog steeds heel blij om! Het duurt langer en gaat dan ook trager dan de dagworkshop, waardoor het ook veel dieper en krachtiger zijn werking kan doen. We krijgen nu voldoende tijd om alle puzzelstukjes te leggen waar ze moeten liggen en er ons eigen kunstwerk van te maken. We gaan door tot het einde, tot de puzzel helemaal af is. Ik heb er alle vertrouwen in!

Ingrid van der Wal

De oprichtster van deze – en nog andere – cursussen is Ingrid van der Wal. Deze powervrouw is mama van 4 kinderen en onderneemster pur sang met als ‘magic ingredient’ haar hooggevoeligheid. Zo’n 20 jaar geleden is ze geheel gevoelsmatig in Netwerkmarketing gestapt. In die 20 jaar heeft ze veel bereikt in deze industrie, maar ook dalen gekend. Ze onderging persoonlijke groei, maar ontdekte vooral dat ze een passie heeft voor mensen coachen. Ingrid begeleidde dus andere mensen in hun Netwerkmarketingreis op weg naar succes. Als trainer / coach / expert op dit gebied spreekt ze uit haar eigen ervaring.

Uitdagingen brengen je tot iets moois en waardevols 

Gaandeweg merkte ze dat niet iedereen dit succes bereikte, ondanks dat het voor iedereen mogelijk is. Op een bepaald moment had ze het zelf ook erg moeilijk, maar uiteindelijk is ze hier doorgekomen dankzij vele inzichten die toen op haar pad kwamen. Ze heeft dus onderzocht waar de problemen en blokkades precies zaten, zowel bij anderen als bij zichzelf en kwam tot verbazingwekkende conclusies. Deze inzichten deelt ze nu met de wereld via haar cursus “Nieuwe Money Mindset” zodat ook wij allemaal het beste uit ons leven kunnen halen. Voor meer informatie verwijs ik je door naar haar website: Zotrotsalseenpauw.nu

Van actief netwerker naar coach

Ingrid heeft het leven als actief netwerker achter zich gelaten, maar begeleidt nu netwerkers – ongeacht met welk Netwerkmarketing bedrijf ze samenwerken – op weg naar persoonlijke groei, de juiste mindset en succes (op eender welk vlak). Zelf heb ik al veel van haar mogen leren, ook al is ze pas in augustus vorig jaar op mijn pad gekomen. Ze heeft haar missie gevonden en zet dit prachtig in de wereld: Netwerken vanuit Verbinding.

NetwerkMindset College

De cursus ‘Nieuwe Money Mindset’ is een onderdeel van haar NetwerkMindset College, wat als basis haar eigen missie heeft. Dit college is ontstaan vanuit een behoefte naar houvast in de industrie Netwerkmarketing. Vele mensen worden er gewoon ingegooid zonder te weten waar ze écht aan beginnen. Het is een vak wat je zoals elk ander beroep moet leren. Je kan niet ‘zomaar wat beginnen doen’ en hopen dat het werkt. Het gebeurt vaak dat je geen of geen goede begeleiding krijgt, dus wat moet je dan doen? Het NetwerkMindset College helpt je hierbij door middel van een systeem toe te passen, waarvan reeds bewezen is dat het werkt, met welk bedrijf je ook samenwerkt.

Dit wil niet zeggen dat het alleen voor netwerkers bedoeld is. Het college bestaat namelijk uit 2 andere cursussen (buiten de ‘Nieuwe Money Mindset‘) die je los van elkaar kan volgen: ‘Nieuwe Mindset‘ en ‘NetwerkMindset‘. Deze laatste bestaat uit twee programma’s: ‘Netwerkmarketing‘ en de ‘Nieuwe Mindset‘, deze zit er automatisch bij omdat Netwerkmarketing gewoonweg een andere mindset van je vraagt. Reeds velen hebben de cursussen met succes gevolgd en raden anderen het ook aan om ze te volgen. Om meer over de cursussen te weten te komen, klik je op de respectievelijke links.

Inschrijven

Zoals ik in het begin van dit artikel reeds schreef, kan je je nu inschrijven voor een speciale prijs:

  1. €297 als je in 1 keer betaalt, of
  2. €59.95 in 6 betalingen, of
  3. €32.50 in 12 betalingen

Alle prijzen zijn excl. BTW.

Voel maar of de ‘Nieuwe Money Mindset’ of een van de andere cursussen iets voor jou is. Ik wens je in ieder geval heel veel succes en alle overvloed van de wereld toe!

Veel liefs,

Mijn handtekening