UPDATE: dit product is niet meer beschikbaar!

De Sonya Skin Care Collection bevat een exfoliator, maar niet zomaar eentje, het is een deep-cleansing exfoliator en ook mijn favoriete scrubproduct ooit! Als iemand met acne kan dat wel tellen. Dat zeg ik niet omdat ik een vertegenwoordigster van de producten ben, integendeel, ik ben vertegenwoordigster geworden van deze producten juist omdat ze zo geweldig zijn voor mijn huid.

Als iemand die al veel producten (waaronder scrubs uiteraard) heeft gebruikt en er ervaring mee heeft opgedaan, kan ik eerlijk zeggen dat deze scrub mijn favoriet is met grote voorsprong. In feite kan ik alleen maar deze aanraden omdat deze de enige is waarmee ik geen enkele slechte ervaring mee heb. Slechte ervaring in de zin van uitgedroogde huid, rode en/of pijnlijke huid, trekkerige huid, geïrriteerde huid, jeukende huid, niesbuien vanwege de parfumering (blijf weg van producten die zoveel parfum bevatten!), …

Een echte deep-cleansing exfoliator

Een exfoliator wordt ook wel een scrub of een peeling genoemd, het is een moeilijk woord om gewoon te zeggen dat het de huid niet alleen reinigt van het dagelijkse stof, zweet en andere vuiligheden, maar ook ontdoet van dode huidcellen. De naam van de scrub zegt daarnaast ook ‘deep-cleansing’, dat wil zeggen dat je huid zowel oppervlakkig alsook diepgaand wordt gereinigd. Dus de vuiligheden van in je poriën worden ook aangepakt. Daarnaast gaan de gewenste goede ingrediënten ook dieper in de huid dringen om deze te voeden.

Zacht maar effectief

De Deep-Cleansing Exfoliator wordt aangeprezen als een zeer milde scrub die ook niet irriteert. Mijn ervaring bevestigt dit, het is een zeer zachte ervaring voor mijn huid die na de behandeling niet rood ziet, niet trekkerig aanvoelt, niet geïrriteerd is, etc, maar juist wel erg zacht, proper en gevoed aanvoelt. Ik gebruik deze hoogstens twee keer per week, naargelang hoe mijn huid aanvoelt, behalve wanneer ik daarbuiten een keertje make-up heb opgedaan.

De natuur blij – jij blij

Het is daarnaast ook een zeer milieuvriendelijke scrub, want de bolletjes zijn gemaakt van jojoba olie in plaats van plastic of een ander milieu-onvriendelijk materiaal dat meestal wordt gebruikt. De plastic micro-beads zoals ze die noemen komen uiteindelijk terecht in de zee en zakken tot op de zeebodem, met alle nefaste gevolgen van dien. De bolletjes van jojoba olie zijn ook veel beter voor onze kwetsbare huid omdat ze zachter zijn en de huid voeden.

Sonya Aloe Deep-Cleansing Exfoliator

Extra ingrediënten

Deze exfoliator bevat ook L-Arginine, wat een aminozuur is dat de bloedcirculatie bevordert. Het komkommerextract is een verkoelende en ontspannende stof die zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid (bron), terwijl het citroenextract adstringerend werkt (bijtend / samentrekkend) en als toner werkt om een mooie huid te krijgen (bron). In citroen zit ook veel vitamine C, dat antiseptisch werkt, huidschilfers helpt te voorkomen en de vochtbalans reguleert.

Mijn eigen ervaring

Mijn eigen ervaring met deze scrub is fantastisch. Zodra mijn tube bijna op is (ik zit nog maar net in de helft denk ik van mijn eerste, die heb ik 2 jaar geleden gekocht) bestel ik een nieuwe! Ik wil er geen andere meer. Mijn huid is mij zo dankbaar als ik de scrub heb gebruikt: heerlijk zacht, zonder trekkerigheid, roodheid, jeuk of andere irritaties. Toch kan ik mijn huid als ‘gevoelig’ bestempelen.

Daarom gebruik ik ook liever niet te veel producten of producten met een hele resem aan ingrediënten. Ik stap ik ook niet graag over naar andere producten, tenzij ik merk dat ze mij geen deugd doen. Met deze scrub voel ik ook echt dat de onzuiverheden weg zijn, ondanks dat het een milde scrub is. Geloof je me niet? Probeer het dan eens zelf uit! Schaf deze scrub aan en geniet! En mocht je toch niet tevreden zijn, zoals dat je toch irritatie zou krijgen, dan krijg je je geld terug binnen de 30 dagen na aankoop. Geweldig toch?

Gebruiksaanwijzing

Maak eerst je huid goed proper (met bijvoorbeeld de Sonya Purifying Cleanser). Gebruik de exfoliator steeds op een natte huid. Breng vervolgens een hoeveelheid aan dat genoeg is voor gezicht en hals en maak cirkelvormige bewegingen met vochtige vingers. Dit product is erg zuinig in gebruik, zoals de andere producten trouwens van Forever Living Products, dus je hebt niet zo veel nodig, drie dotjes ter grootte van een erwtje is voldoende voor mij. (Dit is ook de reden waarom ik nog maar net over de helft ben van mijn eerste tube die ik anderhalf jaar geleden heb gekocht.) Het schuimt lichtjes.

Op plekken waar de poriën grover zijn of waar er meer mee-eters zitten mag je wat harder wrijven of zelfs wat vaker scrubben. Je kan het even laten intrekken om je huid wat meer te voeden of je kan het direct weer met lauw water eraf spoelen. Je kan je gezicht nog nareinigen met de Aloë Refreshing Toner of je kan appelazijn voor de helft gemengd met water aanbrengen met een watje. Hierna breng ik Gelly of Propolis aan op normale dagen, of de Aloe Balancing Creme als ik van plan ben make-up op te doen. Hierbij geef ik enkele richtlijnen i.v.m. de gebruiksfrequentie:

  • 1 x per week voor een normale huid
  • 2x per week voor een huid met een dikke hoornlaag, een huid met grove poriën en veel mee-eters
  • 1x per 2 weken voor een dunne, zeer reactieve huid
  • Als er actieve acne aanwezig is m.a.w. er zijn gele koppen aanwezig, breng dan de Exfoliator aan op de huid, laat deze 15 minuten inwerken en spoel vervolgens af met lauw water.

TIP: gebruik de exfoliator ook eens voor je handen.

Als je de informatie van op de website van Forever Living Products wilt weten, heb ik deze gekopieerd, inclusief de volledige ingrediëntenlijst:

“Deze diepreinigende maar milde exfoliator met aloë vera en jojoba-korrels is de ideale oplossing voor een extra diepte reiniging van de huid zonder irritatie te veroorzaken. Met Arginine, komkommerextract en citroenextract voelt uw huid weer aan als herboren!”

Ingrediënten:
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Stabilized* Aloe Vera Gel), Zea Mays Starch, Hydrogenated Jojoba Oil, Decyl Glucoside, Acrylates Copolymer, Cocamidopropyl Betaine, Arginine, Cucumis Sativus Fruit Extract, Citrus Limon Fruit Extract, Glycerin, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Propanediol, Citric Acid, Parfum, Limonene, Ascorbic Acid, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

Meer info & bestellen

Wil je nog meer weten, of bestellen, contacteer me dan gerust. Bestel je liever zelf, dan gaat dat gemakkelijk via onderstaande knop. Let op: de link verwijst nu naar de Hydrating Cleanser van de nieuwe Skin Care Collection Infinite by Forever.

Komt er links bovenaan niet te staan ‘Uw Forever Business Owner JESSIE PITTOORS heet u van harte welkom‘? Dit is een ‘glitch’, gelieve dan bij het gedeelte ‘kassa’ mijn persoonlijke nummer in te geven: 310002040423. Als je in Nederland woont, zul je mogelijks het land bovenaan links moeten veranderen, dit staat denk ik automatisch op ‘Belgium’. Hetzelfde geldt voor als je in een ander land woont.

Veel liefs,

Mijn handtekening