Op deze blog staan er reeds meerdere artikelen en pagina’s online met info over de aloë vera plant in het algemeen en over de aloë vera gel van Forever Living Products (waarin je het verschil met andere aloë vera gels te weten komt en waarop je moet letten voor goede kwaliteit). Op deze pagina komt alles wat samen, maar voor wie wil, heb ik gelinkt naar de betreffende pagina’s. Als je op deze pagina bent gekomen, vind je misschien ook het cleansing programma op basis van aloë vera gel genaamd C9 ook wel interessant. Het werd eigenlijk hoog tijd dat ik ook eens een pagina schreef over de basic drank Aloe Vera Gel van Forever.

Forever Aloë Vera Gel

Aloë vera barbadensis miller is de échte aloë vera plant, waarvan de gel de meeste voedingsstoffen bevat, vandaar dat Forever alleen de gel van deze variant gebruikt in haar producten, dus ook in haar Forever Aloë Vera Gel drank. Hierin zit nu 99,7% pure, koud gestabiliseerde aloë vera gel.

Aloë vera plant

Stabiliseren?

Het probleem, zoals met vele andere natuurlijke producten, is dat zodra de gel in contact komt met lucht, deze gaat het oxideren. Om de gel langer goed te houden, dus te stabiliseren, is er een verwerkingsproces nodig. Meestal worden sappen, gels etc verhit, waardoor een concentraat ontstaat, maar het nadeel hierbij is dat vele voedingsstoffen zo verloren gaan door de warmte. Forever wil uiteraard zoveel mogelijk de oorspronkelijke samenstelling behouden, dus gebruikt ze een koud stabilisatieproces (patent van Forever zelf).

Drank?

Al eeuwen wordt aloë vera gel gebruikt op de huid voor zeer uiteenlopende redenen, maar niet iedereen weet dat je het ook kan drinken. Tegenwoordig vind je wel steeds meer aloë vera dranken in de supermarkten of kruidenierswinkels. Maar waarom zou je aloë vera gel drinken? Wel, deze gel heeft niet alleen vele effecten op de huid, maar ook in het lichaam!

AVG-ABN-Peaches-Tetrapaks - 2

Saponine

Er zit allereerst een zeepachtige stof in de gel: saponine. Deze stof cleanset je darmen (vandaar dus het 9 daagse cleansing programma C9), waardoor deze weer properder zijn. Propere darmen hebben meer oppervlakte vrij om voedingsstoffen op te nemen, de opnamecapaciteit wordt vergroot. Dus je zal energieker worden omdat je meer uit je voeding kan halen.

Voedingsstoffen

Vervolgens zitten er enorm veel voedingsstoffen in de gel: vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Dus niet alleen worden je darmen opgeruimd, je krijgt tegelijkertijd ook nog eens meer voedingsstoffen in je systeem. Daarnaast verbetert de gel ook de spijsvertering dankzij de vezels die het bevat. Dat houdt dus ook in dat je beter naar toilet kan gaan.

Lignine

Als laatste zit er ook nog een andere stof in de gel: lignine. Deze zorgt ervoor dat de gel snel in de huid trekt. Uiteraard gaat dit ook op voor de darmen, de gel wordt dus ook beter opgenomen door de darmen, samen met alle voedingsstoffen. Dubbele win-win dus.

Gezondheid begint in de darmen

Je lichaam krijgt hierdoor een boost. Je spijsvertering is de basis van je leven. Je immuunsysteem begint in je darmen. Heb je ‘zieke’ darmen – de verkeerde bacteriën, schimmels zoals candida (door teveel suiker), geperforeerde darmen (door verkeerde voeding voor jouw lichaam), … – dan zul je waarschijnlijk ook klachten hebben, vaak ziek zijn, moe zijn, pijn hebben, een verhoogd stressniveau hebben (lichamelijke stress en mentale stress zijn aparte zaken maar stress is stress), problemen met je hersenen (je brein en darmen hebben een directe [communicatie] link!), of nog andere kwalen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Broken Brain docuserie, waarin de link tussen darmen en hersenen wordt uitgelegd.

Darmflora

Éen van de vele schakels

Je kan (zoals tegenwoordig steeds meer wordt bewezen in wetenschappelijke studies) heel veel klachten en kwalen verlichten tot zelfs laten verdwijnen door je darmflora te verbeteren, je darmwand te herstellen, je darmen te cleansen, en de juiste voeding te eten. Dit wil niet zeggen dat aloë vera gel drinken je opeens miraculeus gaat genezen, maar wel dat het een eerste stap in je helingsproces kan zijn, want het verbetert je immuunsysteem. Het is maar 1 schakel van de zovele. Je zal nog wel wat meer aan je levensstijl mogen veranderen om je levenskwaliteit te verbeteren. Als je aloë vera gel gaat drinken, maar ondertussen nog liters cola drinkt, het merendeel van de tijd fastfood eet, niet beweegt en je stress niet aanpakt, zul je alleen maar dweilen met de kraan open.

Hoe lang aloë vera gel drinken?

Dit hangt van vele factoren af. Wat wil je bereiken met het drinken van aloë vera gel?

Cleansen

Wil je een snelle cleansing van je darmen, dan kan dat op 9 dagen tijd met de C9. Deze geeft je ook een energie boost, alsook een nieuwe mindset op vlak van eten. Wil je een cleansing, maar minder hevig, dan drink je gewoon de aloë vera gel, de tijd is afhankelijk van bv je lichaam. Als je je al na 1 liter veel beter voelt en wilt stoppen, is dat prima. Als je het toch langer wilt nemen voor langduriger effect, ook prima.

Bij iemand anders duurt het misschien een maand (+/- 3 liter) tot zelfs 3 maanden of een half jaar (vooral bij de blauwe kan – Forever Freedom – is dit laatste van toepassing) – afhankelijk van de toestand van je darmen – alvorens er merkbaar effect ontstaat. De Freedom is niet echt geschikt als cleanser (het cleanset ook wel, maar dat is niet het hoofddoel van deze variant). In elk geval kan je ervan uitgaan dat je lichaam normaal zo’n 3 maand nodig heeft om optimaal resultaat te vertonen. Dat is zo ook bij producten tegen puistjes bijvoorbeeld.

Eventuele tussenstap

Wil je je lichaam geleidelijker aan laten wennen aan de gel (voor wie gevoelig is bijvoorbeeld), dan begin je beter eerst met de Peach of de Berry Nectar, daarin zit iets minder aloë vera gel in en het is gemengd met fruitextracten, waardoor ze een lekkerdere smaak hebben (kindjes zijn er zot van). Pas na enige tijd stap je dan over op de pure aloë vera gel drank. Dit heeft dan ook tot gevolg dat je inname van aloë vera gel langer zal zijn, aangezien je pas na enige tijd met de pure zal starten.

Langdurig effect – maar let op voor luie darmen

Wil je een permanente boost (immuunsysteem, energie, fitheid, …), dan neem je de gel meerdere maanden aan een stuk door, pak je een pauze van ongeveer bv 3 maanden en begin je opnieuw. Ik raad dus niet aan om het jarenlang door te nemen. Waarom niet?Ikzelf en ook mijn partner hebben zo goed als 3 jaar aan een stuk aloë vera gel gedronken en daar ook de vruchten van geplukt. Maar wat ik pas redelijk laat ben te weten gekomen, dankzij zijn moeder die apothekeres is, is dat aloë vera gel ook de peristaltiek stimuleert. Je gaat beter naar toilet, niet alleen door de vezels, maar ook door het peristaltisch stimulerende stofje dat erin zit.

Je darmen kunnen op die manier lui worden en heb je aloë vera gel dan permanent nodig. Je kan het uiteraard dus wel enkele maanden aan een stuk door blijven drinken zonder enig probleem. Dat is ook de bedoeling aangezien je lichaam enkele maanden tijd nodig heeft voor de beste resultaten zoals ik al zei hierboven.

Troeven van Forever Aloë Vera Gel

 • 99,7% pure gel uit het binnenblad van de aloë vera plant
 • Zonder conserveermiddelen
 • Suikervrij
 • Glutenvrij
 • Kosher
 • Halal
 • Vegetarisch
 • Veganistisch
 • Rijk aan vitamine C
 • Natuurlijke, frisse smaak
 • Een uitstekende aanvulling op een gezond voedingspatroon
 • Het eerste product dat een certificaat van het International Aloe Science Council (IASC) ontving voor de puurheid en kwaliteit
 • Van eigen plantages (Texas en Dominicaanse Republiek)
 • 100% recycleerbare verpakking
 • Forever’s Bestseller!
Onder controle

Smaak

De Forever Aloe Vera Gel heeft een frisse, natuurlijke smaak en een luchtige structuur. Let wel dat aloë vera gel geen frisdrank of fruitsap is! Heel wat mensen moeten eerst wennen aan de smaak, maar er zijn evengoed andere die het van de eerste keer gewoon ‘binnenkappen’ alsof het fruitsap is. Je mag het mengen met water en ook met fruitsap (weet wel dat het effect bij dit laatste verminderd zal worden).

Hoe drink je aloë vera gel?

Je bewaart het eens geopend in de koelkast en drinkt 60ml ‘s ochtends (op een nuchtere maag) en ‘s avonds (liefst minimum 3 keer na een laatste maaltijd of snack), of drie keer 40ml doorheen de dag (dus 1 keer voor het middageten). Je wacht nadien minstens 20 minuten alvorens iets te eten of warme dranken te drinken. Water drinken achteraf wordt ten zeerste aangeraden, dat verbetert het effect. Wanneer je het in de avond hebt gedronken, eet je best niets meer achteraf.

Hoeveel aloë vera gel drinken?

Dit hangt af van persoon tot persoon en van situatie tot situatie. Sommige mensen hebben genoeg met 10ml per dag (5ml per keer), anderen drinken zelfs meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (= 60ml in de ochtend en de avond of 40ml in drie keer doorheen de dag). Gelieve deze niet te overschrijden tenzij je weet wat je doet of voor bepaalde redenen (zoals een C9). Je zult het vooral zelf moeten ondervinden welke hoeveelheid het beste is voor jouw lichaam. Ik dronk jaren 60ml per keer, maar het laatste jaar ontdekte ik dat mijn lichaam betere resultaten vertoonde met maar 30ml. Trial and error dus. Je ontdekt het pas na maanden proberen (het is niet dat een week je uitsluitsel zal geven, je lichaam doet er namelijk normaal gezien maanden over om echt effect te tonen, ook over een verhoging of verlaging van dosis).

P1120739
Dit is het maatbekertje met 90ml aloë vera gel in, tijdens de C9. Drink niet zoveel in 1 keer tenzij bij de C9! 30ml ot 60ml per keer is genoeg.

In het begin zul je de hoeveelheid sowieso moeten opbouwen tot aan de 120ml per dag. Vraag je persoonlijke distributeur voor het opbouwsysteem. Heb je nog geen persoonlijke distributeur, contacteer me dan en bij een bestelling van aloë vera gel (eender welke variant) bezorg ik je via mail ook een documentje met instructies.

Hoe Forever Aloë Vera Gel bewaren?

Je bewaart de verpakkingen in een droge, donkere, koele plaats. Eens geopend, bewaar je ze in de koelkast en zijn ze 30 dagen houdbaar.

Belangrijke nota’s

Voedingssupplement

Aloë Vera Gel is een voedingssupplement en dus geen vervanging van gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Allergieën

Aloë Vera Gel is een natuurproduct en kan dus zoals andere natuurproducten allergische reacties veroorzaken. Ben je allergisch aan uien, is er grote kans dat je ook hier op zult reageren. Dit komt doordat de aloë vera plant familie is van de ui. Heb je een latexallergie, pas dan ook op: tussen de gel en het blad van de plant zit een laagje natuurlijke latex. Forever verwerkt alleen de gel en niet de gele tussenlaag, maar er kunnen minieme sporen van aanwezig zijn. Heb je nauwelijks reactie op latex, is er niets aan de hand, maar als je extreem gevoelig bent, blijf je beter weg van aloë vera gel.

Links is hoe de Forever Aloe Vera Gel vroeger verpakt was, rechts is de huidige verpakking. Er zit nog altijd evenveel in: 1l.

Ingrediënten

Gestabiliseerde aloë vera gel [aloë vera gel (99,7%), vitamine C (ascorbinezuur), zuurteregelaar (citroenzuur)].

Meer info & bestellen

Bekijk de Aloe Vera Gel productsheet en de AloeInspired over de Aloe Vera Gel. Zet de Aloe Vera Gel ook in voor een vitaal najaar.

Voor meer info of om deze drank te kopen, contacteer me gerust. Bestel je liever zelf, dan gaat dat gemakkelijk via onderstaande site.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening