Nadat je het fundament hebt gelegd met de C9 om een vliegende start te maken op weg naar een blijvende gewichtsbeheersing, kan je verder gaan met het tweede deel van het F.I.T.-programma van Forever Living Products: de F15. Na de negen dagen van de C9 heb je al een transformatie ondergaan: je voelt je beter en je ziet er ook beter uit. Met de F15 bouw je hierop verder. Wil je graag beginnen te sporten, wil je graag regelmatiger gaan sporten of zoek je een uitdaging? Dan zijn er respectievelijk de drie niveaus van F15 voor je ontworpen. Elks goed voor een programma van 15 dagen.

F15

Elk niveau is onderverdeeld in nog twee subniveau’s en heeft zijn eigen passende workouts en recepten. Je kan elk niveau herhalen, zo vaak als je maar wilt. Binnen hetzelfde niveau kan je kiezen om door te gaan naar de volgende 15 dagen of om de stap naar een volgend niveau te nemen. De bedoeling is om je energieker te voelen dan ooit.

Hoe weet je precies welk F15 niveau geschikt is voor je? Hieronder volgt een leidraad die je kan helpen je niveau te ontdekken:

 1. Eet je bewust gezond en gevarieerd en sport je twee keer of vaker per week? Indien je antwoord hierop nee is, dan is het eerste niveau (Beginner) het meest aangewezen.
 2. Ben je iemand die regelmatig sport en klaar is om je sportieve activiteiten op te voeren? Wil je je gezonde leefstijl goed volhouden én je verder verdiepen met kennis en gewoontes? Indien je antwoord hierop ja is, dan is het middelste niveau (Intermediate) het meest geschikt voor jou.
 3. Ben je een doorgewinterde sporter, op zoek naar een geavanceerd programma om je doelen te bereiken en specifieke delen van je lichaam te trainen? Indien je antwoord hierop ja is, dan is het laatste niveau (Advanced) jou op het lijf geschreven.

Voor elk niveau kan je instructiefilmpjes bekijken op foreverweightcare.com.

F15 Beginner

Bij dit eerste niveau leer je het fundament van gezonde voeding en lichaamsbeweging. Het bevat drie workout routines waaronder de basis van cardio-oefeningen. De F15 Beginner verandert je denkwijze over voeding en beweging. Met de F15 Beginner werk ook aan blijvende veranderingen. Wil je veranderingen teweeg brengen in je lichaam, dan zul je eerst veranderingen moeten aanbrengen in je mindset. De Beginner is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Met de F15 Beginner 1 leer je nieuwe gezonde gewoontes aan en leer je dat fitness en voeding belangrijke onderdelen zijn om je beter te voelen en er beter uit te zien.

F15 Intermediate

Je bent reeds actief bezig om fit te worden, maar je ziet misschien nog niet genoeg resultaat. Of je bent klaar voor de volgende stap op weg naar gewichtsbeheersing. Bij dit niveau sport je meer, met cardio, interval cardio en F.I.T. yoga. Blijvende verandering hangt samen met een combinatie van optimale voeding, de juiste supplementen en beweging, zodat je calorieën verbrandt en spiermassa opbouwt.

Met de F15 Intermediate 1 leer je je doelen te bereiken en leer je het belang van jezelf uit te dagen om er beter uit te zien en je beter te voelen.

F15 Advanced

Je bent een fanatieke sporter en zoekt een manier om je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Dit laatste niveau geeft je intensievere en meer uitdagende oefeningen. Je gaat hierbij vaker en gerichter sporten, afgestemd op je lichaamstype.

In de F15 Advanced 1 maak je kennis met een nieuwe manier om voedsel te wegen en porties te bepalen. Je leert ook nieuwe workouts

Wat na een eerste F15?

Als je de 15 dagen van een van de niveau’s hebt gevolgd, dan is het tijd om de volgende stap te nemen. Hierbij heb je ook meerdere keuzes, dus kies wat het beste bij je past.

 1. De intensiteit en regelmaat van het sporten bevalt je: herhaal het vijftiendaagse programma zo vaak als je maar wil of ga een stap verder en volg de volgende 15 dagen in hetzelfde niveau.
 2. Je maakt liever een grotere stap en je wilt je sportieve activiteiten verder opvoeren: ga direct naar het volgende F15 niveau.
 3. Je bent helemaal tevreden met je vorm, conditie én je leefstijl: begin aan de Vital5.
 4. Je wilt op je eigen benen verder doen, zonder de hulp van een van de programma’s: laat je opgedane kennis en de moeite die je reeds in jezelf hebt gestoken niet verloren gaan, dus blijf vasthouden aan een gezonde leefstijl waarin je gezond eet, voldoende water drinkt en beweegt.
 5. Je hebt een tijdje stil gestaan, of je bent weer hervallen in je oude eet- en beweeggewoontes, of je moet je riem weer wat losser doen: start terug met de C9 voor een ‘reset & repeat’. Met het F.I.T. programma streven we namelijk naar een lange termijn visie en een lange termijn resultaat. Hierdoor kan je op elk moment kiezen wat het beste bij je past op dat moment zelf.

Wat zit er in het F15 pakket?

Alles wat je nodig hebt voor de 15 dagen door te komen (je avondeten en gezonde snacks uitgezonderd)

 • Forever Aloe Vera Gel (2X1 liter, 96% pure aloë vera)
 • Forever Lite Ultra Vanille / Chocolade (15 maaltijden)
 • Forever Lean (60 capsules)
 • Forever Therm (15 tabletten)
 • Forever Fiber (15 sticks)
 • F15 brochure (Beginner, Intermediate of Advanced)

Hieronder kan je de boekjes van de F15 downloaden en inkijken.

Forever Aloe Vera Gel

In de gel zit saponine, een soort zeepachtige stof, die voor de cleansing van je darmen zorgt. Daarnaast zitten er nog zo’n 200 actieve voedingsstoffen in (waaronder veel vitaminen, mineralen en aminozuren) die ook beter opgenomen worden door de darm dankzij de werking van de saponine die de opnamecapaciteit van je darmen vergroot. De stof lignine zorgt ervoor dat deze voedingsstoffen nóg beter opgenomen worden door de darmwand.

Het verbetert je immuunsysteem omdat je je voedingsstoffen beter opneemt en dus je lichaam versterkt. Daarnaast wordt ook de spijsvertering gestimuleerd dankzij de vezels die de gel bevat. Het is dus een perfecte aanvulling op je voeding en het zorgt voor een fitter gevoel.

Forever Lite Ultra

Deze shake dient ervoor om je spieren te voeden. Forever heeft twee varianten: eentje met de smaak vanille en de ander is met de smaak chocolade. Het is een vezelshake, in tegenstelling tot andere shakes die proteïneshakes zijn. De proteïnes die er toch in zitten zijn niet genetisch gemanipuleerde sojaproteïnen. Sojaproteïnen zijn lactosevrij en hebben ook een laag vetgehalte. De vezels zorgen ervoor dat je darmen goed hun werk blijven doen zodat je na de negen dagen geen darmproblemen krijgt omdat ze het niet meer gewoon zouden zijn om actief te werken. Verder zitten er nog vele vitaminen en mineralen in. Je kan het mengen met groenten en fruit voor extra smaak of om er een smoothie van te maken.

Het is geschikt als aanvullende voeding voor sporters. Na het programma kan je het nog altijd blijven nemen als een maaltijdvervanger. Meng het liever niet met melk van dieren, maar met sap* van kokos, rijst, amandelen, haver, quinoa, spelt, hazelnoot, … zie hier voor meer alternatieven. Sap van soja is niet aangeraden, vooral voor mannen: meestal is het van genetisch gemanipuleerde soja afkomstig en het heeft altijd (ook al is het niet genetisch gemanipuleerd) een oestrogene werking. Wil je toch mengen met het sap van soja, kies dan voor niet genetisch gemanipuleerde. Mengen met water kan ook uiteraard.

Nota

*ik zeg hier voor het gemak ‘sap’ omdat ‘melk’ tegenwoordig officieel niet meer mag voor producten die niet afkomstig zijn van dierenmelk, net als andere benamingen zoals ‘kaas’ (behalve dan misschien pindakaas, daar hebben ze geen rekening mee gehouden vermoed ik).

Forever Lean

Hier zit net zoals in het vroegere supplement chroom in, maar minder. Chroom reguleert een normale bloedsuikerspiegel. Naast chroom zitten er ook witte bonen in en vijgcactus. Deze laatste stimuleert de vetverbranding en vermindert het hongergevoel. Het omhulsel is vegetarisch.

Forever voedingssupplementen Forever Lean, Forever Garcinia Plus, Forever Therm

Forever Therm

In dit supplement zit een vitamine B complex dat zeer belangrijk is voor je lichaam. Er zitten bijvoorbeeld vitamine B6 en B12 in die het metabolisme ondersteunen, een anti-oxiderende werking hebben (zorgt ervoor dat cellen niet beschadigd worden en afvalstoffen beter afgevoerd worden). Het is gemaakt van de koffieplant en de theestruik. Het brengt ook je bloedsuikerspiegel in balans en geeft je een betere stofwisseling.

Forever Therm

Forever Fiber

Zoals de naam al zegt bestaat de Fiber uit vezels. Er zitten vier soorten die snel oplosbaar zijn en de normale spijsvertering ondersteunen. Ze helpen om een verzadigd gevoel te behouden en zorgen er ook voor dat je darmen blijven werken.

Forever Fiber
Extra: Forever Pro X

Deze gezonde snackreep is rijk aan proteïne en een aanvulling voor na het sporten. Ook hier zijn twee smaken beschikbaar: chocolade en kaneel. Helaas zijn deze twee proteïnebars niet meer beschikbaar. Er is wel een vervanger gekomen: de Forever FastBreak.

Forever FastBreak

Deze pindakaasproteïnereep heeft een chocolade topping en is een bron van vezels. De eiwitten ondersteunen de spieren en de vezels geven een verzadigd gevoel. Vervolgens werden er als kers op de taart ook nog vitamines en mineralen aan toegevoegd. En het beste van al is dat het volledig glutenvrij is!

Meer info & bestellen

Bekijk de F15 product sheet en de AloeInspired flyer over de F15.

Wil je meer weten? Contacteer me dan! Ook als je een bestelling wil doorgeven. Of bestel zelf met gemak via onderstaande website.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening