Stem jij elke dag af op wat je écht wilt? Dat is, natuurlijk, alleen mogelijk als je ook reeds voor jezelf hebt ontdekt wat dat dan allemaal precies is. Als je dit nu leest en opeens tot de vaststelling komt dat je daar nog nooit over hebt nagedacht, of juist wel, maar nog geen antwoorden hierop hebt gevonden, dan raad ik je aan om daar eens ruim de tijd voor te nemen. Ga voor 100% afstemming!

Weg met de afleidingen zoals boeken, radio, tv, series of films, gsm’s, … Neem de tijd voor jezelf, ongestoord, en luister naar wat je lichaam en innerlijke stem je te vertellen hebben. Die minuten, uren, dagen, weken, of zelfs maanden waarin je contact met jezelf maakt, zullen een enorme investering zijn, maar tegelijk ook de beste die je zult maken in je leven. Want het kan zomaar zijn dat je leven een andere, leukere, meer voldoening gevende, kortom, een betere wending krijgt.

Waarop kan je zoal afstemmen?

Leven hoe jij wilt

Eens je de investering hebt gemaakt om te weten te komen wie je nu echt bent, wat je echt wilt, wat je daarvoor echt nodig hebt en wat je nu echt blij maakt, kan je beginnen afstemmen op dat nieuwe leven dat je voor je ziet. Alles inclusief: wie je bent, wat je wilt, wat je nodig hebt, wat je blij maakt, je (lichamelijke, emotionele, geestelijke en mentale) gezondheid en welzijn, sociaal leven, je werkleven, je liefdesleven, je financieel leven, je spiritueel leven, je levenskwaliteit, …

Leven hoe je ziel graag wil

Wanneer je daarin succesvol bent geworden (volgens jouw normen, want succes is voor iedereen anders) – of je kan de vorige stap gewoon overslaan en direct hiermee starten – dan kan je beginnen afstemmen, niet op wat je ego wilt, maar op wat je ziel wilt. Afstemmen op je eigen levenspad, op je talenten en gaves, je passie(s) en wat jou uniek maakt. Iedereen heeft de wereld iets te bieden, op zijn/haar eigen manier en het is zonde om het niet te ontdekken, en nog meer als je het hebt ontdekt, maar niet inzet. Wat als de wereld jou NODIG heeft? Wat als je iets in de wereld kan zetten dat zowel jezelf als de anderen ten goede komt?

Ziel

100% afstemming event

Dat afstemmen op mijn eigen levenspad heb ik gedaan bij het “100% afstemming event” van Maartje Koper. Zoals jullie weten ben ik in januari Maartje tegengekomen op Facebook. Een tijdje geleden heb ik haar programma “Geld is Liefde 3.0” aangekocht omdat dit mij een mooie meerwaarde leek op “De Nieuwe Money Mindset” van Ingrid van der Wal (lees hier ook mijn kritische zelfreflectie en feedback hierover).

Deze cursus liep namelijk ongeveer af wanneer Maartje’s programma zou starten en had een andere insteek waar ik nog extra zaken uit zou kunnen halen. Bij de aankoop van dit programma kreeg ik deze “100% afstemming” er gratis bij. Ik moest daarvoor wel helemaal naar Nederland gaan, so what? Een overnachting in de buurt en dan zou ik er wel ’s ochtends vroeg op tijd geraken. Het geluk stond aan mijn kant, want er kwam iemand mee die ik kende. Zij heeft een nog betere overnachting kunnen regelen en me onbewust op het spoor gebracht van een blokkade waar ik naar op zoek was.

Maartje Koper Live!

Allereerst vond ik het wel spannend om Maartje voor de eerste keer ook in het echt te zien. Ik ben al langer geabonneerd op haar nieuwsbrief, waar ik op zich al keiveel inzichten, inspiratie en motivatie uit haal (warm aanbevolen!). Dus, dank je wel Maartje! Maar bij een mail/video of een bericht/reactie op Facebook is er nog redelijk wat ‘afstand’. Op zo’n event zit je in dezelfde ruimte, en als je vooraan zit is de afstand nog kleiner. Je kan haar live zien en horen, je kan haar vragen stellen, … dat is toch wel heel wat anders.

Focus

Mijn ervaring

In elk geval wist ik gewoon dat ik er moest zijn, ik voelde het. De tekens die ik kreeg zowel vlak voor als tijdens het event bevestigden het alleen maar. Ik heb ervan genoten, weer enkele inzichten bijgekregen, waardevolle herhalingen binnengekregen (herhaling is de sleutel tot succes!) en mooie boodschappen mogen ontvangen. De personen die ik heb ontmoet waren stuk voor stuk prachtige mensen. Er waren zelfs enkele contacten die daarna nog invloed hebben op mijn leven. De meditaties vond ik ook super, alleen bij de belangrijkste vond mijn hoofd het nodig om op cruciale momenten af te dwalen, zover zelfs dat ik nauwelijks nog doorhad dat ik in een zaal een meditatie zat te doen. Die 100% afstemming is was bij mij dus een beetje minder.

Mijn blokkade

Ik merk bij mezelf wel vaker dat ik bij de belangrijkste momenten in een meditatie/visualisatie zo gefocussed ben op resultaat (op ‘er iets uitkrijgen waar ik mee verder kan’, of ‘eindelijk dé waarheid/hét inzicht/dé informatie krijgen waar ik naar op zoek ben’, …) dat het blokkeert. Ik zit eigenlijk ook wat vast in mijn denken, want, wat ik ga zien of horen, is dat dan mijn ego / eigen verbeelding/hoofdstemmetje, of is het dan hetgeen het echt zou moeten zijn? Ik zie dan niets terwijl ik iets zou moeten zien, ik hoor dan niets wanneer ik iets zou moeten horen, … En als ik dan iets zie, twijfel ik over het idee dat het mogelijks mijn eigen maaksel is ipv wat gewoon aan komt waaien van buiten af of van binnen uit.

Een nieuw persoonlijk project

Rond dezelfde tijd als het event voelde ik opeens aan dat elke dag afstemmen door te schrijven wat er in me opkomt over bepaalde onderwerpen, moeilijkheden, twijfels, plannen, ideeën, … ideaal zou zijn voor mij. Schrijven doe ik sowieso al graag, dus een level-up kan er echt wel bij. Maartje gaf ons ook enkele van haar afstemdagboek pagina’s als cadeau en testje. Terwijl ik dat allemaal las, voelde ik me helemaal meegaan in de emoties en energieën. Dat gaf me nog meer motivatie om ermee te starten.

Wat houdt me tegen?

Alleen… ik moet nog steeds de tijd daarvoor inplannen om er een dagelijkse gewoonte van te maken. Ik heb al net andere gewoontes ingebouwd in mijn dagelijkse en wekelijkse routine die me helpen met mijn gezondheid, energieën en algehele mindset. Ze zijn denk ik nog niet echt gewoontes, daarvoor ben ik er te kort mee bezig, maar ik zorg er wel voor dat ik het elke dag doe, liefst op dezelfde momenten, zodat het moeitelozer wordt. Maar teveel nieuwe dingen in je leven inbouwen werkt op langere termijn averechts, je geeft sneller op omdat het je overweldigt. Vandaar dat ik het stapsgewijs doe. Ik sta nog met zoveel andere zaken ‘achter’ op schema, ik wil dus eerst dat mijn lijstje afraakt.

Stress

Afstemmen resoneert (nog) niet met jou?

Voor wie afstemmen of afstemming nog een mysterie is, er komt volgende week een nieuwe blogpost over dit onderwerp. Mocht je afstemmen wat te ‘zweverig’ zijn (ook al vind ik er niets zweverigs aan), dan kan je nog op een andere manier ontdekken wat je levenspad is, of toch in elk geval wat het meest ideale werk voor jou is: zoek maar eens ‘ikigai’ op. Onderzoek wat je graag doet, waar je goed in bent, wat de wereld nodig heeft en waar je voor betaald kan worden.

Er is namelijk een verschil tussen passie, missie, roeping en beroep.  Ikigai is de combinatie van al deze elementen en gaat je het meeste voldoening geven in het leven. Je put dan uit innerlijke bron en zet deze in, zowel voor jezelf als voor de anderen. Het kan in elk geval geen kwaad om jezelf bepaalde vragen te stellen en te zien wat er in je leeft. Je kan er alleen maar een beter leven uit halen. Succes!

Verdict 100% afstemming event

Maar dus, afstemmen staat nog op mijn toekomstig lijstje en het event van Maartje was zeker de moeite. Volgens mij zijn al haar events wel de moeite, alleen moet het wel met je resoneren (= afgestemd zijn op jou en wat je verlangt of nodig hebt momenteel).  Ik ben enorm dankbaar dat dit event werd georganiseerd, dat ik er gratis naartoe mocht en dat er zoveel rond hing dat enorm waardevol was/is voor mij.

Om terug te komen op het begin: stem jij elke dag af?

Veel liefs,

Mijn handtekening