Al jaren loop ik rond met een ‘puistenkop’. Eigenlijk nu al langer mét dan zonder. Ik weet nog dat ik in het laatste jaar van het lager nog had gehoord van jongeren die vanaf de puberteit puisten kregen. Mijn reactie was dan ook dat ik het niemand toe zou wensen, aangezien ik het zelf niet graag zou hebben. En toen … BAM! Je raadt het al, daar was die eerste, in mijn gezicht dan nog wel! Dat zal zo rond mijn 12e zijn geweest. Mijn toen al niet zo erg stevig zelfbeeld nam een duikvlucht. Het ergste moest helaas nog komen. Een hele tijd stond mijn gezicht gewoon vol. En toen wist ik nog niet eens dat de rug- en de borstzone er nog zouden bijkomen … Kortom, ik heb er heel wat mee afgezien, deelgenoten zullen het vast wel begrijpen en kunnen vatten wat ‘simpele’ puisten en acné kunnen aanrichten.

Ondertussen heb ik een hele paginareeks geschreven waarin ik alles heb gezet waar ik maar op kon komen in verband met mijn ervaring met acné. Daarnaast komen mythen over acné aan bod, mijn historie, mijn gevoelsleven, oorzaken en gevolgen, wat het me heeft afgepakt en gegeven, inzichten, pistes om van acné af te raken (met grotere en langere impact) en enkele simpele tips en trucs (met oppervlakkige impact).

Onder de noemer ‘De weg naar een zuiverdere huid’ staan pagina’s waarin aspecten belicht worden die invloed hebben op de huid. Voor berichten is dit een categorie met dezelfde insteek. Zo zal ik berichten posten over onder andere de evolutie van mijn huid die momenteel nog een acnéprobleem heeft. De voornaamste reden waarvoor ik dit doe is omdat ik iets heb gevonden dat mij helpt, en niet alleen voor mijn huid, en dat ik het niet kan verzwijgen voor de wereld. Als ik hier anderen mee kan helpen, dan ben ik een gelukkig mens!

Veel liefs,
JP