De voorbije tijd heb ik al wel vaker geschreven over de twee cursussen die ik momenteel volg. Een van beide is de Nieuwe Money Mindset, wat evenzeer fysiek, mentaal en spiritueel is als de andere cursus waarover ik het nu heb. Ik ga er ditmaal geen doekjes om winden, geen mysterie meer van maken, want ik ben al dat taboe dat errond hangt en de bekrompen reacties die het teweeg brengt zo beu als koude pap. Trouwens, als je al wat beter met mij en mijn blog bekend bent, dan weet je ondertussen al wel dat ik de ‘alternatieve wegen’ aanhang. Ik voel mij er goed bij, het verhoogt mijn levenskwaliteit en ik wil er ook anderen mee kunnen helpen. So, deal with it or leave.

Ontdek en ontwikkel je paranormale vermogens

Zoals de titel van deze blog al doet vermoeden, heet de cursus waar ik het over heb “Ontdek en ontwikkel je paranormale vermogens”. Laat me in dit artikel even uitleggen wat dit allemaal inhoudt, want het is waarschijnlijk anders en meer dan je denkt. Nee, ik kan na deze cursus geen kaars doen branden of doen doven door mijn gedachten of wilskracht (of met een toverstokje), droom maar lekker verder of ga dan maar naar Zweinstein daarvoor.

Spirituele ontwikkeling

Inhoud

De eerste les is een inleiding tot het ‘paranormale’ en geeft een algemeen overzicht hiervan door de eeuwen heen. De docente is ook wetenschappelijk van achtergrond, dus wat er wordt geleerd, krijgt ook een wetenschappelijke basis en invalshoek. Hieronder een greep van de vele zaken die hierin aan bod komen:

Lichaamswerk

Ademhalingstechnieken, ontspanningsmethodes, aarden, helderziendheid, helderhorendheid, energieën, helende en magische planten en kruiden, aura, chakra´s, edelstenen, zelfhypnose en autosuggestie, Reiki en Quantum Touch uitgelegd, …

Mind-werk

Mindfulness, visualisatie en creatieve visualisatie, contemplatie, opbouw van zelfvertrouwen, intuïtie en toegang tot het onbewuste (anti-stress, pro-relax), verwerken van angsten, meditatie & trance, lucide dromen, …

Spiritueel werk

Beschermen tegen energetisch misbruik, magische werkplaatsen, inleiding in rituelen, het hogere zelf, waarzeggen met hulpmiddelen, psychoscopie / psychometrie, , telepathie, telekinese / psychokinese, pendelen, wensen juist versturen, sigillenmagie, runen, droomreizen, magie van kosmische krachten leren kennen en begrijpen, waarheidsdromen en droommagie, heidense feestdagen, waarzeggen met kaarten, kleuren / kleurenenergie, leer van de 5 elementen volgens Wicca-traditie, symbolen, wichelroede, negatieve energieën verbreken, Feng Shui, geluksbrengers maken, …

Intense blik kat

Dit ben ik

Onlosmakelijk deel van mezelf

De reden waarom ik deze cursus ben aangegaan, is omdat het iets in mij terug naar boven heeft gebracht. Het laat me zien en weten dat ik me er niet voor hoef te schamen, dat het zelfs nuttig is en behulpzaam kan zijn voor anderen. Ik hervind weer een deel van mezelf, iets wat me weer zo blij als een kind doet voelen, wat het leven lichter, vrolijker en gemakkelijker maakt. Dit doet me zo’n deugd! Uiteraard is het niet gemakkelijk, er is wilskracht voor nodig, want weerstand en spanning houden me vaak tegen. Mijn ego wil me in toom houden, want ‘er zijn genoeg andere “belangrijkere” dingen om te doen dan dit’. En toch, dit is ook belangrijk, voor mij. Om zaken te verwerken, een plaats te geven, in een ander licht te kunnen zien en om zelf het heft in eigen handen te nemen, mijn eigen realiteit te creëren, om een positief rimpeleffect teweeg te brengen in de wereld.

Van kinds af aan

Doorheen mijn, relatief jonge, leven heb ik al heel wat meegemaakt, ook wat ‘paranormale’ zaken betreft. Al heel vroeg had ik door dat er iets méér is dan dat we normaliter kunnen zien, horen, voelen, proeven of ruiken. Het was een deel van mezelf, het hoorde nu eenmaal bij mijn leven. Toch waren er vele mensen die me zeiden dat ik mezelf blaasjes wijsmaak, dat het niet echt is, dat het een andere verklaring heeft, … Hoe vaak ik ook een andere verklaring voor die zaken probeerde te vinden, het ging niet, het was niet logisch, het voelde ook niet correct aan op die manier. Uiteindelijk heb ik mezelf ‘aangepast’ en me beginnen afsluiten voor datgene wat voor andere mensen ‘niet bestaat’. Want ‘dat is toch niet nuttig in de wereld/deze maatschappij’? Desondanks heb ik toch nog steeds zaken meegemaakt die overduidelijk ‘niet wetenschappelijk verklaarbaar’ zijn, hoe goed ik ook mijn best deed om me af te sluiten.

De menselijke beperkingen

Vergeet ook niet dat we als mensen maar een beperkt zicht hebben, een beperkt gehoor, beperkte reukzin, beperkt kunnen voelen en proeven. Ver hoeven we niet te zoeken hiervoor: kijk maar naar katten, die kunnen in het donker nog prima zien; honden hebben een veel beter gehoor en reukzin dan wij; paarden voelen zelfs de minste vlieg op hun lichaam zitten; meervallen hebben de meeste smaakpapillen, ze zitten over heel het lijf, maar voornamelijk op de ‘snorharen’. Onze ogen en oren kunnen maar een beperkt frequentiebereik opvangen, dus is het dan zo vergezocht dat er méér is dan dat we allemaal kunnen waarnemen?

Het zit in iedereen

Het is een feit dat bepaalde mensen gevoeliger zijn, beter kunnen horen, beter kunnen zien, beter kunnen ruiken of proeven dan anderen. Maar in feite kunnen we dit allemaal wat ‘trainen’, door gewoon van buiten naar binnen te keren, meer met ons lichaam en energie bezig te zijn dan met ons ego, reputatie, druk leven, schone schijn, … het is niet voor niets dat veel mensen in een mid-life crisis terecht komen. Ze snakken naar meer, naar meer diepgang, naar meer betekenis en zin in het leven, naar meer dan alleen maar een villa, BMW (of andere zogezegd ‘betere-reputatie-auto’), champagne, dure (merk)kledij etc. Er komt namelijk een punt waarop iedereen beseft dat het leven niet om die oppervlakkige dingen draait. Een punt waarop het lichaam, de geest en de ziel compleet ‘gedrained’ zijn en schreeuwen om aandacht, om gehoord te worden, om verbinding, om koestering, …

Groeiende plant

Ommekeer

Het is niet vreemd dat mensen rond die tijd opeens teruggrijpen naar wat ze als kind al graag deden, door gepassioneerd waren, door geïnspireerd waren, door geïntrigeerd waren. Ze herontdekken passies en talenten, ze ontdekken passies en talenten die tot dan toe verborgen waren. Ze hebben weer plezier in het leven en geven hiermee ook meer waarde aan hun leven en dat van anderen. Daar draait het allemaal om.

Mijn eigen ommekeer

Je kan stellen dat ik al een (of zelfs al 2) van dat soort crisissen heb meegemaakt. Ik heb door diepe dalen moeten gaan, maar wat erna kwam, was zoveel beter! Momenteel ben ik bijna weer boven en kan ik terug genieten van de kleine dingen en zelfs van mezelf. Ik zie weer waarde in mezelf en dat dankzij meerdere factoren, waaronder deze cursus “Ontdek en ontwikkel je paranormale vermogens”.

Deze cursus past perfect in het traject dat ik afleg sinds het startschot in oktober 2017 (de stilteretraite). Sindsdien herontdek ik mezelf, wat wel eens heel diep gaat. Ik weet dat ik nog dieper kan gaan, we zullen wel zien of dat bestemd is voor nu of voor later. Het geeft me meer helderheid, meer richting in het leven en dat is wat ik ook nodig had.

Multipotentialites (= creatieve generalisten)

Ik twijfelde namelijk erg over mezelf, over mijn passies en talenten. Ik paste precies niet in ‘normale’ plaatje. Maar minstens een half jaar geleden al kwam er een video voorbij (ook weer zó ‘toevallig’ toch) waarin er over multipotentialites (= creatieve generalisten) werd gesproken. Ik herkende mezelf zo hard, maar toch twijfelde ik nog steeds. Het helpt niet dat er jaren geleden iemand me heeft gewaarschuwd dat ik beter niet mezelf moet gaan identificeren met een bepaald psychologisch fenomeen wanneer ik mezelf in heel wat ‘symptomen’ herken (of wil herkennen). Het komt namelijk vaker voor dat mensen zichzelf onterecht gaan diagnosticeren met bijvoorbeeld autisme, OCD, verloren tweeling, noem maar op,  doordat ze zich wíllen identificeren als dusdanig.

Zieletekening

Toch kreeg ik in februari het sluitende antwoord op die onuitgesproken vraag door de Zieletekening die ik liet maken door Annemieke Verras [bekijk zeker ook mijn nieuwe zieletekening van 2019 en vergelijk het resultaat]. Daarin werd duidelijk dat ik meerdere passies heb, meerdere talenten, zelfs enkele die nog niet zijn ontdekt, respectievelijk ontwikkeld. Dit gaf me zo’n gevoel van toch ergens bij te horen, niet abnormaal te zijn, niet gedoemd zijn om heel mijn leven verloren rond te lopen in deze maatschappij met specialismen en mensen die één passie hebben en die daar voluit voor kunnen gaan en leven.

Mijn Zieletekening

En we gaan dieper

Dus de volgende stap is om al die passies en talenten te gaan herontdekken, te gaan verdiepen en toe te gaan passen in het echte leven. Natuurlijk hoort daar ook verdieping in en heling van mezelf bij. Daar helpen de “Nieuwe Money Mindset” en deze ‘paranormale’ cursus me enorm bij. Ik ben er nog niet, maar ik ben wel al goed op weg, ik voel het gewoon 😉

Nieuw leven

Daarbij ben ik vanwege meerdere resultaten van beide cursussen nóg enthousiaster geworden. Ik krijg inderdaad meer zelfvertrouwen, meer vertrouwen en plezier in het leven, en vooral: ik zie wat er voor mij nu allemaal mogelijk is. Er is nog veel meer mogelijk… Ik kan niet wachten om het allemaal te ontdekken en uit te proberen!

Wil jij ook de reis naar jezelf aangaan (op eender welke manier)? Ik ben benieuwd wie dit avontuur durft aan te gaan!

Veel liefs,

Mijn handtekening