Natuurlijke bijenproducten vullen de aloë vera van Forever aan, ze zijn belangrijk voor een gezonde en evenwichtige levensstijl. De Forever Bee Honey is daar een mooi voorbeeld van. Deze vloeibare honing is mooi donker en rijk aan voedingsstoffen. Ze is niet te zoet en versuikert niet. Dit is een van de dingen die de honing van Forever anders maakt dan de honing die je in de winkels kan kopen.

Wat maakt Forever Bee Honey anders?

Er wordt geen kunstmatige suiker toegevoegd aan de honing van Forever, waardoor het zeer pure honing is die niet te zoet is. Als je zeker wil zijn dat er geen suiker toegevoegd werd aan de honing, kijk dan na of het zuivere EU honing is, daar heb je minder kans op toegevoegde suikers. Honing van non-EU of honing die een mengeling is van EU en non-EU bevatten meestal extra suiker. Ook worden er geen bewaarmiddelen aan toegevoegd, noch kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Om alle voedingsstoffen te bewaren wordt het koud geslingerd in plaats van gepasteuriseerd. De bouwstoffen in honing kunnen namelijk niet tegen hitte. De Forever Bee Honey bevat geen kunstmatige kleur- , smaak- of geurstoffen.

De honing van Forever is afkomstig van planten uit de natuur die niet gestoord wordt, ook niet bespoten met pesticiden. Forever ziet er ook op toe dat de honing op verantwoorde wijze wordt gewonnen. Zo moeten de bijen zelf nog voldoende honing over kunnen houden voor hun dagelijkse bezigheden en om de winter door te komen.

Forever Bee Honey

Algemeen

Honing bestaat al duizenden jaren, denk maar aan de verhalen over Cleopatra die een honingbad nam. Honing dient er in feite voor om de jongen te voeden. De bijen maken honing aan door nectar uit bloemen te halen en er hun eigen enzymen aan toe te voegen.

Voedzaam

Honing is een goede koolhydratenleverancier. Het bestaat uit eenvoudige suikers: fructose, glucose en sacharose. Daarnaast zitten er vitaminen, mineralen, proteïnen en aminozuren in, zoals calcium, fosfor, magnesium, ijzer, vit B3/B2 en bioflavonoiden. Deze zijn zeer gemakkelijk verteerbaar waardoor het heel snel kan worden opgenomen in het bloed en dan ook snel energie geeft. Mensen met een gevoelige spijsvertering kunnen baat hebben bij honing vanwege deze lichte verteerbaarheid. Het is heerlijk en verzachtend in een kopje thee, zoals in verse muntthee of onze Aloe Blossom Herbal Tea.

Forever Bee Honey

Belangrijke weetjes

Forever Bee Honey met natuurlijke fructose en glucose is heerlijk in uw dagelijkse bereidingen ter vervanging van andere zoetstoffen.

N.B. Bevat geen kunstmatige kleur, smaak of geurstoffen   

Doe nooit honing onmiddellijk in hete thee! De bouwstenen en voedingsstoffen gaan dan kapot waardoor het zijn werking verliest. Voeg de honing pas toe als je thee op drinkbare temperatuur is of toch zeker onder de 37°C. Het is trouwens beter om honing in kruidenthee te doen dan suiker. Suiker breekt de werking van de kruiden af.

Wist je dat je honing ook op open wonden kan aanbrengen? Honing is namelijk een natuurlijk antibioticum. Dit zorgt er ook voor dat de wond sneller en mooier kan genezen. Dit mag zowel bij mensen als bij dieren.

Waarom is honing zo goed voor onze gezondheid?

Honing kent vele toepassingen, je kan het als gezichtsmasker gebruiken, in een zelfgemaakte scrub verwerken, puur opeten, mengen in thee, koekjes, als dressing op een salade, om je gerecht te flamberen, over je ijsje/pannenkoek gieten, … Maar wist je ook dat het geneeskrachtige werkingen heeft? Dit is dankzij 6 verschillende soorten lactobacilli en 4 soorten bifidobacteria.

  • Het allerbelangrijkste: het is een natuurlijke antibioticum
  • Het doodt niet alleen bacteriën maar ook virussen en schimmels
  • Het is infectiewerend bij wonden
  • Het versterkt ons immuunsysteem
  • Het stimuleert ons geheugen
  • Het helpt mee om de bloedsuikerspiegel te controleren. Er zit veel natuurlijke fructose in wat in tegen stelling tot synthetische fructose heel gezond is. Natuurlijke fructose zorgt ervoor dat de lever beter in staat is om glucose om te zetten in glycogeen.

Nog enkele toepassingen

Een kop warme melk met honing doet wonderen voor maag, lever en luchtwegen.
Je kan er een honingkompres van maken bij wonden, snij wondjes, schaafwonden, brandwonden.
Voor verkoudheden is een honing/citroen siroop ideaal. Maar ook om dagelijks een kleine hoeveelheid in de mond spuiten (mond niet in aanraking laten komen met de fles) of op een lepeltje doen en dan in de mond.

LET OP!

Geef nooit honing aan een zuigeling tot die minstens 1 jaar oud is! De reden hiervoor is omdat het besmet kan zijn met een bacterie die botulisme veroorzaakt. Dat kan leiden tot verlamming en zelfs de dood. De bacterie groeit normaal niet in de darm bij volwassenen maar bij baby’s kan dat wel. Hun darmflora is nog niet volledig ontwikkeld dus kunnen ze besmet raken. [bron]

Bewaaradvies

Sluit de verpakking altijd goed af en bewaar het product op een koele plaats (kamertemperatuur en niet in de koelkast), waar het donker en droog is en waar geen temperatuurschommelingen voorkomen. Zo gaat de honing niet gisten, noch donkerder worden of een sterkere smaak krijgen. De donkere plaats zorgt ervoor dat de honing niet gaat kristalliseren omdat licht dit bevordert. Honing wordt in principe niet slecht dus kan je het jarenlang bewaren.

Meer info & bestellen

Forever maakte een AloeInspired flyer met de honing erin vermeld en een andere AloeInspired flyer voor een verwenmoment met de Aloe Blossom Herbal Tea. Voor een dressingrecept met deze honing kan je de AloeInspired Tuinfeest flyer bekijken. Bekijk de oude AloeInspired flyer over de bijenproducten of de nieuwe AloeInspired bijenproducten flyer. Daarin worden ook de andere bijenproducten besproken: Forever Bee Pollen, Forever Royal Jelly en Forever Bee Propolis.

Voor meer informatie, of om te bestellen, kan je mij altijd contacteren. Bestel je liever zelf, kan je dat via onderstaande knop doen.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening