Update 2020: Nooit gedacht dat ik ooit deze pagina drastisch kon aanpassen… Nu kan ik hier schrijven dat ik acne ‘had’ ipv ‘heb’! Wil jij dat ook kunnen zeggen? Koop dan mijn e-boek Leven zonder acne, leer over je lichaam, acne en hoe je je lichaam op een holistische manier kan ondersteunen en van je acne verlost geraken. Meer info + heel wat praktische tips en inzichten die ook in het boek staan kan je hier vinden.

Jaren liep ik rond met een ‘puistenkop’. Veel langer mét dan zonder. Ik weet nog dat ik in het laatste jaar van het lager nog had gehoord van jongeren die vanaf de puberteit puisten kregen. Mijn reactie was dan ook dat ik het niemand toe zou wensen, aangezien ik het zelf niet graag zou hebben. En toen … BAM! Je raadt het al, daar was die eerste, in mijn gezicht dan nog wel! Dat zal zo rond mijn 12e zijn geweest. Mijn toen al niet zo erg stevig zelfbeeld nam een duikvlucht. Het ergste moest helaas nog komen. Een hele tijd stond mijn gezicht gewoon vol. En toen wist ik nog niet eens dat de rug- en de borstzone er nog zouden bijkomen … Kortom, ik heb er heel wat mee afgezien, deelgenoten zullen het vast wel begrijpen en kunnen vatten wat ‘simpele’ puisten en acné kunnen aanrichten.

Jaren geleden schreef ik een hele paginareeks waarin ik alles heb gezet waar ik maar op kon komen in verband met mijn ervaring met acné. Daarnaast komen mythen over acné aan bod, mijn historie, mijn gevoelsleven, oorzaken en gevolgen, wat het me heeft afgepakt en gegeven, inzichten, pistes om van acné af te raken (met grotere en langere impact) en enkele simpele tips en trucs (met oppervlakkige impact).

Deze paginareeks heb ik uiteindelijk in boekvorm gegoten en begin 2019 als gratis e-boek beschikbaar gemaakt. Alleen de hoofdstukken ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af’ heb ik eruit gelaten en als betalende hoofdstukken aangeboden.

Eind 2019 was ik voor het eerst in m’n leven sinds m’n 12e acnevrij en om dat te vieren, heb ik het hele boek geüpdatet en maakte ik van de betalende hoofdstukken gewoon een apart e-boek: Leven zonder acne. Daar voegde ik ook de inleiding, en de hoofdstukken ‘Acne’ en ‘Mythen’ toe omwille van logische redenen. Je kan het e-boek hier kopen voor slechts €15 incl. BTW. Op deze pagina vind je meer uitleg over het boek en een preview kan je hier bekijken.

Onder de noemer ‘De weg naar een zuiverdere huid’ staan pagina’s waarin aspecten belicht worden die invloed hebben op de huid. Voor berichten is dit een categorie met dezelfde insteek. Zo heb ik berichten gepost over onder andere de evolutie van mijn huid. De voornaamste reden waarvoor ik dit doe is omdat ik iets heb gevonden dat mij helpt, en niet alleen voor mijn huid, en dat ik het niet kan verzwijgen voor de wereld. Als ik hier anderen mee kan helpen, dan ben ik een gelukkig mens!

Veel liefs,

Mijn handtekening