Vandaag had ik de healing sessie 2 op afstand met Lara (van Wijk) en het was opnieuw heerlijk en een mooie ervaring! Voor wie het verslag van de eerste sessie gemist heeft, hier kan je het lezen. Hierbij mijn kort verslag van deze ochtend:

Tijdens de sessie

Hetzelfde maar toch anders

Opnieuw voelde ik energie naar mijn buikstreek gaan, deze keer bleef het in het ‘midden’ hangen, niet naar onder, naar mijn dikke darm zoals vorige keer. Ook deze keer kreeg ik een ‘krop’ in mijn keel, maar nu was het minder hevig, dus er is verbetering! Meer naar het einde toe voelde ik wat energie naar mijn rug gaan, ook minder sterk dan vorige week, maar toch nog duidelijk aanwezig.

Vorige week vergat ik trouwens te vermelden dat mijn neus en de neusholtes een nogal drukkend gevoel gaven op een bepaald moment, dat was ook nu het geval. Misschien heeft dat te maken met mijn hooikoorts? Een tweede detail dat ik compleet over het hoofd heb gezien, was dat af en toe mijn hoofd werd ‘geleid’ naar links of naar rechts. Dat heb ik nog al eens meegemaakt, jaren geleden (rond 2010 ongeveer) tijdens enkele aura-energetische healings bij Ina Knoops in Antwerpen.

Anders maar ook nodig

Mijn benen kregen soms een vreemd gevoel, niet zoals die ‘buizen’ wat ik meemaakte tijdens de inhaalles van de ‘paranormale‘ cursus (het lijkt inderdaad maf, maar het is verklaarbaar aangezien alles energie is). Het was anders, tintelend, misschien zelfs zwaar wordend. Ook mijn voeten kregen hetzelfde gevoel.

Mijn hartstreek

Ergens halverwege begonnen mijn handen te tintelen, er zat enorm veel energie in, ik voelde dat en ik voelde ook dat ze ‘iets’ wilden doen. Maar wat? Ik liet ze eerst liggen naast mij zoals vorige week (zodat ik een kruisvorm maakte) maar dat voelde niet goed. Ik moest ze naar boven brengen, dichter bij mijn hoofd, dat was beter, maar nog niet wat de bedoeling was. Ik voelde de drang om ze dichter bij elkaar te brengen en hefte ze op in de lucht, maar toen ik ze in mijn gedachten tegen elkaar drukte, voelde dat niet juist aan, alsof het twee magneten waren die elkaar zouden afstoten.

Daar hingen ze dan halverwege de lucht boven mijn bovenlichaam. Vervolgens liet ik ze gewoon vallen, ten eerste omdat ik niet wist wat ik dan wél moest doen, ten tweede om dat dat het enige waar ik op kon komen en dat wél juist aanvoelde. Ze kwamen op mijn hartstreek terecht… Zo hebben ze nog tot het einde van de sessie gelegen.

Hart in heg

Andere sensaties

In het begin had ik precies wat moeite met me over te geven aan wat zou komen. Uiteindelijk is me dat wel gelukt en begon ik van alles waar te nemen. Dat staat wat in contrast met vorige week waar het vanaf de eerste seconde stroomde.

Tintelingen

Een van de eerste sensaties (na mijn buikstreek) was dat ik wat tintelingen voelde onder mijn rechteroog, jeuk-achtig maar niet zo erg dat ik zou willen krabben. Niet toevallig heb ik daar sinds gisteren of eergisteren een of andere ‘boebbel’ waardoor ik precies een wal heb onder mijn oog. Dat jeukt af en toe en kan echt vervelend zijn. Ergens had ik al gehoopt dat die plek aandacht zou krijgen in de sessie. Dat is dus mooi gebeurd!

Energievloed

Doorheen de sessie kreeg ik af en toe ook over heel mijn lichaam een soort van energievloed over me heen. Ik kan het het beste inbeelden alsof het van bovenaf komt en over me heen spoelt zoals een douche, maar dan over mijn hele lengte (aangezien ik platlig). Een ander beeld is ook een soort van zee van energie die aan komt spoelen. Het is niet altijd eenduidig of in woorden te vatten. Het is gewoon een kwestie van voelen (alsof dat nog niet duidelijk was :p )

Water, zee, golven
Ondefinieerbaar

In dezelfde lijn voelde ik af en toe enkele losstaande plekken op mijn lichaam aandacht vragen, het leek wat op pijn, maar dat was het toch niet. Het tintelde, het prikte, het klopte, … De plekken die ik me nog herinner zijn net onder mijn ribben aan de rechterkant en aan de binnenkant van mijn linker dijbeen, daar ergens redelijk naar boven toe. Deze energieën vind ik ook moeilijk om te plaatsen.

(Heilige) driehoek?

Ergens naar het einde toe kreeg ik een lichte energie rond mijn linkerkaak streek, daarna ook ietsje aan mijn rechterkaak. Ik kon het niet echt plaatsen, maar via de nabespreking (zie hieronder) kreeg het wel een mooie betekenis.

Vervolgens ging die energie van mijn linkerkaak naar mijn linkeroog en daarna tussen mijn ogen in, waar het derde oog zich bevindt. Het was alsof er een lijn werd getrokken van de kaak naar het derde oog, geleidelijk aan en steeds aanwezig. Dus toen de plek tussen mijn wenkbrauwen begon te tintelen/kriebelen met een lichte druk erbij voelde ik nog steeds de energie in/op mijn kaak tot aan mijn oog en zo ook tot aan het derde oog. Heel speciaal!

Deze keer moest ik ook al tijdens de sessie dieper in- en uitademen en zelfs geeuwen. Loslaten voelde nooit zo heerlijk 😉

Na de sessie

Ook na de sessie moest ik nog steeds diep in- en uitademen, net als geeuwen. Grappig, want tijdens dit schrijven moet ik opnieuw geeuwen, gelijk vorige week ook het geval was.

Hersenspinsels

Bij het nagenieten had ik het beeld in mijn hoofd van een gepersonifieerde moeder natuur, helemaal groen met haren als lange lichte, groene takken met bladeren eraan. Op haar schouders en hoofd zaten en stonden enkele mensen. Een van de mensen op haar hoofd troostte of koesterde haar liefdevol. Van daaruit kreeg ik opeens het beeld van het Lief zijn hals met een heerlijk mannelijke stoppelbaard. Dat beeld gaf me de drang om hem zoveel mogelijk te knuffelen en ook te koesteren, mijn hoofd bij zijn hals te brengen etc. Dat was een erg bizarre gedachtegang, maar ik kreeg er wel een fijn gevoel van.

Vreemde positie

Daarnaast kreeg ik het gevoel om in een positie te gaan liggen die in feite van de yoga afkomstig is, maar dan zonder de eigenlijke stappen in juiste volgorde uit te voeren. Dat voelde niet zozeer nodig. Vervolgens ‘moest’ ik in een vreemde positie te gaan liggen half en half op mijn linkerzij, een vreemde positie, maar wel aangenaam op dat moment.

Yoga

Het nagenieten heeft nog redelijk lang geduurd, er was blijkbaar veel om los te laten en na te voelen.

Nabespreking

Toen ik Facebook opende zag ik een bericht van Lara, ze had zaken opgeschreven tijdens de sessie en deze met me gedeeld in de chat. Wat erin stond kwam overeen met mijn ervaring en gaf ook meer duiding:

Start beetje wiebelig in energie… nog even aan overgeven…

Klooster omgeving (die retraite) heeft stroomversnelling gegeven in jouw transformatie/jouw groei. Het heeft je dichterbij jezelf gebracht…

[…]

Denk wel goed om je gronding-altijd goed om je bewust van te zijn… maar ook in deze transformatie periode. Zo laat je nog beter/makkelijker los wat jou niet langer dient.

Besteed aandacht aan je hartstreek-leg wat vaker je hand daar… Alsof je jezelf geruststelt. Er gebeurt veel in dit gebied-jouw hartchakra.

[Tijdsaanduiding] Ik zie de energiestromen in je lichaam gaan… “vloeibaar”.. haha. Mooi dat het weer meer stroomt… Je voeten ontvangen en geven door aan moeder Aarde. Je staat af wat jou niet langer dient…

Je hoofd voelt wat warm… en vol met energie… ik help je het te laten stromen naar beneden… en ook nu komt de witte Vlinder langs … “Je doet t goed!” Voelt als een dierbare die dit zegt en strijkt even over je wang… Ontroerend!

Wat een leerrijke boodschappen voor me op dit moment. Ook nu ik dit terug lees voel ik de emotie opkomen, voornamelijk vanaf de witte vlinder…

Samenvatting

Opnieuw ben ik zo dankbaar voor deze ervaring met alle positieve effecten ervan! Nu kan ik weer even verder in die transformatie-energie en mocht ik het nodig hebben in de toekomst, weet ik wel wie te vinden. Nog eens heel erg bedankt Lara voor je begeleiding in dit proces, ik had het nodig en het heeft zeker zijn werk gedaan!

Voor wie ook openstaat voor een healing op afstand, kan dus terecht bij Lara van Wijk. Ik kan haar van harte aanraden. Uiteraard ook voor de behandelingen zonder afstand voor wie dicht bij haar woont 😉

Heb jij ook al eens een healingsessie op afstand gegeven of gekregen? Zo ja, wat was je ervaring?

Veel liefs,

Mijn handtekening