Maandag vierde ik mijn eerste maand met 1000 (en meer) views op een maand tijd, dat vroeg natuurlijk om een shout-out en een bedanking van al wie hieraan mee heeft bijgedragen, jullie dus! Ik kan het niet genoeg zeggen: danku, danku, danku! Toch is er iets wat ik ‘mis’ hier… wil jij me hierbij helpen? Je kan op 3 verschillende, poepsimpele manieren helpen, je kan dus nog kiezen (of alles doen) en het is echt maar een kleinigheidje.

Tltr (too long to read)?
1) Reageer gewoon even! Een simpele like, share of korte reactie doet al veel!
2) Opmerkingen, suggesties, eender welke feedback wordt enorm geapprecieerd!
3) Antwoorden op feedbackpolls is nóg simpeler: 2 klikjes…
Deze laatste twee zaken geven ook de 999 andere lezers een betere leeservaring. WIN-WIN-WIN dus!

Van muurpraten naar open ruimte en gesprekken

1000x bekeken en toch heb ik ondanks dat hoge aantal views nauwelijks interactie met jullie, mijn lezers. Het lijkt tot nu toe een beetje dat ik tegen een muur zit te ‘praten’ waar jullie als stille ogen op geplakt zitten. Uit deze stilte leid ik af dat er iets niet goed gaat of is. Maar wat dan? Aangezien het stil blijft op elk vlak, zowel positieve als constructieve feedback of gewone reacties, kan ik op geen enkele manier te weten komen wát er niet goed gaat.

Dus please, reageer gewoon even of het nu een antwoord op mijn vraag onder elke post is, een like, of je het nu deelt op Facebook, LinkedIn, Twitter, … maakt niet uit, ééntje is al voldoende, meer mag en zou uiteraard enorm leuk zijn!

Alleen

Analytische gegevens interpreteren?

Je zou kunnen zeggen ‘bekijk je analytische gegevens, daar kan je zien wat wel en niet werkt’. Dan moet je weten dat ik maar over beperkte analytische inzichten beschik vanwege de gratis versie van WP (mogelijks stap ik binnenkort over op een eigen gehoste website waarbij ik plugins zoals Google Analytics kan installeren). Daaruit kan ik nauwelijks uit afleiden hoe jullie interactie met deze blog is. Jullie gedrag kan me dus al veel vertellen, maar dat kan ik helaas (nog) niet analyseren.

Feedback van de bron zelf = beste

Omdat ik niets kan afleiden uit mijn analytische gegevens, kan ik zo ook geen verbeteringen aanbrengen. Maar wat nog véél beter werkt, of ik nu gevorderde analytische programma’s zou hebben of niet, is dat jullie mij gewoon zélf laten weten wat wel en niet goed is/werkt, wat beter kan, waar er iets ontbreekt, een onbeantwoorde vraag, eender wat (kan zeker anoniem!). Dat vergt inderdaad wat meer interactie van jullie kant, maar dat geeft ook de beste resultaten voor ieders leeservaring.

Ik leg het hieronder zo kort mogelijk uit en wat jullie kunnen doen om jullie eigen leeservaring + die van de anderen hier te verbeteren.

Feedback

Blinde vlekken

Ik kan dus niet zien hoe lang men op mijn blog blijft, wat de weg is die men aflegt op mijn blog, hoe lang een pagina wordt bekeken, … Ook al zijn dat interessante gegevens, want zo kan ik zien of ik verbeteringen kan aanbrengen, welke en waar. Nu heb ik eigenlijk geen idee of die 1000 views wel kwaliteitsvol zijn, in de zin van: is mijn inhoud interessant genoeg of goed genoeg geschreven om jullie lezers te geven wat jullie zoeken? 

Toch: is wat ik deel wel goed genoeg?

Ik zit daar wel wat mee, ondanks dat ik net zo’n grote (in mijn ogen toch) mijlpaal heb bereikt. Dit komt dus, zoals ik al eerder zei, doordat ik heel weinig interactie ervaar, zo krijg ik zo goed als nooit reacties onder blogposts of pagina’s. En dat ondanks ik onderaan elke post (niet pagina’s!) een vraag stel aan jullie lezers. Ik ben namelijk wel oprecht benieuwd naar jullie ervaring(en), ideeën, mening, … over dat onderwerp. Als er al een like of share is, is dat veel, de meeste shares zijn dan ook die van mezelf voor op mijn eigen social media (en dat is ook maar een kattenpisje).

“Please like me???”

Ik ben niet van het type zoals in de meeste YouTube video’s om constant te zeggen of te vragen ‘did you like this, please subscribe, hit the like button and share this video‘ in dit geval dan artikel. Dat vind ik echt irritant als kijker en lezer, en ik ga er vanuit dat mijn lezers, fans en volgers dit ook wel van zichzelf weten en dit ook uit zichzelf zullen doen als ze het ook echt leuk of interessant vonden. De boodschap die ik nu dus indirect krijg (en mogelijks is dit een verkeerde interpretatie), is: het is (nog) niet goed/interessant genoeg. Als dit een verkeerde interpretatie is, laat het mij dan ook vooral weten! In een reactie onderaan dit artikel dus 😉

Like, share en reageer gewoon even

Vandaar dat ik toch deze ene keer wil oproepen om (in het algemeen) op die like of share knop te drukken, eens een reactie te plaatsen, ook al is het geen antwoord op de vraag, maar iets wat je spontaan denkt of wilt delen. Dat zou mij zoveel plezier doen! Daarmee geef je mij én mijn blog een duwtje in de rug. Als jij het interessant vond, dat laat merken, is er meer kans dat ook anderen het artikel opmerken en ook geïnformeerd, geïnspireerd, gemotiveerd, … kunnen worden. Het is een heel klein, simpel gebaar, wat veel meer teweeg kan brengen.

Enkele polls

Eind december en begin januari trachtte ik hier al even meer beweging in te brengen, maar ook dat stroomde niet. Toen stelde ik via enkele polls telkens 1 simpele vraag om meer inzichten te krijgen in jullie ervaringen op mijn blog. Met de antwoorden konden jullie niet alleen mij, maar ook – en in de eerste plaats – jullie zelf helpen, want als ik dan verbeteringen aanbreng op basis daarvan, is dat alleen maar in jullie voordeel. Toch kreeg ik nauwelijks reactie (9 antwoorden tops bij 1 bijvoorbeeld), dus ik sta nog even ver als ervoor en jullie ook. Mag ik jullie hierbij dan vragen om volgende keren op dat éne vierkantje te drukken en op ‘vote’ of ‘stem’? Dat is écht super simpel, kort en helpt énorm!

Conclusie

Dus, als jullie zaken merken waarop deze blog kan verbeteren, vertel het mij dan vooral, in een reactie onder de betreffende blogposts of pagina’s, via mijn polls, in een mailtje via contact, persoonlijk eventueel als je mij in het echte leven ziet, … Als je dus een mening hebt over iets wat ik heb geschreven, de manier waarop of iets anders van kritiek, deel het even schriftelijk met mij ipv mondeling met je partner, kinderen, familie of vrienden, zij hebben daar niets aan, maar ik wel als ik het lees + daar is iédereen mee gebaat

Nogmaals dank jullie wel voor jullie interesse en toekomstige reacties!

Veel liefs,

Mijn handtekening