Acne mag dan wel iets oppervlakkigs zijn, het dringt je huid binnen, het gaat dieper dan dat, héél diep zelfs. Als je acne hebt (gehad), begrijp je vast wel wat ik bedoel. Hier geef ik een overzicht van mijn ‘oppervlakkige’ leven met acne, van mijn uiterlijke strijd. Volgende week ga ik dieper, dan ga ik vertellen over mijn gevoelens over mijn leven met acne, over de innerlijke strijd.

Een strijd, want ja, dat is het ook. Een strijd met mezelf, met mijn uiterlijk, mijn innerlijk en met de wereld buiten mezelf. Hoe zoiets ‘simpels’ ook zo complex kan zijn, ik sta er zelf nog steeds van versteld. Met deze getuigenissen wil ik graag anderen, zowel acne’lijders’ als mensen die er (bijna) geen last van hebben, inzichten geven.

Zo hoop ik ergens ook dat ik op deze manier ook meer begrip kan laten opbrengen, zodat acné’lijders’ niet nóg meer hoeven te lijden, door vreemde, afkeurende blikken van anderen, of door goedbedoelde opmerkingen/adviezen die ‘common sense’ zijn (grote kans dus dat ze die al gehoord hebben en toepassen, maar zonder succes).

Mijn eerste puist

Mijn eerste puist kreeg ik toen ik nog in de lagere school zat. Niet lang daarvoor hadden we het er zelfs over gehad in een van de lessen, over de pubertijd, hormonen en, ja, ook puisten. Er werd toen ook gezegd dat het maar tijdelijk was, maar dat bij sommigen de puisten zelfs na de pubertijd nog steeds aanwezig waren. Enkele afbeeldingen waren genoeg voor mij om direct al te weten dat ik het niemand zou willen toewensen, want zelf zou ik het nooit gehad willen hebben. Ik sprak het zelfs hardop uit thuis. Ik moet toegeven, het leven heeft gevoel voor humor. In mijn geval wel erg cynische. Dat is toch wat ik lange tijd dacht. Nu ik wat ouder en wijzer ben, weet ik wel beter. Alles heeft namelijk een reden. Daar kom ik later op terug.

Behandeling

Dus die eerste puist. Hallo daar, wat zie jij er lelijk uit, zou je a.u.b. zo snel mogelijk weg willen gaan? Dank u wel. Ik kreeg een flesje van de apotheker met een waterachtige vloeistof in. Onder de dop zat een applicator van stof, die bijna dezelfde omtrek had als het flesje zelf. Ik moest het meermaals per dag op de puist deppen en dan zou het als vanzelf weggaan. En wonder boven wonder, het ging weg! Het droogde gewoon uit! Ik kon wel een gat in de lucht springen. Hé, maar, wat is dat? Een andere puist, daar op mijn voorhoofd… Deppen maar! Nog voor deze goed en wel weg was, was er nog een nieuwe gekomen, en nog een, en nog een, … Het was een cirkel, een eeuwigdurende situatie. En het flesje was leeg. Een nieuwe dan maar. En maar deppen!

Pif, poef, paf en…

Lees verder in mijn gratis e-boek!

Leven met acne - Historie

Wil je meer weten en verder lezen? Download dan mijn gratis e-boek Leven met acne – Historie. Hierin staat alles wat ooit op deze pagina stond en nog meer. Na al die jaren heb ik namelijk meer informatie vergaard hierover, met meer bronnen en in een beter gestructureerde vorm gegoten. Maar misschien wil je eerst een preview zien van dit hoofdstuk?

 

 

 

Lees het volledige, gratis e-boek

Het complete e-boek Leven met acne

Je kan ook via deze link het volledige e-boek van Leven met acne downloaden. Daarin staan alle artikels van deze reeks in één enkel boek, volledig én geüpdatet . Of lees een preview van het hele boek.

 

 

 

 

Wat staat erin?

*81 pagina’s

In het e-boek staat alles wat ooit op de Leven met acne pagina’s van deze website stond met nog veel meer extra informatie, meer bronnen en een betere structuur dan hier op de website. Het is alles tezamen goed voor zo’n 81 pagina’s.

UPDATE EIND 2019: begin december schreef ik extra content in het boek vanwege nieuwe ervaringen na het afwerken van de eerste versie. Zo heb ik nu zelf ondervonden wat minder vlees en gluten eten met me deed, welk effect actieve houtskoolzeep op mijn huid heeft en hoe meridianen invloed kunnen hebben op acne. Daarnaast ontdekte ik ook de link tussen wat ik op mezelf heb ontdekt en Traditional Chinese Medecine (TCM).

UPDATE BEGIN 2020: Om het feit te vieren dat ik in 2019 mijn eerste eindejaarsfeesten sinds 17 jaar heb meegemaakt zónder acne, maakte ik van de 2 belangrijkste hoofdstukken die betalend waren (‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’) gewoon een apart e-boek. Nu is het dus simpeler: 1 volledig gratis e-boek ‘Leven met acne’ (excl. ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’) en 1 betalend e-boek ‘Leven zonder acne’ (Inleiding, Acne, Oorzaken, Hoe raak je van acne af? en Mythen).

Het is namelijk geen toeval geweest dat ik eindelijk geen acne meer had. Dit was het resultaat van jarenlang onderzoek, geëxperimenteer en het toepassen van alle kennis die ik zo over 17 jaar heen heb vergaard. En jij kan ook je acne genezen zoals ik heb gedaan, als je mijn kennis die ik in het boek deel ook leest en toepast.

Wil je verlost geraken van je acne?

E-boek Leven zonder acne

Koop voor slechts €8 mijn nieuw e-boek ‘Leven zonder acne‘ als je er werk van wilt maken om je acne op holistische wijze aan te pakken. Lees verder voor meer info of op de aparte pagina voor alles over dit nieuw e-boek te weten te komen.

Stuur me een mailtje via mijn contactformulier (of via deze link, duid dan ‘Leven zonder acne‘ aan’) en ik stuur het e-boek persoonlijk terug na betaling.

Je kan hier een preview bekijken van dit e-boek.

 

Wat krijg je ervoor?

Dat wat vroeger de 2 betalende hoofdstukken waren in het volledige e-boek ‘Leven met acne’: ‘Oorzaken‘ en ‘Hoe raak je van acne af?‘ + de inleiding, de hoofdstukken ‘Acne’ en ‘Mythen’. Dit is een totaal van 102 blz, waarvan 63 blz puur over ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’. Uiteraard zijn het de complete en geüpdatete versies van al deze hoofdstukken.

Waarom zet ik die paar gratis hoofdstukken er toch nog bij? Omdat een boek altijd een inleiding heeft, een boek over acne zonder uitleg over acne in het algemeen nogal raar is en omdat de mythen over acne verbonden zijn met wat wel en geen oorzaken en/of oplossingen zijn.

Acne is een puzzel

Als je je acne wilt verminderen of laten verdwijnen, is het natuurlijk zaak om te weten waardoor je acne krijgt. Er zijn 4 hoofdoorzaken en heel veel andere factoren die mee kunnen spelen. Ieder lichaam is anders, dus ontdek in de lijst en uitleg wat bij jou van toepassing is of kan zijn, doe er iets aan door mijn handleiding + tips en trucs toe te passen en het kan bijna niet anders dan dat je acne verbetert of zelfs verdwijnt.

Acne is namelijk een puzzel, eentje die voor iedereen anders is, maar waar wel telkens dezelfde puzzelstukken in voorkomen, bij de ene is A groter dan B, bij de ander is C niet van toepassing en heeft D een minieme impact. Je kan het inbeelden als eenzelfde puzzelafbeelding, met dezelfde puzzelstukvormen, maar de formaten van de stukjes variëren telkens. Als je niet weet hoe de uiteindelijke afbeelding eruit ziet, weet je ook niet naar wat je hoort te zoeken en ook niet hoe je de stukjes in elkaar moet laten passen.

Mijn eigen puzzel is nu compleet, ik heb alleen de discipline nodig om mijn eigen inzichten consequent toe te passen (o.a. snoep is toch zo lekker!). Ondanks mijn uitschuivers, is mijn acne nu onder controle. Met onder controle bedoel ik dat ik nauwelijks nog acne bij krijg ondanks dat ik bepaalde periodes minder consequent ben. Mijn lichaam heeft zich dus voldoende hersteld van binnen om er van buiten nauwelijks iets van te merken als het eens wat minder gaat.

Waarom betalend?

  1. Als er ergens een waarde aanhangt, gaan de mensen de inhoud ook meer waarderen en er ook iets mee doen. Psychologisch zit de mens zo in elkaar: we willen onze investering er terug uithalen.
  2. Ik heb in de jaren dat deze pagina’s online stonden nog meer ervaring opgedaan en opzoekwerk verricht over die stukken. [Ook bij ‘Mythen’, maar dat deel hou ik toch gratis omdat het zonder interne samenhang is, minder uitleg, onderzoek en praktische tools bevat, kortom niet zo exhaustief als ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’.]
  3. Deze twee hoofdstukken zijn de ‘spil’ van mijn hele werk, mensen met acne willen ervan af geraken, maar hoe kan je de juiste stappen zetten als je niet begrijpt waar de acne vandaan komt en de dokters alleen maar symptomen onderdrukken? Eens je weet wat de oorzaken van acne zijn, kan je stappen ondernemen om acnevrij te worden en te blijven. Sommige stappen hebben een grote impact, andere een kleinere, maar zelfs alle kleine beetjes maken 1 groot.
  4. Voor wat hoort wat. De informatie die ik in deze hoofdstukken geef, is enórm veel en kunnen voor een ommekeer in iemands leven zorgen. Zelf heb ik er 17 jaar over gedaan om mijn acne onder controle te krijgen, duizenden euro’s verspild aan symptoombestrijdingsmiddelen etc. Jij kan het in véél kortere tijd en dat met een investering van maar 8 euro. Dat is peanuts vergeleken met duizenden euro’s.
  5. Met deze e-boeken hoop ik ook meer contact te hebben met lotgenoten. Ik wil ze zelfs begeleiden als ze het niet allemaal alleen kunnen, als ze niet weten wat eerst (ondanks het stappenplan in het laatste hoofdstuk), of als ze niet het gewenste resultaat verkrijgen. Gewoon wat feedback van lotgenoten krijgen over hoe het hen vergaat na het lezen en toepassen van de stappen, of ook over het e-boek zelf (qua inhoud, vormgeving, structuur, …).

Veel liefs en succes!
JP