Soms hebben we wel eens een extra duwtje in de rug nodig om ergens uit te geraken. Of dat een lichamelijk, geestelijk, mentaal of spiritueel kwaaltje is, of iets uit je omgeving, maakt niet uit. Hoe fijn is het dan dat er mensen zijn die je precies dát kunnen geven wat je nodig hebt? Dankzij de cursus ‘Nieuwe Money Mindset‘ kwam er een aanbod langs waar ik op dat moment echt nood aan had. Vraag en het wordt gegeven, het werkt wel degelijk als je de blokkades die het tegenhouden wegwerkt! Het aanbod was een healing sessie op afstand d.m.v. reiki – als ik me daar wat meer in verdiept heb, zal ik hieraan nog wel een bericht of pagina wijden. Ik voelde onmiddellijk dat het dít was dat ik nodig had op het moment. En dit was nog maar het begin…

Lara van Wijk

De dame in kwestie die het healing aanbod in de groep plaatste, is Lara van Wijk. Haar passie is ‘healing’. Ze werkt al jaren op meerdere gebieden met energie-overdracht. Sinds 2006 is ze reiki master en geeft ze hierin ook cursussen op diverse graden. Ze werkt met de meridianen door middel van drukpuntmassages en ze voelt heel veel aan. Haar praktijk is Helend Licht, daar kan je terecht voor o.a. intuïtieve begeleiding als je dat nodig hebt. Neem zeker eens een kijkje op haar website, ze heeft heel wat verschillende therapieën om aan te bieden. Een warme aanrader!

Het healing aanbod

In haar aanbod gebruikte ze de volgende woorden: “Wat ik jullie wil aanbieden is een moment of momenten in en met Je-Zelf om te groeien. Om jezelf deze energie boost te geven in je systeem om het zelfherstellend vermogen (dat we allemaal van nature hebben) een extra activatie te geven om jezelf extra zetje te geven dat je nodig hebt.”

Dit paste gewoon perfect in het plaatje dat bij mij even ontbrak. Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden! De hele omschrijving leek gewoon speciaal voor mij te zijn, ik voelde me compleet aangesproken. Dus ik twijfelde geen seconde en meldde me aan voor het aanbod.

Hoe?

Lara doet dit ofwel online – als je meer persoonlijk contact wil hebben – ofwel offline vanop afstand – d.m.v. intentie- en energie-overdracht. Hierbij raakte ik wat in de war, want ik dacht dat de ‘offline’ en ‘online’ met elkaar verwisseld waren. Ik vroeg haar dus om dit deel wat meer te verduidelijken. Het is inderdaad telkens vanop afstand. Ik had nog nooit meegemaakt dat zoiets op afstand kon of (met mij) werd gedaan. Maar ik dacht, waarom niet? Laten we gewoon zien wat het geeft, kwaad kan het in elk geval niet. Het was trouwens toch niet echt haalbaar om helemaal naar het noorden van Nederland te gaan voor een half uurtje à drie kwartier healing sessie…

Duurtijd?

Elke sessie duurt ca 30-45 min. Dit varieert naargelang het gesprek/de kennismaking vooraf en naargelang wat de ontvanger nodig heeft op dat moment en in hoeverre de energie wordt opgevangen (als het stroever gaat, duurt het iets langer). Het is in elk geval lang genoeg om het juiste effect te bereiken, daar kan je op vertrouwen.

Eigen keuze

Ik mocht kiezen tussen 1 of 2 sessies. Daar had ik even de tijd voor nodig om te voelen wat ik precies nodig had. Zou één sessie voldoende zijn? Of had ik nood aan twee? Het hielp ook niet echt dat ik nog maar eens ziek viel terwijl ik zoveel plannen had. Uiteindelijk zijn het twee sessies geworden.

Daarnaast kon ik dus kiezen voor de offline of online variant. Ik koos voor de online variant, omdat ik zo voor mezelf de juiste intentie zou zetten en er ook 100% bij zou zijn, zowel lichamelijk als in het moment zelf.

Witte vlinder origami

De sessie zelf

Roet in het eten?

De ochtend begon met een ‘knaller’. Ik lag nog lekker in bed half te slapen, mijn grondingsoefeningen te doen (waar ik dus rustig van word, gecentreerd, zen etc), toen er ergens in het gebouw, in ons blok, geboord werd in de muren. WEG mijn rust, centrering, zen-heid etc. Het harde geluid boorde als het ware in mijn hele zijn door. Stress, angst, onrust kwam naar boven zoals ik meestal heb bij onverwachte, plotse, luide geluiden. Onmiddellijk dacht ik aan de healingsessie die enkele uren daarna plaats zou vinden. “Die gaan toch niet boren terwijl ik daar lekker ontspannen in mijn bed een healing onderga?” Ik schoot in paniek, want ik wist niet hoe ik dit op zou moeten lossen. Alle buren afgaan om te zien waar ze aan het boren waren en vragen of ze tussen 11u en 12u even niet konden boren? Ehhh, nee. Dat doen we dus niet.

Ik creëer mijn eigen realiteit

Gelukkig dacht ik eraan dat ik de kracht heb om mijn eigen realiteit te creëren door te vragen naar wat ik wél wou (dus niet wat ik niét wou). Ik deed lekker verder met mijn afstemoefeningen en stuurde het volgende uit: “Laat ze maar boren tussen nu en 11u, en vanaf 12u mogen ze nog zoveel boren als ze willen. Gelieve tussen 11u en 12u stilte te creëren zodat ik volop aanwezig kan zijn bij de healing en er het maximum uit kan halen.” En ik vertrouwde erop. Als ik de laatste maanden telkens een parkeerplaats op de talud voor ons gebouw kan manifesteren* door ernaar te vragen, zelfs voor iemand anders, dan kan dit toch ook zeker?

*De talud staat meestal vol met auto’s, vooral ‘s avonds wanneer iedereen terugkomt van het werk. Dan moet je véél chance hebben als je na 18u nog een plaatsje vindt daar, laat staan om 22u30. Sinds we met de NMM cursus bezig zijn over mindset, de Wet van de Aantrekkingskracht en er dieper op in te gaan, en ook bij de ‘paranormale’ cursus – hoe toevallig toch! – vraag ik nu telkens bewust voor een parkeerplaats daar en elke keer was er ook een plek voor mij vrij. 1 keer ben ik het vergeten en dat had ik geweten…
Punt is dus, als ik het kan, kan iedereen dat ook!

Let the magic do the work

Tot een kwartier voor de sessie zou beginnen hoorde ik nog geboor, en schoot weer even in de stress, maar ik koos er weer voor om te vertrouwen op mijn wens. Ik liet het los en dacht er inderdaad ook niet meer aan toen de sessie begon. En ik kan je garanderen, pas ná 12u begonnen ze weer te boren! Hoe geweldig is dat?! Vraag me niet hoé het werkt, ik weet alleen dát het werkt.

Skype

Lara en ik deden de sessie online via Skype. We hadden via Facebook al wat contact gehad, maar nu was het live met camera – altijd wat spannend voor mij, maar het begint wel te wennen ondertussen met al die Skype gesprekken die ik de laatste maanden heb gehad. Het is ook altijd leuker om écht te kunnen zien wie er ‘aan de andere kant van de lijn is’. Zodra de sessie echt begon, deden we onze camera uit en zette ik mijn laptop opzij om voluit te kunnen gaan liggen en te kunnen ontvangen. Ik mocht mijn handen eerst op mijn buik leggen om mijn ademhaling gewoon te kunnen laten ‘flowen’. Vervolgens mocht ik me inbeelden dat ik geaard/gegrond was, met een soort van ‘navelstreng’ (zoals ik het zie) vanuit mijn stuit of vanuit mijn voetzolen naar de grond/aarde. Ik mocht een kleur kiezen die op dat moment het beste aanvoelde voor die ‘draad’. Daarlangs zouden de afvalstoffen, de energieën die ik niet meer nodig heb naar de grond toe gaan. Een tijdje in de sessie liet ik mijn armen gespreid, alsof ik een kruis was, naast me liggen.

Energie

Heel vaak voelde ik ‘iets’ gebeuren met mijn lichaam. Meestal was het warme energie op bepaalde plekken of regio’s. Erg fijn om te ervaren! Het werkt dus echt 😉 In het begin begonnen mijn darmen in actie te komen, heel grappig! Het ‘gevoel’ zakte opeens meer naar beneden, naar mijn dikke darm. Daarna voelde ik energie stromen naar de regio rond mijn maag en borstkas. Opeens begon mijn keel ook weer een brok aan te maken. Daar heb ik al zeker een jaar last van, net als van mijn dikke darm. Ook bij de inhaalles van de ‘paranormale’ cursus speelde dit op bij bepaalde symbolen en/of stenen. Vastzittende uitingen, iemand? I know! Maar wat? Het is dus frappant dat de regio’s waar ik het meeste last van heb tegenwoordig (of al langer) als eerste aan bod kwamen. Mijn laatste ziek-zijn-periode was opnieuw een virus in mijn maag en darmen, waarbij ik ook weer last kreeg van mijn borstkas en keel. Vastzittende emoties die ik kort erna heb geuit door het van me af te schrijven. Ik was opeens veel beter, maar nog niet genezen.

Intuïtieve kant

Wat ik verder nog voelde, was de linkerkant van mijn lichaam, het werd heel licht in energie. Dat deel mocht inderdaad ook wat meer ondersteuning gebruiken. De kant van de intuïtie, vrouwelijkheid en wat nog allemaal. Ook dat werd duidelijk in de inhaalles enkele weken geleden.

Aaaah, mijn rug, heerlijk!

Naar het einde toe kreeg mijn rug een aangename streling van energie. Zo kan ik het het beste omschrijven. Ik voelde het stromen, van boven naar beneden en terug. Vervolgens bleef de energie steun bieden aan mijn bovenrug. Niet toevallig het deel waar ik emotioneel vast zit op een of ander vlak. Dat merk ik wanneer het Lief mij daar masseert en bij enkele typische punten (= punten die elke keer weer ‘anders’, aka vast blijven aanvoelen) blijft masseren omdat het daar net zo goed voelt (het voelt dus eerder ‘vast’, een ‘knoop’, maar dat geraakt losser wanneer het wordt gemasseerd en dat voelt dus goed). Als hij daar lang genoeg blijft masseren, dan voel ik haast de emoties naar boven komen, de tranen springen me dan bijna letterlijk in de ogen. En niet omdat het pijn doet, verre van!

De stromende energie deed me weer denken aan toen ik de kaart van de vlinder vast had in de inhaalles. Dat was ook in mijn rug, langs mijn ruggengraat. Niet ‘toevallig’ had de docente toen ook gezien dat ik vlindervleugels kreeg (in mijn aura vermoed ik?) toen ik de enveloppe waarin de kaart zat vastpakte. Het was een warme, koesterende energie, die me letterlijk een soort van ruggensteun gaf. Wat wou ik dat ik die eeuwig kon blijven voelen!

En toen… was de sessie voorbij.

Witte vlinder origami 2

Bespreking achteraf

Ik kon ervoor kiezen of dat ik vlak erna wou bespreken wat het met me had gedaan, of dat ik nog even de tijd voor mezelf wou nemen en het verder laten inwerken (als dat nodig was). Ik voelde dat ik nog even wou nagenieten en de energieën in me laten blijven inwerken. Dus sloten we de Skype sessie af.

Nawerking

Ik voelde de energieën nog wat nazinderen. Ik voelde me heel ontspannen. En geeuwen dat ik moest doen! Dat had ik nog eens een keer meegemaakt met een intuïtieve massage van Inge Nassen (daar ga ik zeker nog eens over bloggen!). Geeuwen is hier een teken van loslaten. Zelfs nu tijdens het schrijven van de ervaring moet ik nog steeds geeuwen als ik er terug aan denk. Toen ik recht kwam, moest ik enkele boeren laten, dat deed deugd! Laat het loooos…. 😉

Here we go again

Toen ik Lara terug contacteerde nadat ik ‘klaar’ was, zei ze me dat ze tijdens de sessie het beeld had van een witte vlinder. Alsof ik volop in de transformatie zit om me helemaal te ontpoppen (in haar woorden). Toen dacht ik echt dat ik iets kreeg… Hier gaan we weer… De vlinder. De eeuwige vlinder. En het is een witte. Als het voor de buitenwereld nu nog niet duidelijk is dat ‘de vlinder’ hét grote symbool op dit moment in mijn leven is, dan weet ik het echt niet meer hoor. Ik hoor nu zelfs vaker van anderen dat er iets van een vlinder ‘rond’ mij hangt, zoals in de inhaalles dat ik er de vleugels van kreeg, in een andere les dat iemand een vlinder zag tijdens een visualisatie over wat er in de nabije omgeving speelde qua energieën, nu tijdens deze healingsessie… Het is mijn teken. En een teken dat ik goed op weg ben, de juiste stappen zet. Ik voel me gedragen, geleid en ondersteund.

Witte vlinder origami 3

Nog eens dank je wel Lara voor deze mooie en aangename healingsessie. Al zou het alleen al voor de vlinder zijn geweest, dan was het dan al helemaal waard! Ik zie uit naar de volgende sessie!

Veel liefs,

Mijn handtekening