Heb je een business, of ben je van plan om een business te starten, maar je weet niet goed wat nu eigenlijk jouw kracht is? Je weet misschien niet goed wat je je klanten en de wereld kan brengen met je talent(en), ideeën, … Wat als je weet wat jou precies kan helpen om meer in je eigen kracht te gaan staan? En wat als je weet welke actie je nodig hebt om je succes mogelijk te maken? Dan is de Business Power kaartlegging van Marielle de Leeuw iets voor jou. Boost je business op naar het volgende level!

Ik heb er zelf gebruik van gemaakt, wat een enorm verschil voor me heeft betekend, ik stuiter er bijna nog altijd van! Vandaar dat ik dit schrijf, want ik gun het iedereen om zo’n shift mee te maken. Het is simpel, neemt maar een half uurtje van je tijd in beslag, je investeert daarvoor een no-brainer-bedrag in jezelf én je leven kan wel eens op z’n kop gaan staan. In de goede zin dan wel. Het zal je alleen maar vooruit helpen, meer inzichten geven, wie weet zelfs even enthousiast maken als ik om er gewoon voor te gaan én uiteraard helpt het jou en je (toekomstige) business te groeien. Wie wil dit nu niet? Hier is mijn ervaring met de Business Power legging (en helemaal onderaan kan je een unicum op mijn blog lezen! Een privilege dat normaal alleen ‘the close few’ hebben) :

Hoe is het op mijn pad gekomen?

Cursus De Nieuwe Money Mindset

Zoals jullie al wel weten, heb ik de cursus ‘De Nieuwe Money Mindset‘ gevolgd (ziehier voor mijn kritische zelfreflectie na ‘voltooiing’ en mijn algemene feedback op de cursus). Op een bepaald punt is het de bedoeling om een aanbod te plaatsen in de groep (allemaal medecursisten) en ook om minstens van 2 aanbiedingen gebruik te maken. Tijdens de pilotversie kocht ik een uniek kaartendek dat nog in ontwikkeling is op dit moment, (maar reeds bijna af!) – misschien schrijf ik daar ook nog wel een bericht over, en boekte ik twee reiki sessies vanop afstand (daar heb ik al mijn ervaring over geschreven: de eerste sessie en de tweede sessie).

Nieuwe lichting, nieuwe aanbiedingen

Cursisten van De Nieuwe Money Mindset blijven altijd in de groep zitten, dus wanneer de nieuwe lichtingen van cursisten bij dezelfde les toekomen, genieten wij ook weer mee van hun proces(sen) en aanbiedingen. Vorige week was het dan zover voor de nieuwe groep, de aanbiedingen werden zichtbaar. Daar zag ik een aanbod tussen staan dat me ook weer enorm aansprak, net als bij de healing op afstand. En voor die prijs kon ik dat echt niet aan mij voorbij laten gaan. Het was dus de kaartenlegging van Marielle de Leeuw. Ik kon kiezen tussen twee opties: de Succes legging (zie voor de vragen die hierbij beantwoord worden onder de uitleg bij ‘prijs’) of de Business Power legging. Deze laatste resoneerde compleet met me, dus boekte ik een sessie voor enkele dagen daarna.

De kaartenlegging

Zenuwachtig

We hadden en dag en uur afgesproken waarop we zouden ‘Skypen’ via Zoom (‘Zoomen’ is nog niet ingeburgerd denk ik en het lijkt me trouwens wat teveel op het gezoem van bijtjes enzo). Een half uur voor het grote moment werd ik toch wel wat zenuwachtig. Het gevoel overkwam me gewoon. Ik ben dan maar beginnen aarden om weer rust in mezelf te brengen, zodat ik ook volledig aanwezig zou zijn tijdens de sessie. Nu blijkt dat Marielle op dat moment al op mijn energie was aan het ‘intunen’… Toeval?

Wat een energie!

Na even een korte kennismaking begon Marielle met de legging, die ze trouwens opneemt zodat je het achteraf nog kunt herbekijken en herbeluisteren. Je neemt altijd meer op zo de eerste keer (omdat je relaxter bent) en bij volgende beluisteringen hoor je toch nog andere zaken die je ontglipt waren of nog geen aandacht trokken. De reden waarom ze met Zoom werkt, is omdat dat stabieler is dan Skype, minder vertraging, onderbrekingen, betere verbinding etc. Maar wat we niet wisten, was dat er blijkbaar zoveel energie rond hing dat we drie pogingen moesten ondernemen om het deftig te kunnen opnemen, want telkens we begonnen met de eerste kaart haperde het al! Haha! Je weet wat ze zeggen: derde keer goede keer 😉

De kaarten

Business Sister Kaartendek

Het kaartendek is het ‘Business Sister Kaartendek‘, gemaakt door Desirèe Broersma, een vriendin van Marielle. Via de link kom je op de website over het kaartendek terecht, waar je meer informatie kan vinden over mevrouw Broersma, over hoe het is ontstaan, waarvoor je het kan gebruiken en natuurlijk ook waar je het kan bestellen.

De legging zelf

De vragen die bij de Business Power legging horen zijn:

  1. Wat is jouw kracht?
  2. Wat heb jij (a) je klanten en (b) de wereld te brengen?
  3. Wat helpt je om nog meer in jouw kracht te staan?
  4. En welke actie heb je nodig om jouw succes mogelijk te maken?

Geen idee hoe Marielle de kaarten ‘trok’, maar in elk geval kan ik zeggen dat het magisch was wat er allemaal tevoorschijn kwam. Bij elke vraag kwam er een kaart tevoorschijn en legde ze uit wat het volgens haar betekent voor jou (intuïtief) en haalt ze er ook de uitleg van het bijhorende boekje erbij zodat je nog meer pistes en inzichten krijgt. Dan gaat ze naar de volgende vraag en doet ze hetzelfde. Na de sessie neemt ze een foto van de kaarten van jouw persoonlijke legging en stuurt deze door, net als de opname van het gesprek.

Dit waren mijn kaarten (uiteraard zonder de uitleg die ik van Marielle heb gekregen):

Business Power legging Jessie P

Mijn ervaring

Ik heb (nog) geen business, maar ik ben wel van plan om op mezelf te beginnen binnen enige tijd. Hieronder beschrijf ik per kaart (behalve over ‘droom’) wat voor ‘nagel op de kop’ ze zijn op mijn persoonlijk leven. Bij droom is dat ook het geval, maar daar kan ik niet dieper op ingaan zonder teveel de uitleg van Marielle en het business gedeelte (voor mij dan) erbij te betrekken.

Het kwam er dus op neer dat het allemaal gewoon perfect bij mij paste, het plaatje klopt ook gewoon helemaal (en nu zie ik zelf ook ‘het voorbeeld van de puzzel’ om zo de puzzelstukjes te kunnen plaatsen waar ze moeten zijn). Naast die persoonlijke resonantie werd het voor mij ook duidelijk wat deze zaken voor mij zullen betekenen in mijn toekomstige business. Hierdoor kreeg ik dus een boost, een wegwijzer, een route, … voor die business. Het was namelijk allemaal één grote chaos in mijn hoofd, dat heb ik al eens uitgelegd in de post over creatieve generalist. Het is zó fijn, geweldig, heerlijk, inspirerend, enthousiasmerend, motiverend, … om nu een duidelijkere rode draad tussen al die ideeën en mogelijkheden te zien en dat dan ook te kunnen inzetten in de praktijk (letterlijk en figuurlijk). Zie voor meer duiding ook bij ‘het unicum’ onderaan.

Ziehier de puzzelstukjes:

Natuur

Al vanaf de eerste kaart kon ik mijn ogen nauwelijks geloven. Dat kón toch niet? Allez, ik zou nu toch al beter moeten weten na de cursussen van De Nieuwe Money Mindset en ‘Ontdek en ontwikkel je ‘paranormale’ vermogens‘, maar toch sta ik er nog steeds van versteld wát er allemaal mógelijk is. Het is echt magisch. ‘Natuur’ is een belangrijk thema in mijn leven: ik hou van de natuur en van dieren. Ik probeer dus zo ecologisch mogelijk te leven en waar mogelijk mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld, uiteraard ook op natuurgebied en voor het leven van dieren.

Minder afval, meer zelfvoorziening

Een van mijn ultieme doelen is leven zonder afval te produceren. Stapje voor stapje kom ik er wel. Zo maak ik nu mijn eigen schoonmaakmiddel, gebruik ik stoffen winkelzakken, wasbare watjes en make-up remover doek, wasbare maandverbanden, wil ik herbruikbare rietjes kopen, herbruikbare groentezakjes integreren in mijn leven, eigen kruiden en groenten/fruit kweken, … Vandaar dat er op deze blog ook wat zaken staan over ecologische alternatieven voor wegwerpzaken en andere milieubelastende producten/waren.

Een hart voor dieren

Vorig jaar ben ik gestart als vrijwilliger bij het VOC Kapellen, om mijn dierenhart eindelijk eens te kunnen laten uitleven en om iets voor de maatschappij terug te kunnen doen. En zo heb ik nu maandag geleden nog – in een private weg en traag rijdend – geremd voor een duif die maar niet wou wegvliegen (maar even heel eerlijk, hoe stom is die wel niet?).  Dit alles is voor mij een deel van innerlijke en uiterlijke schoonheid. Niet alleen zorg dragen voor jezelf, maar ook voor de ander, of dat nu een medemens is, een dier of de natuur.

Eigen natuur

Uiteraard is er niet alleen de natuur buiten mezelf, maar ook in mezelf. Al jaren doe ik aan persoonlijke groei, en het afgelopen jaar is er een echte ommekeer in gang gebracht. Wie ben ik? Wat wil ik? En dergelijke meer. Dus deze kaart was er echt wel boenk op. De uitleg van Marielle gaf een extra dimensie aan al deze aspecten, iets waarover ik mocht nadenken.

Terug naar je kern

De volgende kaart deed me bijna van mijn stoel vallen. Daar ben ik dus nog volop mee bezig! De laatste tijd kwam dit thema ook regelmatig langs, woordelijk, maar ik had toen dus niet door dat het een diepgaandere betekenis had voor mijn leven en (toekomstige) business. Met wat ik nu weet, is alles veel duidelijker en weet ik beter welke richting ik nu eigenlijk aan het gaan ben. Ik miste namelijk een ‘naamsbordje’ van de weg. Bij deze heb ik dat dus gekregen.

Mediteer

Ik sla ‘droom’ even over, maar ook bij deze kon ik mijn ogen niet geloven. ‘Mediteer’ was haast een (liefdevolle) kaakslag in mijn gezicht. Zo van: “HALLOOOOO, wordt eens WAAAAKKEEEER! Is het nog altijd niet DUIDELIJK genoeg?” Eh, nu dus wel! Al sinds het middelbaar wéét ik ergens diep vanbinnen dat ik veel zou hebben aan meditatie, maar op een of andere manier geraakte ik er niet toe. Teveel interne en imaginaire beren op de weg. Maar de laatste tijd zit ik in de goede richting, op weg naar echt mediteren.

Zij

Ook deze kaart was een bevestiging van een thema dat ik al eerder had mogen ontdekken, iets dat een probleem / obstakel / uitdaging is momenteel. Maar nu weet ik wel wat dit op persoonlijk én businessvlak betekent en kan betekenen. Dat ik er mee aan de slag hoor te gaan en dat het zo ook deel kan worden van mijn business.

Controle

Ik kon haast met mijn ogen rollen toen ik ‘controle’ zag staan op de laatste kaart. Hier gingen we weer… Suprise, suprise. Ik weet van mezelf dat ik op bepaalde vlakken de controle mag leren loslaten, maar dat ik op andere vlakken juist meer controle hoor uit te voeren, zoals in mijn time-management.

Prijs

Als je wilt weten wat de uitleg bij de kaarten precies is en deze inzetten in je eigen business, kan je het kaartendek kopen voor jezelf voor €44. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor je klanten die een business hebben of van plan zijn om op te zetten, dus zoals Marielle doet. Of je kan het voor je eigen business inzetten, jezelf vragen stellen en antwoorden krijgen via de kaarten (zoals ‘waar kan ik op verbeteren’, ‘wat is er deze maand nodig voor X’, ‘waar mag mijn focus deze week/maand/ dit jaar liggen’, …).

Als je wilt weten welke inzichten in je (toekomstige) business je mag ontvangen op dit moment (op de bovenvermelde vragen), contacteer dan Marielle en ze zal je voor €25 op een half uurtje tijd een schat aan informatie kunnen geven die jouw business naar het volgende level zullen brengen.

De Succeslegging kost evenveel (of ik zou eerder zeggen ‘even weinig’) en duurt evenlang als de Business Power legging. De vragen die hierbij worden beantwoord zijn de volgende:

  1. Hoe is jouw energie rondom het succes waarop je je richt?
  2. Wat is je blokkade?
  3. En welke actie heb je nodig om jouw succes mogelijk te maken?

Unicum: mijn enthousiasme kort na de sessie

Hieronder kan je mijn reactie lezen die ik kort na de legging heb geschreven als status op mijn Facebook, het gaat over mijn innerlijke processen en de inzichten die ik door deze lezing heb gekregen. Op deze blog heb ik nog nooit mijn persoonlijke leermomentjes / tegenslagen / inzichten / stapjes vooruit / moeilijke momentjes / doorbraken / met-mijn-kop-tegen-de-muur-momentjes / mokerslagen / eureka momentjes … die ik op Facebook deel – sinds mijn innerlijke reis een jaar geleden – gepost. Dat privilege krijgen alleen mijn connecties op dat platform. Ik ben benieuwd naar jullie reacties / mening hierop.

Meerwaarde of ‘nah’?

Als je dit leuk / interessant / mooi / waardevol / inspirerend / … vindt, laat het me dan weten, wie weet doe ik het dan wel eens wat meer, want dit is wel uit mijn comfortzone. Ook als dit het tegenovergestelde blijk te zijn, laat het dan ook maar weten, met constructieve feedback, zodat ik mezelf kan verbeteren naar de toekomst toe. Moest dit ‘experiment’ geen reacties krijgen, of reacties die duidelijk maken dat het niet goed is, dan zal ik dit uiteraard niet opnieuw doen. Mocht het wel een meerwaarde zijn, dan zie ik nog wel wat ik ermee ga doen in de toekomst.

Waarom nu wel?

De reden waarom ik het nu wel doe, omdat het in mijn ogen perfect laat zien hoe ik me achteraf voelde en omdat ik denk dat anderen dat ook zullen hebben als ze deze mini-investering in zichzelf doen. Het is echt wel een mini-investering waar je maxi-resultaten uit haalt. Of hoe ik het verwoorde toen Marielle haar aanbod nog eens kenbaar maakte:

Dit kan ik alleen maar van harte aanraden! Enorm waardevol, of dat was het toch voor mij  🙂 Dit is zoals ze zeggen een ‘no-brainer’. Je haalt er zoveel uit voor een prikprijsje. Je zou haast gek zijn om het niet te doen als ik het zo mag zeggen  😉 Niet nadenken, gewoon doen!  😎

Mijn innerlijke processen en inzichten vlak na de sessie

Kon niet kiezen tussen de vele ‘gemoedstoestanden’ die FB voor een status beschikbaar heeft… Ik voel me nu zoooo veel zaken: Suuuuper blij, kei enthousiast, helemaal verrukt, compleet gemotiveerd, een gezegende bofkont, diep dankbaar en eigenlijk nog heel wat meer. 😍

Dat kaarten leggen je helderheid kunnen geven, was me al langer duidelijk, maar zó veel? Het is haast ongelooflijk. Wat moet je ook met zoveel interesses en pistes?

Nu ik er meer bij stilsta lijkt het me ‘logisch’, alsof het bijna mijn ogen uitstak, maar dat ik de mogelijkheid er niet in zag. ‘Daar kan ik toch niets mee doen?’ Of: ‘Ben ik dan niet de zoveelste die daar mee afkomt?’.

Maar elk van hen heeft iets unieks te bieden, dus ik ook. Die mogelijkheid zie ik nu opeens ook in de context. Ligt het in de combinatie, mijn energie, mijn verhaal, mijn methode, … wie zal het zeggen? Er is nog tijd genoeg voor om daar meer helderheid in te krijgen. 😎

Bevestiging

Nogmaals kreeg ik de bevestiging dat ik op de juiste weg zit. Ja, ik twijfelde daar nog wel eens over, voornamelijk om de juiste ‘invullingen’, maar nu weet ik het zeker. Dit is het. Daar ga ik mee verder en mee aan de slag. Op mijn manier.  😏 Nu weet ik dat ik ‘vollenbak’ (weliswaar op mijn eigen tempo en ritme) verder mag blijven gaan op deze weg. Dat ik nu al mijn zeilen kan bijzetten en door deze wateren zal blijven varen.  ⛵

Stormen, windstilte, zachtjes deinende of woeste  🌊 of kalme baren neem ik er gewoon bij. Want nu weet ik welke koers ik uitvaar en heb ik een navigatiesysteem.  🌐 De invulling mag ik zelf doen, ik mag zelf mijn tussenstoppen bepalen, geleid door de omstandigheden maar ook door mijn eigen gevoel.

Onderweg kom ik wel anderen tegen, sommigen zullen even meevaren in dezelfde richting, vlak naast me of juist heel wat verder. Nog anderen zal ik kruisen en hen naar hun eigen bestemming kunnen wijzen. Hun route helder maken en hen leren te navigeren.

   ⬆️
⬅️ ➡️
⬇️

Reeds een tijdje geleden is het in gang gezet, elke keer iets duidelijker. Maar was het echt wat ik hoorde te doen? Blijkbaar wel. Het hoort zo te zijn. En hier word ikzelf nog maar eens zó blij van! Ik mag meer gaan vertrouwen. Mijn vertrouwen groeit wel (denk ik, hoop ik  😛 ), met kleine stapjes. En dat idee voelt gewoon heerlijk!

Here I come! * wel op mijn eigen tempo en ritme  😜

Veel liefs,

Mijn handtekening