Naast honing, bijenpollen en koninginnegelei, maken bijen ook propolis aan. Een puur natuurlijke en beschermende stof die de bijen verzamelen en zelf gebruiken om hun bijenkorf schoon en bacterievrij te houden. Het mag dan geen voedsel voor ze zijn, voor ons mensen is het wel degelijk een een uitstekende aanvulling op onze dagelijkse voeding. Forever Living Products biedt daarom propolis aan als voedingssupplement: de Forever Bee Propolis.

Forever Bee Propolis

Propolis onstaat wanneer de bijen een harsachtige substantie halen van de knoppen van bomen en heersters. Door erop te kauwen voegen ze werkzame stoffen toe aan de hars. Ze eten het niet zelf op, maar gebruiken het als schild aan de ingang van hun korf om bacteriën te voorkomen. Daarnaast krijgen ook alle broedcellen een dun laagje zodat ze kunnen overleven. Voor ons mensen is het wel een rijke voedselbron: er zitten namelijk etherische oliën, flavonoïden (meer dan 25 soorten), lipoïden, proteïnen, suikers, vitaminen en mineralen in. Propolis heeft verschillende kleuren, omdat het puur natuur is. Andere omgevingen en jaargetijden geven een andere samenstelling. Meestal is het geel/roodbruin en erg kleverig. De Forever Bee Propolis bevat geen kunstmatige kleur- , smaak- of geurstoffen.

Forever Bee Propolis

“Propolis”

Het woord propolis is samengesteld van de twee Griekse woorden “pro” en “polis” wat respectievelijk “voor” en “stad” betekent. Je kan het dus vertalen als “verdediger van de stad”.

Werking

Propolis is dus puur natuur. Omdat het de bijenkorf desinfecteert, en dus bacteriën tegengaat, is het een natuurlijk antibioticum. Propolis werkt bacterie-en schimmeldodend, waardoor de bijenwoning wordt beschermd tegen ziektes. Daarnaast wordt het ook wel bijenlijm genoemd, omdat het o.a. wordt gebruikt om kiertjes en spleten in de bijenwoonst te dichten en om de wanden te bekleden. Bijen zijn goed opgevoed: hun “deurmat” voor de ingang van hun korf is ingesmeerd met propolis, hier moet elke bij eerst op stappen voordat ze de korf betreedt.

Propolis kan heel wat voor je doen: het heeft namelijk een gezonde werking voor het hele lichaam. De stoffen die allemaal gezond zijn, passen goed bij een gezonde levensstijl. Vooral tijdens de koude wintermaanden is het aangeraden om propolis te nemen, want het boost je weerstand. Het kent vele toepassingen, maar daar kan ik hier niet op ingaan omdat ik geen medische claims mag plaatsen. Wil je toch specifieke toepassingen ontdekken, dan moet ik je helaas naar het internet doorverwijzen. Ik mag ook geen specifieke links geven omdat dat in deze context ook gelijk staat aan medische claims, ook al heb ik het niet zelf geschreven. Wel kan ik zeggen dat het de weerstand ondersteunt en het immuunsysteem helpt. Ook heeft het een gunstige invloed op de bloeddruk.

Forever Bee Propolis

Eeuwenoud en bekend

Vroeger werd propolis al toegepast vanwege zijn gezonde eigenschappen. De kennis van proplis gaat terug tot de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Het werd toen bijvoorbeeld gebruikt om in- en uitwendige zweren of brandwonden mee te behandelen. De Egyptenaren gebruikten het bovendien nog voor een ander doel: het mummificeren van overledenen.

Belangrijkste bestanddelen

  • harsen
  • bijenwas
  • etherische oliën
  • pollen
  • vitamines, mineralen, spoorelementen

Extra info

Waarschuwing!

Propolis kan de werking van bloedverdunnende medicijnen versterken.

Gebruiksaanwijzing

Slik de propolis tabletten alleen als je voelt dat je ze nodig hebt. Als je weer beter bent of de aandoening is verholpen, stop dan om gewenning te voorkomen.

N.B. Bevat geen kunstmatige kleur, smaak of geurstoffen. Bevat allergenen amandel- en soja elementen.

Meer info & bestellen

Bekijk de oude AloeInspired flyer over de bijenproducten of de nieuwe AloeInspired bijenproducten flyer.

Voor meer informatie, of om te bestellen, kan je mij altijd contacteren. Bestel je liever zelf, kan je dat via onderstaande link doen.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening