Het is weer tijd voor de jaarlijkse herinnering aan het komende seizoen. Veel mensen zien er hunkerend naar uit na die donkere en koude periode, anderen daarentegen hebben een dubbel gevoel. Ze kijken er uiteraard ook naar uit, maar weten ook dat het betekent dat ze weer aan de medische pillen, neusverstuivers of andere hulpmiddelen moeten. Niet zo leuk… maar gelukkig zijn er alternatieven! Hiermee bedoel ik natuurlijke hulpmiddelen en holistische behandelingen. 4 jaar geleden kwam ik namelijk in contact met o.a. bijenpollen die enorm hielpen en vorig jaar kreeg ik verschillende therapieën die diepgaand te werk gingen en die als bonus de jaarlijkse snotterperiode elimineerden.

Herken jij jezelf in de tweede groep? Weet je soms al dat je geen chemische pillen of vloeistoffen moet innemen of verstuiven om je last te beperken of zelfs te laten verdwijnen? Je kan namelijk natuurlijke producten vinden die je symptomen helpen te bestrijden en je kan er op andere (holistische) manieren voor zorgen dat je zelfs geen hulpmiddelen meer nodig hebt, zowel tijdelijk als permanent. Zelf hoorde ik ook tot de groep die de zonnigere periode van het jaar niet door kon komen zonder pilletjes / neusverstuivers en massa’s zakdoeken. De voorbije jaren echter had ik er zo goed als geen last van, vorig jaar zelfs niet (als ik me goed herinner), dankzij de volgende zaken:

Bijenpollen, propolistabletten

Misschien heb je er al eens van gehoord of over gelezen: bijenpollen innemen om je lichaam te sterken tegen dat het seizoen daar is. Voor wie erg gevoelig is daaraan, raad ik aan om eerst propolistabletten in te nemen en dan pas bijenpollen, omdat de propolistabletten een kleine hoeveelheid pollen bevat. Het beste is natuurlijk om propolis en bijenpollen van lokale bijen te consumeren, niet alleen is dat beter op economisch en ecologisch vlak, maar ook voor je weerstand tegen die ‘indringers’. Je wordt dan gesterkt tegen juist dié pollen die in je eigen omgeving zitten. Als het niet mogelijk is om lokaal te gaan, dan zijn er gelukkig nog die van de winkels of die van Forever Living Products.

Meer informatie over (voornamelijk Forever Living Products) bijenpollenpropolistabletten en wanneer / hoe / hoeveel / hoelang ze in te nemen vind je op de respectievelijke pagina’s. Om bijenpollen van Forever Living Products te bestellen, klik op onderstaande knop.

Om hun propolistabletten te kopen, klik op de volgende knop.

Neem ze niet lukraak in. Je bouwt het namelijk systematisch op om je lichaam niet te bombarderen met hetgeen waar je juist hevig op reageert. Als je er op tijd bij bent, zoals nu in januari nog (februari is kantje boordje), dan heb je veel minder kans op een hevige reactie terwijl je de ‘kuur’ doet en ook minder kans dat je na de kuur nog lijdt onder je allergie.

Zelf was ik altijd te laat begonnen en mijn lichaam weerde zich hevig tijdens de ‘kuur’ omdat ik dus dubbel blootgesteld werd, maar daarna was het gelukkig ook helemaal gedaan. Met hier en daar nog wel eens een kleine reactie, maar ik was voor de rest van het (voor mij heel lange) seizoen wel gerust.

Oorzaak aanpakken

Stresspunten / allergiepunten op lichaam = triggerpoints

Pillen kunnen helpen, maar pakken niet de oorzaak aan. Wist je dat stress je allergieën (eender welke) kan verergeren? Er zitten stresspunten en allergiepunten op je lichaam en als je die aanpakt, laat je lichaam de stress los en ook de allergische reactie. Dit kan je laten doen d.m.v. triggerpointmassages bijvoorbeeld. Uiteraard is dat een tussenstap, want de reden waarom je lichaam zich vast heeft gezet op die punten moet nog aangepakt worden zodat je lichaam zich niet opnieuw gaat vastzetten. De allergie is namelijk een manifestatie van een fysieke (spier)blokkade ( = triggerpoint) die op haar beurt zeer waarschijnlijk een manifestatie is van een emotionele / mentale blokkade, de kernoorzaak dus.

Massage

Holistische therapieën

Die kernoorzaken kan je op verschillende manieren aanpakken. Je kan psychotherapie krijgen zodat je onbewuste geherprogrammeerd wordt zodat de trauma’s (kunnen ook kleine zijn hé), negatieve herinneringen etc. geheeld worden en je niet meer hinderen in je dagelijks leven. Er is ook Bowentherapie, waarbij de fascia wordt ‘bewerkt’ om signalen naar je onbewuste te sturen ter bevordering van fysiek én mentaal welzijn. Diepteontspanning zoals de Progressieve Spierrelaxatie van Jacobson en de Autogene Training kan ook enorm helpen omdat deze ook fysieke, mentale en emotionele blokkades kunnen losmaken. Alle genoemde therapieën zijn complementair en kunnen elkaar dus versterken.

Er zijn zeker nog vele andere therapieën buiten bovenstaande die hiermee kunnen helpen en die je complementair kan inzetten. Iedereen is verschillend en dus werken andere therapieën mogelijks beter bij jou. Helaas is dat dus uitzoeken en proberen, tenzij je bij een therapeut bent die vele invalshoeken kan aanbieden en intuïtief aanvoelt (of op een andere manier test) welke ze/hij het best inzet bij jou.

Eigen experimentje

Dit jaar sla ik de pollenkuur over, omdat ik vermoed dat ik er vanaf ben, of zo goed als. Vorig jaar onderging ik meerdere triggerpointmassages en andere therapieën (o.a. degene die ik hierboven voorstelde). Ik kreeg ze niet specifiek voor de allergieën, maar voor andere zaken, toch bleek het ook op dat vlak enorm te helpen. Nu ben ik dus benieuwd of het ‘permanent’ is, of dat er nog ‘onderhoudsbeurten’ nodig zijn. In elk geval hou ik jullie daar wel vanop de hoogte. Wel vind ik het ook interessant om erbij te vertellen dat sinds het middelbaar mijn allergieën beetje bij beetje minderden. Ik had er elk jaar minder en minder last van. In 2010 kreeg ik ook bioresonantietherapie (niet daarvoor, wel voor mijn acne) en daardoor werd het nóg beter. Nu, 10 jaar later, hoop ik dat het voorgoed weg is.

Vind je deze info waardevol en ken je andere mensen die hier gebaat mee kunnen zijn? Deel dit artikel dan met hen, hoe meer mensen ik hiermee kan helpen, hoe liever! Vorig jaar schreef ik ook een herinneringsbericht, dat kan je ook nog steeds delen.

Veel liefs,

Mijn handtekening