Enkele weken geleden kwam deze Facebookpost langs die erg met me resoneerde. Misschien resoneert het ook met jou als iemand met een huidprobleem? Ik weet dat het een erg alternatieve invalshoek is, maar ik weet dat het ook met heel wat mensen zal resoneren. Het gaat over de link tussen gezin-/familiekarmadragers en chronische huidaandoeningen. Als je nog niet bekend bent met karma, gezin-/familiekarma en karmadragers, dan kan je best eerst mijn vorige blog over karma lezen om bepaalde zaken beter te begrijpen. Indien je hier al wel bekend mee bent, kan je direct de post van Anja Knops lezen.

Gezin-/familiekarmadragers en acne

En wat is dan de link tussen gezin-/familiekarmadragers en acne? Dat lees je in de onderstaande Facebookpost. Onder de post vertel ik waarom ik er zo mee resoneer.

Waarom resoneert dit zo met mij?

 1. Omdat ik sinds mijn 11e tot bijna mijn 28e chronische acne had en niets leek te helpen.*
 2. Ergens in mijn late tienerjaren had ik door dat ik (incl. mijn vele trauma’s, groot en klein) het resultaat was van trauma’s die van generatie op generatie werden doorgegeven.
 3. Toen ik dat doorkreeg, wist ik dat ik dat, als ik de cirkel niet zou doorbreken, ik al die sh*t ook aan mijn eigen kinderen zou doorgeven.
 4. Tegelijkertijd besloot ik om de cirkel te doorbreken door aan de slag te gaan met mijn eigen verdrongen en ongeheelde pijn en emoties. Ik wilde namelijk niet mijn kinderen hetzelfde aandoen als wat mij werd aangedaan. Het stopt bij mij. En of dat nu is door geen kinderen te krijgen of door alles zo veel mogelijk te helen, maakt niet uit.
 5. Pas jaren later ontdekte ik dat dit een ‘ding’ was: een cyclebreaker.
 6. Op m’n Camino sprak ik met een Spanjaard over het zwarte schaap van de familie te zijn. Hij identificeerde zich als zodanig en ik herkende mezelf ook enorm in zijn uitleg.
 7. Nu met deze post over karmadragers herken ik me dubbel, vanwege de chronische huidaandoening én dat heel wat van de uitleg lijkt op zowel de cyclebreaker als op het zwarte schaap. Misschien zijn het wel 3 aparte zaken, maar er overlappen naar mijns inziens wel heel erg veel zaken.

Niet alle hoop is verloren!

Als ik het kan als karmadrager, dan jij ook!

Misschien kan deze invalshoek je radeloos maken – “dus ik ben gedoemd als karmadrager om mijn hele leven deze huidaandoening te hebben?!” – maar laat je hoop niet verdwijnen. Als ik als karmadrager mijn acne onder controle kan houden, dan kan jij dat ook. Of je nu ook karmadrager bent of niet. Indien niet, zou het zelfs nog gemakkelijker moeten gaan.

*Over de jaren heen verbeterde mijn acne wel, door o.a.

 • geen frisdrank meer te drinken, maar water
 • door de ontdekking dat ik lactose-intolerant was en sindsdien (ondertussen al 10 jaar) geen melkproducten meer eet (tenzij af en toe wanneer het niet anders kan, sinds 3 of 4 jaar ontdekte ik dan ook dat er lactasepillen bestaan waarbij de symptomen – waaronder (ontstoken) acne ook minder zijn dan anders
 • door meer te letten op wat ik eet
  • suiker is een grote factor bij mij
  • kant-en-klare maaltijden + blikvoer – suiker en additieven! – daar kon ik pas verandering in brengen toen ik ging samenwonen (niet meer eten wat de pot schaft, maar zelf beslissen)
  • net als melkproducten – lactosevrije melkproducten inbegrepen omdat in melk meer zit dan alleen lactose wat ons lichaam niet nodig heeft, niet verdraagt, niet kan verwerken, …)
  • minder vlees, vis, kip en gluten – daar kon ik pas verandering in brengen toen ik alleen ging wonen (geen carnivoor meer om rekening mee te moeten houden)
 • mijn stress te verminderen – stress legt je spijsvertering plat (je gezondheid begint in je darmen én je huid is direct gelinkt aan je darmen!), suikerspiegel gaat omhoog (zie suiker hierboven!), en nog veel meer wat invloed heeft op je huid.

Holistisch e-boek Leven zonder acne

Wil je weten hoe ik het heb klaargespeeld om op holistische wijze mijn acne te genezen, lees dan mijn e-boek Leven zonder acne, waarin ik alle mogelijke oorzaken uitleg en hoe je ervan geneest op holistische wijze (dus geen gouden pil!). Op deze pagina lees je er alles over en geef ik al heel wat praktische tips en inzichten die ook in het boek staan.

Updates

Telkens wanneer ik nieuwe informatie en andere invalshoeken tegenkom die meer licht werpen op acne en het te genezen, geef ik het boek een update. Iedereen die het heeft gekocht, krijgt deze updates gratis ende voor niks. Het ding is wel, deze updates zijn niet per se noodzakelijk, aangezien ik mijn acne al 2 jaar onder controle heb, nog voor ik de updates begon toe te voegen. Bij deze ga ik ook deze invalshoek van karmadragers en familiekarma toevoegen aan het hoofdstuk ‘Oorzaken’.

Ik heb heel wat geëxperimenteerd na heel wat opzoekingswerk in wetenschappelijke bronnen en ook bij ervaringen van lotgenoten, om voor mezelf te kunnen uitdokteren wat bij mij acne doet ontstaan. Al mijn bevindingen heb ik in een e-boek gegoten, om zo andere lotgenoten een leidraad te geven om ook hun eigen experimenten te doen en te zien wat voor hen factoren zijn en wat niet. Op den duur kan het niet anders dan dat je acne verdwijnt zoals bij mij.

Wil je eerst meer info, dan kan je die hier vinden. Of download het als gratis e-boek via onderstaand formulier.

Om het boek te kopen, klik je op de volgende knop.

Veel liefs,

Mijn handtekening