Iedereen kent wel vitamine C. Hoe vaak horen we wel niet hoe belangrijk deze is voor onze gezondheid? Of je het nu wil of niet, deze vitamine is écht essentieel voor een goede, blakende gezondheid. Het is niet alleen een anti-oxidant, het is ook noodzakelijk voor vele fysiologische functies in ons lichaam, zoals de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en voor onze weerstand. Als anti-oxidant beschermt het ons lichaam en onze huid tegen vrije radicalen. Een van de fysiologische functies van vitamine C is om collageen in o.a. onze huid op te kunnen bouwen. Alle andere stoffen om collageen op de bouwen worden door ons lichaam zelf aangemaakt. Voor onze bloedvatwanden is er ook collageen nodig.

Een tekort aan vitamine C veroorzaakt scheurbuik, je weet vast nog wel de verhalen over de zeelieden… Het is een in water oplosbare vitamine dus als we een teveel opbouwen plassen we deze gewoon uit. Forever Living wil dat iedereen zich beter voelt en er ook beter uitziet, daarom heeft ze dus ook een supplement Vitamine C in haar voedingssupplementengamma: Forever Absorbent-C. Maar waarom is het nodig om dit als supplement in te nemen?

Vitamine C tekort

Vele diersoorten kunnen hun eigen vitamine C aanmaken, de uitzonderingen hierop zijn de meeste soorten vleermuizen, alle cavia’s, capibara’s, één soort van mensapen en wij mensen zelf. Omdat ons lichaam niet in staat is om dit zelf aan te maken, moeten we deze vitamine uit ons voedsel en dranken halen. Toch, in deze tijd, krijgen we er niet genoeg van binnen om verschillende redenen.

Forever Artic Sea, Forever Calcium, Forever Absorbent-C

Ongezond eten

Ten eerste eten we niet altijd even gezond, denk maar aan fastfood, blikvoeding, kant-en-klare maaltijden, …  Veel voedingsstoffen zitten daar niet echt in, vandaar dat ons lichaam ons ook ‘goestingeskes’ geeft. Het heeft nood aan bepaalde vitamines, mineralen, aminozuren, … maar het krijgt er niet genoeg van binnen, dus laat het ons weten dat we steeds hongertjes hebben. Dan grijpen we naar waren die even weinig echte voedingsstoffen bevatten, dus daar lossen we het ook niet mee op.

Gezond eten, maar…

Ten tweede bevat de voeding van deze tijd minder voedingsstoffen dan zo’n 30 jaar geleden, doordat de grond waarop het geteeld wordt armer is dan toen. We putten namelijk de gronden uit door ze te intensief te cultiveren. Dus ook als we dan toch gezonde voeding eten, krijgen we minder vitaminen, mineralen, aminozuren, … binnen dan onze ouders, grootouders, overgrootouders, … in hun tijd. Ten derde gaat vitamine C verloren door warmte, dus als we de etenswaren waar het inzit koken of bakken, zit er veel minder tot geen vitamine C meer in.

Wat doet vitamine C?

Vitamine C is essentieel voor een goed werkend immuunsysteem. Het vermindert vermoeidheid – omdat het ook bijdraagt tot een normaal energieleverend metabolisme – en verhoogt de ijzeropname. Vandaar dat je ijzersupplementen best inneemt met vitamine C. De vitamine beschermt je cellen tegen oxidatieve stress en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.

Voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van voldoende vitamine C binnen te krijgen, verwijs ik door naar het internet om hier medische claims te vermijden.

Wanneer vitamine C bijnemen?

Tijdens de wintermaanden kan een extra hoeveelheid vitamine C zeker geen kwaad. Door de mindere weersomstandigheden en een immuunsysteem dat wat zwakker kan zijn, is het zo gemakkelijker om ziek te vallen. Als je wat vitamine C bijneemt, kan je weer tegen een stootje omdat het bijdraagt tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem. Blijf dan vooral niet binnen, trek erop uit, wandel, fiets en jog door de kleurrijke bossen en geniet ervan zonder zorgen! Afhankelijk van wat je doel is (collageen opbouwen, een griep bestrijden, als je rookt …), vraagt dit steeds een andere hoeveelheid vitamine C inname.

Forever Absorbent-C

Forever Absorbent-C

Vandaar dat het dus een goed idee is om extra vitamine C binnen te krijgen door supplementen in te nemen. De Forever Absorbent-C is een voedingssupplement dat alleen vitamine C bevat, geboden met haverzemelen. Dit zijn sterk oplosbare vezels. Zo wordt de vitamine C geleidelijk aan afgegeven en levert het per tablet 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).

Meer info & bestellen

Forever heeft 4 AloeInspired flyers gemaakt waarin de Absorbent-C wordt vermeld: voor de weerstand, een oudere en nieuwere herfsteditie en voor een vitaal najaar.

Wil je meer weten, of bestellen, contacteer me dan gerust. Bestel je liever zelf, dan gaat dat gemakkelijk via onderstaande site.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening