Aloë vera, ze smijten er tegenwoordig mee naar je hoofd. Je vindt het overal in, van douchegels tot, ja zelfs toiletpapier! Er is een reden waarom deze plant en de gel ervan zo populair en ‘in’ is tegenwoordig, maar de ene aloë is de andere niet en het ene product met de gel erin is ook het andere niet. Zie je door de bomen het bos nog wel? Laat me je even informeren alvorens je iets koopt waar op de verpakking in koeien van letters ‘ALOE VERA’ staat. Spoiler alert: de aloë vera van Forever Living Products is de beste op de markt en dat zeg ik niet omdat ik een verdeler ben, maar omdat ik mijn onderzoek heb gedaan.

Aloë vera is al eeuwenlang bekend

Er is wel degelijk een reden waarom deze plant en de gel van in het blad heden ten dage overal in wordt verwerkt. Zelfs de Egyptenaren vroeger wisten al van de veelzijdigheid van deze ‘wonderplant’. Niet alleen de Egyptenaren, maar ook de Romeinen, de Grieken, … kenden deze plant en de toepassingen ervan. Doorheen de eeuwen is deze kennis niet zo wijdverbreid geworden, maar nu in het internettijdperk ‘boomt’ het als nooit tevoren. De ene persoon vertelt het tegen de ander, zet het online waardoor het verhaal nóg meer mensen bereikt en tadaah, daar hebben we de ‘ontploffing’ van de hele aloë vera markt. De ene fabrikant wil meegaan in de hype en de andere wil zeker niet onderdoen. Je kan het zo gek nog niet verzinnen of er zit aloë vera in.

Aloë vera plant

‘Met aloë vera’ is toch beter dan zonder?

Toch moeten de consumenten bewust zijn van wat ze kopen, vind ik. Je hebt vast al wel zelf gehoord over de heilzame werking(en) van aloë vera en raakt ervan overtuigd dat de handzeep – waarop staat ‘met aloë vera’ – die je net in de supermarkt hebt gekocht voor maar €1,30 daadwerkelijk een significant verschil gaat maken tegenover je gebruikelijke handzeep waarin geen aloë vera zit. Nee dus. Het is namelijk zo dat aloë vera pas echt werkt als er een minimumpercentage van in het product zit. Voor de meeste producten in de reguliere winkels betekent dit helaas dat de (kleine) hoeveelheid aloë vera die ze erin hebben gestopt totaal niets doet.

Check de ingrediëntenlijsten!

Let dus op vóór je iets koopt waarvan ze zeggen dat er aloë vera in zit. Kijk allereerst al eens naar de ingrediënten op de achterkant. Ga na waar de aloë vera ergens staat. Staat het ergens in het midden van de lijst, of zelfs (helemaal) achteraan? Dan koop je beter iets waar geen aloë vera in zit en goedkoper is. Staat de aloë vera in de eerste helft van de lijst, dan krijg je al meer waar voor je geld. Staat de aloë vera als een van de eerste 5 ingrediënten, dan nog beter! Pas ook op dat je niet betaalt voor grotendeels water, ‘aqua’ in de ingrediëntenlijsten. Dit staat in de meeste gevallen als eerste ingrediënt en dus koop je als bij wijze van spreken water met wat toevoegingen van ditjes en datjes.

Als het aloë is, is het toch prima?

Je raadt het waarschijnlijk al, maar het antwoord is nee. Er zijn verschillende soorten aloë planten, maar alleen de aloë vera, met de wetenschappelijke naam ‘Aloe Barbadensis Miller’ is de beste. Deze variant heeft namelijk de meeste actieve stoffen in de gel zitten: zo’n 200! Het bevat vitaminen, mineralen en aminozuren en andere bestanddelen die een gecombineerde werking hebben. Dit wil zeggen dat deze stoffen op een of andere manier samenwerken met elkaar en elkaars werking ook versterken. Neem er een uit en de hele synergie stort ineen. Wetenschappers hebben deze gecombineerde werking al vastgesteld, maar ze weten nog niet precies hoé het komt dat het zo is. Dus, wil je profiteren van de beste aloë, zorg er dan voor dat je de juiste variant in handen hebt én dat er niet mee geknoeid is.

Aloë vera van Forever Living Products

Check voor kwaliteitslabels!

Iedere fabrikant die wat aloë vera in zijn producten mengt kan op het product zetten dat het aloë vera bevat, hoe groter hoe beter (maar misschien hoe ook minder dat er ook echt in zit). Toch bestaan er instanties die producten controleren op hun kwaliteit en of ze ook waarmaken wat ze claimen. Zo heeft Forever Living Products de certificaten van IASC (Internation Aloe Science Counsil), Gluten Declaration, Kosher, Halal, Vegetarian en Vegan en Islamic Society. Daarbovenop worden de producten niet getest op dieren en heb je sowieso een 30 dagen tevredenheidsgarantie.

Ga minstens voor IASC

Als je deftige producten wil kopen met aloë vera, ga dan voor producten waar minstens het label van IASC op staat. Producten met dit label zijn nauwkeurig en wetenschappelijk getest op het percentage aloë vera dat er in zit en voldoen aan alle eisen en dat de aloë vera die werd gebruikt van hoogwaardige kwaliteit is. Forever Living Products verkreeg als eerste ooit dit label en voldoet ruimschoots aan alle eisen. De basis van al hun producten (buiten de bijenproducten, supplementen, cosmetica en accessoires) is aloë vera, dit wil zeggen dat ze niet beginnen met water, maar met de gel van de plant en daar vervolgens andere ingrediënten aan toevoegen. Daarom staat Aloe Vera dan ook zo goed als altijd als eerste ingrediënt in de lijst, m.a.w. zit er dus meer aloë vera in dan andere ingrediënten.

Belangrijke details

Blad mee verwerkt of niet?

Zelfs als het product dat je koopt voldoet aan de voorgaande criteria (echte aloë vera en eerder vooraan in de ingrediëntenlijst), weet je nog altijd niet hoé de aloë vera behandeld is om het te kunnen toevoegen aan het product. Is het hele blad verwerkt of alleen de gel in het blad? In feite mag alleen maar de gel gebruikt worden, zeker als het dient om gedronken te worden. Het blad zelf geeft een laxerende werking – door de aloïne, dat beter kan worden gemeden – en veroorzaakte tumoren in ratten. [bron 1, bron 2] Als je aloë vera gel drinkt waarin het blad mee in is verwerkt, drink je het best niet over een langere termijn.

Oxidatie

Daarnaast oxideert aloë vera namelijk als het uit het blad wordt gewonnen. De fabrikanten moeten dus de gel op een of andere manier stabiliseren om het langer te kunnen goed houden. De meeste fabrikanten verhitten daarom de gel om deze te kunnen bewaren. Het probleem daarbij is dat, als je de gel verwarmt – of het nu is om er een concentraat van te maken of om het gewoon te stabiliseren -, de werking ervan verloren gaat. Vele stoffen in de gel, zoals de vitaminen, kunnen niet tegen de verhitting. Zoals we hiervoor al zeiden vermindert de werking van de gel als een bestanddeel eruit wordt genomen.

Forever Living HQ

Hoe doet FLP het?

Forever Living Products verwerkt alleen de gel van het blad, deze gaat door een koud stabilisatieproces – waar FLP zelf een patent op heeft – zodat alleen het nodige wordt gebruikt en ook alle bestanddelen bewaard blijven. Na het proces is de verwerkte gel zo goed als identiek aan de gel die net uit een blad komt. De aloë vera van Forever is daarom één van de puurste die er op de markt te vinden is. Op deze manier is het ook veilig om de gel te drinken.

Van grond en plant tot product en klant

Verticale integratie

FLP heeft alles in eigen handen, de grond en de planten zijn eigendom van het bedrijf, net als het verwerkingsproces, de verscheping en de opslagplaatsen. Hierdoor heeft het bedrijf controle over alle facetten van het productieproces en kunnen de prijzen stabiel blijven. Dit komt omdat ze niet afhankelijk zijn van derden die hun prijzen kunnen verhogen zoals leveranciers, verhuurders van panden, winkeliers etc. Een bijkomend voordeel is dan ook dat al die tussenschakels die bij een ‘normaal’ product – dat je in de winkel vindt – wegvallen en dus niet moeten betaald worden, wat dan ook weer scheelt in de prijs.

Van plant naar product naar u

Duurder dan in de winkels?

“Maar jullie gele kan is toch duurder dan eentje die je vindt in *insert naam van een winkel*?” Ja dat kan best zijn, maar reken eens uit hoeveel het basisproduct eigenlijk waard is als je de prijs van al die tussenschakels er van aftrekt. Als alle tussenpersonen (kassiers, winkeliers, verhuurder, transporteur, verpakker, leverancier, …) betaald moeten worden met die, zeg maar 20 euro die je ervoor neertelt, dan blijft er bijvoorbeeld nog maar 5 euro over (ik zeg maar zoiets) van de waarde van het ‘naakte’ product. En hoeveel kwaliteit kan je nu verwachten van iets dat maar 5 euro kost?

Alles heeft zijn prijs

Dan heb ik het nog niet over de andere criteria die ik reeds hiervoor heb besproken. Dankzij de verticale integratie van FLP krijg je een product dat weliswaar ietsje meer kost, maar waarvan de grondwaarde ook aanzienlijk hoger zal liggen dan bij de producten in een winkel. Het verschil zit hem wel degelijk ergens in. Ergens las ik de wijze woorden die in deze tijd zeker van toepassing zijn: kwaliteit kost je wat, maar slechte kwaliteit kost je meer.

Een vergelijkbare situatie

Het doet me denken aan iemand die een man van ‘andere origine’ enkele delen van zijn huis liet herschilderen (vermoedelijk in het zwart). [Met alle respect voor immigranten en hun nakomelingen die hier een leven proberen op te bouwen en daarbij officieel en prima werk verrichten!] Zo iemand is natuurlijk goedkoper dan een professioneel schildersbedrijf of een zelfstandige schilder. Maar het resultaat was ook een weerspiegeling van het prijsverschil. Wil je het werk laten doen door iemand die is opgeleid tot schilder en al jaren ervaring heeft, dan zul je er ook meer voor moeten betalen dan voor iemand die eigenlijk zomaar wat doet om te overleven of bij te klussen. Om het werk van die persoon te corrigeren was er een professioneel iemand nodig, met een prijskaartje natuurlijk. Als er vanaf het begin een professionele schilder was gekomen, waren ze toch nog goedkoper af dan nu.

Wat heeft dat dan te maken met de aloë vera in de winkel? Als je aloë vera producten koopt om op eender welk vlak er beter uit te zien of je beter te voelen, is het belangrijk vanaf het begin kwaliteit in handen te hebben. Het gaat namelijk om je gezondheid, of het nu van je huid is of van je darmen. Als het wordt afgeraden om aloë vera gel te drinken (op langere termijn) waarin ook het blad in is verwerkt, waarom drink je dan niet ineens aloë vera gel waarin het blad niét in is verwerkt?

Geen reclame

Anders dan ‘normale’ bedrijven, maakt FLP geen reclame. Heb je ooit al iets van FLP zelf gezien of gehoord in de krant, op de radio, op televisie, …? Als je al iet hebt gehoord of gezien van FLP, dan is dat alleen door mond-aan-mond reclame van de vertegenwoordigers zelf (en op hun eigen kosten). Het hoofdkantoor in Amerika geeft zelf geen cent uit aan reclame, ook de hoofdkantoren in de verschillende landen waar het actief is, spenderen geen geld aan reclame. Dit spaart een hoop geld uit aangezien reclame peperduur is. Dit zorgt er dan ook voor dat de prijs die normaal aan reclame zou zijn uitgegeven, zich niet vertaalt in de prijs van het eindproduct. Het bespaart jullie dus ook veel geld. Bijkomend betekent dit dan ook dat het grote succes van FLP alleen maar te danken is aan mensen zoals ik die het bedrijf vertegenwoordigen én ook aan de producten die dus wel degelijk kwaliteitsvol zijn, anders kan je niet zo’n enorme groei hebben uiteraard.

Kies niet alleen voor reputatie maar ook voor kwaliteit

Reputatie

Zoals ik reeds eerder zei is aloë vera inmiddels een overbekend ingrediënt in verschillende (verzorgings-)producten, je hoeft maar te kijken naar de schappen van een supermarkt in de verzorgings- of drankensectie en je ziet dat het vol staat met aloë vera producten. Als je al ervaring hebt gehad met echte, kwalitatieve aloë vera producten, dan ben je reeds overtuigd van de verzachtende werking ervan op de huid.

Kwaliteit

Onder controle

Aloë vera heeft dus zeker een goede reputatie, maar niet alle producten zijn even kwaliteitsvol, zie hierboven. Wil je ook voor kwaliteit gaan, dan komt Forever al snel bij de eerste zoekresultaten tevoorschijn. Dit bedrijf is niet voor niets wereldmarktleider in aloë vera of zoals ze het zelf graag zeggen “The Aloë Vera Company”. Je merkt meteen de hoogstaande kwaliteit van deze aloë vera producten: je voelt het en je ziet de resultaten. De slogan luidt dan ook:

LOOK BETTER. FEEL BETTER.

Je wil natuurlijk dat het product dat je koopt je gaat helpen voor dat waarvoor je het koopt, dus waarom zou je dan aloë vera producten kopen waar je geen garantie op hebt dat de aloë vera die erin zit wel degelijk actief is (voldoende percentage) of zelfs wel op gepaste wijze is gestabiliseerd (zodat de actieve bestanddelen hun werk kunnen doen)?

Niet tevreden? Geld terug!

Forever Living Products is er zó van overtuigd dat al haar producten van prima kwaliteit zijn dat het je een 30 dagen tevredenheidsgarantie biedt. Ben je niet tevreden, dan heb je tot dertig dagen na aankoop de tijd om het te retourneren aan je persoonlijke consulent(e) en krijg je integraal je geld terug. Dit soort service kan een bedrijf alleen maar aanbieden als deze producten van goede kwaliteit levert, anders gaat zo’n bedrijf binnen de kortste keren failliet. FLP blijft maar groeien, is in steeds meer landen ter wereld actief (160, en dat zonder de traditionele reclame; vergelijk dit met McDonalds die mét traditionele reclame in ‘maar’ 140 landen actief is; [en voel je je echt beter na een bezoek aan de McDo?]).

Waar maakt FLP ook nog het verschil?

De teelt

Forever Living Products garandeert dat je de hoogst mogelijke kwaliteit krijgt, want de aloë vera wordt met de grootste zorg omringd. FLP is zeer begaan met de natuur en het hele ecosysteem, wat ook de wereld en de consumenten ten goede komt. De planten worden niet met pesticiden besproeid, want er lopen geiten rond op de plantages die ook ongewassen die er groeien opeten. Zij zorgen dan ook voor natuurlijke bemesting. FLP zorgt ook voor een wisselbouw, dit wil zeggen dat er nieuwe gewassen worden geteeld op een stuk grond als het vorige gewas is geoogst. Zo kan de grond recupereren: de ene plant neemt bepaalde voedingsstoffen enorm op en ander minder of zelfs niet, de plant die volgt heeft andere voedingsstoffen nodig waardoor de voedingstoffen die de eerste plant heeft uitgeput weer aangevuld kunnen worden.

Van aloë vera naar zuurstof

Alleen het beste van het beste

Alleen de grootste en sappigste bladeren worden afgesneden en gefileerd. Het fileren zelf gebeurt handmatig en direct daarna wordt de gel gestabiliseerd. Vervolgens wordt het al dan niet gemengd met andere ingrediënten om er specifieke producten van te maken. De gele kan (om te drinken) is bijvoorbeeld 96% pure aloë vera, dit staat ook op de verpakking zelf. De opengesneden bladeren worden als extra meststof gebruikt voor de groeiende planten.

Vergelijk eens zelf

Heb jij een fles aloë vera van de winkel in je koelkast staan? Kijk dan nu eens of er op staat hoeveel procent pure aloë vera erin zit. Zelf kijk ik mijn ogen uit bij natuurwinkels en andere, algemenere winkels om te zien of er aloë vera dranken en andere producten staan. Ik kijk dan altijd direct naar de ingrediëntenlijsten om te kunnen vergelijken. Nog maar zelden heb ik een percentage zien staan en kwaliteitslabels ontbreken ook meestal. Vaak zie ik ook dat het uit een concentraat (= verhitting mensen!) komt. En dan de prijzen, die verschillen nu ook weer niet zóveel van die van FLP. Waarom dan niet enkele euro’s meer uitgeven in ruil voor 100% zekerheid? Daarbij komt ook nog dat als je niet tevreden bent over het product van de winkel, dat je ook moeilijk kan teruggaan met een halflege fles en al je geld terugeisen.

Tot slot

Vogelvlucht over de troeven van FLP

 1. verticale integratie
 2. stabiele prijzen
 3. hogere grondwaarde van het product
 4. geen pesticiden
 5. natuurlijke bemesting
 6. wisselbouw
 7. geteelde aloë vera is de echte Barbadensis Miller
 8. alleen de grootste en sappigste bladeren worden gebruikt
 9. handmatig gefileerd
 10. blad wordt niet mee verwerkt in de gel, wel als meststof gebruikt voor de planten.
 11. gepatenteerd koud stabilisatieproces
 12. gestabiliseerde gel is zo goed als identiek aan gel die direct uit blad komt
 13. producten op basis van aloë vera gel, aka het eerste ingrediënt (of soms een van de eerste) is de gel
 14. niet getest op dieren
 15. IASC certificering
 16. Halal en Kosher certificering
 17. Vegetarian en vegan certificering
 18. Gluten Declaration certificering
 19. Islamic Society certificering
 20. 30 dagen tevredenheidsgarantie
 21. geen reclamekost in de prijs inbegrepen
Aloë vera wereld

Assortiment

Het assortiment van Forever Living Products is zo uitgebreid en divers dat er voor ieder wat wils is. Jong en oud, man en vrouw, sporters en mensen die aan gewichtsbeheersing (willen) doen. Er zijn dranken, gewichtsbeheersingsprogramma’s en -producten, voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten, persoonlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Laat je ook overtuigen door deze fantastische producten en mocht je toch niet overtuigd zijn, dan krijg je je geld terug!

Meer info & bestellen

Wil je meer weten? Contacteer me dan! Ook als je een bestelling wil doorgeven. Of bestel zelf met gemak via onderstaande knop.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening