Al jaren neem ik deel aan live of opgenomen webinars over uiteenlopende zaken: SEO, marketing, zelfhealing technieken, persoonlijke groei, … Soms woon ik op een week tijd 3 webinars bij en dan weer enkele maanden niets meer. Bij online Summits keek ik wel naar zoveel mogelijk naar alle webinars die me interesseerden in die 1 of 2 weken dat het liep, maar de voorbije 2,5 waren intenser dan ooit. Alle webinars spraken me evenveel aan en ik kon dus niet zomaar kiezen welke wel en welke niet te bekijken. Dan maar allemaal!

Zo leerrijk!

Photo by Gratisography from Pexels

In die korte tijd heb ik dan ook enorm veel bijgeleerd. Ik keek namelijk elke dag naar 1 webinar van de Feller Licht Overvloed Summit op Facebook en sinds vorige week donderdag naar 3 webinars per dag van de Energy Medicine Yoga Summit over Traumahealing. Daarnaast ook nog 2 aparte webinars van particulieren die niet in een Summit zaten. Je kan best zeggen dat ik mindblown was door heel wat informatie + door zoveel nieuwe inzichten in zo korte tijd binnen te krijgen.

Image by <a href="https://pixabay.com/users/hainguyenrp-11104550/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4961458">hainguyenrp</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4961458">Pixabay</a>

Persoonlijke groei

Waarom doe ik dit? Omdat ik leef voor persoonlijke groei. Om in de eerste plaats mijn eigen leven te verrijken en om vrijer te leven door het oplossen van mentale, emotionele, energetische en lichamelijke blokkades. Met al die kennis en ervaring die ik daardoor opdoe, kan ik ook anderen inspireren en informeren hoe zij op hun beurt hun leven kunnen verruimen en vrijer kunnen gaan leven. Dat is ook de insteek van de Feller Licht community: pay it forward. Jij krijgt gratis nieuwe inzichten, tools en kennis, je hoeft het alleen door te geven aan anderen zodat er nog meer mensen baat bij hebben.

Hieronder deel ik een deel van wat ik dankzij al die webinars tot nu toe al heb geleerd en ingezien. Waarom? Omdat jij er misschien ook veel aan zult hebben.

Feller Licht Overvloed Summit

Dankzij Maartje Koper kwam ik terecht in de Feller Licht Community op Facebook. In een van haar nieuwsbrieven vertelde ze dat ze zelf een webinar (Het bewustzijn achter geld) ging geven in de Overvloed Summit in die groep en ik was nieuwsgierig naar de andere sprekers en onderwerpen. Daar zag ik meerdere onderwerpen die me aanspraken en ik heb er geen spijt van dat ik elke dag tijd maakte om 1 webinar te bekijken. Ze zullen in de toekomst nog meerdere van deze gratis summits geven en ik kijk er al naar uit!

1. Van droom naar werkelijkheid van Danielle Egstorf

Hierbij leerden we hoe we dromen in doelen kunnen omzetten met behulp van de innerlijke dromer, doener en criticus. Daarbij ontdekte ik dat ik een blokkade heb die me tegenhoudt om succes te hebben (op eender welk vlak zoals bv op het vinden van de job die bij me past).

Photo by Element5 Digital from Pexels

2. Masterclass genieten van Divera van der Elst

Ik heb altijd al moeite gehad met ‘genieten’. Dat heb ik op mijn Camino des te meer gemerkt. Telkens ik terugdenk aan een fijn moment in m’n leven, besef ik dat ik er op dat moment niet ten volle van heb genoten. Ik weet niet eens hoe ik me daarbij hoor te voelen en wanneer ik probeer te genieten, blokkeer ik het net door er teveel focus op te leggen. Nu weet ik dat er blokkades zijn door overtuigingen die me weerhouden om ergens (eender wat) van te kunnen genieten, welke die zijn, ga ik nog onderzoeken en helen.

3. Geld, kracht en liefde van Yolanda van Zuijlen

Hierbij ontdekte ik dat ik om gelijkaardige redenen energie, liefde en ook geld tegenhou.

  1. Mijn energieniveau is al voor zo lang ik me kan herinneren te laag als dat het zou moeten zijn voor mijn leeftijd. Alleen nu ik terug ben na m’n Camino lijk ik een verschil te voelen.
  2. Liefde ontvangen is door redenen vanuit m’n babyperiode tot puberteit altijd al een probleem geweest.
  3. Sinds ik me bewust ben over m’n geldflow, zie ik hoe stroef ontvangen verloopt.
Image by <a href="https://pixabay.com/users/geralt-9301/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4527441">Gerd Altmann</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4527441">Pixabay</a>

Alles is energie, liefde en geld ook, geld is gewoon een tastbare vorm van energie, een middel om energie uit te wisselen (we werken ervoor = we verbruiken energie bij het inzetten van onze kennis en kunde, passie(s) etc om er geld voor te krijgen; we geven geld aan een ander voor een dienst of product waar de ander ook z’n energie, kennis en kunde, passie,… voor inzet.)

Aparte webinars

4. Van uitsteller naar aanpakker van Leroy Seijdel

Dit webinar liet me inzien hoe het komt dat ik bijna nooit iets afmaak. Ik ben met teveel tegelijkertijd bezig en heb geen focus op 1 ding. Dit heeft ook te maken met het volgende punt. Natuurlijk kregen we ook de inzichten over hoe we deze valkuilen kunnen vermijden en toch al onze doelen kunnen behalen.

5. Réussir et s’accomplir en tant que multipotentiel (Succesvol zijn en voldoening krijgen als multipotentialite / creatieve generalist) van Johann Yang-Ting

Ik heb niet 1 duidelijke passie of interesse, maar veel meer. Vandaar ook dat de Ikigai methode voor mij niet werkt heb ik nu door.

Bijna 3 jaar geleden kwam ik het concept van ‘multipotentialite‘ tegen via een TedX talk en vielen er puzzelstukken in elkaar. Toen we in het middelbaar een papier kregen waarbij we konden ontdekken welke studierichting we het best uit konden in het hoger onderwijs, kwam ik er niet veel wijzer uit.

Vele interesses en goed erin

Ok, talen, daar was ik wel iets beter in dan de rest (buiten Engels dan, wat nu gelukkig gebeterd is), maar biologie, fysica, het heelal, psychologie, filosofie, daar was ik allemaal even geïnteresseerd in en had ik ook even goede punten voor (wiskunde uitgezonderd in 4e middelbaar door 5 of 6u tegenover 3u de laatste 2 jaar wat dan weer te traag voor me ging).

‘Alternatieven’ niet inbegrepen

Waar ik helaas niet uit kon kiezen waren bv ayurveda, aura’s en chakra’s etc, deze kwamen op m’n pad maar daar werd niets over gegeven op school laat staan in het hoger onderwijs. En nu ben ik bezig met al deze ‘vakgebieden’ (het leven kent geen vakjes, het een vloeit over in het andere) met elkaar te verbinden en krijg ik een mooi globaal beeld dat in elkaar past.

Extra skills

Als creatieve generalist leer ik snel bij, over zeer uiteenlopende zaken. Zo heb ik mezelf over de jaren heen een basis SEO en marketing, Photoshop aangeleerd en nu begin dit jaar zelf mijn blogs overgezet naar zelfgehoste sites, een nieuwe aangemaakt en vorige week mezelf videobewerking aangeleerd voor een sollicitatie.

Ik ben geen expert maar een generalist die skills van andere domeinen kan meenemen naar iets nieuws. Vandaar dus dat ze die ook ‘creatief’ noemen. Creatief in de gebruikelijke zin ben ik ook, dus maak er maar dubbele van. 😜

Energy Medicine Yoga Traumahealing Summit

Sinds donderdag is er een Energy Medicine Yoga Summit bezig waarbij per dag 3 sprekers vertellen over hoe men in hun vakgebied trauma bekijkt en kan helen. Zo komen Energy Medicine, EFT, Ayurveda, de kracht van de natuur, lichaamstaal, het innerlijke kind, de 5 elementenleer, quantumfysica, de kracht van woorden en je stem etc aan bod. Onder de sprekers kan je bekende mensen terugvinden zoals Donna Eden, David Feinstein, Dr. Bruce Lipton en Madison King om er enkele te noemen. Hier vind je het schema.

De hele summit gaat nog tot morgen door. Helaas heb ik door de drukke dagen in het weekend alleen nog maar de eerste 3 dagen kunnen bekijken en 1,5 video van dag 4. Vandaag ga ik verder met die van eergisteren, gisteren en vandaag. Jij kan vandaag ook nog die van eergisteren, gisteren en van vandaag bekijken dus maak er gebruik van! Klik op 1e link hierboven om je aan te melden en de links te krijgen naar de betreffende data en de webinars van die dag te bekijken.

Ik kan het van harte aanraden. Waarschijnlijk kan je ze niet meer gratis bekijken eens je deze blog hebt gelezen, maar je kan de 24 opnames kopen voor $99.

7. The power of our consciousness van Dr Bruce Lipton

Hij vertelde over hoe we als kind ongewenste ‘programma’s’ krijgen doordat we in een hypnosestaat leven en álles opnemen wat we ervaren en dat als blauwdruk gebruiken voor ons verdere leven. Traumatische ervaringen en de reactie die we als kind daarop hadden zijn dus diep in onszelf ingebakken, vandaar dat we als volwassenen vaak onaangepast reageren op situaties die ons er onbewust terug aan doen denken. Pas wanneer we ons bewust worden van ‘dit is geen volwassen reactie’ of ‘waarom reageer ik hier zo fel op?’ of ‘waarom triggert mij dit zo?’ etc, kunnen we terug naar die eerste ervaringen gaan en deze trauma’s helen. Eens die wondes genezen zijn, reageer je ook anders, normaler en gezonder (zonder stress of paniek) als je opnieuw iets gelijkaardigs meemaakt.

Oppervlakkige gedachtes zijn de takken van een boom

Een ander deel van zijn webinar ging over het feit dat er al wetenschappelijk bewijs is dat reïncarnatie gewoon echt is. Dit komt dankzij de ontdekking van eiwitreceptoren op elk celmembraan (aan de buitenkant) en ervaringen na orgaantransplantaties. Al deze informatie kan je ook online vinden in zijn andere video’s of ook op Gaia tv.

8. The power of Ayurveda van Dr John Douillard

10 jaar geleden kwam ik voor het eerst het woord Ayurveda tegen. Het geheel leek me zó overweldigend groot dat ik er maar niet aan ben begonnen, ook al voelde ik dat het iets voor me was. Nu ik over die 10 jaar ervaring heb opgedaan met yoga, aura’s en chakra’s, meditatie, ademhalingstechnieken en meer ben te weten gekomen over ons lichaam, de emotionele en psychologische kanten van organen, spieren etc, lijkt het me geen onoverkomelijke berg meer. Alles wat Dr John Douillard vertelde over hoe trauma ontstaat volgens de Ayurveda en hoe we het kunnen herschrijven (letterlijk) in onze witte hersenmassa, gaf me de bevestiging dat dit echt iets voor mij is om mee verder te gaan. Nu weet ik dus zeker dat ik er in wil duiken om zo mijn leven en tegelijkertijd dat van anderen veranderen voor meer gezondheid, vitaliteit en gewoon welzijn in het algemeen.

Kort gezegd kan je dankzij vibratietechnieken het trauma, dat gegrift staat in de witte massa, wissen en er ‘een nieuw verhaal’ in schrijven. Met vibratietechnieken bedoelde hij o.a. yoga, meditatie, ademhalingstechnieken, humming en chanting. Daarnaast denk ik zelf dan ook aan klankschalen, Aura- en Chakratherapie, fonoforese en edelstenen. Deze 3 laatste technieken kan ik zelf toepassen dankzij de opleiding Aura- en Chakratherapie die ik 2 jaar geleden heb gevolgd. Altijd welkom in mijn praktijk zodra ik deze open heb binnenkort!

En nu jij?

Dit alles is nog maar een greep uit alle webinars die ik heb bekeken de voorbije 2,5 weken. Dit leek me al substantieel genoeg om in een blogbericht te gieten. Wie nieuwsgierig is naar de rest, zal maar even de moeite moeten doen om de Feller Licht website en Community en de Energy Medicine Yoga website op te zoeken. Oh kijk, ik heb het je zelfs nog gemakkelijker gemaakt door er direct naar te linken. Nu heb je helemaal geen excuses meer 😉

Veel ontdekkings- en leerplezier! En geef het vooral door aan anderen.

Veel liefs!

Mijn handtekening