Topsporters drinken massaal het unieke voedingssupplement ARGI+ van Forever Living Products om nog beter te presteren en om weer optimaal te recupereren. Daarnaast is het niet alleen erg geliefd onder de actieve sporters en actieve mensen, ook mensen die hun lichaam een boost willen geven en fit willen blijven, drinken dagelijks hun portie. Maar wat maakt nu eigenlijk dat het zo’n goed én gezond product is?

Ingrediënten

Uiteraard zit het hem in de ingrediënten. ARGI+ is een volwaardig voedingssupplement en heeft een uitgekiende samenstelling die sportprestaties op een natuurlijke en veilige manier kunnen verbeteren. Hoofdzakelijk zit er L-arginine in, maar er zit zoveel meer in dat dat, vandaar ook de naam.

L-arginine

L-arginine is een semi-essentieel aminozuur. Dat wil zeggen dat dit aminozuur bij specifieke groepen te weinig aanwezig is, het lichaam is niet voldoende in staat om het zelf aan te maken. Om toch aan de vereiste hoeveelheid te komen, is het aangeraden om het als supplement in te nemen als voeding dit tekort niet kan opvangen. Semi-essentiële aminozuren zijn vaak uitgangsstoffen die zorgen voor de aanmaak van stoffen met een cruciale rol in de stofwisseling.

Als uitgangsstof wordt L-arginine omgezet in stikstofmonoxide (NO). Deze stof zorgt ervoor dat de bloedvaten ontspannen en verwijden, waardoor bloed beter kan stromen. Hoe beter je bloed stroomt, hoe meer stoffen op hun plaats kunnen komen waar ze nodig zijn. Denk bijvoorbeeld alleen nog maar aan zuurstof: zuurstof is energie, dus maak dat rekensommetje maar al. Bovendien remt het ook de plaatjesaggregatie. Het heeft dus een positieve uitwerking op de prestaties van mensen die intensief sporten of die een hoge spierbelasting hebben.

Dit aminozuur heeft nog vele andere toepassingen en voordelen voor het lichaam, maar omdat dit (teveel) medische claims zouden zijn, kan ik het niet schrijven of ernaar linken. Wie dus meer wilt weten, verwijs ik door naar Google “L-arginine”, zeer interessant al zeg ik het zelf!

Essentiële vitaminen mix

De vitaminen die werden toegevoegd, werken synergetisch (ze werken samen en versterken zo elkaar). De mix zorgt onder andere voor de nodige energie. Hieronder staan de vitamines opgesomd, waar er bij enkele een hoofdaspect wordt belicht. Voor meer werkingen van de vitaminen verwijs ik weer door naar Google om hier medische claims te vermijden.

  • Vitamine B6: ondersteunt in stress-situaties omdat het bijdraagt tot een normale psychologische functie.
  • Vitamine B12: ook dit ondersteunt in stress-situaties omdat het bijdraagt tot een normale psychologische functie.
  • Foliumzuur: deze ondersteunt ook in stress-situaties omdat het bijdraagt tot een normale psychologische functie.
  • Vitamine C: versterkt de weerstand omdat het bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem
  • Vitamine D3
  • Vitamine K2

Fruitmix

Wanneer je ARGI+ drinkt, merk je direct de fruitige smaak op. Dit is geen toeval: Forever heeft namelijk een fruitmix toegevoegd aan de formule. Omdat er zoveel fruit inzit, is het onbegonnen werk om het hier gewoon op te sommen, dat geeft ook niet echt een meerwaarde vind ik. Wil je toch precies weten welk fruit erin zit, kan je het op de ARGI+ productpagina in de webshop bekijken.

Effecten regelmatig gebruik

Natuurlijk ga je van één keertje drinken niet de gewenste effecten krijgen. Zoals met alles is er een langere periode nodig van dagelijks gebruik om een verschil te merken. Als je per dag 10g ARGI+ in minimaal 240ml water mengt en enige tijd voor het sporten opdrinkt , zul je merken dat je een beter uithoudingsvermogen hebt, sneller herstelt na sportinspanningen en dat je afweersysteem versterkt. ARGI+ zit dus echt niet voor niets in het Vital5 (V5) programma. Als je dit programma volgt, heb je ineens de 5 meest essentiële en vitale supplementen uit het Forever gamma om een maand lang mee toe te komen en je lichaam en leven dat extra duwtje in de rug te geven.

Het handige is dat Forever de dagelijkse portie al voor jou heeft verpakt. In de grote verpakking zitten telkens individueel verpakte sticks met de juiste hoeveelheid ARGI+ in. Gemakkelijk, toch? Zo kan je het ook gewoon meenemen voor onderweg. Zie de linkerfoto onderaan dit artikel voor de huidige verpakking. Op de rechtse foto staat de kan met het losse poeder in, waarbij je met een maatbekertje je portie kon afmeten. Deze verpakking is (helaas) niet meer verkrijgbaar. Ondanks dat ik voor zo min mogelijk afval ben, moet ik wel zeggen dat de sticks toch veel handiger in gebruik zijn!

Niet onbelangrijke informatie

Allereerst vind ik het belangrijk om te melden dat ARGI+ glutenvrij is! Volgens mij is het ook lactosevrij want ik ondervind er geen last van (ik ben lactose-intolerant).

Als je zwanger bent, wilt worden of als je borstvoeding geeft, is dit supplement niet geschikt. Ook als je op dit moment enige vorm van medicatie gebruikt of onder medische behandeling staat (voor bijvoorbeeld diabetes of hartafwijkingen), is het aangeraden om je tot een arts te wenden vóórdat u ARGI+ neemt.

Meer info & bestellen

Bekijk de productsheet en de AloeInspired flyer over de ARGI+. Forever heeft nog oudere flyers met de ARGI+: voor een actieve winter én zomer. Wil je zien welke andere voedingssupplementen Forever nog heeft, kan dat op de FLP voedingssupplementenpagina.

Wil je nog meer weten, of bestellen, contacteer me dan gerust. Bestel je liever zelf, dan gaat dat gemakkelijk via onderstaande site.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening