Ontstaan

Forever Living Products is de wereldmarktleider, aka het nummer één aloë vera bedrijf ter wereld. Het werd opgericht in 1978 in Tempe, Arizona (Amerika) door Rex Maughan, een man met een passie voor een betere gezondheid, kwaliteitsproducten en financiële vrijheid. Deze passie inspireerde hem om Forever Living Products te creëren. Het is een familiebedrijf met familiewaarden: integriteit, passie, trots en vooral plezier! Het is dan ook niet beursgenoteerd. Deze factor heeft als bijkomend voordeel dat er geen belangen worden gemend en dat Forever kan blijven doen wat het wil doen.

Rex wilde de mensen de beste producten bieden waarvan ook bewezen is dat ze een blijvend welzijn en blijvende gezondheid bevorderen. Zo laat Forever Living Products (FLP) de producten en de mensen die ze gebruiken voor zich spreken. Al bijna 40 jaar verbetert FLP op die manier het leven van anderen op vlak van gezondheid en inkomen. Het motto van FLP is dan ook “Look Better. Feel Better.” Ondertussen is het ook aanwezig in meer dan 150 landen over heel de wereld, waaronder ook in de Benelux, en er komen nog steeds meer landen bij.

Hoofdkantoor Benelux

In 1997 begon Forever Benelux. Er was zo’n enorme groei, zowel in de verkoop als in het personeel, dat het kantoor in 1999 naar Mijdrecht verhuisde. Steeds meer en meer distributeurs beginnen bij Forever in de Benelux,  creëren hun eigen welvarende Forever Business en helpen mensen met producten en inkomensmogelijkheden. Sinds 2004 is het hoofdkantoor van de Benelux in Baarn, in een herenhuis dat teruggaat tot 1903. Over de jaren heen diende het gebouw vele verschillende doelen, het had dan ook een volledige restauratie nodig voordat het kon dienen als hoofdkantoor

Rex Maughan

Opleiding en Ervaring

Rex Maughan heeft een opleiding aan de Arizona State University’s School of Business succesvol afgerond, heeft vervolgens ervaring opgedaan als General Manager bij Mayer Central Building, als Vice President van Del Webb Corporation, en als Executive Vice President van Del E. Webb Realty & Management Company. Hij is een gecertificeerd Property Manager en heeft ervaring op het gebied van onroerende zaken, taxatie, audits en fusies.

Charitatief werk

Al op jonge leeftijd leerde Rex het belang en de waarde van dienstbaarheid en geven. Zo heeft hij verscheidene scholen opgericht en als eerbetoon aan de schrijver Robert Louis Stevenson het Robert Louis Stevenson Museum in het leven geroepen.

Klanten en distributeurs van Forever kunnen sinds 2009 via Forever Giving doneren om leven van mensen in armere gebieden te verbeteren. Op die manier strijden zij samen met charitatieve partners wereldwijd tegen armoede, honger en het gebrek aan medische diensten voor kinderen.

Forever Giving

Het moge duidelijk zijn dat Rex een groot hart heeft om zijn medemens geeft – zijn medewerkers, distributeurs en gemeenschap. Rex en zijn vrouw Ruth zien hun charitatieve werk als hun grootste verdienste. Ook bij Forever geloven we dus wat we doen voor anderen en de wijze waarop we dat doen onze grootste nalatenschap is.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel: we opereren in harmonie met de aarde en kunnen zo een hoopvollere toekomst voor onze kinderen waarborgen. Forever Giving stelt ons in staat anderen te helpen die behoeftes hebben die de onze overstijgen. Daarom zijn we dan ook erg trots op onze charitatieve organisatie. Van ideeën en dromen een werkelijkheid maken is toch het mooiste dat er is? Dit is zo’n verankerd deel van onze business dat je het onze bedrijfscultuur kunt noemen. Om zo te kunnen werken aan een stralende toekomst is veel meer dan onze taak, het is gewoon een plezier om het te mogen doen.

Succesvol bedrijf

Goede producten

Dit succes ontstaat niet zomaar, dit kan alleen als een bedrijf goede producten als basis heeft, een goede klantenservice en een goede business-strategie. Je kan alleen maar bewijs krijgen van de kwaliteit van de producten als je ze hebt getest of gebruikt. FLP is er rotsvast van overtuigd dat de kwaliteit uitstekend is, er is dan ook niet voor niets een garantieperiode van 30 dagen! Binnen deze periode krijg je je geld volledig terug als je het niet goed vindt of niet tevreden bent. Deze service kan je namelijk alleen maar bieden als je zeker bent dat je producten van topkwaliteit zijn.

Goede klantenservice

Als je als klant vragen hebt, kan je je wenden tot je persoonlijke Forever Business Owner, zoals wij vertegenwoordigers genoemd worden. Wij zullen alles in het werk stellen om al je vragen, twijfels, … te beantwoorden. Je kan je ook richten tot het hoofdkantoor van de Benelux in Baarn. Daar kan je trouwens gewoon binnenstappen, want in elk hoofdkantoor ter wereld geldt een open-deur-beleid.

Goede business-strategie

Rex koos netwerkmarketing als beste strategie om gewone mensen, zoals u en ik, de mogelijkheid te bieden om geld te verdienen met deze producten. Kort komt het neer op geen dure reclame te maken zodat het uitgespaarde geld gaat naar de mensen die het verdienen, de vertegenwoordigers dus. Wij vertegenwoordigers zijn zelf de reclame, wij praten met mensen over de producten, waardoor deze meer bekendheid krijgen. Het beste van al is dat we zelf de producten hebben ervaren en zó enthousiast zijn geworden dat we de hele wereld willen inlichten van hun bestaan. Stuk voor stuk weten we wat deze producten doen, met ons doen, wat ze voor ons en anderen betekenen en vanuit dit geloof verspreiden we onze kennis om anderen te helpen zich beter en mooier in hun vel te voelen.

Andere factoren

Het succes van dit bedrijf is dus afhankelijk van het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten voor rechtvaardige prijzen en het zorgen voor een betrouwbare, winstgevende zakelijke mogelijkheid voor mensen zoals jij. Maar het bedrijf zelf is ook afhankelijk van andere factoren, net zoals elk ander bedrijf: een netwerk van leveranciers, fabrikanten en distributeurs. Elke actie van één van deze partijen heeft invloed op het eindproduct.

Leverancier

Een leverancier kan bijvoorbeeld zijn prijzen verhogen, waardoor Forever zich genoodzaakt zou moeten zien om haar prijzen ook te verhogen of een aanzienlijk verlies te lijden. Rex wist dus duidelijk dat het in het belang van Forever zou zijn om onafhankelijk te zijn van externe leveranciers, hij wilde namelijk de hoge kwaliteit behouden die hij zelf wenste. Daarom heeft Forever de aloë vera plantages, het productieproces, het verpakkingsproces en de opslag in eigen beheer, dit noemen ze verticale integratie. Zo is alles in eigen handen: de hoge kwaliteit en de kosten in elk stadium van grondstof tot gewaardeerd eindproduct. Dit zorgt er voor dat Forever beschermd is tegen prijsverhogingen en economische strubbelingen. Hierdoor is het bedrijf dan ook compleet zelfredzaam. Het bedrijf is stabiel, met een bewezen staat van dienst wat groei en winstgevendheid betreft. Geen enkele vergelijkbare business opportunity kan hieraan tippen!

Integriteit

Forever is de enige business opportunity die je op elk niveau integriteit biedt en de enige business die JOUW succes gelijk stelt aan haar eigen succes. Op dit moment staat Rex Maughan nog steeds aan het hoofd van FLP en leidt dit bedrijf zoals geen ander bedrijf ter wereld. Het is namelijk een bedrijf dat levens verandert door de fantastische producten en de stabiele business opportunity. Rex heeft zichzelf omhoog gewerkt – voor hij FLP oprichtte – met de mindset en visie om succesvol te zijn. FLP zet die mindset en visie verder, maar dan voor ons, distributeurs. Want ook wij kunnen onszelf omhoog werken in FLP als we de juiste mindset en visie hebben, ook wij kunnen professioneel en persoonlijk groeien.

Alles begint bij de basis

Aloë vera

De basis van FLP is, zoals ik in het begin al schreef, aloë vera. Kort gezegd bestaan er vele soorten planten in die familie, maar alleen de aloë vera (of ook Barbadensis Miller) bevat de meeste voedingsstoffen. Ik schreef reeds een blogartikel over deze plant, maar nu heb ik meer kennis en informatie vergaard over deze plant, dus komt er een uitgebreidere pagina over – ook weer toegespitst op hoe FLP deze plant gebruikt en verwerkt. FLP producten zijn altijd geïnspireerd door aloë vera en meestal ook op basis van aloë vera. Het is namelijk zo dat niet alle producten aloë vera bevatten, zoals de bijenproducten die op basis zijn van wat de bijen produceren. Als we zeggen ‘op basis van aloë vera’ wilt dat ook zeggen dat het basisingrediënt (en dus ook het eerste in de lijst op de verpakking) aloë vera is.

Alleen maar vrouwenproducten?

Het assortiment van FLP is zeer uitgebreid, er is namelijk voor elk wat wils. De focus ligt in de Health en Beauty markt, maar dat wil niet zeggen dat dit alleen maar vrouwen als doelpubliek heeft, integendeel! Mannen willen er toch ook graag goed uitzien en een gezond lichaam hebben? We hebben dranken, een fitnessprogramma, gewichtsbeheersingsproducten, voedingssupplementen, bijenproducten, huidverzoringsproducten, persoonlijke verzorgingsproducten, etherische oliën, make-up en zelfs een milieuvriendelijk en multifunctioneel kuisproduct. Er komen in de toekomst nog aparte pagina’s over alle producten. Uiteraard begin ik bij mijn favoriete producten en andere producten die ik zelf al gebruik. Dus blijf up to date voor de nieuwtjes!

Alleen maar mannenbusiness?

Daarnaast is het financiële aspect niet alleen weggelegd voor mannen, er zitten ook erg veel vrouwen in deze business, ook in hoge (leiders)posities. FLP discrimineert niet, niet op basis van gender, niet op basis van nationaliteit, niet op basis van religie, niet op basis van huidskleur, niet op basis van diploma, niet op basis van werk … Iedereen is welkom! Zelf vind ik het zó fijn om mensen van verschillende achtergronden te leren kennen en ervan te leren. We zijn echt één grote familie.

Word ook jij een collega?

De mensen die starten met Forever hebben allemaal uiteenlopende redenen. Het maakt ook niet uit of je er ook echt actief iets mee gaat doen of er vanaf het begin 100% voor gaat. Velen zijn tevreden met een korting om hun dagelijkse producten voor eigen gebruik mee aan te kopen. Anderen hebben een kleine kring van regelmatige afnemers en nog anderen bouwen een team om te groeien in het marketingplan met het bijhorend inkomen. Sommigen werken alleen in hun vrije tijd bij Forever, anderen halftijds en tot slot zijn er mensen die hier fulltime mee bezig zijn. Er zijn mensen die ermee begonnen zijn om een paar honderd euro extra per maand te verdienen, anderen wilden uit de ratrace, weg van een stresserende baan, weg van een baan die nergens toe leidde, weg van een baan die hen geen voldoening gaf of waar ze gewoonweg niet van hielden, er zijn jonge mama’s die hun eigen toekomst en die van haar kinderen veilig wilden stellen, mensen die van thuis uit wilden werken, waar, wanneer en met wie ze willen, noem maar op.

Bekijk zeker even deze video als je interesse hebt (en ook als je geen interesse hebt) om met Forever samen te werken of als je je afvraagt waarom je met ons zou willen samenwerken. Twijfel nog, kom dan eens mee naar een Ontmoet Forever avond, deze vinden elke week plaats over heel Vlaanderen (en ook Wallonië, Nederland, …) er is er vast wel eentje in je buurt. Op een uurtje kom je meer te weten over het bedrijf, de producten en de business. Er komen getuigen aan bod die net zoals jij en ik van nul zijn begonnen. Achteraf kan je nog altijd collega’s aanspreken en bestoken met al je vragen. Contacteer me om te weten te komen waar je terecht kan in je omgeving, dan kunnen we samen gaan en contacten leggen. We bijten echt niet 😉

Bewezen succes

De weg naar succes wordt je met de paplepel ingegeven, jij hoeft alleen maar te slikken, het in je op te nemen, te verwerken en er energie uithalen om de weg ook effectief zelf te bewandelen.

Starten bij Forever is risicoloos, je hoeft geen investering te doen, alle documentatie staat reeds ter uwer beschikking, het marketingplan is bewezen effectief (er zijn al zovele duizenden mensen die het met succes hebben gevolgd). Je hoeft alles alleen maar te volgen, een stuk van jezelf erin te leggen en ervoor blijven gaan. Zoals met alles in het leven zal dit ook niet van een leien dakje gaan, je zult vallen, veel vallen, maar ben je bereid om ook telkens weer op te staan en verder te gaan? Als je werkt bij Forever, onderga je ook een persoonlijke groei en groeien gaat alleen door te leren van je fouten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Je zult er dus moeite in moeten stoppen, zowel in jezelf als in de business, dus het is echt geen ‘snel-rijk-business’.

Tot slot nog enkele quotes die naar mijn mening hier erg toepasselijk zijn:

“Om echt succesvol te zijn, moet je de mensen om je heen helpen en door het verder helpen van de ander ben je in staat zelf te groeien. Op deze sterke waarheid is Forever gestoeld.” (Rex Maughan, Forever Benelux Magazine Mei 2015, issue 105, p.2)

“Of u nu gelooft dat u het kan, of gelooft dat u het niet kan, u heeft gelijk!”. (Ford)

Wil je meer weten over Forever Living Products, heb je vragen over de producten of de business opportunity, wil je misschien iets bestellen of een gezellige info-avond/beautyworkshop organiseren,… ? Contacteer me dan! Op deze website kan je zelf een bestelling plaatsen als je dat liever hebt.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,
JP