Wist u al dat Forever Living Products niet alleen hoogwaardige aloë vera producten in haar assortiment heeft, maar dat Rex (Maughan) ook de grootste producent ter wereld van natuurlijke bijenproducten in handen heeft met ‘Robson Bee Products’? Forever biedt je het beste uit de natuur: de bijenkorven waaruit de bijenproducten gewonnen worden bevinden zich op een ideale locatie, vrij van verontreinigende stoffen.

Bijen en hun omgeving

Bijen zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Als de bijtjes verantwoord verzorgt worden, komen hoogwaardige bijenproducten tot stand. Het is waarschijnlijk goed om te weten dat bijen een omtrek van zo’n 6,5 km rondom hun korf nodig hebben  om alles te verzamelen wat ze nodig hebben. Om gezond te blijven en om goede kwaliteit van producten te produceren, is het nodig dat ze een schoon gebied hebben in die omtrek. Dit wil zeggen, vrij van uitlaatgassen, chemische bestrijdingsmiddelen / sproeimiddelen op het land en liefst zonder mensen e.d. In de winter moeten de bijen natuurlijk ook zichzelf kunnen voorzien van honing om te overwinteren.

Wat doet een bij zoal?

Een bij verzamelt gemiddeld tien keer per dag de nectar en brengen het stuifmeel mee naar de bijenkorf. Zodra de bij de nectar, hars en stuifmeel heeft verzameld, voegt ze enzymen toe die waardevol zijn voor het produceren van de uiteindelijke bijenproducten. Honing wordt gemaakt door nectar naar de honingblaas te verplaatsen. Via klier-afscheiding voegt ze daar stoffen aan toe, namelijk enzymen, die de nectar omzetten in honing.

Het belang van een goede omgeving

Toch staan de meeste bijenkorven in vervuilde gebieden en krijgen de bijen suikerwater om te overwinteren. Hierdoor worden er vele bijen ziek, waardoor hun aantal flink daalt. Forever daarentegen zorgt heel goed voor hun bijen: om hun korf hebben ze veel ruimte, een schoon gebied en een schone lucht. Ze krijgen daarnaast eigen honing te eten en geen suikerwater. De reden waarom Forever ook bijenproducten in haar assortiment heeft is omdat deze natuurlijke producten een ideale aanvulling op aloë vera zijn en een belangrijke rol  spelen voor het welzijn en een gezonde, evenwichtige levensstijl.

De bijenproducten van Forever Living Products

Het begon in Aquila, ergens in de woestijn van Arizona waar de bijen in de ongerepte natuur speciaal voor de bijzondere planten en bloemen kwamen. De honing die hieruit voorkomt, heeft logischerwijze een bijzondere smaak. Omdat de woestijnplanten niet aangetast worden door chemicaliën zijn de honing, het stuifmeel en de koninginnegelei zuiverder. Geen een van deze vier producten bevatten kunstmatige kleur- , smaak- of geurstoffen.

Forever Bee Honey

Forever Bee Honey

Bijenproducten zijn een natuurlijke bron van energie. Forever Bee Honey bijvoorbeeld bestaat hoofdzakelijk uit enkelvoudige suikers: glucose, fructose en sacharose. Deze worden snel door het lichaam opgenomen waardoor het snel een energieboost geeft. Het is dus een prima vervanger voor andere zoetstoffen die gebruikt worden bij de bereiding van maaltijden. Naast suikers bevat honing ook vitaminen, mineralen, proteïnen en aminozuren.

Forever Bee Pollen

Forever Bee Pollen

Een andere belangrijke energiebron voor de bijen is stuifmeel. Als een bijtje nectar gaat halen, blijft het stuifmeel hangen aan haar borsthaartjes. De bij ‘kamt’ dit naar achteren zodat er zich rond de achterpootjes twee bolletjes vormen. De bij gaat naar verschillende soorten bloemen, waardoor er een mengelmoes gemaakt wordt van verschillende korrels en kleuren. Dit is dan ook de reden waarom de bijenpollen van Forever van kleur kunnen verschillen.

De Forever Bee Pollen worden verzameld van bloesem uit hoger gelegen gebieden, dat zorgt voor een krachtig product. Bijenpollen bevatten veel vitaliserende stoffen en dragen ertoe bij dat je je fitter en vitaler voelt. Pollen hebben bovendien een goede invloed op je algehele weerstand.

Forever Bee Propolis

Forever Bee Propolis

Een derde bijenproduct is propolis. Dit wordt gemaakt van een harsachtige substantie die ze halen van de knoppen van bomen en heersters. Ze voegen ook hier werkzame stoffen aan toe door erop te kauwen. Zelf gebruiken ze propolis als schild aan de ingang van hun korf, om bacteriën te voorkomen. Ook krijgen alle broedcellen een dun laagje zodat ze kunnen overleven. Het is dus geen voedsel voor hen, maar voor ons is het wel een rijke voedselbron: etherische oliën, flavonoïden (meer dan 25 soorten), lipoïden, proteïnen, suikers, vitaminen en mineralen. Hierdoor is het een uitstekende aanvulling op je dagelijkse voeding. Een aanrader dus, zeker voor in de koude wintermaanden.

Forever Royal Jelly

Forever Royal Gelly

Tot slot is er de koninginnegelei (Royal Jelly). Dit is het exclusieve bijenvoedsel dat alleen bestemd is voor de koningin. Al vanaf dat ze een larve is krijgt ze het toegediend. Het stelt haar in staat om vijf keer langer te leven dan een gewone bij en om onvermoeibaar eieren te blijven produceren tijdens al die jaren. Ook dit is een rijke bron aan vitaminen, mineralen, aminozuren, koolhydraten en antibacteriële stoffen.

Meer info & bestellen

Bekijk de oude AloeInspired flyer over de bijenproducten en of de nieuwe AloeInspired bijenproducten flyer.

Voor meer informatie over de afzonderlijke producten, verwijs ik je door naar hun respectievelijke pagina’s. Wil je toch nog meer weten, of bestellen, contacteer me dan gerust. Bestel je liever zelf, dan gaat dat gemakkelijk via onderstaande site.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening