Breath Hold Challenge

Er gebeurt veel deze week/maand, maar het is allemaal de moeite waard en goed voor de zowel innerlijke als uiterlijke gezondheid! Vandaag promoot ik graag de Breath Hold Challenge van Breathology, je weet wel, dezelfde man achter de Breathing Mastery Video’s in samenwerking met Per Bristow van The Singing Zone. Dit maal is het echter enkel en alleen van Breathology. 7 dagen je adem inhouden… niet aan een stuk door uiteraard! :p Eind maart heb ik dat al gedaan en het resultaat was verbluffend!

Doe je ook mee?

Deze maand doe ik het opnieuw, een beetje anders en ik zou het fijn vinden als jullie lezers ook meedoen. Samen is veel leuker en motiveert! Ik gun jullie de pure ontspanning die ik ervoer ook en het duurt maar 2 minuten om het te bereiken. Wie wilt dit nu niet? Schrijf je hier in en deel je resultaten in de FB groep van Breathology en als je wilt ook onder deze post in een reactie (ga ik ook doen), dat zou ik superfijn vinden! Dan weet ik dat er mensen meedoen en kunnen we elkaar aanmoedigen! Alvast bedankt!

Toch liever eerst meer info?

Lees hieronder meer voordelen van je adem te leren inhouden + een kans om een basis cursus ademhalingstechnieken te winnen, gegeven door de man die het wereldrecord ademhaling inhouden onder water heeft (ter waarde van zo’n $500), wanneer je je inschrijft voor de challenge (incl ademhalingstips en tips om langer je adem te kunnen inhouden). Check ook zeker mijn Facebook pagina met mijn Facebook Live waarin ik mijn ervaring over deze challenge deel + een eigen, unieke tip die nergens wordt gedeeld in de Challenge of op de officiële Facebookpagina van de Challenge! Er is daar trouwens ook nog heel wat extra te lezen dan wat ik hier op deze blogsite deel 😉

Voordelen

Ik kopieer en plak (+ vertaal) even de uitleg van Mr. Severinsen himself):

Doe mee met de Breath Hold Challenge (ademhaling-inhouden-uitdaging) en leer:

 • Hoe je adem 2 tot 3 keer zo lang in te houden
 • Waarom je adem inhouden relevant is
 • Hoe het inhouden van je adem stress kan ontladen
 • Waarom je adem inhouden je helpt om kalm te blijven onder druk
 • Hoe je mentaal sterker en veerkrachtiger kan worden door te ademen
 • De beste tips om je beste adem inhouding ooit te doen!

Elke week heb je kans om toegang tot de Breathology Fundamentals (ter waarde van $497) te winnen. Als je je vrienden doorstuurt, kan je een extra 30% korting winnen op producten van Breathology.

In de Facebook groep van de Challenge zitten ook vele anderen die meedoen en hun resultaten + tips delen, echt de moeite!

Mijn resultaten van maart

 1. Dag 1: 1:08.20
 2. Dag 2 (tip 1 gekregen): 1:31.88
 3. Dag 3: 1:51.71
 4. Dag 4 (tip 2 gekregen): 2:00.76
 5. Dag 5: 2:21.88
 6. Dag 6 (per ongeluk miniem geademd door bewegend diafragma rond 2:10*): 2:55.48
 7. Dag 7 aka 6 bis: : 1:53.07
 8. Dag 8 aka 7: 1:56.21

Zoals jullie merken ging het na het ongelukje niet meer zo goed, geen idee waarom ik opeens terug minder dan 2 minuten aankon. Een beetje teleurstellend, maar dan nog is het bijna een verdubbeling van mijn oorspronkelijke tijd! Ik mag trots zijn op mezelf

*Dan nog was de extra tijd die ik kon volhouden niet in proportie met het scheutje adem dat ik binnenkreeg. + nuance: ik kon niet goed op ‘stop’ drukken dus pakt zeker 5 seconden eraf. Dan nog is het een enorm resultaat.

Mijn ervaring

Om deze post zo kort mogelijk te houden (en eigenlijk ook stiekem om wat meer leven in de brouwerij te brengen op mijn Facebookpagina) heb ik mijn ervaring in een Facebook Live verteld, dus ben je benieuwd, ga daar dan eens even kijken!

Nieuwe poging, beetje anders

Deze keer ga ik het ietsje anders doen. Ik las in de FB groep dat er mensen dit zittend deden, ik deed het liggend in bed. Dus ik ga dat deze keer ook zittend proberen. Eens zien wat het verschil is. Het is ondertussen al meer dan een week geleden dat ik mijn adem nog heb ingehouden volgens de richtlijnen van de challenge, dus misschien ben ik terug naar af?

De derde keer ga ik het zelfs doen met beginnen te tellen vanaf dat ik ben uitgeademd. Dat blijkt een stuk pittiger te zijn, met een hogere leercurve, maar ‘pit’ zit niets voor niets in mijn achternaam!

Veel liefs!

Mijn handtekening