Het doet ons ook nadenken over ons verbruik, hoeveel afval we tezamen allemaal produceren (kleine beetjes maken één groot hoor, ook voor zogezegde ‘naïeve ideeën om de wereld te verbeteren’) en over hoe we het tij kunnen keren. Maar ja, dat gaat niet vanzelf, daarvoor moeten we ook iets doén! Zoals andere producten kopen en gebruiken, producten die minder tot zelfs niets van afval (bij-producten, verpakkingen of belastende chemicaliën, …) genereren bijvoorbeeld.

Deze shampoo lijkt me alvast een hele stap in de goede richting. Als we nu als collectief stappen ondernemen om bewuster te kopen, te gebruiken en te verbruiken, dan geraken we echt wel bij dat ‘naïeve’ ideaal van zovele andere wereldverbeteraars. Maar dus, zonder nog veel meer woorden hieraan vuil te maken, ik moet toch ook wat ecologisch omgaan met mijn woorden (ik weet dat ik veel kan blijven vertellen over zaken), laat ik jullie hieronder kijken naar deze interessante video.

Zou jij je gebruikelijke flessenshampoo willen omruilen voor een blok shampoo, ook al is het maar om minder plastic te verbruiken en de planeet minder te vervuilen?

Veel liefs,