Na afloop van de Nieuwe Money Mindset vroeg Ingrid van der Wal me om feedback te geven. Maar misschien eerst een kleine achtergronduitleg. In augustus 2017 kwam ze mijn leven binnenspringen, op het juiste moment. Ik zat toen middenin een overgangsfase die beslissend zou zijn voor de rest van mijn leven. De workshop “Financieel vrij? Ja dat wil ik!” moest ik gewoon volgen in september, want ik voelde het over heel mijn lichaam. En óf dat het de moeite was! Zoveel eye-openers! Toch lukte het me niet om alle vragen en opdrachten te beantwoorden of uit te voeren, er zat soms teveel weerstand in mij.

Lees zeker ook mijn kritische zelfreflectie na de cursus.

Quarter life crisis

Het verwaterde wat en ik verzeilde even in een soort van quarter life crisis. Wie was ik? Wat wilde ik nu écht? Waar wilde ik naartoe? Wat is mijn pad? Ik moest snel antwoorden vinden daarop want ik was nog maar net afgestudeerd. Maar eind januari 2018 werd de workshop een volledige cursus, dat gaf me weer hoop en een doel. Dus opnieuw moest en zou ik meedoen, ook al was het een pilot met nog een onbekende bestemming, onbekende tussenstoppen en onbekende ‘weersomstandigheden’. Ik beloofde mezelf ook dat ik deze cursus niet alleen zou volgen, maar ook écht zou doen, niet meer passief zijn, maar ook in actie schieten. Dat bleek achteraf ook de enige manier te zijn om een grote shift teweeg te brengen in mijn leven.

Blokkades werden duidelijk

Al na enkele weken had ik door dat dit de beste beslissing was die ik ooit had genomen en het de beste investering ooit in mezelf was. Er kwamen veel zaken bovendrijven, waarvan ik opeens zag dat het invloed had op mijn dagelijkse leven en mijn geldstroom. Ik moest ook heel veel zaken beseffen, aankijken, aanvaarden en loslaten, soms op de harde manier. Ja, de blokkades waren soms erg pijnlijk, maar het helingsproces was absoluut noodzakelijk om verder te kunnen met mijn leven, om dichter tot mezelf te komen. Af en toe kwam er weerstand op, maar ik gaf niet op, mede gesteund door mijn buddy’s. Dankzij hen heb ik nog zoveel meer gehaald uit deze cursus dan alleen maar het effect van Ingrid’s lessen, vragen, opdrachten en coachcalls.

Witte vlinder origami 2

Transformatie

De cursus is nu afgerond en ik sta ook zoveel verder in mijn persoonlijke ontwikkeling dan toen ik begon. Ik heb meer helderheid over wie ik ben, wat ik wil en waar ik heen wil gaan. Daarbovenop kijk ik nu fundamenteel anders naar geld waardoor ik me er beter bij voel en het ook meer stroomt in mijn leven dan voorheen. Nu weet ik ook hoe ik het het beste kan beheren, zodat er balans ontstaat en blijft, wat zoveel rust geeft.

Bewuster dan ervoor

Daarnaast ben ik me nu ook veel bewuster van mijn gedachten en energie: ik let zoveel harder op wat ik precies denk, aangezien ik merk dat ze nu heel snel effect hebben op mijn leven en buitenwereld. Ook ben ik waakzamer voor de ‘vibe’ van anderen: mijn radar en filter voor eindeloos drama en energievampieren staan wat scherper dan hiervoor. Mijn mindset is dus positiever en ik wéét en ervaar nu zelfs ook dat als ik iets wil of vraag, dat het ook werkelijkheid wordt. Daar kreeg ik nog een mooie bonus bij: ik heb nu meer een ondernemersgeest dan in het begin van dit jaar, die was toen zo goed als onbestaande.

Levensveranderend

Kortom, deze cursus heeft me énorm veel bijgeleerd en heeft mijn leven veranderd. En het is niet omdat het voorbij is, dat ik ook ben ‘afgestudeerd’ hierin. Er zijn nog heel wat zaken die ik moet herbekijken, verder uitwerken en/of finetunen. En zelfs dan nog zal het niet gedaan zijn, want ik ga het sowieso regelmatig opnieuw volgen van begin tot einde en zo steeds dieper gaan. Het is een doorlopend proces en een van de mooiste cadeau’s die je jezelf maar kan geven. Ik ben er mezelf enorm dankbaar voor, maar Ingrid nog meer. Zonder haar was dit alles niet mogelijk geweest en zat ik misschien nu nog vast zoals een vogel in een kooi, niet wetende hoe het verder zou moeten. Een groot verschil met het gevoel dat ik gelijk een feniks oude en zware ballast in vlammen heb doen opgaan en herrezen ben uit de assen!

Gouden Fenix

Veel liefs,

Mijn handtekening