Je hebt er misschien al van gehoord, maar je weet niet wat het is, of je hebt er gewoon nog nooit van gehoord: afstemmen. Als je er al van hebt gehoord en je weet ongeveer wat het is, maar het lijkt je wat te ‘woo woo’ zoals men tegenwoordig graag zegt over alles wat niet ‘mainstream’ huisje-tuintje-boompje-kindje-werkje is. Laat me hier dan even uitleggen wat het is en je duidelijk maken dat je, of je het nu wil of niet, ervan bewust bent of niet, áltijd afstemt. Hoe kan dat nu? Hoe zit dat precies in elkaar?

Vorige week schreef ik over het 100% afstemming event van Maartje Koper. Er zullen waarschijnlijk lezers zijn geweest die nog nooit van ‘afstemmen’ hadden gehoord, of maar vaag vonden. Vandaar dat ik dit blogbericht puur over afstemmen heb geschreven. Laat me even duidelijk zijn: ik ben geen specialist in afstemmen, integendeel, ik ben er nog maar een beginneling in. Ik leer er altijd maar meer over bij, dus deze post kan je beschouwen zoals een inleiding. Wie meer wilt weten over afstemmen, kan terecht bij Maartje Koper, zij is reeds een afstemmingsexpert. Haar leven draait rond afstemmen en afstemming, ze leert iedereen die maar wil meer over dit onderwerp en hoe je je eigen leven in de hand hebt.

Je stemt altijd af.

Je bent in feite elke dag, elke seconde aan het afstemmen. Meestal gebeurt het onbewust (tenzij je stappen hebt ondernomen om meer bewust te zijn van alles). Alles wat je nu hebt, de plek waar je nu bent, gewoon het leven dat je nu hebt en alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt, gekregen, ondergaan, … heb je zelf gecreëerd. Het is het resultaat van je eigen gedachtes, zowel positieve als negatieve, bewuste als onbewuste. Vind je dat de weegschaal teveel naar de negatieve kant doorweegt, ga dan bij jezelf te rade, word jezelf bewust wat nog onbewust is en draai het om. Hoe weet je dan wat onbewust is? As within, so without. Kijk naar je omgeving, je buitenwereld, dat is een spiegel. Kijk ook naar je binnenwereld (emoties, bewuste gedachtes), want dat zegt je ook veel.

By Andre Mouton from Pexels

Schuld vs verantwoordelijkheid

Wil dat zeggen dat je schuldig bent aan je eigen ‘shit’, dat je de schuld voor alle negatieve zaken die ooit in je leven zijn gebeurd (en nog gaan gebeuren) draagt? Nee, maar je bent er wel verantwoordelijk voor. Daarmee bedoel ik dat het jouw verantwoordelijkheid is om er mee om te gaan. Je hebt het gecreëerd, dus het is aan jou om er iets mee te doen, jouw interpretatie van al die zaken is je eigen verantwoordelijkheid.

Gebeurtenissen vs interpretatie en reactie

Vergeet niet dat het leven 10% gebeurtenissen zijn en 90% hoe je het interpreteert of erop reageert. Ik ben ooit als klein kind gebeten door een hond, had een flinke wonde en volgens mijn herinnering hing mijn duim er half af, toch ben ik nooit bang van honden geweest. De wetenschap dat het de agressieve hond van de 2 was die me heeft gebeten, en niet de zachtaardige heeft me waarschijnlijk geholpen om het niet als een traumatische ervaring te interpreteren. Of te interpreteren dat het ‘mijn eigen schuld’ was dat ik werd gebeten.

Slachtoffer of manifestator?

In elk geval helpt het je niet vooruit om in de slachtofferrol te gaan staan. Wanneer je je verantwoordelijkheid opneemt voor die zaken, ze oplost, slechte ervaringen verwerkt, eruit leert en weer loslaat, je kwetsuren die erdoor zijn ontstaan heelt, … dan sta je verder dan wanneer je blijft hangen in al die zaken, in de pijn, het verdriet, de boosheid, …  Dan kan je eruit leren en net een creator, manifestator zijn van de zaken die je wél wilt. Wat niet wilt zeggen dat die zaken zullen manifsteren zoals je zelf wilt, maar daarover verderop meer. Besef ook dat als je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen wilt, dat je dan heel waarschijnlijk situaties zult tegenkomen (manifesteren) die je daarin op de proef stellen, zodat je erin kan groeien.

Afstemmen is zoals een radio

Maar goed, afstemming dus, je kan het vergelijken met een radio. Je hebt een radio en die kan heel veel frequenties opvangen, maar alleen de frequentie waarop hij is ingesteld geeft hoorbaar resultaat. Je draait aan de knop (of drukt op de knoppen) om de frequentie beter af te stellen of om andere frequenties op te pikken. Nu, jij bent een radio die zowel ontvangt als uitzendt. Je hebt een knop waar je aan kan draaien om de gewenste frequentie(s) te ontvangen. Het geweldige eraan – of net het lastige, het is hoe je het maar bekijkt – is dat je ontvangt wat je zelf ook uitzendt. Of dat nu bewust of onbewust is.

Afstemmen is zoals een magneet

Je staat in feite altijd ‘aan’. Je kan jezelf ook beschouwen als een magneet, je kan niet ‘geen magneet’ zijn. Je zendt dus constant uit en ontvangt ook constant weer dingen terug. Als je goede dingen uitzendt, zul je ook positieve zaken aantrekken. Het tegenovergestelde is ook waar. Daar zit dus de moeilijkheid in. Als je je niet bewust bent van negatieve gedachtes, emoties, handelingen of wat dan ook, krijg je dus ook datgene terug.

Meestal merk je die zaken ook op, het onbewuste wordt dus zichtbaar, het komt terecht in het bewustzijn, ook speelt het zich af in de buitenwereld. Dat is waarschijnlijk niet zo prettig, maar het geeft je net de mogelijkheid om in te zien wat er kan en mag veranderen. Het is aan jou om de boodschap te aanvaarden of niet en om er uiteindelijk al dan niet iets mee te doen, maar je bent wel verantwoordelijk voor je eigen keuze.

Magneet

Afstemmen is bewustwording

Afstemmen is je bewust worden van je gedachtes, emoties en handelingen. Ipv dat je slachtoffer bent van je gedachtes, emoties en handelingen, ga je zelf je gedachtes sturen, je emoties managen (en daarmee bedoel ik niet ‘verdringen’ of ‘opkroppen’!) en je handelingen zelf bepalen. Eens je weet hoeveel impact je gedachtes hebben op je emoties en die weer op je handelingen, hoeveel impact ze dus hebben op je innerlijke wereld alsook op je buitenwereld, ga je er veel zorgvuldiger mee om. Dan ga je ze juist inzetten om datgene te krijgen wat je wilt en niet meer op wat je niét wilt (of ook: alles gewoon maar laten gebeuren). Zodra je de kracht daarvan ook gaat merken, weet je ook dat je 100% je eigen leven creëert, 100% je eigen leven in de hand hebt en ook de 100% de mogelijkheid om je leven te veranderen.

Hoe stem je bewust af?

Hoe stem je dan bewust af? Het gaat sowieso via je gedachtes, maar hoe kan je dan zo bewust mogelijk je gedachtes sturen? Dat kan op verschillende manieren. Sommige mensen schrijven alles op (op papier of op de pc maakt niet uit), sommigen nemen het als een geluidsbestand op, anderen nemen een video op, bepaalde mensen mediteren, affirmeren, … Je stemt trouwens ook af op WAT je wilt, niet op HOE je dat wilt. De mogelijkheden waarop hetgeen je vraag naar je toe kan komen is oneindig, dat kan je zelf niet bedenken. Als je dat toch doet, dan beperk je onmiddellijk de manieren waarop het naar je toe kan komen. Afstemmen geeft altijd resultaat, alleen soms niet op de manier zoals je wilt.

Schrijven papier of pc
Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

Afstemmen heeft geen effect?

Als je geen resultaat krijgt, dan zitten er heel waarschijnlijk wat blokkades tussen je ‘vraag’ en ‘het wordt gegeven’. Ga op onderzoek uit wat deze blokkades zijn en heel ze met bijvoorbeeld Ho’oponopono. Je krijgt resultaten, maar het duurt heel lang voor het zich aandient? Dan ben je nog niet goed afgestemd op ‘ontvangen’. Leer ontvangen, ga op onderzoek wat hier je blokkades zijn. Verhoog je frequentie, blijf niet hangen in de lagere zones van schuld, schaamte, angst, boosheid, etc., maar ga naar de hogere zoals liefde, plezier, vrede etc.

Update 10/02/2019

Het kan ook zijn dat wat je vraagt net het teken geeft dat het er niet is, dat het een bevestiging is van wat er niet is. Bijvoorbeeld zoals in het volgende korte filmpje wordt gezegd: als je vraagt om regen, zend je uit dat er geen regen is en manifesteer je dus het feit dat er (nog steeds) geen regen is. Als je regen wilt, vraag dan niet om regen, maar voel het gevoel dat je zou hebben als het wel al geregend zou hebben.

Voel de regen op je huid, voel de natte grond onder je voeten, zie de planten voor je die uit de grond schieten omdat ze eindelijk water hebben gekregen om te groeien, voel hoe de planten tegen je huid komen, … En als je dat kan voelen, zendt je dat gevoel ook uit in de wereld, de kosmos, het universum, het ‘veld’ en dat kan niets anders doen dan antwoorden met datgene wat je net hebt uitgezonden: regen.

Ook in heel wat eeuwenoude bronnen en lang verborgen gehouden teksten of zelfs gemanipuleerde teksten (zoals enkele Bijbelteksten, zoek maar eens op YouTube op) staan aantekeningen van ditzelfde mechanisme, weliswaar niet letterlijk, want anders zouden de ‘ongeletterden’ het niet snappen, of juist om de ‘ongeletterden’ deze informatie te onthouden (wat je maar wilt geloven). Er zijn 2 mechanismen nodig om te manifesteren: de wens en het gevoel. Het hoofd en het hart. En het is voornamelijk de kracht van het hart, de sterkte van het gevoel, dat de manifestatie teweegbrengt. Het universum verstaat geen woorden, wel energie, en gevoelens zijn krachtige energie. Je hart heeft een groter en krachtiger elektromagnetisch veld dan je hersenen. Use it wisely.

Afstemmen op je zielsmissie

Als je een stapje verder gaat, kan je dus afstemmen op wat je wél wilt, want je weet hoe het werkt en je let er dan ook bewust op. Afstemmen op je levenspad is dan dat tikkeltje extra. Als je nog zoekende bent, je levenspad nog niet hebt gevonden, dan kan het dus helpen om hierop af te stemmen. Wie wil nu niet leven volgens zijn of haar levensmissie? Persoonlijk vind ik het zonde als iemand met heel veel talenten, of met een prachtige boodschap zijn of haar leven ‘lijdt’ achter een computer met administratieve programma’s voor een baas of bedrijf, thuiskomt en geen fut meer heeft om nog iets zelf te creëren, waar de wereld heel waarschijnlijk meer mee gebaad is dan de baas of het bedrijf.

Nu is mijn vraag aan jou: waar wil jij op afstemmen?

Veel liefs,

Mijn handtekening