Van Leven met acne
naar Leven zonder acne

Je hebt acne en je wilt er zo snel mogelijk vanaf

Je hebt al vele verschillende soorten pillen gepakt en/of zalfjes, crèmes, lotions, … gebruikt. Zowel uit de drogisterij als bij de apotheker met doktersvoorschrift. Je huid werd soms beter, maar na een tijd werkte het niet meer of soms gebeurde er niets of werd het zelfs nog erger…

 

Maar hoe kan je de juiste stappen zetten als je niet begrijpt waar de acne vandaan komt en de dokters alleen maar symptomen onderdrukken?

 

Als je uitgepubert bent zal het wel weggaan“. Je wachtte. En het werd niet beter. “Je groeit er wel uit“. Je wacht nog steeds en het wordt niet beter.

 

Ik voel je. Ik heb het ook allemaal meegemaakt. Ik zag mezelf al voor de rest van mijn leven met puisten rondlopen. Ik had me er bijna bij neergelegd.

De aanhouder wint

Maar toch wilde ik niet opgeven. Er moest toch iéts zijn dat mijn huid zou verbeteren? Waarom zou ik de 1% uitzondering zijn die er niet vanaf geraakte? Daar wilde ik me niet bij neerleggen. Ik moest en zou kostte wat het kost een gave huid terugkrijgen. Ik had er alles voor over. Behalve mijn gezondheid dan en mijn ziel, en andere zaken die belangrijker zijn dan uiterlijke schoonheid. Maar je snapt wel wat ik bedoel.

Wacht niet op een mirakel

Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images op Pixabay
Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images op Pixabay

Ik was het beu te wachten op dat miraculeuze en mysterieuze moment dat mijn acne plots als sneeuw voor de zon zou verdwijnen, als een deus-ex-machina. Jij bent het waarschijnlijk ook wel beu. Als er één ding is dat ik weet, is dat zulke zaken alleen in sprookjes voorkomen.

Stop met symptoombestrijding

Ik was het beu om de symptomen te bestrijden met al die producten. Want ik wist dat het dweilen was met de kraan open zolang de oorzaak (of oorzaken?) niet aangepakt werden. Ik was het beu om tonnen geld te verspillen aan dat soort zaken. En jij waarschijnlijk ook.

Eens je weet wat de oorzaken van acne zijn, kan je stappen ondernemen om acnevrij te worden en te blijven. Sommige stappen hebben een grote impact, andere een kleinere, maar zelfs alle kleine beetjes maken één groot.

Specialisten zien niet het hele plaatje

De dermatoloog keek alleen naar de huid en de bacteriën erop. Als ik zou zijn afgekomen met ‘heeft wat ik eet invloed op mijn huid?’ zou die me vreemd hebben aangekeken en gezegd ‘natuurlijk niet, waar haal je dat nu vandaan?’.

Voor de huisdokter was het ondenkbaar dat een candida-infectie in de darmen voor een wit beslagen tong en een schimmelinfectie kon zorgen, of dat ik begon te manken (zonder fysiek merkbare oorzaak) toen de grond onder m’n voeten wegzakte (mentaal en emotioneel dus). Laat staan dat hij ervoor openstond dat mijn darmtoestand invloed zou hebben op mijn huid.

Foto van Gustavo Fring op Pexels

Gelukkig begint dat ondertussen wel al te veranderen bij vele dokters en specialisten. Er zijn er steeds meer die ook de Oosterse geneeskunde bestuderen en deze combineren met hun basis Westerste geneeskunde.

Roaccutane als allerlaatste optie

Op een dag kwam zelfs de bijsluiter Roaccutane op m’n pad en de bijwerkingen en risico’s ontstelden me zodanig dat ik zeker wist dat ik mijn gezondheid niet op het spel wilde zetten, dat ik me niet vanbinnen kapot wilde maken om er vanbuiten beter uit te zien. Wie weet wat voor gevolgen die effecten op langere termijn zouden hebben?

 

Roaccutane biedt ook geen garantie op succes, waarover een vriendin kan getuigen, zou daarom mijn állerlaatste optie zijn, wanneer alle andere pistes uitgeput zouden zijn. En dat waren er véél. Want eens je in de ‘rabbit hole’ terecht komt van de acne, ontdek je hoeveel factoren er kunnen meespelen.

Lichaam in disbalans geeft tekens

Ik was ervan overtuigd dat er een betere weg was. Een weg die mijn lichaam zou helen ipv verder uit balans te brengen. Want ja, ik had door dat mijn acne een symptoom was van een disbalans ergens in mijn lichaam.

Foto van sum+it op Pexels
Foto van sum+it op Pexels

Mijn lichaam wilde me dat op die manier laten zien, dus begon ik goed te luisteren en uit te pluizen wát het precies wilde zeggen. Want eerst fluistert je lichaam, maar als je het niet hoort of wil horen, dan begint het te schreeuwen en dan kan je er niet meer omheen. Misschien was dit al een schreeuw, dus wilde ik het niet nog erger laten worden (ernstige/chronische ziektes bijvoorbeeld).

Wie zoekt, die vindt; wie doet, die leert

Ik ben zelf gaan opzoeken, onderzoeken en experimenteren. En het is me gelukt! Ik heb mijn sleutels tot acnevrij leven gevonden en ik deel maar al te graag de kennis en inzichten die jou in staat stellen om ook jouw eigen sleutels te vinden!

Genezen van acne ≠ toeval

Vorig jaar (2019) tijdens de eindejaarsperiode was ik voor het eerst in 17 jaar acnevrij! En dat is niet omdat mijn hormonen zich plots uit het niets in balans hebben gebracht of omdat ik eruit gegroeid ben zoals sommige denken of zouden denken.

 

Nee, het is het resultaat van al die jaren die ik geïnvesteerd heb om

Wat ik kan, kan jij ook

Geen 1000-en euro's verspillen

Foto van Pixabay op Pexel.com

En het geweldige nieuws dat ik voor je heb, is dat als ik het kan, jij het ook kan!

Nog beter nieuws: je hoeft geen duizenden euro’s te besteden aan pilletjes, crèmes etc. die symptomen bestrijden ipv de oorzaak aanpakken en mogelijks je lichaam meer schade toebrengen dan dat ze het helen. Ik hield er niet van en nu nog steeds niet. Pure geldklopperij.

Geen 17 jaar verdoen + geen onderzoek

En het beste nieuws van al: je hoeft er niet zoals ik 17 jaar over te doen! Je hoeft je zelfs niet meer bezig te houden met het opzoeken van al die wetenschappelijke bronnen, ze uit te spitten en het kaf van het koren te scheiden, of ervaringen van lotgenoten te lezen of te bekijken en uit te maken of het om gesponsorde quatsch gaat of om eerlijke reviews en ervaringen.

Want alles wat ik over al die jaren heb ontdekt en geleerd uit

heb ik gebundeld in een holistisch e-boek: Leven zonder acne.

E-boek Leven zonder acne

Je bespaart dus niet alleen enorm veel geld, maar ook tijd en moeite. Natuurlijk mag je van mij nog steeds je eigen onderzoek doen, ja zelfs mijn boek onder de loep te nemen en het in vraag stellen (nogmaals, alle feedback is welkom!).

Schoonheid vanbuiten begint vanbinnen

Met het e-boek wil ik iedereen die maar wil de kans geven om ook zijn/haar/x acne aan te pakken vanuit de oorzaken en zo weer gezond te zijn en er ook gezond uit te zien.

Hier, cadeautjes!

Als kers op de taart geef ik iedereen hier op deze pagina al heel wat praktische kennis en inzichten mee (die ook in het e-boek staan) en waar je sowieso al mee aan de slag kan gaan en vooruitgang mee kan boeken. Gewoon, zomaar! Ik hou van cadeautjes geven en er anderen een plezier mee doen. Geven is zoveel leuker dan ontvangen.

Foto van Porapak Apichodilok op Pexels

Kun je je voorstellen hoeveel meer je te weten kunt komen in een boek van 124pagina’s waarvan 71 puur over ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’.

Deel het gerust ook met anderen

Stuur gerust ook deze pagina door naar personen waarvan je weet dat ze acne hebben of dat ze iemand kennen die acne heeft (zoon, dochter, broer, zus, …). Hoe meer personen ik kan helpen met deze kennis en inzichten, hoe beter!

Feedback = altijd welkom en helpt iedereen

Mocht iemand mij dit boek hebben gegeven in die 17 jaar, ik zou die persoon enórm dankbaar zijn, maar misschien ben ik bevooroordeeld? Dat kan ik alleen maar te weten komen als meer mensen dit e-boek lezen, toepassen en hun ervaringen en feedback delen. Dus in feite is het een win-win. Jullie geven feedback (helpen mij dus) en ik verbeter het boek (ik help de jullie en anderen weer beter).

Voor wie is dit niet?

Mijn aanbod is niet geschikt voor wie liever gaat voor de gemakkelijke weg (alhoewel?), zoals crèmes, zalfjes, lotions, pilletjes, … en zogenaamde mirakeloplossingen die anderen op het internet zwierden* .. zoals ik vroeger ook deed in mijn wanhoop. Deze mensen zullen aan mijn kennis en inzichten geen boodschap hebben. Die oplossingen lijken een quick fix en magic pill, maar je komt er vaak bedrogen uit. Volgens mij wil niemand zoals ik (net als vele anderen) 17 jaar lang of langer rond blijven lopen met acne, toch?

Foto van Artem Podrez van Pexels

*Je weet wel, die ene lange presentatie die je helemaal moest uitzien en dan wist je alleen nog maar dat je zijn formule voor honderden euro’s moest aankopen en deze 100% juist moest opvolgen om succes te hebben of om je geld terug te krijgen als het toch niet werkte voor jou (als het niet werkte, had je zijn formule dus niet goed opgevolgd volgens zijn redenering en ben je alsnog je geld kwijt). Of die vele gesponsorde ‘magic pill’ oplossingen die waarschijnlijk gewoon de influencers vooral veel geld opbrachten. Ik zeg niet dat ze niemand van hun acne hebben verlost, het is goed mogelijk, maar je las zovele andere ervaringen die het tegenovergestelde zeiden.

Er zijn inderdaad mensen die voor die ‘shortcut’ gaan – I don’t blame them, been there done that – maar dan weten ze ook dat er ernstige bijwerkingen kunnen optreden die op hun beurt weer na verloop van tijd andere symptomen zullen geven. De shortcuts zijn dan in feite omwegen. Als dat is wat je liever wil dan iets meer tijd, energie en moeite (+ een spotprijs voor mijn e-boek) te investeren in een blijvende oplossing die je lichaam héélt ipv kapot maakt, dan hoop ik van harte dat je geluk hebt of geen spijt krijgt van je keuze.


Iedereen doet wat ie wil, ik stel alleen maar kennis en inzichten voor die je zelf kan inzetten om je eigen lichaam beter te begrijpen en het te geven wat het nodig heeft en te vermijden wat er nefast voor is. En dat is een ontdekkingsreis die ieder voor zich moet aangaan.

Geen magic pill, maar puzzel

Er is geen magic pill die voor iedereen werkt, want ieders lichaam is anders. Er is wel een puzzel met verschillende puzzelstukken. Ik geef je die puzzelstukken, maar jij moet zelf je eigen puzzel in elkaar steken. Daarvoor moet je wel eerst voor jezelf ontdekken hoe groot elk stuk is voor joúw eigen lichaam. Dat kan niemand voor jou doen. Ze kunnen je er wel bij helpen door hun expertise in te zetten waar jij weer mee verder kan.

Foto van Magda Ehlers op Pexels

De keuze is aan jou, ik kan alleen maar mijn aanbod met je delen, niemand heeft er iets aan (ook ik niet) als ik deze achterhou.


En nu zonder verder oponthoud deel ik hier mijn weggevers:

Ik heb mijn acne zelf in de hand

Zoals ik al zei was ik eind vorig jaar voor het eerst 17 jaar acnevrij, wat geen toeval was. Ondertussen mag het duidelijk zijn dat ik het helemaal zélf heb gedaan (natuurlijk met hier en daar hulp van een therapie die mijn lichaam op bepaalde vlakken in balans bracht wanneer ik het niet zelf kon).

 

Wil dat zeggen dat ik sindsdien nooit meer acne heb gehad? Helaas moet ik hierop ‘nee’ antwoorden. Maar wel met een nuance. Want ik heb inderdaad af en toe nog een opstoot, maar ik weet dat ik dat volledig zelf in de hand heb gewerkt en dat het dus volledig aan mijn eigen doen en laten te wijten is. En dát is het verschil. Een gróót verschil.

 

Na zo’n ‘dip’ kom ik er telkens weer uit door mijn eigen kennis en inzichten weer toe te passen die ik over al die jaren heen heb opgedaan. Ik heb mijn acne – of eerder de gezondheid van mijn huid (wat gelijk staat aan mijn algehele lichamelijke* gezondheid) – dus zelf in de hand en onder controle.

*Acne genezen = holistische benadering

Wat als ik je vertel dat de weg naar een acnevrij leven tegelijkertijd ook een verbetering van levenskwaliteit met zich meebrengt?

 

Acne is een symptoom dat vele onderliggende oorzaken kan hebben (sommige mensen hebben chance dat er maar één boosdoener is, de gelukzakken!). Deze oorzaken kunnen op zich ook weer symptomen zijn van andere oorzaken.

 

 

Als je je acne vanuit de oorzaken gaat aanpakken, los je niet alleen je huidprobleem op, maar ook andere, onderliggende problemen. Je gaat je beter in je vel voelen, zowel lichamelijk als emotioneel en mentaal.

 

Lichaam, geest en ziel vormen namelijk 1 samenhangend systeem = holistisch systeem. Je lichaam beïnvloedt je mentale en emotionele toestand en vice versa. Om je lichaam te helen, is mentale en emotionele balans ook noodzakelijk.

Foto van Pixabay op Pexels.com
Lichaam
Image by ElisaRiva from Pixabay
Geest
Image by Daniel Hannah from Pixabay
Poort naar de ziel
Ziel
Ziel

Daar sta ik ook voor: holistisch werken. Zoals ik hierboven al eerder zei: niet met pilletjes, zalfjes (tenzij het voedingssupplementen zijn die je lichaam nodig heeft om te helen en het producten zijn die je huid ondersteunen in het helingsproces van opgekomen acne), zaken die (zware) bijwerkingen geven, die je huid uitdrogen waardoor je weer een vochtinbrengende crème nodig hebt, toestanden die je vanbinnen kapot maken om er vanbuiten mooier uit te zien…

Van slachtofferschap naar verantwoordelijk zijn

Ik ben namelijk dankzij het vergaren van alle mogelijke informatie en wetenschap en ook het toepassen daarvan (experimenteren en daaruit ervaringen, kennis en inzichten) uit mijn slachtofferrol gestapt en mijn acne gaan ‘ownen’.  Als ik nu terug hier en daar puisten krijg, weet ik dat het aan mezelf ligt. Waarom? Omdat ik weet dat als ik mijn lichaam en geest geef wat ze nodig hebben en bespaar van waar ze ziek van worden, dat mijn acne weer verdwijnt en ook wegblijft.

 

Een slachtoffer heeft geen kracht en macht. Een slachtoffer heeft niets in de hand. Maar acne is wel degelijk te ‘temmen’. Je geeft er zoveel macht en kracht aan als je zelf wil. In de slachtofferrol blijven zitten heeft nog niemand verder geholpen. Het is pas wanneer je je eigen verantwoordelijkheid opneemt en actie onderneemt om de oorzaken van een probleem op te lossen, dat er verandering ontstaat.

Acne beheerst mijn leven niet meer. Ik ben dus geen slachtoffer meer van ‘ongelukkige omstandigheden en genetica’, maar ik ben zélf verantwoordelijk voor mijn eigen gezondheid en welzijn. Ik weet namelijk nu wat goed is voor mijn lichaam en geest en wat niet.

 

Enkele voorbeelden: 

Ben je er klaar voor?

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Ben je er klaar voor en bereid om acnevrij te leven?

 

Ben je er klaar voor en bereid om voor je verantwoordelijkheid op te nemen?

 

Ben je er klaar voor en bereid om aanpassingen in je leven aan te brengen die je gezondheid ten goede komen?

Dan ben je klaar om mijn kennis en inzichten tot je te nemen en ze toe te passen. Je zult daarmee voor jezelf beginnen ontdekken wat jouw lichaam je wil zeggen.

 

Daarom heb ik dit holistisch e-boek geschreven waarin AL mijn huidige kennis en inzichten staan, zowel vanuit eigen ervaring als vanuit wetenschappelijke bronnen en getuigenissen van lotgenoten. Als je al deze kennis en inzichten toepast, kom je dus te weten wat voor joú de oorzaken zijn en in welke mate ze een rol spelen.

Let op!

Holistisch ≠ quick fix

Holistisch ≠ one size fits all

Holistisch = actief

Holistisch = evalueren

Holistisch = verandering in levenswijze

Holistisch = blijvende verandering

Holistisch = watervaleffect

Holistisch ≠ magic pill

Dit holistisch e-boek belooft geen quick fix zoals zovele anderen wel doen met ‘magic pills’, maar die het niet kunnen waarmaken. Je zult altijd zien, er zijn zoveel positieve ervaringen, maar alleen net bij joú lijkt het niet te werken.

 

Ik kan je niets beloven, want alles hangt af van zovele factoren, o.a. van wat je zelf doet of niet doet.

Foto van Pixabay op Pexels.com

*Ik heb er 17 jaar over gedaan terwijl ik er, als ik direct zou hebben geweten (wat jij dus kan straks) welke factoren mijn acne veroorzaakten en allemaal tegelijkertijd zou hebben aangepakt (niet aan te raden, want teveel verandering in 1 keer hou je niet vol, kleine stapjes na elkaar maken één groot), misschien maar 6 maanden** over had kunnen doen. Dat is uiteraard exclusief alle tijd die ervoor nodig is om de kennis en inzichten te vergaren en de experimenteertijd.

 

**Dit gaat niet puur over aanpassingen in voeding en huidverzorging, maar ook over emotionele en mentale ballast verwerken en loslaten die ik over 25 jaar tijd nooit heb kunnen loslaten. Mijn lichaam hield al die ballast vast, waardoor het niet optimaal werkte, met dus o.a. acne tot gevolg (dat is maar één factor van de vele). Jouw emotionele en mentale toestand zullen zeer waarschijnlijk stabieler zijn dan die van mij, als je mijn gratis e-boek hebt gelezen zul je dat al wel hebben gemerkt. Het traject bij mijn holistische psychologe / therapeute duurde namelijk 6 maanden (wat verbazingwekkend kort was naar onze beide meningen) en dat loslatingsproces blijft nu ook nog steeds verdergaan. De grootste elementen die invloed hadden op m’n huid / gezondheid waren op die tijd wel van de baan.

Spijt van 17 jaar 'tijdverspilling'?

Daarnaast ben ik ook dankbaar voor de lange weg die ik heb afgelegd. Het hele proces heeft namelijk heel wat belangrijke personen en cursussen (en dus tools om anderen op holistische manier te kunnen begeleiden naar meer gezondheid en welzijn, niet alleen op vlak van acne) op m’n pad gebracht. Als ik opnieuw de kans kreeg en mocht kiezen, zou ik het overdoen, alleen mogelijks wat sneller duiken in bepaalde zaken. Dus nee, ik heb geen spijt van al die jaren dat ik met acne rond bleef lopen.

Holistisch ≠ one size fits all

Foto van Anna Shvets op Pexels

Een holistische therapeut past nooit dezelfde behandeling toe bij iedereen. Als er een bv een kwaal moet behandeld worden, gaat de therapeut altijd uit van de persoon zelf, niet vanuit de kwaal zoals de Westerse geneeskunde. Er bestaat niet zoiets als 1 oplossing die voor iedereen werkt. Juist omdat ieders lichaam en geest anders in elkaar zitten.

 

Jouw lichaam is dus anders dan dat van mij. Welke voeding mijn lichaam wel en niet verdraagt en dus bijdraagt aan mijn gezondheid of juist mijn gezondheid verslechtert (en dus ook mijn huid), is niet per se dezelfde voeding die joúw lichaam verdraagt of niet verdraagt. Jij hebt mogelijks andere voedingstekorten dan ik had. Jij hebt mogelijks andere fysieke / energetische blokkades dan ik, omdat je andere zaken hebt meegemaakt in je leven en er anders op reageerde dan ik. Mijn geest zit ook gewoon anders in elkaar dan die van jou. Etc.

 

Aangezien ik niet iedereen persoonlijk kan onderzoeken en begeleiden, heb ik een e-boek geschreven waarin alle puzzelstukken zitten waar je zelf mee aan de slag kan op je eigen tempo. Als ik iemand persoonlijk zou begeleiden, zouden we toch alles moeten afgaan, dus het verschil is dat ik er niet bij ben om je te motiveren en op te volgen. Als je dat nodig hebt, kan je me contacteren op info[at]jessiespitfire.eu

Holistisch = actief

Niemand kan jou genezen. Dat moet je zélf doen. Anderen kunnen je wel met hun expertise het pad laten zien of je een duwtje geven, maar jij moet zelf het pad bewandelen. Een psycholoog geeft je inzichten en tools die je denken kan omdraaien, maar als jij het niet toepast, ga je niet vooruit komen. Een healer kan je niet helen, die kan je blokkades opsporen en je er bewust van maken, maar hij/zij/x doorbreekt ze zodat je zelfhelend vermogen weer op gang komt. Het pad wordt vrijgemaakt en het is aan jou of je de tocht aangaat of niet.

Wat betekent dat voor jou met dit boek?

Dit wil dus zeggen dat jij alleen nog maar het boek hoeft te lezen én ook de kennis en inzichten ervan toe te passen. Want dat kan ik niet voor jou doen. En mocht ik dat toch kunnen, zou ik het niet doen omdat 1. ik heb mijn eigen deel al gedaan, wat al genoeg geweest is, 2. het gaat niet om de bestemming maar om de weg er naartoe en alles wat je onderweg leert, als iemand het voor jou doet is dat wel gemakkelijk maar je hebt dan zoveel gemist.

Holistisch = evalueren

Foto van DavidZydd op Pixabay

1 voor 1

Dat geëxperimenteer zal z’n tijd vergen, want als je drie dingen tegelijkertijd uitprobeert, weet je niet welke van de drie zaken nu een verbetering gaven. Misschien alle drie? Misschien maar één? Of twee, waarvan één miniem en de ander juist heel veel.

Geef jezelf en je lichaam genoeg tijd

Vooraleer je van een verandering kunt merken dat het effect heeft, kan het soms een week of 3 maanden duren. Je huid vernieuwt zich elke 3 maanden, mocht je dat nog niet weten. Dat staat ook in mijn e-boek.

Draai het soms eens om

Experimenteer ook door een verandering waarvan je positief resultaat merkte weer even om te draaien en kijk wat het met je lichaam doet. Dan weet je het zeker.

Holistisch = verandering in levenswijze

Het moge dus duidelijk zijn dat het proces van acne genezen een persoonlijke zoektocht is naar je éigen lichaam te leren kennen en te weten te komen wat voor joú een verschil maakt. Dat houdt logischerwijze verandering in je levenswijze aan.

Holistisch = blijvende verandering

Een holistische behandeling gaat tot de wortel en zorgt dus voor een permanente oplossing. Er is wel een catch: het resultaat blijft alleen behouden zolang je goed voor jezelf blijft zorgen!

 

Het is dus niet ‘éénmaal alles gedaan, ben ik er voorgoed vanaf’. Nee, je als je weer gaat doen en laten zoals ervoor, verwacht dan niet dat je acne wegblijft.

Holistisch = watervaleffect

Het is heel simpel, maar dat wil niet zeggen dat het een gemakkelijke rit zal zijn. Het is niet omdat je geen verandering waarneemt in datgene je graag wil veranderen, dat je inspanningen geen effect hebben. Bij holistisch werken moeten er soms eerst andere zaken in balans komen alvorens dat ene kan genezen. Je kan het vergelijken met een waterval die bestaat uit verschillende watervallen (waterval-ception).


En geloof me, alle kleine veranderingen die je in je leven aanbrengt die je lichaam en geest ondersteunen, helpen of zelfs in balans brengen en helen zijn alle moeite waard. Is alle geduld waard.

Foto van Rifqi Ramadhan op Pexels

Wil je verandering en gezondheid? Koop dan mijn e-boek Leven zonder acne.

Nu je dit alles gelezen hebt – dikke chapeau! Dat doen er niet veel je na – en je wilt er nog steeds voor gaan om je huid te helen van binnenuit, wil je vast wel eindelijk die knop voor het boek zien. Hier is die dan.

E-boek Leven zonder acne

Van 8 november t.e.m. 8 december middernacht 50% korting!

Of wil je eerst nog meer details?

Incl. nog enkele inzichtcadeaus bij de ‘spoiler alerts’.

Inhoud

Wat staat er dan op die andere 53 blz? De 3 andere hoofdstukken komen uit het gratis e-boek Leven met acne en voegde ik er als extraatje aan toe omdat niet iedereen dat boek heeft gelezen of wil lezen. Plus omdat het gewoon onmisbare informatie is om alles echt goed te begrijpen. Ik geef je hier de inhoudsopgave:

Eind 2019 voegde ik nieuwe inzichten toe die ik kreeg na enkele experimenten. Het gaat over:

Net voor deze lancering (eind 2020) heb ik het e-boek een tweede update gegeven:

Gratis updates

Elke keer dat ik het e-boek inhoudelijk een update geef, krijgt iedereen die het tot dan toe heeft gekocht gratis toegestuurd.

 

Wie het gratis heeft ontvangen krijgt geen updates. Dat is niet meer dan fair voor wie wél de investering is aangegaan. Hieronder versta ik ook de mensen die het met de actie van vorig jaar hebben gekregen (dat was toen de oude versie waarbij het gratis e-boek Leven met acne werd uitgebreid met de 2 betalende hoofdstukken).

Originele prijs

Voor maar €10 kan je het e-boek kopen. Voor alles wat erin staat en de echte waarde die het heeft als je ermee aan de slag gaat is dit een spotprijs.

 

De marketing-guru’s die je nu overal tegenkomt zouden me gek verklaren of zouden me aanraden de werkelijke waarde te plaatsen (om te laten zien hoeveel korting je krijgt of hoe genereus ik wel niet ben). En dan nog, hoe bepaal je die werkelijke waarde? Die is zo subjectief als je maar zelf wil. Aan dat soort manipulatie doe ik niet mee.

 

Of wat ze ook nog zouden aanraden: hoe hoger de prijs, hoe minder klanten, maar hoe beter je klanten zullen zijn, als in: die willen er écht voor gaan. Als het op dit moment nog niet duidelijk mocht zijn, dit boek is alleen bedoeld voor wie er iets uit wil halen door ermee aan de slag te gaan. Je koopt het alleen als je ervoor wilt gaan. Dat is ook een van de redenen waarom ik het nooit meer gratis wil weggeven.

 

De enige reden waarom ik de prijs zo laag hou, is zodat het voor iedereen betaalbaar is. Hoe meer mensen ik hiermee kan helpen, hoe beter!

 

Het staat mensen wel vrij om me achteraf nog een donatie te geven als je het boek waardevoller vond dan €10 en in de mogelijkheid bent om meer te bieden.

Waarom geef je het dan niet gratis weg?

Dat is een terechte vraag.

Praktijkervaring gratis weggeven

*Dat is ook duidelijk geworden met mijn verjaardagsactie vorig jaar, toen ik alles (toen het nog het gratis e-boek ‘Leven met acne’ was waarbij ik dan de betalende hoofdstukken ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak ik van acne af?’ erbij voegde als cadeau) gewoon gratis weggaf.

 

Hoe het toen in z’n werk ging:

 

Men moest toen nog een persoonlijk bericht naar me sturen (vanwege gratis WordPress beperkingen) en dan stuurde ik het boek ook zelf persoonlijk door, met de naam van de ontvanger in de PDF. Ja, dus elke keer paste ik het bronbestand aan en sloeg het als een nieuwe pdf op, zéér tijdrovend! In de mail vroeg ik ook of ze me feedback konden sturen nadat ze het hadden gelezen en nadat ze hadden toegepast wat erin staat.

 

Resultaat: nada

 

Je kunt het vast al raden: geen enkele van die personen heeft me ooit feedback teruggestuurd. Ik heb dus geen idee of het wel aan hun verwachtingen voldeed, of ze er iets aan hebben gehad of niet, … En dat is heel jammer, ook voor hun, want zo kan ik niemand helpen méér uit het boek te halen.

 

Nieuwe aanpak

 

Begin 2020 gooide ik het over een andere boeg en maakte van de 2 betalende hoofdstukken gewoon 1 enkel e-boek met enkele noodzakelijke gratis hoofdstukken erbij. En dit e-boek is dus het resultaat.

 

Ik ga het dus nooit meer gratis weggeven en dit omdat mensen er dan geen waarde aan hechten zoals je uit mijn ervaring van vorig jaar kunt opmaken. Wat ik wél nog ga doen, is korting geven.

Jaarlijkse actie

Photo by Artem Beliaikin from Pexels

De 50% kortingsactie zal ik vanaf nu elk jaar doen, maar wacht geen 10 of zelfs 2 maanden om maar die €5 uit te sparen. Waarom zelfs nog een paar dagen langer wachten als je nu al vandaag in actie kan schieten?

Voor de prijs van iets meer dan een Grande Starbuckskoffie kan je direct beginnen aan je persoonlijke Odyssee op weg naar gezondheid en in die 10 maanden en zelfs enkele dagen al heel veel vooruitgang hebben geboekt!

Spoiler alert

Die anderhalve koffie kan je best even missen, omdat koffie en thee vochtuitdrijvend zijn (thee kan daarbovenop nog een detoxeffect hebben dus dat raad ik dan net wél aan). Elk kopje koffie en thee die je drinkt kan je best compenseren door extra water bovenop je dagelijkse noodzakelijke hoeveelheid.

Spoiler alert 2

Dat is niét maar 1 liter, want dat verlies je al tijdens je slaap plus nog een liter als je zelfs niéts doet, alleen zitten en ademen.

 

Proficiat dat je helemaal tot op het einde bent gekomen! Nu heb ik toch al heel wat kennis en inzichten meegegeven, niet? Als je nog steeds benieuwd bent naar al het andere dat in het boek staat, is hier nogmaals de link:

Veel liefs, lees- en experimenteer plezier! Ik hoop van harte dat je hiermee aan de slag gaat, het stuur in eigen handen neemt en ook resultaat boekt. Op een gave huid en een gezonde geest in een gezond lichaam!

Mijn handtekening

Deel dit op:

Vind ik leuk:

Like Laden...
%d bloggers liken dit: