Net zoals met de Zieletekening had ik een nieuwe Bach Painting sessie geboekt, opnieuw tijdens de Spirituele proeverij voor curieuzeneuzen van de Wonderwijven. Wel superfijn dat beide zaken opnieuw redelijk dicht opeen volgden en beide ook zo verschillend, maar ergens toch weer raakvlakken met elkaar hebben, vooral qua uitleg dan.

Waarom vroeg ik ook een nieuwe Bach Painting aan? Ten eerste omdat die van vorig jaar er boenk op was, zowel het ‘verleden’ stukje, als de stukjes ‘heden’ en ’toekomst’ (voor zover dat zou kunnen vaststaan). Ten tweede omdat mijn leven zodanig veranderd is (door intensief naar binnen te keren en zo persoonlijke ontwikkeling en groei door te maken) dat ik ook met deze ’techniek’ benieuwd was naar wat eruit zou komen en wat ik nog zou kunnen verwachten. Geniet van de speciale vormen en kleuren, bestudeer ze naar hartelust en vergelijk ze eventueel met die van vorig jaar (niet dat ze op elkaar lijken maar soit).

Wat is Bach Painting?

Ann Veris schildert voor jou 4 aquarellen op de muziek van een muziekstukje van Bach. Vandaar de naam. Ze tunet in op jouw energie en als vanzelf vloeien de kleuren op het papier. Tegelijkertijd krijgt ze ook gedachtes, ideeën die ze dan achteraf doorgeeft zodat je zelf ook verstaat wat de tekeningen eigenlijk betekenen voor jou specifiek. Elke keer is het dus anders, geen enkele tekening en sessie is hetzelfde, of het nu een half uur of een jaar later is. De boodschappen voor op je pad die je ontvangt zullen dus ook elke keer verschillend zijn.

Hoe verliep het deze keer?

Alles was anders. Zowel ikzelf, als het hele proces:

Aarding en bescherming

Vorig jaar wist ik nauwelijks iets af van hoe dit soort zaken ‘werkt’ en was me dan ook totaal niet bewust van het feit dat ik me maar beter zou beschermen terwijl iemand in mijn directe omgeving intapt bij ‘de bron’. Gelukkig heb ik heel wat geleerd en heb me dan ook voorbereid om zelf niets ‘op te vangen’ of ongewenst bezoek te krijgen (heb ik een half jaar geleden helaas meegemaakt en dat is echt geen pretje!).

IMG_20190322_184617.jpg

Beter voorbereid

Wat ook anders was, was dat ik deze keer wél voorbereid was op de boodschappen die ik zou ontvangen, namelijk met pen en papier én een smartphone waarmee ik kan opnemen. Ik vroeg uiteraard of ik haar uitleg achteraf mocht opnemen met mijn gsm en dat mocht gelukkig (nogmaals bedankt Ann!).

Landschap of toch liever staand?

Een derde aspect dat enige gelijkenis met vorig jaar doet vervagen is dat ik deze keer opeens voelde dat de schilderijen rechtop mochten zijn ipv in landschap. Eerst ging ik voor landschap, maar opeens voelde ik wat weerstand, wat me aangaf dat het deze keer ‘staand’ hoorde te zijn. Gelukkig was Ann nog niet begonnen dus waren er nog geen potten gebroken.

IMG_20190322_184730.jpg

Aarden

Terwijl ze begon, aarde ik mezelf nog een keertje voor de zekerheid en probeerde me ook wat te ontspannen aangezien ik (zoals altijd met dit soort zaken, tekeningen van/over mezelf of persoonlijke tekstjes, eender wat) in spanning zit af te wachten tot het af is (van nieuwsgierigheid). Grappig genoeg was het eerste aquarelletje haast een afschildering van hoe ik mezelf op dat moment voelde. De gele ‘maan’ voelde aan als de zetel waar ik in zat. De pilaren mijn aarding en het groene ’trapje’ naar boven mijn ‘kokertje’ dat ook oneindig naar boven toe gaat.

Geen ‘intuïtie’ meer?

Grappig was wel dat ik deze keer niet automatisch betekenissen binnenkreeg of kon inbeelden terwijl ik keek hoe Ann schilderde. Vorig jaar was dat wel even anders, toen kon ik heel wat zaken ‘herkennen’ of duiden, wat achteraf bevestigd werd, weliswaar zonder dat ik er iets over zei, het kwam puur vanuit Ann zelf. Bij andere aspecten had ik geen idee maar die ‘gaten’ werden ook door haar gevuld. Maar dus dit jaar was er zo goed als niets dat mij spontaan te binnen schoot. Was het vanwege mijn bescherming, mijn coconnetje, die ik had opgesteld? Nu ik dit schrijf, valt het me opeens op dat de ‘volle maan’ van de tweede tekening wel eens dat coconnetje kan zijn… Het kan haast ook niet anders, aangezien mijn intuïtie erop vooruit gegaan is het afgelopen jaar (van haast niet bestaande tot voorzichtig aanwezig).

IMG_20190322_184631.jpg

Nog meer variatie

Er zat niet zo veel variatie in de aquarellen (ze lijken erg op elkaar, ze bouwen ook verder op elkaar), maar dat maakt het net zo speciaal. Waar ik op doel met ‘nog meer variatie’ is eerder wat er nóg anders ging dan vorig jaar, wat ook wel interessant is vind ik.

Ogen toe

Zo had ik bij de laatste aquarel het idee / gevoel om mijn ogen toe te doen en te houden tot de muziek zou stoppen en Ann klaar zou zijn met schilderen. Zo zou ik mezelf verrassen en ook verrast worden door wat er op het papier zou staan. En of ik verrast was! Zeker nadien met de uitleg van Ann viel mijn mond open bij deze (eigenlijk viel die per schilderij steeds meer open).

Kaartjes trekken

Vorig jaar had ik al een kaartje getrokken nog voor ze begon (of was het tijdens?). Deze keer kon ik in feite niet veel anders dan pas achteraf een kaartje te trekken. Terwijl ik bezig was, trok zij ook een kaartje voor mij, en wat eruit kwam, was ‘balans’. Hoe veel mooier kon het nog worden, na de duidingen van de schilderijtjes? Nog veel beter blijkbaar want mijn kaartje zei ‘Het leven is goed voor mij’. Ik krijg haast weer een krop in mijn keel van emotie terwijl ik dit schrijf.

IMG_20190317_175944.jpg

De boodschappen

Uiteraard heb ik deze keer opgenomen wat Ann te zeggen had over de schilderijen. Op die manier kan het nog altijd terug beluisteren voor als ik even niet meer weet waarvoor iets stond. Maar net zoals vorig jaar ga ik hier niet dieper in op wat ik nu mocht ontvangen. Wel kan ik zeggen dat vooral die eerste twee er weer boenk op zijn en dat de laatste twee (zoals ook de twee laatste van vorig jaar) eerder iets zijn voor wat nog mag komen. En dat is een enorm fijn vooruitzicht, ik ben benieuwd naar wat het leven me nog gaat geven! Het ziet er alvast veelbelovend uit. Een laatste detail wat ik erg tof vond, was dat er ook hier weer een vogel aan te pas kwam, in de 2e tekening. Ik zag het pas na de uitleg van Ann. Het vliegt omhoog, weg. Zie jij waar?

Vergelijking met vorig jaar

Hieronder plaats ik de 4 schilderijen van dit jaar naast elkaar en die van vorig jaar eronder, in de juiste volgorde.

Wat zie jij deze keer in de tekeningen? Als je zin hebt om ook een Bach Painting te laten maken door Ann Veris en mooie, hoopgevende, inspirerende, motiverende, bevestigende of persoonlijke boodschappen te ontvangen, je kan haar contacteren op het e-mailadres halloannveris[at]gmail[dot]com.

Veel liefs,

Mijn handtekening