Enkele jaren geleden kwam Access Consciousness Bars® voor het eerst op m’n pad. Toen sprak het met al onmiddellijk aan, maar ik liet me tegenhouden door

 1. ik had geen werk en m’n spaargeld ging er alleen maar vandoor,
 2. mijn energetisch systeem en zenuwstelsel waren compleet overbelast en ik was bang dat het teveel zou worden en schade zou toebrengen
 3. ik was nog niet echt overtuigd van de werking.

Op zaterdag 18 oktober heb ik dan toch eindelijk de eendaagse opleiding gevolgd, ook al had ik opnieuw geen werk en was mijn spaarboekje er nog erger aan toe dan die enkele jaren geleden. Het verschil was

 1. dat ik in al die tijd al meer mensen hun ervaringen heb gehoord en dat er meerdere zelfs ook de opleiding hebben gevolgd om de ervaring door te kunnen geven aan anderen
 2. dat mijn energetisch systeem na mijn Camino heel anders aanvoelde en ik dus het gevoel had dat ik het echt wel aankon zonder te crashen

1 = voorval, 2 = toeval, 3 = patroon

Image by <a href="https://pixabay.com/users/astronira-122074/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=387816">Irina Pechkareva</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=387816">Pixabay</a>
Fractal = wederkerend patroon uit de natuur

Na mijn Camino kwam het namelijk nog een keer op mijn pad (ben ondertussen al de tel kwijt sinds die eerste keer midden 2018) en ik voelde gewoon ‘het is nu of nooit’. Als iets namelijk 3 keer voorbijkomt in je leven, wil dat iets zeggen. Dan mag je er eens naar kijken en onderzoeken wat het voor jou kan betekenen. Ik liet me hiervoor tegenhouden door allerlei excuses (en angst), maar nu heb ik er zelf genoeg van.

Investering

Image by <a href="https://pixabay.com/users/nattanan23-6312362/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2724241">Nattanan Kanchanaprat</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2724241">Pixabay</a>

Ook al is mijn spaarpotje gevaarlijk dicht bij bankroet aan het komen, dit is een investering. Door uiteten te gaan, krijg je wel lekker eten voorgeschoteld en heb je een gezellige tijd met vrienden of familie, maar dat geld is voor altijd weg. Bij een investering geef je geld uit waarbij je de mogelijkheid krijgt om het terug te verdienen. Dat leren ze je niet op school, dat krijg je mee van je ouders of familie als ze een ondernemersgeest hebben, of door online ondernemers die hun kennis en inzichten willen delen als je zo geen familie hebt maar wel zelf iets wilt ondernemen.

Waarom is dit dus een investering en geen weggesmeten geld? Ten eerste omdat ik investeer in meer tools om in te zetten in mijn praktijk en dus mijn klanten meer aan kan bieden wat hen vooruithelpt in hun persoonlijke groei en algeheel welzijn. Ten tweede lijkt het financiële plaatje me ook logisch. Natuurlijk moet ik nog veel oefenen om er echt goed in te worden, zoals bij elke nieuwe skill. Vandaar dat ik de sessies tijdelijk aanbied voor maar de helft van de standaardprijs die je overal kan vinden (€60 / 60 min of €90 / 90 min).

Eigen ervaring

Natuurlijk wil je weten wat het doet voor je ergens aan begint en zeker als het zoveel geld kost. Voor ik de opleiding deed heb ik geen barssessie laten doen, ik geloofde er in door al die andere mensen in mijn netwerk die er ervaring mee hadden. Het feit dat het mij diep van binnen aansprak en bleef hangen al die jaren, is ook genoeg teken voor mij.

Maar als klant ligt het toch wel wat anders, dat snap ik. Dus vertel ik hieronder mijn eigen ervaring en komt er later nog wel een pagina online met meer uitleg over de Access Consciousness Bars®. Tijdens de opleiding kregen we 2 sessies en gaven we er 2, dus kan ik alvast deze beide ervaringen delen.

Photo by cottonbro from Pexels

Ontvangen

Bij beide keren maakte ik de onderstaande zaken mee:

 • Bij de lichte aanrakingen voelde ik de energie van mijn lichaam in beweging komen. Het is niet zoals de ASMR-tintelingen en waves die ik krijg bij het beluisteren van specifieke geluiden. Het voelt ‘dieper’.
 • Zoals ze hadden gezegd op voorhand, kreeg ik af en toe van die ‘twitches’ die je niet kan controleren of tegenhouden. Het is wat het is en is eigenlijk ook wel grappig om het zelf ook mee te maken.
 • Soms had ik de neiging om te lachen maar dat vond ik nogal raar en hield mezelf in (laat dat nu net niet de bedoeling zijn), dus glimlachte ik gelukzalig. Bij de tweede keer was dat effect zelfs nog groter.
 • Het kan gebeuren dat de energie van de ontvanger aan de linker of rechterkant van het lichaam niet even vlot stroomt. Dan gebruikt de gever een bepaalde mentale techniek om de energie weer in evenwicht te brengen. Als ontvanger voelde ik zelf elke keer dat een van beide kanten uit balans was, wat de gever ook aanvoelde en corrigeerde. Toen het werd gecorrigeerd, voelde ik ook duidelijk het verschil.
 • Na een tijdje was ik gewoon ‘weg’. Sliep ik? Geen idee, maar het voelde heerlijk ontspannend aan.

Er waren enkele verschillen bij de tweede keer:

 1. we leerden de TSS techniek toepassen als extraatje in de opleiding (normaal leert men dit in een andere opleiding van Access Consciousness) voor PTSD te behandelen. Ik voelde duidelijk een verschil, een lichtere energie die stroomde nadat de techniek werd toegepast.
 2. toen ik plots ‘ontwaakte’ uit mijn diepe ontspanning doordat ik een keelgeluid maakte, probeerde ik terug in die sluimertoestand te geraken, maar het lukte me niet goed meer. Ik was teveel in m’n hoofd bezig. Gelukkig lukte het op het einde weer wel.
 3. Ik voelde de energie opstapelen in mijn hartchakra, wat niet per se aangenaam voelde. Geen idee hoe het kwam, maar na de 2e sessie die ik zelf gaf was dat gevoel wel weer weg.

Enkele dagen na de opleiding en sessies merk ik ook een verrassend verschil in mijn leven op: normaal voelt het zwaar en voel ik me ‘down’, zeker wanneer emoties zich blijven opstapelen en niet naar buiten kunnen, maar nu voel ik een lichte innerlijke vreugde, ook al voel ik al die emoties zich opstapelen. Het opstapelen op zich is ook al minder dan hiervoor, maar dat is een effect van mijn Camino. Sinds ik terug ben, kan ik gemakkelijker en sneller loslaten.

Een ander effect is dat mijn blinde vlek achter mijn rug is verdwenen, wznneer ik mezelf bescherm met een bol om me heen, is achter mijn rug het moeilijkste en lukt me dat nauwelijks. Nu echter

Geven

 • De eerste keer was het erg zoeken naar de juiste punten op het hoofd, maar al vanaf de tweede keer ging het al wat beter.
 • Ik voelde de energie door me heen stromen en ook of de energie van de ander in balans was of niet. Dat was soms wel moeilijker omdat er tussendoor ook uitleg werd gegeven en vragen kwamen naar ons toe en dan kan ik me niet goed concentreren op wat ik nu eigenlijk voel.
 • Vooral bij de tweede sessie moest ik veel boeren laten, spanning die werd losgelaten. Waarschijnlijk van zowel ontvanger als gever.
 • Ook moest ik veel geeuwen, wat ook een teken is van spanning loslaten en ontspannen.
 • Ik was toch nog erg gespannen en moest telkens weer heel bewust mijn spieren en schouders ontspannen.
 • In het begin en bij het oefenen binnenkort ga ik nog veel moeten nadenken en opletten op alle stappen die we moeten zetten en tools die we kunnen gebruiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik snel alles onder de knie ga hebben en echt een professional word.

Proefkonijnen gezocht

Image by <a href="https://pixabay.com/users/heikefrohnhoff-24878/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=750313">Heike Frohnhoff</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=750313">Pixabay</a>

Wie graag proefkonijn wil zijn, laat maar weten (uiteraard coronaproef zoals bij andere massagetherapeuten)! Ipv het standaard bedrag vraag ik maar de helft (€30 voor een uur of €45 voor 1,5u), het volledige bedrag mag natuurlijk ook altijd 😜. Kinderen kunnen dit ook krijgen, maar dat is standaard maar 30min (en dus nog goedkoper).

In het slechtste geval heb je een heerlijke hoofdmassage gekregen, in het beste geval verandert je leven.

Access Consciousness

Door mijn beperkte tijd vanwege solliciteren, aan m’n boek werken en nu ook de webinars, kan ik maar 1 persoon per week (of in het weekend) behandelen. Waar de behandeling doorgaat is te bespreken. Stuur me maar een privé bericht en ik antwoord zsm.

Veel liefs,

Mijn handtekening