In de video gaat het over HSP (HoogSensitief Persoon) zoals de titel van dit blogbericht al zegt. Nog niet zo heel lang krijg ik van alle kanten bevestiging dat ik ook tot de hooggevoelige personen hoor, ik herken mezelf dan ook enorm hard in de vele kenmerken. Niet in alles, maar toch heel veel. In dit bericht ga ik niet dieper ingaan op HSP, want ik zal later nog wel een bericht of zelfs een pagina daarover schrijven en wat dat in mijn leven betekent.

Leonie deinst er blijkbaar niet voor terug om tegen heilige huisjes te schoppen, aangezien ik wat later nog meer video’s van haar heb bekeken die interessant leken, niet in het minst vanwege haar titels die me triggerden (sommige mensen zullen verontwaardigd zijn of zich beledigd voelen door haar houding tegenover bepaalde zaken). Ik vind juist dat daar net heel wat uit te leren valt, ook over mezelf/jezelf. Ik ga voorbij dat initieel gevoel en haal eruit wat er uit te halen valt. Het verruimt mijn blik op niet alleen de zaken en de wereld, maar ook op mezelf.

Vandaar dat ik deze video met jullie deel, ik denk namelijk dat jullie hier ook iets aan zullen hebben. Ook al is het maar om de discussie te openen. Het gaat me er niet om om haar gelijk, dan wel ongelijk te geven. Dat ik deze video deel wil dus geenszins zeggen dat ik het eens ben met haar, alleen maar dat ik het enorm interessant vond en er zelf heel wat van heb geleerd en uit heb gehaald. Datzelfde proces wil ik jullie dan ook niet ontnemen.

 

 

Als je de video hebt gezien, vond je het interessant? Wat is jouw mening hierover? Wat heb je hieruit geleerd (ook over jezelf eventueel)?

Veel liefs,
JP