Ik heb een nieuw gratis e-boek onder mijn pseudoniem Munira (voor mijn holistische coaching- en therapiepraktijk Munira’s ChildsPlay*): ‘Kalmeer je overprikkeld zenuwstelsel‘.

Als extreem hooggevoelig iemand stond mijn zenuwstelsel 3 jaar geleden op springen. Mijn therapeute zei: ‘stop met alle energetische zaken, anders werk je de therapie tegen en brand je je energiebanen door.’

Geen yoga, Energy Medicine, … meer, niks. Alleen ademen, aarden en beschermen, rusten en de therapie z’n werk laten doen. Moeilijk voor iemand die altijd maar door wilt gaan, bezig is met 10 dingen tegelijk en zich schuldig voelt wanneer ze even niets doet.

De laatste druppel kwam 2 jaar geleden bij de QuintSysteme:

na nog geen 5 minuten 3 analyses lag ik lijkbleek en compleet uitgeput plat. De stromen kwamen hard binnen. Ongezien.

Over de jaren heen leerde ik wel aan zelfzorg doen: eerst voor mezelf zorgen voor ik anderen kan helpen, rusten wanneer m’n lichaam aangeeft dat het nodig is, grenzen aangeven …

Na m’n Santiagoavontuur voelde m’n energetisch systeem compleet anders aan. Het was helemaal tot rust gekomen. Het was dan ook een sociale (media) detox, veel in de natuur zitten, een intensieve workout elke dag, enz.

M’n energetisch systeem raakt nog steeds snel overbelast, maar ik heb wel voldoende tools in huis om dat weer om te keren. Bovenstaande tips en vele andere deel ik in ‘Kalmeer je overprikkeld zenuwstelsel‘.

Veel liefs,
JP (Munira)

*Ik ben erover aan het nadenken om deze blog over te hevelen van ‘Jessie’s Pit’ naar ‘Munira’s ChildsPlay’. Zo blijven de holistische zaken bij elkaar en staan onder ‘Jessie’s Pit’ alleen mijn taal- en andere creatieve diensten. Dit kan nog wel even duren. Voor mijn taaldiensten kan je naar Linguartes, voor mijn creatieve diensten naar Jessie’s Pit en voor mijn verhalen (fictie en non-fictie) naar De Verhalenhoek.