Een jaar geleden liet ik voor het eerst een Zieletekening maken door Annemieke Verras. Ik zat namelijk vast in mijn leven en wist niet hoe eruit te geraken. Uit die tekening kwam zoveel naar boven wat ik nooit had verwacht, maar ook zaken die ik heel erg herkende. Het was een van de vele andere ‘aanmaakblokjes’ die in de fik schoten om mijn vuurtje te laten branden en veel groter dan voorheen.

Aangezien er zoveel gebeurd is in 2018 en dat ik ook heel wat zaken in mezelf onder ogen heb kunnen en durven kijken, aanvaarden, verwerken en loslaten, kortom een ware transformatie heb ondergaan (wat ook door buitenstaanders werd waargenomen) was ik benieuwd naar hoe mijn ‘ziel’ er nu uit zou zien. Zou er veel veranderd zijn? Zouden er zaken duidelijker, helderder, groter zijn geworden? Zouden er zaken verdwenen zijn? Om meer helderheid te krijgen hierover vroeg ik enkele weken geleden een nieuwe Zieletekening aan en vorige week was het dan zover (het had geen haast voor mij maar ik was wel enorm benieuwd). Wat er uiteindelijk uit kwam had ik nooit verwacht…

Wat zijn Zieletekeningen?

Voor wie nog niet bekend is met de Zieletekeningen van Annemieke en er meer over wilt weten, schrijf ik hier nog even kort over alvorens mijn tweede Zieletekening te laten zien en een mini analyse te doen (scrol dus even naar beneden tot aan ‘Nieuwe eigen Zieletekening‘ als je dit al weet of wilt skippen). In het artikel van de vorige tekening staat er meer uitleg: over Annemieke, hoe ik ze heb leren kennen, meer info over haar Zieletekeningen, hoe ze zijn ontstaan, hoe ze tot stand komen en helemaal onderaan staan ook haar andere diensten.

Kort gezegd is een Zieletekening een tekening die blokkades zichtbaar maakt. Die blokkades kunnen op vele vlakken voorkomen: van je innerlijke wereld, van een relatie, van een bedrijf, vereniging, evenement, huis en zelfs van een overleden persoon.

Momentopname

Een Zieletekening is altijd een momentopname. Zelfs al zou Annemieke diezelfde dag nog, de volgende dag, de week erop, de maand erop, … (een) nieuwe Zieletekening(en) hebben gemaakt, ze zouden er telkens anders hebben uitgezien. Bij de een zouden er dus andere aspecten naar boven komen dan bij de ander. Een nieuwe Zieletekening na 1 jaar kan mogelijks een persoonlijke evolutie of zelfs transformatie laten zien en tegelijk ook nieuwe zaken aan het licht brengen en/of nieuwe processen in gang brengen.

Zuiverder

Volgens Annemieke zijn haar Zieletekeningen nu zuiverder dan een jaar geleden. Oefening baart kunst, zeggen ze toch altijd, nietwaar? Ze heeft in dat jaar nog voor zovele andere mensen Zieletekeningen gemaakt, zovele andere mensen geholpen in hun processen (welke die ook mogen zijn) en hen inzichten gegeven in zichzelf – net zoals ze dat bij mij ook heeft gedaan.

Nieuwe eigen Zieletekening

Maar nu mijn eigen tweede Zieletekening. Ook deze keer ga ik hier niet te diep ingaan op de boodschappen die erin zitten, aangezien dat enorm persoonlijk is (ik hoef ook niet alles te delen van mijn leven 😉 ). Daarbij vind ik het ook wel interessant om te horen wat jij hier allemaal in ziet, wat jouw ideeën, gedachtes en interpretaties zijn, net zoals bij mijn eerste Zieletekening. Laat het me maar weten onderaan in een reactie!

Mijn tweede Zieletekening

Eigen interpretatie

Annemieke stuurde de tekening door kort voordat we zouden Skypen, maar ik wachtte nog ietsje langer om het te zien om zo weinig mogelijk ruimte voor mijn eigen interpretatie te geven. Toen ik het voor het eerst zag, viel mijn mond open van verbazing. Wooow! Ik vond het zo mooi! En er zitten heel wat verschillende elementen in zoals je ook kan zien.

Nu ik het terug bekijk lijkt het haast iets ‘buitenaards’, wat ook nog zou kunnen aangezien ik als kind altijd dacht dat ik mogelijks een alien was die het niet van zichzelf wist XD . Maar soit, uiteraard kreeg ik bij die kortstondige blik erop toch nog bepaalde ideeën over delen van de tekening voordat Annemieke kon vertellen wat háár ingevingen waren.

Chakrakleuren en zwarte tanden

Wat mij direct opviel was dat er chakrakleuren – en ook in die volgorde – in voorkwamen, behalve dan het bruine dat rood zou ‘moeten’ zijn als het om het wortelchakra zou gaan. Die zwarte haaientanden baarden mij even zorgen, maar die kon ik nog wel ergens plaatsen als iets dat onlangs in mezelf naar boven aan het komen is. Ofwel zaken die vanuit een of meerdere personen naar mij toe kwamen.

Hartje en open oog

Het hartje was er gelukkig nog steeds, in het midden, dus dat stelde me alvast gerust dat ik nog altijd een basis aan zelfliefde heb in mezelf – het zou maar erg zijn, aangezien ik juist op dat vlak erg veel aan mezelf heb zitten werken sinds het najaar van 2018. Wat ik fascinerend vond, was het oog dat daarboven zit. Ik moest onmiddellijk aan mijn derde oog denken (en ik was blijkbaar niet veraf met deze gedachte).

Blauw, sneeuwvlokjes en oranje-rood

Het blauwe van mijn eerste tekening was nog steeds aanwezig, maar het neemt deze keer niet het grootste deel van de tekening in. Ook dat stelde me gerust, want ook aan dat aspect in mijn leven heb ik het laatste jaar gewerkt, de laatste paar maanden zelfs intens. Dat het er nog altijd is, is ok, dat het blijkbaar pakken minder is, laat alleen maar zien dat wat ik deed en doe effect heeft. Maar wat die sneeuwvlokjes erin deden? Geen idee. Of toch op dat moment. En dat oranje-rode met de slingers naar buiten toe, daar had ik helemaal geen flauw benul over. Ik was dus benieuwd naar wat Annemieke te zeggen had.

Annemieke’s uitleg

Hoe Annemieke tot een interpretatie komt is dankzij intunen. Ze maakt contact met de energie van de persoon in kwestie (daaruit ontstaat dus de tekening) en met de tekening zelf. Zo komen de boodschappen die erin zitten naar buiten toe, verwoord. Opnieuw stond ik versteld van wat ze te zeggen had. Zo anders dan ik had verwacht, maar opnieuw ‘boenk erop’.

Story of my life

Deze tekening laat duidelijk zien wat er momenteel gaande is in mijn leven, wat ik doe, wat ik deel en wat het met anderen doet, maar ook hoe de buitenwereld naar mij toekomt en wat dat met mij doet.

Nu ik dit schrijf besef ik opeens dat er geen getekende grens meer is tussen ‘mijn cirkel’ en het wit van het blad. Blijkbaar heb ik me opengesteld waardoor er nu een wisselwerking mogelijk is.

Het onzichtbare op dat vlak is nu zichtbaar en daar heb ik enorm veel aan. Daar leer ik uit, dat inspireert en motiveert me. Mijn weg wordt steeds duidelijker zichtbaar. Dat wat er in mij zit word ook steeds duidelijker voor mezelf en wat ik ermee mag doen (alsook wat ik er al mee doe en wat het rimpeleffect daarvan is).

Barstje en vraagteken

Met mijn vlugge blik had ik niet gezien dat er midden in het hart een klein barstje zit. Vandaar uit vertrekt ook een spiraal in de vorm van een vraagteken met allerlei mini-hartjes erop. Dat vraagteken had ik ook nog niet bewust opgenomen met die ene blik, maar het vormt wel een belangrijk deel van de tekening. Het vraagteken komt dus uit mezelf en gaat door het oog tot in het emotionele gedeelte waar de gekristalliseerde sneeuwvlokjes zich bevinden.

Gesloten oog met grijze wimpers en open oog

Ik had bij mijn korte bestudering ook niet eens door dat het hartje in een gesloten oog zat met grijze wimpers. Het gaat wat te ver om daar dieper op in te gaan, maar je mag altijd je eigen interpretaties hierover delen, elke andere invalshoek is even valide in mijn ogen (no pun intended).

Wat ik dacht dat een symbool voor mijn derde oog was, bleek een voorstelling te zijn van mijn ‘hogere zelf’. Dat is er in feite niet ver naast, maar toch wel anders. Waarom ik aan mijn derde oog dacht, is omdat ook dat een deel is waar ik mee bezig ben sinds vorig jaar. Steeds meer komt mijn intuïtie naar boven en luister ik er ook naar. Mijn hogere zelf daarentegen, daar ben ik (nog) niet bewust mee bezig (onbewust misschien wel, wie weet?). Toch komt er uit deze tekening voort dat deze een rol speelt in wat die emoties betreft en het mezelf te bevragen vanuit liefde. Fascinerend om te zien en te horen!

Sluiers

De oranje-rode sluiers die lijken te vertrekken vanuit de ooghoeken van het open oog symboliseren dat wat ik naar de buitenwereld toe uitdraag, wat ik deel met de mensen om me heen. De boodschap erbij verwarmde me ook diep vanbinnen. Het motiveert me om zo verder te blijven doen, wat ik dus ook ga doen.

Golven van buiten naar binnen

De golven zijn wat ik eerst dacht wat de chakrakleuren waren en waarvan ik dacht dat het iets van mezelf was. Ze zijn echter invloeden van buitenaf die naar me toekomen, rustig, niet overweldigend. De ‘haaientanden’ blijven bij het bruine gedeelte zitten, ze komen niet verder dan dat (gelukkig maar!), wat betekent dat ik sterker sta in mijn schoenen en in mezelf – opnieuw weer een deel waar ik aan heb zitten werken en nog steeds aan werk.

Cadeautje van onschatbare waarde

Net zoals met de eerste Zieletekening heb ik hier veel aan. Wat verborgen, onbewust of onzichtbaar was, daar is nu licht op geschenen en kreeg een herkenbare vorm. Hier kan ik weer mee verder, ook al zat ik niet vast (wat vorig jaar duidelijk wel het geval was). Het is een cadeautje van mezelf voor mezelf, van onschatbare waarde.

Cadeau voor iemand anders

En over cadeautjes gesproken, ik heb er zelfs eentje cadeau gedaan aan mijn Bomma voor haar verjaardag en ook daar is zoveel uit gekomen dat ik haast op mijn gat viel (als ik niet al in stoel had gezeten :p ). Ik was er zelf ook bij om de uitleg op te nemen, aangezien ze niet altijd even goed kan volgen op het moment zelf. Ik heb het achteraf ook uitgetypt, gestructureerd en naar haar doorgestuurd, zo had ze zowel de tekening als de opname en de geschreven tekst. De tekening van mijn bomma ga ik hier niet delen, want ik heb haar geen toestemming gevraagd en dat ga ik trouwens ook nooit doen voor obvious reasons.

Wat ik wel kan doen is mijn eerste Zieletekening laten zien, dan kan je ook in 1 artikel het verschil zien:

Mijn Zieletekening

Rimpeleffect

Omdat ik er zelf bij was, heb ik ook de conversatie achteraf mee gevolgd waaruit nog veel meer zaken kwamen die haar (en mij eigenlijk ook) hielpen en meer inzichten gaven in een bepaalde situatie. Het was moeilijk om te aanvaarden, maar zelfs mijn therapeute (psychologe) zei enkele dagen later hetzelfde, dus moest er wel iets van aan zijn. Dat heeft opnieuw heel wat teweeg gebracht in mijn eigen helingsproces, wat trouwens ook echt nodig was. Anders zou ik nog langer zijn blijven steken op dat vlak en dan zou ik nu niet zo stevig in mijn schoenen staan zoals ik nu sta (het kan nog altijd beter, maar het is reeds een wereld van verschil tegenover vroeger, laat staan een jaar geleden).

Dus, dank je wel lieve Annemieke voor deze nieuwe, prachtige Zieletekening en de boodschappen die ik mocht ontvangen!

Voor wie graag meer wilt weten over Annemieke, haar Zieletekeningen, of voor wie graag ook een Zieletekening wilt laten maken, voor zichzelf, een partner, familie of vrienden, je relatie met een bepaald persoon, een overleden persoon, je huis, vereniging, bedrijf, evenement, … je kan haar werken op haar website bekijken en haar hier ook contacteren.

En wat vind jij van de Zieletekening(en)? Of wat zijn jouw interpretaties, ingevingen, gedachtes erover? Laat het me weten in een reactie hieronder, want ik ben benieuwd naar andere invalshoeken (er is nooit maar één ‘echte’, ‘ware’ of ‘juiste’ interpretatie zoals je al kon afleiden uit mijn interpretatie tegenover die van Annemieke.

Veel liefs,

Mijn handtekening