Dag lieve lezers en lezeressen, na bijna 2 maanden ben ik dan eindelijk weer terug van mijn Camino de Santiago!

Mijn Camino duurde een week langer dan voorzien vanwege lichamelijke tegenslagen in het begin en onverwachte zaken verder op de weg + ik moest nog 2 weken in quarantaine omdat Spanje een week voor vertrek net rood werd gekleurd. Dat wilde ik sowieso al vrijwillig doen vanwege de rust die het me zou geven en de tijd om al wat te verwerken en te integreren. Het is toch even anders gelopen dan gedacht, maar het was een fijne overgang tussen de Camino en het ‘echte leven’.

Weer aanpassen

Nu ben ik weer thuis en begint de routine weer, die moet ik toch wel even terug zoeken. Net zoals ik even alles dubbel moest checken voor ik met de auto wegreed en parkeerde: autogordel, neutraal, starten, lichten, spiegels, handrem, juiste versnelling, … het voelde allemaal heel vreemd aan, ook het rijden zelf.

Daarbovenop bracht de volle maan van 1 oktober mijn hele ritme in de war en dat moet ik nu stap voor stap weer in balans krijgen. Het was van de laatste volle maan vorig jaar geleden dat ik er last van had in de nacht. Heel frappant! Hopelijk heb ik bij de 2e volle maan op het einde van deze maand niet zoveel energie en klaarwakkerheid in de nacht als bij de vorige. Fingers crossed!

Van dagboek naar gedrukt boek

Elke dag schreef ik op mijn Facebookprofiel wat er die dag is gebeurd, dat dagboek gebruik ik nu als basis om mijn boek over de Camino te schrijven. Dat betekent veel herschrijven zodat de korte grammaticastijl deftig Nederlands wordt, overbodige zaken weglaten (zaken die op fb wel relevant waren met de ‘live updates’), andere zaken toevoegen (ja, ik heb niet alles gezegd op fb!), een mooie en duidelijke structuur en lay-out maken, …

Ondertussen heb ik al gemerkt dat het toch langer dan 2 weken gaat duren. De aanpassingen die ik hoor te doen zijn groter dan ik eerst had gedacht, maar dat maakt het boek er alleen maar waardevoller op, ook voor zij die me toen volgden via mijn dagboek op Facebook.

Boek te koop

Er hebben ondertussen al meerdere mensen gezegd dat ze m’n boek willen kopen, dus ga ik het ook openbaar verkopen. Wie wil, kan bestellen voor ik de bestanden naar de drukker stuur, dan zijn de kosten lager dan dat ik een apart exemplaar achteraf moet bestellen en laten leveren.

Het zal een soft-cover boek zijn en ik schat momenteel dat het zo’n meer dan 200 pagina’s zal tellen, inclusief foto’s tussendoor. De prijs wil ik op een normale €20 houden, exclusief verzendkosten (komen afhalen is gratis uiteraard). De titel? El Camino de Santiago – De weg naar mijn hart.

Tot wanneer is bestellen nog mogelijk?

Ik zal tegen de tijd dat het klaar is om te laten drukken nog updates plaatsen en previews laten zien. Zolang mijn bestelling nog niet verzonden is, kan je nog altijd jouw bestelling doorgeven. Daarna zal het alleen als e-boek beschikbaar zijn, tenzij de vraag voldoende hoog blijkt te zijn om regelmatig nieuwe oplages te bestellen.

Alvast heeeel erg bedankt mocht je nu al weten dat je het boek ook wilt en een bestelling plaatst! Je steunt hiermee een veel armer geworden pelgrim én je zult vast ook veel uit m’n ervaringen kunnen halen.

Veel liefs,

Mijn handtekening