De voorbije 2 weken kwamen de blogs online over waarom ik heb gekozen voor het koperspiraaltje en wat mijn algemene ervaring met het koperspiraaltje was. Vandaag komt de 3e blog in de reeks online, maar uitzonderlijk niet op mijn eigen blog. Voor de allereerste keer sinds ik deze blog ben begonnen (2015), heb ik een gastblog geschreven! Op Lotte Cyclus Coaching kan je mijn eerste gastblog lezen over mijn traumatische ervaring met de combinatie van de menstruatiecup en het spiraaltje. Als je wilt weten hoe het tot een gastblog is gekomen, lees dan verder, maar het belangrijkste is natuurlijk de blog zelf die op Lotte’s blog staat.

Verzoek eerste gastblog

Lotte en ik zitten in een Facebookgroep over menstruatiecups. Daar werd rond januari meermaals de vraag gesteld of de spiraal wel goed was in combinatie met de menstruatiecup. Uiteraard heb ik toen mijn eigen ervaring gedeeld, wel met de nuance dat ik een lage baarmoedermond heb, daardoor de FemmyCycle Low Cervix gebruikte (sterke zuigkracht) en dat wat ik heb ervaren ‘in mijn eigen handen’ lag. Het had dus vermeden kunnen worden.

Toen kreeg ik opeens de vraag van Lotte of ik een gastblog voor haar kon schrijven over mijn ervaring met die combi. Wat zij echter niet wist, was dat ik die post net 2 dagen ervoor had geschreven om op deze site te posten enkele weken later. Het is ondertussen al vele jaren geleden en toen ik rond diezelfde tijd mijn pagina’s over de menstruatiecup en de FemmyCycle Low Cervix schreef, beloofde ik jullie ook over mijn ervaring met de spiraal te vertellen. Echter, ik kwam er niet toe, onder andere omdat het redelijk traumatiserend was op zich, plus dat er ook nog andere zaken errond mij hard hebben gekwetst. Het duurde lange tijd vooraleer al die pijn werd geheeld en dat ik erover kon schrijven. Net in januari was het dan zo ver. De blog veranderde in mijn eerste gastblog ooit!

Fijne en leerrijke ervaring

Dat Lotte me uitnodigde voor een gastblog te schrijven was op zich al ongelooflijk leuk! Uiteraard heb ik de tekst nog wat aangepast om echt de beste kwaliteit te kunnen geven aan andermans blog. Vorige week hebben Lotte en ik ook nog de koppen bij elkaar gestoken om de SEO zo goed mogelijk te krijgen. Daar heb ik zelf nog wat van bijgeleerd (zoals dat Yoast SEO een beetje anders werkt dan haar SEO plugin en ook een paar zaken niet belicht). Laten we zeggen dat dit naar meer smaakt. ^^

Dus voor wie wil, schrijf ik een gastblog over een holistisch onderwerp waar ik ervaring mee heb (schrijven over eigen ervaringen komt ook authentieker over). Spiritualiteit, lichaam, geest, ziel, ecologie, voeding, gezondheid, welzijn, … Ik heb een heel arsenaal aan onderwerpen die al van 2015 klaarstaan om over geschreven te worden. Laten we zeggen dat ik van plan was om deze blog te maken zoals Holistik, nog voor het bestond en nog voor het voor het eerst op m’n pad kwam rond 2018. Ach ja, zij doen een veel betere job dan ik, maar ik blijf sowieso verder doen en al mijn opgedane kennis en ervaringen delen.

Veel liefs,

Mijn handtekening