Lieve lezers,

Even een korte en bondige, maar ook wel dringende oproep:
Wegens omstandigheden zit ik momenteel met een teveel aan peren (Conférence, dus geen stoofperen) in huis. Deze wil ik niet slecht laten worden, ik hou namelijk niet van voedselverspilling. We kunnen beiden wel eens een fruitsla eten, maar trop is teveel. Daarom zoek ik lekkere, gemakkelijke recepten met peren voor avondmaaltijden. Zie hieronder voor enkele belangrijke details.

Wat zoek ik niet?

  1. ‘Avondmaaltijden’ betekent dus geen desserts of confituur.
  2. Andere suikerbommen of kaas eten we ook niet.
  3. Recepten met teveel ingrediënten, aangezien we die hoogstwaarschijnlijk niet in huis hebben, deze moeten aankopen in bepaalde hoeveelheden en toch maar een deel van zullen nodig hebben.  Aangezien we die nauwelijks tot zelden zullen gebruiken (anders hadden we het wel in huis), zitten we daar ook met een overschot, wat opnieuw tot voedselverspilling zal leiden.

Wat zoek ik wel?

  1. Simpele, gemakkelijke recepten
  2. Veggie en vegan mag ook altijd

Waarom gemakkelijke recepten? Omdat ik een onkeukenprinses ben en ingewikkelde recepten, of recepten met teveel ingrediënten mijn petje te boven gaan op dit moment.

“Zoek dan toch eens op internet?”

Als ik daar mijn gading al had gevonden, had ik deze oproep niet geplaatst. Lijkt me logisch. Op internet vind ik alleen maar veel desserts of recepten die voor mij nog te intensief zijn, of met teveel ingrediënten waarvan grotendeels zaken die we nooit gebruiken, of met heel wat kaas, … Vandaar dat ik het lijstje van ‘wat ik niet zoek’ heb kunnen opstellen.

Keukenprinsen en -prinsessen

Aangezien er vast heel wat keukenprinsen en -prinsessen onder jullie zitten, dacht ik dat jullie me hiermee konden helpen. Jullie hebben mogelijks eigen receptjes die nog niet op het internet staan.

Mochten jullie me kunnen helpen, mijn dank is groot!

Veel liefs,

Mijn handtekening