Graag wil ik iedere persoon bedanken die, sinds ik deze blog gestart ben, Foreverproducten hebben besteld via de links waarbij mijn nummer actief is gebleven of met mijn FBO nummer 310002040423!

Ik heb ook geen idee of er terugkerende klanten zijn, aangezien ik nergens bij bestellingen persoonlijke gegevens kan zien, alleen wat er werd besteld. Graag wil ik mijn terugkerende* klanten bedanken op een persoonlijke manier (verrassing!), maar dat gaat helaas niet, tenzij jullie me een mailtje sturen naar info[at]jessiespitfire[eu] (of via het contactformulier) met adresgegevens en bewijs** dat jullie een terugkerende klant zijn (geweest). Graag hoor ik ook van je of je tevreden was over het product / de producten en waarom wel of niet.

Voor de persoon die vorig jaar blijkbaar 2x het firming serum en de Deep Moisturizing Cream heeft gekocht (ik vermoed toch dat het dezelfde persoon is?) wil ik wel iets extra doen aangezien het om 2 grotere bedragen gingen. Mijn excuses dat ik dit nu pas heb gezien, ik was er tot nu toe niet erg mee bezig omdat er zelden bestellingen binnenkwamen en ik in de sporadische facturen geen patroon zag, tot ik vandaag de facturen even allemaal naast elkaar heb bekeken.

*Met terugkerende klant bedoel ik dat je minstens 2x een bestelling hebt geplaatst met mijn nummer en dat het totaalbedrag minstens €50 euro (excl. de verzendkosten) bedraagt. Heb je ooit maar 1 bestelling geplaatst met mijn nummer voor een bedrag dat hoger was dan €100, kan je me ook een mailtje sturen.

**Uiteraard spreekt het voor zich dat je dan zegt wat je dan allemaal hebt besteld (facturen zijn gemakkelijkste – daar zie ik ook direct op of mijn nummer erbij staat – of welke producten, hoeveel en wanneer, dan kan ik de data vergelijken met die in mijn facturen), anders kan iedereen doen alsof ze een van de anonieme klanten van me zijn hé…

Heel erg bedankt iedereen, ik hoop snel iets van jullie te horen!

Heel veel liefs,

Mijn handtekening