De Aloe Heat Lotion is mijn favoriete spierontspannende en massage lotion. Ik hou van de geur (doet me denken aan Vicks), maar ik ben me ervan bewust dat anderen deze geur net vreselijk vinden stinken. Deze ‘zelfdenkende’ lotion kan warm (tot zelfs super heet) worden, maar ook koud, dit is normaal. De logica hierachter vertel ik verderop.

Aloe Heat Lotion

Heb je gevoelige en/of vermoeide spieren? Dan is de Aloe Heat Lotion van Forever Living Products een zalig product in mijn ogen. Het bevat verwarmende bestanddelen waardoor die gevoelige en/of vermoeide spieren kunnen ontspannen. Het werkt ook preventief, maar daarover meer bij ‘Gebruiksaanwijzing’. Deze lotion maakt de huid soepel en stevig en is uitermate geschikt om vastzittende spieren los te masseren. Over dat laatste kan ik heel erg meeklappen, want mijn spieren zitten regelmatig vast, vooral die van mijn rug (die is altijd een probleemzone geweest).

De Aloe Heat Lotion is namelijk een zachte, diepwerkende warmte lotion gemaakt op basis van gestabiliseerde Aloë Vera. Er is eucalyptus aan toegevoegd om het een ontspannende massagelotion te maken, waarbij pijn kan worden verlicht. Het is zelfs een ‘intelligente’ lotion: het wordt warm of koud naargelang de behoeftes van je spieren en het wordt ook zo warm of zo koud als nodig naargelang de ernst van het probleem.

1

Aloe Heat Lotion wordt warm / koud

Warm / heet

Het maakt niet uit hoeveel Heat je hebt gesmeerd, de lotion wordt zo warm of zo koud als maar nodig is. En dat kan heel heet zijn, dat het bijna pijn doet, maar ook een beetje warmer dan je lichaamstemperatuur. Meestal ligt het daar tussenin, dus no worries! Sommige mensen voelen zelfs niets (zoals mijn Bomma).

Waarom kan het soms zo heet worden? Dat hangt af van hoe gespannen je spieren zijn. Zitten ze enorm vast, dan kan je er zeker van zijn dat het echt heet gaat worden. Heb je gewoon een gespannen spier of wat spierpijn, zal de warmte echt goed meevallen. Het is nog niet zo vaak gebeurd dat het bij mij zo heet werd dat het mijn pijngrens bijna overschreed, en mijn spieren zijn niet echt losjes te noemen over het algemeen, dus geen paniek. Mocht het toch zo heet worden, gewoon even doorbijten, na een kwartiertje of half uurtje ten laatste is het voorbij en geniet je van ontspannen spieren.

Koud

Zoals ik al zei, kan de Aloe Heat Lotion ook koud worden. Dit kan je beter opvolgen, want dat betekent dat je een ontsteking hebt! De lotion brengt dan wel verlichting, maar de ontsteking bestrijden kan het niet. Blijft de lotion steeds koud aanvoelen over meerdere keren / dagen heen, ga dan langs je dokter voor de oorzaak te onderzoeken en op te lossen.

Herformuleerd

Let op: de Aloe Heat Lotion kreeg een nieuwe formule en ook een nieuw jasje. In Europa is de originele Heat niet meer te verkrijgen vanwege de Europese wetgeving over het bestanddeel MIT. Ook andere Forever producten kregen een nieuwe formule (of zijn ze nog aan het krijgen) vanwege deze nieuwe wet. De Heat lotion was vroeger nog iets uitsmeerbaarder, maar voor de rest merk ik geen verschil.

Aloe Heat Lotion 2

Gebruiksaanwijzing

Smeer de lotion op je pijnlijke spieren en masseer het er helemaal in. Het smeert heel goed uit, dus je hebt niet zo veel nodig. Als je net hebt gesport en je hebt normaal erge spierpijnen daarna, kan je ook vlak na het sporten de Heat smeren. Dat zorgt ervoor dat je spieren minder pijn gaan doen dan normaal achteraf. Je kan het ook vlak voor het sporten aanbrengen, dat werkt preventief, je masseert je spieren al en de lotion verwarmt ze tijdens je sessie waardoor je spieren minder tot niet meer stijf zullen zijn.

Je kan de lotion ook als pure massage lotion gebruiken. Je spieren hoeven niet per se vast te zitten. Mijn persoonlijke massagetherapeute gebruikt het ook als massage lotion voor haar klanten.

TIPS: Gebruik de Aloe MSM Gel samen met de Heat Lotion, smeer het na de Heat want dan heeft deze laatste een nog diepere werking. Smeer het niet op je gezicht of intieme delen, voor de rest kan je het overal op aanbrengen, zelfs op je voeten (als ze ijskoud zijn bijvoorbeeld, dat heb ik zelf ondervonden toen ik in de winter op een markt stond, het zal ze niet warm maken, maar ze voelen dan toch minder bevroren aan).

De vorige formule kon ongewenste bijwerkingen veroorzaken (vroegtijdige contracties dacht ik) bij zwangere vrouwen (vanwege een bepaald oppeppend ingrediënt ofzo), maar met deze nieuwe formule is dat niet het geval. Het staat ook niet meer op de tube. Van Forever collega’s hoorde ik dat zijzelf en enkele van hun klanten de lotion toch gebruikten tijdens de zwangerschap, zonder enig probleem. Wie twijfelde toen, kon dit ook met de gynaecoloog bespreken. Nu hoeft dit niet meer.

1

Ingrediënten

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Propanediol, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Oleate Citrate, Arginine, Menthol, Sesamum Indicum Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Cetyl Ethylhexanoate, Carbomer, Allantoin, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Ascorbic Acid, Hexylene Glycol, Citric Acid, Limonene, Linalool, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

Forever Skin Care
De Aloe Heat Lotion hoort naast de bovenstaande andere gels crèmes bij het Forever Huidverzorginsgamma

Meer info & bestellen

Bekijk hier de Aloe Heat Lotion productsheet en de AloeInspired flyer over het product.

Voor meer info of om de Heat Lotion te kopen, contacteer me gerust. Bestel je liever zelf, dan gaat dat gemakkelijk via onderstaande site.

LET WEL: Als je reeds een eigen (vaste of niet-vaste) Forever verdeler hebt, gelieve dan deze persoon te contacteren, deze krijgt daar namelijk voor betaald dankzij de commissie. Uiteraard kan je mij in dat geval alsnog feedback geven door me te melden met welke vragen je nog zat na het lezen van de pagina’s, zo kan ik deze blog blijven verbeteren.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening