Zo’n twee jaar geleden schreef ik reeds een blogpost over de C9, maar dat was voordat het hele F.I.T. programma van Forever Living Products werd vernieuwd. Tijd dus om up to date info te geven!

Wat is er anders?

In 2015 werden de C9 en het F.I.T. programma gelanceerd. Het werd een enorm succes, toch konden er zaken verbeterd worden. Dankzij de feedback van de gebruikers heeft Forever aanpassingen doorgevoerd. Het eerste deel van het F.I.T. programma, de C9, is grotendeels hetzelfde gebleven.

Boek en supplement

Het boekje is verbeterd – denk: meer informatie en betere ondersteuning – en een supplement is vervangen door een ander met zo goed als dezelfde werking. De reden waarom een van de twee supplementen is vervangen, komt doordat er meer chroom inzat dan wat de Belgische wet toestaat.

Bijna alle aloë vera dranken

Ondertussen is er een tweede update gebeurd: Forever besloot om ook de Forever Aloe Peaches en Forever Aloe Berry Nectar toe te laten als aloë vera drank. Je kan dus nu ook kiezen welke aloë vera drank variant van de C9 je wilt.

Nieuwe smaken C9

Wat is hetzelfde gebleven?

De service, de opvolging, de prijs, de duur, de volgorde, de rest van de inhoud van de doos, wat wel en wat niet mag, … zijn allemaal hetzelfde gebleven. Natuurlijk blijft ook het effect behouden tegenover de versie die ik toen heb gevolgd, want dat is net waarom de mensen eraan beginnen en dat het zo’n succes heeft.

Wat is de C9 eigenlijk?

De C9 staat voor een cleansing (dit is niet hetzelfde als een dieet) van 9 dagen. Het is de “Foundation”, de ‘clean start’ van het F.I.T. programma. Je kan het houden bij alleen deze negen dagen of je kan er volledig voor gaan en verder doen met de F15 en/of de Vital 5. Zie voor meer informatie over deze twee delen op hun respectievelijke pagina’s (die de komende twee weken online zullen komen). De C9 is kort, maar krachtig en stevig. Het gaat voor blijvende gewichtsbeheersing. Er zijn al duizenden mensen mee geholpen.

Doel van de C9

De bedoeling van het eerste deel is om je lichaam te resetten, te cleansen van binnenuit. Op die manier krijg je de perfecte start om de rest van het F.I.T. programma te voltooien, om je lichaam een boost te geven of puur om je leven een nieuwe wending te geven. Mensen die de C9 doen, getuigen van hervonden energie, meer concentratie en uithoudingsvermogen, beter kunnen slapen, gezondere eetgewoontes, een nieuwe mindset, geen ‘honger’ meer naar ongezond eten zoals snoep, koeken, frisdrank, … en uiteraard van hun weegschaal die er niet om liegt.

De meeste mensen beginnen dan ook omdat ze niet gelukkig worden van het getal dat op hun weegschaal staat elke dag. Na de C9 voelen ze niet enkel een verschil, maar zien ze het ook, niet alleen op de weegschaal, maar ook aan hun lichaam. Niet alleen zijzelf merken het, ook hun omgeving, wat hen dus ook nog een extra boost geeft!

Val je er alleen mee af?

De kilootjes die tijdens de negen dagen eraf gaan, blijven er ook af, tenminste als je de nieuwe mindset blijft houden na deze periode. Het afvallen is eerder een soort van ‘neven effect’, want ook mensen die niet mogen afvallen, of zelfs willen bijkomen, kunnen de C9 doen! Neem hiervoor contact op met je persoonlijke verdeler (of met mij als je nog geen persoonlijke verdeler hebt) om zo de juiste informatie en een persoonlijke begeleiding te krijgen.

Die energie!

Het echte effect van de C9 zit hem vooral in de energieboost die je krijgt. Omdat onnodige ballast uit je lichaam wordt verwijderd, kan je lichaam haar werk veel beter doen. Dan doet het ook echt wat het eigenlijk zou moeten doen, i.p.v. zich te verzetten tegen afvalstoffen, deze op te stapelen etc. Je voert vocht af dat je vasthoudt, je lichaam kan de afvalstoffen beter losmaken en afvoeren en je darmen zitten niet meer verstopt met schadelijke troep. Hierdoor alleen al zal je lichaam veel ‘lichter’ aanvoelen en ook echt lichter worden. Door de cleansing van je darmen zullen deze ook zo veel beter échte voedingsstoffen kunnen opnemen, wat je dus meer vitaliteit zal geven.

Een crashdieet?

Zoals ik al zei is dit geen dieet, maar een cleansing. Je hongert jezelf niet uit, je lichaam krijgt voldoende voedingsstoffen binnen en je darmen blijven actief. Je hoeft echt niet zoveel voedingsmiddelen te laten vallen, voornamelijk fruit waar iets teveel suiker in zit zoals bananen. Heb je honger tussendoor, dan eet je van bepaalde soorten groenten en fruit zoveel je maar wilt, van andere soorten maar 1 portie (of 2) per dag.

Je kan het schema vinden in het C9 boekje dat je hieronder kan downloaden en inkijken.

Een beslissing voor het leven

Als de C9 doet, bereid je jezelf hiermee voor om je leven te veranderen. Deze negen dagen willen je namelijk doen nadenken over wat en hoeveel je eet, hoeveel water je drinkt en hoeveel beweging je in je leven inbouwt. Je kan het dus niet als een dieet beschouwen, maar als een beslissing. Natuurlijk zul je gedurende die negen dagen minder eten dan je normaal doet (tenzij je niet wil afvallen), toch zijn er niet veel voedingswaren die je zult moeten laten vallen. Zo beroof je je lichaam niet van belangrijke voedingsstoffen die het daarna weer zo snel mogelijk terug wil aanvullen (anders heb je natuurlijk een jojo-effect).

Je krijgt geen jojo-effect als je je houdt aan het programma tijdens deze negen dagen en dat je erna niet terug in je oude gewoontes hervalt. Het programma is trouwens zo opgesteld dat je in feite niet zou moeten of kunnen hervallen, aangezien je lichaam geen fastfood, frisdrank, snoep, koekjes, … meer nodig heeft, je haalt namelijk al je voedingsstoffen uit het gezond eten dat je wél eet én deze opname is nog eens veel efficiënter door de cleansing.

Werkt het echt?

Ja hoor! Duizenden mensen hebben het ondertussen al zelf ervaren en zullen het volmondig bevestigen. Toch kan dit programma alleen maar werken als je er volledig voor gaat en erna niet terug leeft zoals ervoor. Ook bij diëten geldt hetzelfde principe. Dit hangt dus volledig van jezelf af.

Is het voor iedereen?

De C9 is helaas niet voor iedereen, de basis is namelijk aloë vera gel, een natuurlijk product waar, net als bij andere natuurlijke producten, mensen allergisch voor kunnen zijn. Dit komt zelden voor, een contra-indicatie is een allergie voor uien omdat de plant familie is van de uien.

Toch zijn er ook enkele mensen die niet de gewenste resultaten konden bereiken omdat ze bijvoorbeeld stopten bij de eerste twee dagen of halverwege. De redenen kunnen uiteenlopen: de ‘slechte’ smaak van de gel (smaken verschillen, bepaalde mensen hebben hier geen probleem mee), hoofdpijn (wat normaal is omdat bijvoorbeeld de afvalstoffen loskomen en er niet genoeg water wordt gedronken), te zware dagen (dag 1 en 2), …

Het is ook aangewezen om pas met de C9 te beginnen als je minstens 18 jaar oud bent. Je lichaam is nog in volle ontwikkeling in je kinder- en pubertijd en er gelden andere hoeveelheden aloë vera voor kinderen. Uitzonderingen kunnen wel, maar best onder begeleiding van een (zeer) ervaren verdeler.

Trivia

Vet hebben we allemaal nodig, maar teveel is teveel. Voor een vrouw is zo’n 20 à 25% goed, voor een man zo’n 20%. Het is voor je lichaam een reserve van voedingsmiddelen. De onderhuidse vetlaag beschermt je ook tegen warmte en koude. Rond de organen zit ook vet als bescherming en ondersteuning. Toch kunnen deze ook toxische stoffen vasthouden. Je zult vet ‘verliezen’ tijdens de C9: je kan vet verbranden, vet kan niet omgezet worden in spieren. Vet wordt opgeslagen in vetcellen. Vet is als een ballon, het kan splitsen als het teveel wordt. Gesplitste vetcellen gaan nooit meer weg, ze zullen wel slinken.

De C9 brengt ook de zuurtegraad van je maag weer in balans waardoor je geen opgeblazen gevoel meer hebt en minder maagzuur oprispingen

Kan je de C9 op je eentje doen?

Dat gaat zeker, maar het is zwaar, vooral de eerste twee dagen. De rest gaat daarna zeer vlot. Toch is het altijd aangeraden om de C9 te doen met een begeleider die het programma door en door kent om verschillende redenen:

 1. De begeleider heeft zelf al de C9 gedaan, soms ook meermaals
 2. Je krijgt persoonlijke begeleiding op maat (wil je afvallen, bijkomen, of zelfde gewicht behouden maar een boost krijgen; heb je gezondheidsproblemen waar rekening mee gehouden moet worden; heb je allergieën of intoleranties zoals soja; … )
 3. Je komt exact te weten wat mag en niet mag genuttigd worden als je twijfels hebt die niet door de brochure opgelost worden
 4. Je kan er bij terecht voor vragen en twijfels
 5. Je begeleider weet welke symptomen normaal zijn en welke niet (hoofdpijn, buikkrampen, … ) en stelt je gerust (of verwijst je door naar een specialist zodra iets niet lijkt te zijn zoals het hoort)
 6. Je krijgt tips en trucs als je ergens moeite mee hebt
 7. Je wordt erdoor gemotiveerd op moeilijke momenten
 8. Je kan, op bepaalde momenten, het tegelijk doen met een grotere groep, wat steun en extra motivatie geeft
 9. Je kan, als je wil, worden toegevoegd aan een privé Facebookgroep met de mensen van de grotere groep voor uitwisseling van gedachten, vragen, steun, motivatie, …
C9 doos

Wij gaan voor maximale tevredenheid en resultaat

Als je je laat begeleiden heb je een grotere kans dat je de negen dagen volhoudt, voornamelijk de eerste twee dan, en dat je dus waar en effect voor je geld krijgt. Het zou alleen maar spijtig zijn voor jezelf als je op je eentje begint en het na een of twee dagen al opgeeft. Zelf vinden we het dan ook spijtig dat je dan niet tevreden bent. We willen er graag alles uithalen samen met jou om dan achteraf gezamenlijk het resultaat te vieren, want ook wij worden blij als jij met succes het programma hebt gevolgd!

Wat mag niet?

Alles wat mag en niet mag staat normaal in de brochure. Heb je toch nog vragen of twijfels, contacteer je persoonlijke verdeler (of mij als je die niet hebt). Toch kan ik je alvast enkele zaken ‘verklappen’ wat je beter niet neemt tijdens deze negen dagen.

 1. koffie
 2. thee met theïne
 3. koolzuurhoudende dranken
 4. bananen
 5. extra zout
 6. sausjes zoals ketchup, mayonaise, …
 7. roken (kan je beter laten, de C9 kan je helpen bij het stoppen met roken)
 8. snoep
 9. koekjes
 10. kauwgom (teveel suiker en door de aanmaak van speeksel verwacht je maag eten, wat weer voor flatulentie, opgezwollen gevoel, krampen, … kan zorgen), ga voor tandenpoetsen als je een andere smaak in je mond wil hebben.

Dit is geen exhaustieve lijst.

Wat mag wel?

 1. Aloe Blossom Herbal Tea (thee van de aloe vera bloesem, van Forever)
 2. kruidenthee
 3. gebruik kruiden i.p.v. zout
 4. (liefst verse) groenten*
 5. (liefst vers) fruit*
 6. vlees
 7. vis
 8. kip

Dit is geen exhaustieve lijst.
*zie de lijst in de brochure.

Wat zit er ook alweer in?

In de doos zitten alle tools en producten die je nodig hebt gedurende de negen dagen, je eigenlijke eten en (gezonde) snacks uitgezonderd:

 1. Forever Aloe Vera Gel (2X1 liter, 96% pure aloë vera)
 2. Forever Lite Ultra Vanille / Chocolade (15 maaltijden)
 3. Forever Lean (36 capsules)
 4. Forever Therm (9 tabletten)
 5. Forever Fiber (9 sticks)
 6. Meetlint
 7. Shakebeker
 8. C9 brochure

Forever Aloe Vera Gel

In de gel zit saponine, een soort zeepachtige stof, die voor de cleansing van je darmen zorgt. Daarnaast zitten er nog zo’n 200 actieve voedingsstoffen in (waaronder veel vitaminen, mineralen en aminozuren) die ook beter opgenomen worden door de darm dankzij de werking van de saponine die de opnamecapaciteit van je darmen vergroot. De stof lignine zorgt ervoor dat deze voedingsstoffen nóg beter opgenomen worden door de darmwand.

Het verbetert je immuunsysteem omdat je je voedingsstoffen beter opneemt en dus je lichaam versterkt. Daarnaast wordt ook de spijsvertering gestimuleerd dankzij de vezels die de gel bevat. Het is dus een perfecte aanvulling op je voeding en het zorgt voor een fitter gevoel.

Forever Lite Ultra

Deze shake dient ervoor om je spieren te voeden. Forever heeft twee varianten: eentje met de smaak vanille en de ander is met de smaak chocolade. Het is een vezelshake, in tegenstelling tot andere shakes die proteïneshakes zijn. De proteïnes die er toch in zitten zijn niet genetisch gemanipuleerde sojaproteïnen. Sojaproteïnen zijn lactosevrij en hebben ook een laag vetgehalte. De vezels zorgen ervoor dat je darmen goed hun werk blijven doen zodat je na de negen dagen geen darmproblemen krijgt omdat ze het niet meer gewoon zouden zijn om actief te werken. Verder zitten er nog vele vitaminen en mineralen in. Je kan het mengen met groenten en fruit voor extra smaak of om er een smoothie van te maken.

Het is geschikt als aanvullende voeding voor sporters. Na het programma kan je het nog altijd blijven nemen als een maaltijdvervanger. Meng het liever niet met melk van dieren, maar met sap* van kokos, rijst, amandelen, haver, quinoa, spelt, hazelnoot, … zie hier voor meer alternatieven. Sap van soja is niet aangeraden, vooral voor mannen: meestal is het van genetisch gemanipuleerde soja afkomstig en het heeft altijd (ook al is het niet genetisch gemanipuleerd) een oestrogene werking. Wil je toch mengen met het sap van soja, kies dan voor niet genetisch gemanipuleerde. Mengen met water kan ook uiteraard.

Nota

*ik zeg hier voor het gemak ‘sap’ omdat ‘melk’ tegenwoordig officieel niet meer mag voor producten die niet afkomstig zijn van dierenmelk, net als andere benamingen zoals ‘kaas’ (behalve dan misschien pindakaas, daar hebben ze geen rekening mee gehouden vermoed ik).

Forever Lean

Hier zit net zoals in het vroegere supplement chroom in, maar minder. Chroom reguleert een normale bloedsuikerspiegel. Naast chroom zitten er ook witte bonen in en vijgcactus. Deze laatste stimuleert de vetverbranding en vermindert het hongergevoel. Het omhulsel is vegetarisch.

Forever voedingssupplementen Forever Lean, Forever Garcinia Plus, Forever Therm

Forever Therm

In dit supplement zit een vitamine B complex dat zeer belangrijk is voor je lichaam. Er zitten bijvoorbeeld vitamine B6 en B12 in die het metabolisme ondersteunen, een anti-oxiderende werking hebben (zorgt ervoor dat cellen niet beschadigd worden en afvalstoffen beter afgevoerd worden). Het is gemaakt van de koffieplant en de theestruik. Het brengt ook je bloedsuikerspiegel in balans en geeft je een betere stofwisseling.

Forever Therm

Forever Fiber

Zoals de naam al zegt bestaat de Fiber uit vezels. Er zitten vier soorten die snel oplosbaar zijn en de normale spijsvertering ondersteunen. Ze helpen om een verzadigd gevoel te behouden en zorgen er ook voor dat je darmen blijven werken.

Forever Fiber

Extra: Forever Pro X

Deze gezonde snackreep is rijk aan proteïne en een aanvulling voor na het sporten. Ook hier zijn twee smaken beschikbaar: chocolade en kaneel. Helaas zijn deze twee proteïnebars niet meer beschikbaar. Er is wel een vervanger gekomen: de Forever FastBreak.

Forever FastBreak

Deze pindakaasproteïnereep heeft een chocolade topping en is een bron van vezels. De eiwitten ondersteunen de spieren en de vezels geven een verzadigd gevoel. Vervolgens werden er als kers op de taart ook nog vitamines en mineralen aan toegevoegd. En het beste van al is dat het volledig glutenvrij is!

Hoeveel keer per jaar mag je de C9 volgen?

Voor een optimaal resultaat raden we aan om de C9 twee keer per jaar te volgen, ook als je slank bent. Het beste is eentje in het voorjaar en eentje in het najaar. Wil je het toch vaker doen, laat dan minstens drie maanden tussen elke sessie. Wil je nog verder afslanken, dan raden we de F15 aan als vervolg. Ben je al een sporter of ben je al een gezonde eter, dan is de Vital5 meer aangewezen omdat dit je ondersteunt.

Wat na de C9?

Je kan het bij de C9 laten en een half jaar wachten om het opnieuw te doen. Je kan ook verder gaan in het F.I.T. programma. De volgende stap is dan de F15. Afhankelijk van je fitheidsniveau begin je met ‘Beginner’, ‘Intermediate’ of ‘Advanced’. Meer info over de F15 staat in de gelijknamige pagina.

De C9 In het kort

De C9 is ervoor gemaakt om je te leren bewust om te gaan met voeding en beweging. Na het programma ben je nergens toe verplicht, maar het zou zonde zijn om je oude gewoontes weer op te pakken na deze boost voor je lichaam. De C9 is een beslissing die je maakt om je leven gezonder te gaan leiden met alle voordelen die erbij komen kijken. Zet deze nieuwe levenswijze en -stijl verder op je eentje, of, als je wat extra steun en motivatie kan gebruiken, met de F15.

Meer info & bestellen

Bekijk de C9 productsheet en de AloeInspired C9 flyer over het nieuwe jaar om met een clean start met de Clean9 te beginnen. Om jezelf goed te verzorgen met de Clean9 in combinatie met andere producten is er deze AloeInspired flyer.

Ben je geïnteresseerd in dit negendaagse programma en wil je graag meer details weten die ik hier moeilijk kan meegeven, contacteer me dan, met plezier beantwoord ik je vragen. Wil je soms bestellen, kan je mij ook contacteren, of indien je het liever zelf doet, staat onderstaande website ter uwer beschikking.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening