Vandaag is er even een extra blogpost tussendoor, en wel vanwege een geweldig nieuwtje! In de 4 jaar dat ik nu al blog, heb ik nog nooit over mijn ‘cijfertjes’ gesproken. Niet dat ik daar geheimzinnig wil over doen, ik vond het gewoon niet nodig en ook niet passen of interessant om te delen. Voor deze ene keer maak ik daar toch graag een uitzondering voor, want ik heb namelijk iets te vieren!

Mijlpaal bereikt

Deze maand is de eerste maand sinds ik mijn eerste blogpost schreef dat de kaap van 1000 bezichtigingen is bereikt (en zelfs overschreden, net geen 1111) op 1 maand tijd! Dat mag gevierd worden en daarover mag ik best wel even trots zijn op mezelf. Uiteraard was dit niet mogelijk zonder jullie, de fans, volgers, geïnteresseerden, toevallige passanten, … Daarom dat ik jullie zeker ook van harte wil bedanken! Dank jullie wel allemaal voor even langs te komen tot zelfs elke week er opnieuw bij te zijn!

Explosieve groei met nauwelijks zelfreclame?

Om het even in perspectief te plaatsen, de balans op het einde van 2017 was ‘nog maar’ (zo goed als) 1300 in totaal op een heel jaar tijd. Nu heb ik dat bijna op maar 1 maand tijd behaald… ongelooflijk! Vorig jaar is alles explosief gegroeid, van 1300 naar bijna 9000, en dat terwijl ik nauwelijks aan promotie doe en dat ook niet meer of minder deed dan ervoor. Ik laat het gewoon vanzelf groeien, organisch, wat komt dat komt. Zelfpromotie geeft ook nog steeds wat weerstand bij mij (zo’n beetje van: wie ben ik nu om dit of dat van de daken te schreeuwen en te zeggen ‘kijk naar mij, kom naar mij, lees dit, …’?). Vandaar dat ik echt maar het minimum van het minimum doe.

Benieuwd wat ik dan doe voor ‘zelfreclame’? Lees dan hieronder verder!

Marketingstrategie

Het enige wat ik doe is automatisch op mijn zakelijke Facebookpagina en op LinkedIn posten, zelden ook op mijn persoonlijk Facebookprofiel. De meeste mensen komen dan ook ‘binnen’ via Google zoekresultaten. Een teken dat ik toch wel iets goed doe ^^ (ik ken dan wel een beetje SEO, maar schrijf gewoon op gevoel, wat er binnen komt en naar buiten wilt).

Basische analytische gegevens van verkeer

Qua analytische gegevens heb ik maar een minieme basis dankzij JetPack wat automatisch bij dit gratis WordPressplan hoort. Wat kan ik dan precies zien?

  • unieke bezoekers en aantal bezichtigingen
  • de landen vanwaar men mogelijks komt (of de servers zitten misschien?)
  • via welk kanaal men komt (Google, Ecosia, Facebook, LinkedIn, een pagina die linkt naar mij …)
  • welke pagina’s werden bekeken en hoeveel keer
  • op welke links men heeft geklikt die naar andere websites leiden.

Graag ga ik daar volgende week, na mijn andere vaste, ingeplande postdag (woensdag), wat dieper op in, aangezien dit blinde vlekken geeft en ook een link heeft met de interactie van jullie lezers op mijn blog.

Wil je weten hoe je me heel snel en eenvoudig kan helpen om (inhoudelijke, stilistische, …) verbeteringen aan te brengen (alleen maar in je eigen voordeel, alsook dat van vele andere lezers) of hoe je me met 1 druk op de knop kan laten weten dat wat ik deel ook echt waardevol is? Lees dan de post binnen 5 dagen (zaterdag)!

Ik dank jullie nogmaals vanuit mijn hart voor jullie (stille) aanwezigheid!

Veel liefs,

Mijn handtekening